Izraeli drónok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 383
29 261
113
"Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának Irregular Warfare Technical Support Directorate (IWTSD) több millió dolláros szerződést kötött az IAI-val a „ROC-X”, a Point Blank azon változatának gyors kifejlesztésére és szállítására, amely megfelel az amerikai hadsereg követelményeinek. növeli a kis taktikai csapatok organikus precíziós csapásveszélyességét és túlélőképességét"
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 755
70 641
113
The Italian special forces is the undisclosed European NATO member set to receive Hero-30 loitering munitions this year as an “urgent mission requirement”...

FTDR3D6NGRHNZOM4HFEW3E7KRA.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 755
70 641
113
Az izraeli ipar egyre nagyobb nyomást gyakorol a kormányra, hogy segítse a felfegyverezhető drón eladások növelését...

Ugyan az MTCR önkéntes betartását még nem adták fel, de 20 év tíltás után már nyíltan beszélhetnek arról, hogy az iparág mit tud kínálni a potenciális ügyfeleknek. Az IAF fegyveres UAV-flottájának minden részlete továbbra is titkos.

Egyre nagyobb a frusztráció az izraeli védelmi cégeknél, amelyek továbbra sem tudnak fegveres drónokat exportálni...

Hónapok teltek el azóta, hogy Izrael feloldotta a fegyveres drónok birtoklására és katonai műveletekben való felhasználására vonatkozó szabályt, de azt nem követte jelentős változás az exportengedélyezési szabályozásban. A vállalatok az exportengedélyek bővülésére számítottak...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 383
29 261
113
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 755
70 641
113
MBDA Deutschland und Israel Aerospace Industries kooperieren bei Loitering Munition...

Die IAI Loitering Munition Familie umfasst der MBDA-Mitteilung zufolge folgende Systeme:

 • Harpy-NG, ein System der dritten Generation zur Zerstörung feindlicher Radarstellungen.
 • Harop, ein elektrooptisches Präzisions-Waffenssystem der zweiten Generation.
 • Mini-Harpy, ein taktisches Loitering Munition System mit Dreifachsensor (elektrooptische Tag- und Nachtsensoren und ein Anti-Radiation-Suchkopf).
 • Die Rotem-Familie taktischer Vertical Takeoff and Landing (VTOL) Loitering-Munitionssysteme.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed