[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
a kisinyovi repülőtéren várják őket, gyalog meg nem tudnak bejutni mert az út odesszán át vezet
a kalibrokkal meg maximum nemtetszésüket tudják kifejezni


hacsak nincs szükségük többre, mint hogy az ukrán fél utasítsa el azokat a szép szavakat
az oroszok folyamatosan azt komenikálják hogy ők mennyire tárgyalnának, persze a saját feltételeikről, és a kínai béketerv is így kezdődik, hogy az ukrik üljenek le tárgyalni
ha ez nem történik meg, jöhet a következő stáció, aminek a bevezetője hogy az ukrik elutasították a béketárgyalásokat, tehát az oroszokat kell támogatni hogy erőből békét tudjanak teremteni, vagy valami hasonló

Tavaly még EU - Orosz megbékélést akart Wang Yi, akkor a német kollégája gunyosan odalökte neki, hogy csináljon békét ha tud.

Ezért jött most Budapestre, nem Berlin/Brüsszel/Párizsba.

Állítólag az is lóg a levegőben, hogy egy esetleges béke ukrán leszerelést is jelentene, cserébe "független" ázsiai békefenntartók garantálnák az ország biztonságát.
Magyarul maradhat ukrajna, de az az ő játszóterük mostantól.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 834
35 404
113
Az amerikai tankok és vadászrepülőgépek haszontalanok Ukrajna számára, állítja az Egyesült Államok
Sullivan szerint az Abrams tankok és az F-16-os vadászgépek használhatatlanok Ukrajna számára

Az APU 240 katonát veszített Donyeck irányában
Az Orosz Fegyveres Erők Donyeck irányában a teljes érintkezési vonal mentén lecsaptak az ukrán fegyveres erők csoportjaira.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 371
45 706
113

Aztán lehet, hogy az indexnél megint félreèrtettek valamit, mint a lopakodó helikopternél.
Medvegyev különösen azt sürgette, hogy „a fenyegetések határait” mozdítsák el Oroszországtól „amennyire csak lehetséges, még akkor is, ha ezek Lengyelország határai”. A neonácizmust „a földig kell rombolnunk” – zárta gondolatait.

Arestovich elmagyarázta, miért rossz a Kína javasolt béketerve Oroszország számára​

...
Véleménye szerint Ukrajna számára elfogadhatatlan Kína javaslata az ellenségeskedés leállítására. Kijelentette, hogy a tűzszünet azt jelentené, hogy Oroszország megússza a büntetést.
„A dokumentum összesített mérlege 60/40 a mi javunkra” – összegezte az elemző.

Helfenstein: Az Egyesült Államok a START felfüggesztésére kényszerítette Oroszországot​

Sergio Rodriguez Helfenstein, a politikatudomány szakértője osztotta meg álláspontját arról, hogy pontosan mi kényszerítette az Orosz Föderációt arra a döntésre, hogy ideiglenesen befagyasztja saját részvételét a START-ban.
Az általa közölt információkból az következik, hogy az Amerikai Egyesült Államok megpróbálta sarokba szorítani az orosz felet, és megpróbálta kikényszeríteni e megállapodások jóváhagyását.
„A START-szerződés ellenőrzési mechanizmust hozott létre az oroszországi amerikai szakértők és az oroszok munkájához, akiknek az Egyesült Államokba kellett volna vizsgálatokat végezniük. A probléma az, hogy az Egyesült Államok több mint egy éve nem adott vízumot orosz szakembereknek” – idézi a RIA Novosztyi nyilatkozatának szövegét.
...

A háború egy éves évfordulójára a nyugati szövetség válaszút elé került: vagy elfogadja azt, hogy területeket enged át Oroszországnak egy kompromisszum keretében a békéért cserébe vagy pedig fokozza Ukrajna katonai támogatását mindaddig, míg ki nem szorítja az orosz haderőt az elfoglalt területekről.
1f449.png
Ez utóbbihoz Ukrajna hadserege a súlyos veszteségek következtében biztosan nem elegendő, ezért szükség lehet újabb országok részvételére a háborúban. Több forrás szerint erről is szó volt a Bukaresti Kilencek találkozóján, ahol megtárgyalták egy Amerika által vezetett úgynevezett „hajlandók koalíciójának” felállítását.

Újabb országok csatlakozhatnak a háborúhoz, alakul a „hajlandók koalíciója” – MásodikFront 11​

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 195
113
Az elmúlt 1 év eredményei Ukrajnában(készítettem egy összeállítást):


❗50%-os népességvesztés
Ukrajna 2019 – ben még 37 millió ember élt (mondta a kísérleti népszámlálás adatai alapján Dmitrij Dubilet, a Minisztertanács minisztere).
(1993-ban 52 millió körül volt)
❗-8-10 millió ukrán menekült volt kénytelen elmenekülni Ukrajnából.
- Mínusz ~ 2 millió Herson és Zaporozsie régiók.
❗25-27 millió maradt a betegekkel, nyugdíjasokkal, nőkkel és gyerekekkel.
— Összesen február 24. óta 17 139 782-en hagyták el Ukrajnát a szomszédos országokba menekülve, ellenkező irányban - 9 180 679. (ENSZ forrás)
-Az UNHCR szerint 2022. február 24-től 2023. január 3-ig Oroszország fogadta a legtöbb menekültet - 2 852 395-öt.
A több mint 100 ezer embert befogadó országok között szerepelt:
Lengyelország (1 553 707),
Németország (1 021 667)
Csehország (476 025),
Olaszország (173 231)

Tömeges mozgósítás van, amit a lakosság már igyekszik elkerülni
Jelenleg a férfi lakosság utcán történő levadászásának 10. hulláma folyik.

