[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 928
8 303
113
Szerintem meg muszáj lesz nekik, mert lassan rá kell jönniük, hogy a fő cél ha meg akarnak maradni prosperálva, hogy az USA-t kitakarítsuk a kontinensről, a briteket meg soha ne engedjük vissza. Ehhez egy felfegyverzett Európára van szükség. S igen, teljesen jogos garancia kérés formája az, hogy akkor legyen közös atomütőerő telepítve több nagy magország területén, aki hajlandó erre.

A németnek, olasznak alapnak kéne lennie! Onnantól fel lehet szólítani az USA-t, hogy köszi hogy itt voltatok, minden szipi-szupi, good bye!

Akik onnantól ha lehallgatnak egy Merkel szintű politikusunkat, felrobbantanak NS-vezetéket, akkor pont úgy állunk hozzájuk, mint ha pl. Kína vagy Oo.-csinálta volna!

Ha lenne igazság, ezekért a szarjaikért az USA-t pont ott kéne tartsunk, mint az oroszok ellen, hogy most kéne kibasszuk rájuk valahol a 10+ szankciós csomagot, és be nem engedni a diplomatáikat, meg a sportolóikat vegzálni kb. mint az oroszokat, hogy jöhetnek mint semleges versenyző!

Mert tudom hogy vicces ezt így olvasni, szinte már - már elképzelhetetlen, de basszátok meg, okot adtak rá, csak ŐK ÉRINTHETETLENEK, mert csak!

Na ezen kell kurva gyorsan változtatni az EU-nak, hogy nem azt nézzük hogy ki, hanem csak azt hogy MIT csinált ellenünk. Onnantól nincs kettős mérce!

Európa First, aztán csoki!
Azért látjátok így a dolgokat, mert le vagyunk ragadva közép-kelet európába. A franciák, németek, britek, benelux államok viszont nem felejtik el, hogy Őket szabadították fel 1945-ben (a britek egyedül szart se értek volna el). Utána megkapták a Marsall segélyt, amiből gyorsan újjáépítésre került Európa jobbik fele. Ezt olyan történelmi nyom, hogy csak na. Nos itt keleten meg oroszok voltak és minket nem szabadítottak fel, mert kvázi mi is a fasiszta németország oldalán harcoltunk. Ezért +más a gondolat mint Szlvoákoknál, cseheknél, lengyeleknél akiket megszálltak. Ami viszont borzalmas, hogy azt az oroszorszgot ölelgeti kisgömböc, akik leverték 1956-ot, úgy, hogy tavaly már azt sem merte kimondani, hogy Oroszok/szovjetek voltak akik megszálltak minket és leverték a szabadságharcot.. (pedig 1848-ban is ezt történt)..
Nos innét nézva nem értem a höbörgést az USA ellen, amely a két vh-ban bizoy központi szerepet játszott az Antant, majd a szövetségesek győzelmében. Oroszoknál is kétes, hogy az amcsi kaja, teherautók, stb. nélkül mennyire tudtak volna támadni, és mennyire húzodott volna el a háború. A nyugati szupport nagy jelentőséű volt, nem is elsősorban a volumene, hanem sokszor épp az aktuális időpont miatt, amikor kapták.. Innentől nem releváns, hogy az USA mikor milyen szándék vezérelve csinálta, mert az eredmény számít.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 565
113
Azért látjátok így a dolgokat, mert le vagyunk ragadva közép-kelet európába. A franciák, németek, britek, benelux államok viszont nem felejtik el, hogy Őket szabadították fel 1945-ben (a britek egyedül szart se értek volna el). Utána megkapták a Marsall segélyt, amiből gyorsan újjáépítésre került Európa jobbik fele. Ezt olyan történelmi nyom, hogy csak na. Nos itt keleten meg oroszok voltak és minket nem szabadítottak fel, mert kvázi mi is a fasiszta németország oldalán harcoltunk. Ezért +más a gondolat mint Szlvoákoknál, cseheknél, lengyeleknél akiket megszálltak. Ami viszont borzalmas, hogy azt az oroszorszgot ölelgeti kisgömböc, aki lebert 1956-ot, úgy, hogy tavaly már azt sem merte kimondani, hogy Oroszok/szovjetek voltak akik megszálltak minket és leverték a szabadságharcot.. (pedig 1848-ban is ezt történt)..
Nos innét nézva nem értem a höbörgést az USA ellen, amely a két vh-ban bizoy központi szerepet játszott az Antant, majd a szövetségesek győzelmében. Oroszoknál is kétes, hogy az amcsi kaja, teherautók, stb. nélkül mennyire tudtak volna támadni, és mennyire húzodott volna el a háború. A nyugati szupport nagy jelentőséű volt, nem is elsősorban a volumene, hanem sokszor épp az aktuális időpont miatt, amikor kapták..
Annyi, hogy nem azonosak az érdekeink innentől ez nem kérdés.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 289
62 128
113

Ezek a nagy oda-vissza kinyilatkozások mind a tőzsdeindex aktuális pofozgatásáról szólnak.
Istenkomplexusos spekulánsok, akik átvették a politikusok felett a hatalmat, járványokat szítnak, társadalmakat mérnökölgetnek és háborúkat menedzselnek, miközben a nyomtatott pénzük miatt mindenhatónak hiszik magukat.
A vicc az, hogy ez nem is az ő pénzük, csak ezt propagálják.
Közülük is a legfőbb elmeháborodott, az arrogáns Larry Fink, aki a 2008 utáni rendcsinálás legfőbb ellenzőjeként az OPM (Other People's Money) üzletpolitikával az adófizetők pénzén mentette meg a gátlástalan bankokat és tette őket magáévá.
Igazából, ha jobban megnézzük, ezeknek a szélhámosoknak egy fia vagyonuk sincs, mások pénzét fektetik be és fújják akármekkorára, majd tetszelegnek a tulajdonosi szerepkörben. Ebbéli hatalmukkal visszaélve elnökök, kormányfők, "királyok, hercegek, grófok" közvetlen tárgyalópartnerei, akik lufi-vagyonukkal szereznek mindenben is tulajdonjogot.
Fedezetlen csekkekkel hazardírozó cezarromán, nárcisztikus elmebetegek.

Hiába volt a 2008-as válság után életbe lépő Dodd-Frank törvény, ha ez technikailag pont nem vonatkozik a BlackRock és társaihoz hasonló szervezetekre, amelyek ugyanazt a hibát ismétlik meg jóval nagyobb méretben. Erről szól ez az alábbi, 2021-es kongresszusi meghallgatás jegyzőkönyve is, főleg az utolsó válasz:

 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 078
2 858
113
Arra hogy kifelé elrettentő erő legyen, egy kb. kínai méretű francia atomerő elég lehetne...

De értem mit mondasz, a belső folyamatok miatt jobb lenne ha lenne pl. a németeknek - olaszoknak, akár még a spanyoloknak is.

A legnagyobb gondunk az, hogy a németek egy megszállt állam, még mindig!

Ott kell kezdeni, hogy az USA-t szépen hazaküldjük innen, addig a fű se fog itt nőni míg a legerősebb EU ország inasba van rakva, agyon van csicskítva!

Múltkor írtad, kellene eu közös hadsereg (amiben szerintem nagyon igazad van), akkor az "atomot" miért 3-4 nemzeti szintre helyeznéd, miért nem a közös haderőhöz?
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 565
113
Azóta egyesült európa valamilyen szinten - és sokan szeretnénk egy még szorosabb integráltabb - de kultúrájában nemzeti hagyományait és értékeit megtartó közös európát.
Kösz nem! Nincs ilyen hogy közös európa meg a saját nemzeti hagyományok megtartása, te nem látod a fejleményeket? Maradjon csak meg ahogy elindult gazdasági közösség ez pont elég!
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 280
113
Hidd el, a görög-török sem fog egymással harcolni az oroszok ellen! Etc... Ez a NATO olyan szinten felhígult, illetve annyira haza játszana mindenki azonnal, ha elindulna a kaszás, hogy még azt sem tartom kizártnak, hogy Putyinnál ott csörögne a telefon folyamatosan, és Makron-Sholcz azért könyörögne hogy ŐK isten bizony még egy gyufát se nem, csak ne legyenek megkínálva!
Kérdés, hogy az USA nem csapna-e oda a vonakodó csatlósoknak? Ki mondja meg, hogy nem az oroszok voltak? Csak úgy Nord Stream style!
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 280
113
Szerinted pl. az NS2 ről nem hivatalosan, hanem a valóságban, szerinted a németek, meg a nem amcsi ügynök német vezetők, politikusok is akár, mit gondolnak?! Hmm?
nyilván azt, hogy "megérdemeltük, és a nagyobb jóért, valamint az óvodások hormonterápiájáért ez nem is nagy ár igaziból".

Minden igazi NATO-fi így érez!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 642
45 954
113
Azért látjátok így a dolgokat, mert le vagyunk ragadva közép-kelet európába. A franciák, németek, britek, benelux államok viszont nem felejtik el, hogy Őket szabadították fel 1945-ben (a britek egyedül szart se értek volna el). Utána megkapták a Marsall segélyt, amiből gyorsan újjáépítésre került Európa jobbik fele. Ezt olyan történelmi nyom, hogy csak na. Nos itt keleten meg oroszok voltak és minket nem szabadítottak fel, mert kvázi mi is a fasiszta németország oldalán harcoltunk. Ezért +más a gondolat mint Szlvoákoknál, cseheknél, lengyeleknél akiket megszálltak. Ami viszont borzalmas, hogy azt az oroszorszgot ölelgeti kisgömböc, akik leverték 1956-ot, úgy, hogy tavaly már azt sem merte kimondani, hogy Oroszok/szovjetek voltak akik megszálltak minket és leverték a szabadságharcot.. (pedig 1848-ban is ezt történt)..
Nos innét nézva nem értem a höbörgést az USA ellen, amely a két vh-ban bizoy központi szerepet játszott az Antant, majd a szövetségesek győzelmében. Oroszoknál is kétes, hogy az amcsi kaja, teherautók, stb. nélkül mennyire tudtak volna támadni, és mennyire húzodott volna el a háború. A nyugati szupport nagy jelentőséű volt, nem is elsősorban a volumene, hanem sokszor épp az aktuális időpont miatt, amikor kapták.. Innentől nem releváns, hogy az USA mikor milyen szándék vezérelve csinálta, mert az eredmény számít.
Terelés!

Hagyd már a II. VH-t a picsába, de tényleg! Az elmúlt 30 évet nézd már meg! Amiről TE beszélsz, az a nagyapámat érintette, amiről én, az meg engem, és pláne a GYEREKEINKET fogja de kurva mód ám!!!

Jelen időben az USA vág le minket, mint a választási malacot!

Nem érdekel senkinek az ömlengése hogy a hős amcsik hogy partra szálltak, mennyi dolgot tettek Európáért, mikor szétbaszták nekünk a Közel-Keletet, Észak-Afrikát, a bújtatott pénzeikkel támogatják az NGO-ikkal hogy MINKET árasszanak el a kibaszott migránsok - ŐK közben olyan falat építenek délra hogy beszarsz!!! - megcsinálják nekünk a tüzet az ukránok felheccelésével, az oroszoknak való nekitereléssel, ÉS bármikor megtámogatják úgy a saját hazai iparuk, befektetési környezetüket, hogy lehetőleg a legtöbb billegő EU-s céget ha becsődöl, át tudják venni szarér-hugyér, vagy csak simán áttelepülhetsz hozzájuk, viheted oda a K+F-et, mindent! Az hogy a nyakunkba baszták a dollár nyomtatásból megfinanszírozott jóléti társadalmuk lufiját 2008-ban, csak a kezdet volt! Tisztán látszik, hogy vérszemet kaptak, a cél most már nem is leplezve, hogy ŐK továbbra is jobban akarnak élni, mint amit a valós gazdasági teljesítményük megengedne, kerüljön NEKÜNK AMIBE KERÜL!!!

Ehhez ha kicsit meg is kell baszni érte hogy gyorsuljon a fenti folyamat, bármikor megbasszák az energetikát egy fedett akció keretében, mint az NS támadása, szívbaj nélkül!

Egy utolsó ótvar szar szemét banda, aki kurvára az életünkre tör, most még "csak" gazdasági vonalon, de ha nem figyelünk, még egy fasza itt koncentrálódó háborút is SIMÁN és zokszó nélkül össze fognak hozni nekünk! Nem siratnának sokáig, kiszámolják NEKIK hogy éri meg, és azt fogják választani ami nekik jobb. Ha a gyerekeim is belehalnak, akkor is. Le se fogják szarni!


Aki nem látja, az vagy gyógyíthatatlan álmodozó, vagy a fizetési listájukon van!!!

Te is Kele, nem tudom hogy melyik vagy, de a kettő közül az egyik!
A rossz hírem az, hogy ha nem kapsz tőlük pénzt, akkor meg vakon vagy, de teljesen!!!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 642
45 954
113
Adjanak el nukleáris fegyvereket a németeknek, olaszoknak is, korlátozott mennyiségben, és kész. Ők hárman nem hiszem, hogy kellene egymástól tartsanak, de pl. Lengyelek kezébe nem adnék ilyen játékszert...

Persze a hordozóplatform is kérdéses.
Így van. Ez a leggyorsabb és legjobban járható út!

A lengyelekben nagyon egyet értek! Ahogy az is erősen megfontolandó, hogy minden embert aki vezető beosztásban van bárhol az EU-ban, csodásan át kell világítani, és HA orosz/kínai, vagy tádááám, igen, USA befolyásoltság alatt áll, úgy kibaszni mint a macskát szarni!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 642
45 954
113
Kérdés, hogy az USA nem csapna-e oda a vonakodó csatlósoknak? Ki mondja meg, hogy nem az oroszok voltak? Csak úgy Nord Stream style!
Benne van, szerintem is. DE tényleg úgy kell venni őket, mint bárki mást, és rájuk is dolgozni a szolgálatoknak.

Nem barátok, úgy is kell kezelni őket. Megmondani nekik, hogy bazzmeg JOE, lehet buziskodni, csak kisiklik esetleg úgy egy - két vonat utána PVC alapanyaggal, hogy nem Szása, hanem Jürgen, vagy Francois volt az elkövető.
Hogy értsék meg, hogy mostantól már nem a kutyáik vagyunk!

Az a gáz gyerekek, hogy ezt a legtöbb EU állampolgár el sem tudja képzelni, ez számomra a döbbenet!!!
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 928
8 303
113
Egy utolsó ótvar szar szemét banda, aki kurvára az életünkre tör, most még "csak" gazdasági vonalon, de ha nem figyelünk, még egy fasza itt koncentrálódó háborút is SIMÁN és zokszó nélkül össze fognak hozni nekünk! Nem siratnának sokáig, kiszámolják NEKIK hogy éri meg, és azt fogják választani ami nekik jobb. Ha a gyerekeim is belehalnak, akkor is. Le se fogják szarni!
Aki nem látja, az vagy gyógyíthatatlan álmodozó, vagy a fizetési listájukon van!!!
Te is Kele, nem tudom hogy melyik vagy, de a kettő közül az egyik!
A rossz hírem az, hogy ha nem kapsz tőlük pénzt, akkor meg vakon vagy, de teljesen!!!
Aki innen alsóbütyökfalváról akarja az USA hoszútávú külpolitikáját birálni megteheti. Megváltoztatni nem fogja. Az USA minden rosszat amiben egyébknt sok igazságod van. Azonban inkább az USA geopolitikai céljainak területén élnek jobb körülmények között, gazdagabban és viszonylagosan sokkal nagyobb szabadságban, mint Kínai, vagy orosz befolyási körzetben. Persze, ha van olajad, földgázad akkor lehetsz dubaji, vagy emirátusi, de már Szaúdiként sem biztos hogy jobban élsz.
A másik lehetőség, az Egyesüt Európa, amely előregedő népessége és lassan korszerűtlen ipara ellenére még mindig komoly gazdasági tényező, de ezt csak ténylegesen egységes, kül és védelmi politikával tehát Unióként együtt tudna megküzdeni a kihívásokkal, nem csak nemzetállamok gazdasági szövetségeként, ahogy Orbán viziója.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
370
2 495
93

Teljesen érzelmi alapon válaszolva: azért, mert utálom az angolokat a brexit miatt, húzzanak melegebb éghajlatra.

