A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ha vezérezredestől hadnagyig számolod az átlagbértt, úgy, hogy minden létező pótlékot hozzászámolsz, akkor kijöhet a matek. Hisz tudod, minden tiszt ejtőernyős, pilóta, repműszaki, parancsnoki beosztásban 30 éves szolgálati idővel.
Nem a Honvédségi átlagbérről beszélnek, hanem az all magyarországiról. Ami jelenleg olyan br. 510 körül van.

Na @Szittya !
Ha bevállnak, akkor jöhet a terepező katonai variáns!
A MUV, vagy az Anaconda.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
DMV%20Anaconda%20(1).jpg
Na a zoldbol milyen tutis horgaszkocsi lenne... :oops:

Igen is meg nem is! :D Nincs benne új infó talán annyit emelnék ki, hogy nagyon emlegeti ez a " preciziós csapásmérést" :oops:
Tehát vagy légierő vagy rakétatüzérségi rendszer!
Még amit kiemelt a végén, hogy az ellenséges szándákok felmérése is fontos. Remélem ez Hermes 450/900 vásárlást vetíti előre.

Kérdés: Pédlául egy Hermes 900 képes teljes mértékben kiváltani egy AWACS gépet?

Még amit kiemelt a végén, hogy az ellenséges szándákok felmérése is fontos. Remélem ez Hermes 450/900 vásárlást vetíti előre.

Kérdés: Pédlául egy Hermes 900 képes teljes mértékben kiváltani egy AWACS gépet?
Semennyire nem képes - tök másra van...
Az AWACS a légteret kutatja légi célok után; a Hermes meg inkább a földfelszínt kutatja illetve elektromos jeleket gyűjti be (SIGINT), lehallgat, bemér.

Amúgy felderítő MALE drón képesség és rakétatűzérség szerintem kb. egyszerre lesz megoldva mert egyik sem ér sokat a másik nélkül.
Nincs mire lőni ha nem látunk milyen, és hiába látunk mélyre ha nem tudunk mit kezdeni a megtalált célokkal...

Műholdas felderítést is melegettek az utóbbi időben - Sticz is mondta a hitgyüli-rádióban

Szegény @Pogány -t akarod ezzel idegelni? :D
Pogácsás órákat tud a semmiről beszélni. Hallottam már párelőadását. Mostanában az egész kormánymédia azokat a hadiipari beszerzéseket hypolja, amit még az előző időszakban Maróth karmesterkedésével kötöttünk. Gyakorlatilag semmi új nincs, max. a tervezett szerint probálnak a pénzügyi nincsben kavirnyászni. Azt úgyan nem tudom, hogy a 4 Griffet mikor rendeltünk meg, de szerintem még azt is az előző kurzus.. Mostanában meg bobo lubickol benne, mintha Ő lett volna az egész program szellemi atyja..

• Tetszik
Reactions: Pogány
Nem kell ide már semmi, az indeksz szerint is “rendesen bevásárolt a MH harckocsikból”, több is van, mint kellene.

Eddig csak a Lynx volt harckocsi, most már a Gidrán is az. A Lynx összekeverését még értem, mert az legalább nagy, lánctalpas, van rajta középen egy ágyú, és a sziluettje hasonlít egy hk-hoz. De a Gidrán az egy 4 kerekes teherautó. Már csak az van hátra, hogy a Rábák meg a G Mercik is harckocsik legyenek. Ezek végülis harci kocsik, mert kocsiknak kocsik, meg a katonák bennük harcolhatnak, tehát harckocsik.