Izraeli drónok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Így talán már érthető, hogy miért várunk ki. És hogy miért versenyeztetünk ki nem mondva két gyártót két különböző országból.
 
 • Tetszik
Reactions: Venom85
T

Törölt tag 1586

Guest
Izrael az MTCR irányelveket követi, ezért csökkentett képességű "exportrendszereket" fejlesztett ki és értékesít. A legjobb példa erre az Israel Aerospace Industries (IAI) Heron TP-XP, 450 kg hasznos terheléssel, ami kevesebb, mint fele az izraeli légierő által használt Heron TP hasznos terhelésének.
Mondjuk azért Izrael is tett néha kivételt mert pl. a Németek a teljes értékű Heron TP-t kapták, nem az export változatot.

Amúgy nekünk szerintem - kezdetnek legalábbis bizonyosan - bőven elég lenne a kisebb Heron Mk.Ii is.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
De a németek nem kértek/kaptak hozzá fegyvert.
Értem én hogy a német politika eléggé drón ellenes, de azért talán mégis...;)
Paris_Air_Show_2007-Nimrod-UAV-825x510.jpg

https://digit.site36.net/2016/08/24...h-israeli-missiles-and-use-german-encryption/

Amúgy az izreiliek is nagyon szégyenlősek.
A neten nem igen találni képeket felfegyverzett izraeli drónokról...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 982
71 272
113
T

Törölt tag 1586

Guest
A Bundeswehr felfegyverzett drónt akart, de a parlament nem engedélyezte.
Még 2018-ban is azon vitatkoztak hogy mi legyen és hogy legyen.
2020-ban döntöttek arról hogy nem lehet rajta fegyver. De még a mostani választás előtt is vitatkoztak róla.
A német politika valamiért egészen megosztott drón kérdésben.
 • egyrészt: egyrészt zöld utat adtak az Eurodron fejlwsztésnek,
 • másrészt kikötötték hogy azt nem (sem) lehet fegyverekkel ellátni (legalábbis azt a 21 darabot ami No. kap majd...)

U.ez a kettősség van a Heron TP drónokkal is.
Agyrém...:confused:
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 982
71 272
113
Elbit-Systems-Skylark-3-Hybrid-WP.jpg


Elbit Systems to showcase hybrid propulsion small tactical UAS at Singapore Airshow 2022

Elbit Systems will present the Skylark 3 Hybrid Small Tactical Unmanned Aerial Systems (STUAS) for the first time at the Singapore Airshow 2022 (stand C-N65 in the Israeli Pavilion). The Skylark 3 Hybrid is equipped with a hybrid propulsion system, both an electric and an internal combustion engine, tripling endurance and offering up to 18 hours of operations, with no change to size or weight, significantly increasing mission effectiveness and cost efficiency.

The Skylark 3 Hybrid uses its combustion engine to fly rapidly to the Area Of Interest (AOI) and switches to the electrical engine while operating above the AOI. The twin engine architecture of the new Skylark enables one to back up the other, providing greater reliability and safety. The significantly higher endurance of the Skylark 3 Hybrid provides forces with greater capacity to hover above AOI and requires fewer platforms to execute the same mission.

Skylark 3 Hybrid is based on the Skylark family of STUAS that have been ordered by 27 countries, to date. Skylark 3 Hybrid has a 4.7m wingspan, a maximum takeoff weight of 50kg, service ceiling of 12,000ft and a range of 120km. It features dual payload capacity with a “plug and play” interface for a quick replacement of sensors in the field. The Skylark 3 Hybrid is capable of integrating a range of payloads including high-resolution Electro-Optical gimbaled payload, ELINT, COMINT, laser designators and others. It is deployed and operated by a crew of two, launched via a pneumatic launcher and can be mounted on a vehicle or vessel. Two Skylark 3 Hybrid STUAS can be assigned to the same mission simultaneously managed by a shared Ground Control Station.
 
 • Tetszik
Reactions: formosa1