Egy kicsit korrektebben fogalmazva: azt gondolom, hogy ők vállalták fel, hogy külön úton járnak a problémák feloldása helyett. Járjanak külön úton, de hagyjanak is minket békén.

Bár jelenleg nincs realitása, az lenne az ideális, ha az USA és a UK törődne a saját dolgaival, és az EU - értelmes vezetéssel, nem a mostanival - tőlük függetlenül járná a saját útját.

Én kifejezetten szerettem Angliát, de nagyon megharagudtam rájuk az utóbbi pár évben. Nem szeretnék velük semmilyen közös projektet. Pukkadjanak meg.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 280
113
Azért látjátok így a dolgokat, mert le vagyunk ragadva közép-kelet európába. A franciák, németek, britek, benelux államok viszont nem felejtik el, hogy Őket szabadították fel 1945-ben (a britek egyedül szart se értek volna el). Utána megkapták a Marsall segélyt, amiből gyorsan újjáépítésre került Európa jobbik fele. Ezt olyan történelmi nyom, hogy csak na. Nos itt keleten meg oroszok voltak és minket nem szabadítottak fel, mert kvázi mi is a fasiszta németország oldalán harcoltunk. Ezért +más a gondolat mint Szlvoákoknál, cseheknél, lengyeleknél akiket megszálltak. Ami viszont borzalmas, hogy azt az oroszorszgot ölelgeti kisgömböc, akik leverték 1956-ot, úgy, hogy tavaly már azt sem merte kimondani, hogy Oroszok/szovjetek voltak akik megszálltak minket és leverték a szabadságharcot.. (pedig 1848-ban is ezt történt)..
Nos innét nézva nem értem a höbörgést az USA ellen, amely a két vh-ban bizoy központi szerepet játszott az Antant, majd a szövetségesek győzelmében. Oroszoknál is kétes, hogy az amcsi kaja, teherautók, stb. nélkül mennyire tudtak volna támadni, és mennyire húzodott volna el a háború. A nyugati szupport nagy jelentőséű volt, nem is elsősorban a volumene, hanem sokszor épp az aktuális időpont miatt, amikor kapták.. Innentől nem releváns, hogy az USA mikor milyen szándék vezérelve csinálta, mert az eredmény számít.
Ki a faszt érdekel a világháború*, meg 56? A most, és a jövő a kérdés!

* - nyilván azokat akik azóta is abból a győzelemből/tragédiából élnek
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 265
20 507
113
Ne hozd már kényelmetlen helyzetbe :D!

Nyilván Putyin... Mert így nem kellett kötbért fizetnie, meg hasonló okosságokkal fog jönni, ahogy szoktak, mikor nekik szegezi a kérdést valaki!

Az hogy az oroszok bármikor el is tudták volna zárni, hogy kurva sok pénzük volt benne, hogy még többet is kereshettek volna vele még később, hogy Applebaum férje megköszönte, hogy Biden előre megmondta, hogy Truss belebukott a kiszivárgott üzenetbe, hogy "megcsináltuk", meg egy amcsi oknyomozó Pulitzer díjas is kibökte hogy igazából ezt ők csinálták, az mind orosz propaganda.

HA felteszed a kérdést, hogy kinek jött ez kurva jól, ki tudta az addig döglődő, csumára veszteséges LNG gáziparát nem hogy életben tartani, hanem egyenesen rekord profitot termelni vele, erre a válasz az hogy az USA! NA az meg csak a véletlenek összjátéka...

Vicc.
Pedig én szeretném ha leírná. Már csak azért is, hogy később majd fel lehessen idézni.
És megkérdezni: szembe tud nézni a bölcsességével?
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 280
113
Benne van, szerintem is. DE tényleg úgy kell venni őket, mint bárki mást, és rájuk is dolgozni a szolgálatoknak.

Nem barátok, úgy is kell kezelni őket. Megmondani nekik, hogy bazzmeg JOE, lehet buziskodni, csak kisiklik esetleg úgy egy - két vonat utána PVC alapanyaggal, hogy nem Szása, hanem Jürgen, vagy Francois volt az elkövető.
Hogy értsék meg, hogy mostantól már nem a kutyáik vagyunk!

Az a gáz gyerekek, hogy ezt a legtöbb EU állampolgár el sem tudja képzelni, ez számomra a döbbenet!!!
Mondjuk az lenne a durva, ha ez lenne most is aa háttérben! (nem hinném)
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 642
45 954
113
Aki innen alsóbütyökfalváról akarja az USA hoszútávú külpolitikáját birálni megteheti. Megváltoztatni nem fogja. Az USA minden rosszat amiben egyébknt sok igazságod van. Azonban inkább az USA geopolitikai céljainak területén élnek jobb körülmények között, gazdagabban és viszonylagosan sokkal nagyobb szabadságban, mint Kínai, vagy orosz befolyási körzetben. Persze, ha van olajad, földgázad akkor lehetsz dubaji, vagy emirátusi, de már Szaúdiként sem biztos hogy jobban élsz.
A másik lehetőség, az Egyesüt Európa, amely előregedő népessége és lassan korszerűtlen ipara ellenére még mindig komoly gazdasági tényező, de ezt csak ténylegesen egységes, kül és védelmi politikával tehát Unióként együtt tudna megküzdeni a kihívásokkal, nem csak nemzetállamok gazdasági szövetségeként, ahogy Orbán viziója.
Ez a jövő, össze kell zárni. Orbán nekem nem rokonom, nyilván az a része a politikájának szimpatikus hogy maradjunk meg az EU-n belül is magyarnak, ne kelljen egy konzumidióta egységes EU polgárrá válnunk, de a közös EU-s kül és védelempolitika, hadiipar és haderő nélkül szerintem is meg leszünk baszva. Én ezt mondom 10 éve konstans.

Egyébként az egységes EU haderővel ha jól tudom, pont Orbánnak sincs baja :p.

Nem akarok sem Orosz, sem Kínai befolyási övezetben élni! Egy olyan Eu-t szeretnék, amit nem szoptat meg az előbbi kettő, de az USA-sem!

Ha tetszik ha nem, jelen időben az USA szopat minket a legnagyobb mértékben! Az oroszok gyengék hozzá, kb. szimbiózisban voltunk velük, kaptak jó autókat, techinkát, ők meg garantálták az EU ipar versenyképességéhez elengedhetetlen olcsó nyersanyagot, és energiát. Sokkal inkább szüksége lenne az EU-nak Oroszországra, mint az USA-ra. Nem mint döntő befolyást felettünk gyakorló új hűbérúrra az USA helyett, de mint partnerre.

Kínában szintén van opció, de velük sem szabad túl szorosra fűzni a szövetséget, csak abszolút érdek alapon.

Viszont akárki akármit mond, most a legnagyobb károkozó, a legnagyobb veszélyforrás az EU-ra nézve, az USA!!! Őket kell valahogy innen kibaszni, visszább szorítani, vagy rá fogunk baszni, de nagyon csúnyán!
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Egyébként csendben tegyük hozzá, hogy a nyugati blokkot nézve egyedül DK ami kivakarta magát a szarból, és ők is leginkább a 90-es években. Az összes többi nyugati blokkos ország valójában jelentősen gyengébb lett, mint az I. VH előtt volt, és a többségük a II. VH-hoz képest is gyengült. Csak miután alapból gazdagabbak voltak, így lehetett csodálni, hogy milyen szuper jó lét van az USA érdekszférájában.
Ezzel szemben a keleti blokk a világ szegényházából állt, és ennek ellenére egy korrekt életszínvonalat hozott a legtöbb helyen, ahhoz képest ami volt. Az, hogy a volt Monarchiának ez a nagyapáik elbeszéléséhez képest, meg ahhoz képest, hogy 50-ben még bőven éltek azok, akik az 1900-as évek szédítő felzárkózásában, és a korábbi időszak minimális lemaradásában szocializálódtak, még igaz marad, hogy Vietnam, vagy ÉK ezerszer jobban élt a keleti blokk fennállása alatt, mint a nyugati gyarmatok.
 
Status
Not open for further replies.