❗ - Az ukrán gyerekek 43%-a tanul az EU iskoláiban a háború miatt - CES
- Az idei tanév elején csaknem 2,25 millió ukrán gyermeket integráltak az EU-országok oktatási intézményeibe.
-2021 szeptemberében összesen 5,4 millió gyerek tanult ukrán iskolákban és óvodákban, ebből valamivel több mint egymillió óvodában, a többi pedig iskolában, vagyis az ukrán gyerekek 43%-a tanult Ukrajnán kívül.

Ukrajna maradványainak jövőbeli lakossága már Európában van.
— (Ukrajna születési aránya a háború előtt – 100 halálesetre 50 született).
A népesség csaknem felére csökkent, és folyamatosan csökken.

❗ A Világbank előrejelzése szerint a háború hatására majdnem megnégyszereződik a szegények száma Ukrajnában. A szegények aránya 2022-ben elérheti a 70%-ot a háború előtti 18%-hoz képest – derül ki az ukrajnai háború Európa és Közép-Ázsia gazdaságára gyakorolt hatásáról szóló friss jelentésből.
-A Világbank figyelmeztetett, hogy Ukrajnában 8 millióra emelkedhet a szegények száma (2022.december 5. )

❗50% szántóföld. Az amerikai agráróriások, a Cargill, a Dupont és a német-osztrák, illetve lényegében (a tőkebefektetések arányát tekintve) az amerikai Monsanto birtokol jelenleg 17 millió hektár termőföldet Ukrajnában, ami az ország összes mezőgazdasági területének 52,31 százaléka.
Az ukrán feketeföld több mint fele csak ehhez a három amerikai vállalathoz tartozik.
A legnagyobb mezőgazdasági üzemek jelenleg az amerikaiak (NCH Capital), a franciák (AgroGeneration) és a szaúdiak (Saudi Mezőgazdasági és Állattenyésztési Befektetési Társaság (SALIC)) tulajdonában vannak. A Stratégiai Kultúra Alapítvány szerint „lehetetlen nyomon követni a külföldi tőke pontos részesedését a többi legnagyobb ukrán mezőgazdasági üzemben az ukrán mezőgazdasági ágazatban elterjedt szürkeséma és a normális földkataszter hiánya miatt”.
— Ukrajna 2021-hez képest a termőterület 45%-át, valamint a gabonanövények 60%-át veszítette el. Ez az információ az Ukrán Mezőgazdasági Üzleti Klub előrejelzéséből következik.

❗Ukrajna a mezőgazdasági területek több mint 20%-át veszítette el, ezek a földek az Orosz Föderáció ellenőrzése alatt állnak.
Határozottan veszítettünk és továbbra is veszítünk. Először is, a szántóterületek mintegy 20%-a jelenleg nincs Ukrajna ellenőrzése alatt. A föld elsősorban korai őszi gabonaféléket adott az országnak: búzát, árpát és napraforgót.- mondta az ukrán agrár és élelmezésügyi miniszter.


❗Zelenszkij bejelentette Ukrajna energiainfrastruktúra 50%-ának megsemmisítését.
A szélenergia 90%-át és a napenergia mintegy 40-50%-át leállították. (2022. október 23.)

❗40%-kal csökkent a gázfogyasztás Ukrajnában.
Mindenekelőtt a lakosság jelentős részének elvándorlása, a területvesztés és az ipar leállása miatt.
"A valós termelés csökkenése a negyedik negyedévben átlagosan eléri a 70%-ot. Bizonyos esetekben 80-90% Surma az RBC-Ukraine interjúban"

❗2022-ben UZ (Ukrán vasút)50%-kal kevesebb teherszállító vagont üzemeltettet 2021-hez képest. (2023.01.02.)
Fedett kocsik 38%, gabonaszállítók 30%, cementszállítók 54%, pelletszállítók 72%.

50 százalékkal csökkent a napraforgómag feldolgozó kapacitása az olaj- és zsíripar válsága miatt – ismertette a miniszterhelyettes.

❗100% - a só´kitermelése az oroszokhoz került
"Artyomsol" Soledar városában található
  • A történelem 1881-ben kezdődött az első sóbánya elindításával - a Brjantsev bányával, amely N. I. Letunovsky tábornok magánipari vállalatához tartozott. Később további öt sóbányát helyeztek üzembe.
  • Az "Artyomsol" mint egyesület 1976-ban alakult. Hat aknát tartalmaz.
  • A vállalkozást Artyom (valódi nevén Fedor Andreevich Sergeev) - egy szovjet párt- és államférfi, bolsevik - tiszteletére nevezték el.
A szovjet időkben az egyesület a kősót a Szovjetunióban 40%, az Ukrán Szovjetunióban pedig 88%-át állította elő.
-Több mint száz éves földalatti munka eredményeként a Föld vastagságában több mint 200 km hosszú üzemrendszer alakult ki, több mint 250 000 000 tonna sót termeltek ki, az üregek térfogata meghaladta a 110 000 000 köbmétert. A kimerült tárnákban helyreállították a forradalom előtt létezett földalatti kápolnát, kulturális rendezvényeket tartanak.
- Évi 7 millió tonna só termelési kapacitás. A lelőhely készletei 13 milliárd tonna. 130 évig tartanak ki kb. mintegy 218 millió tonna. A kitermelhető sókészlet mennyisége ilyen kitermelési sebesség mellett több mint 1000 évre elegendő. Az Artyomovskaja sót a világ 22 országába szállítják.
-Belgium 3000 tonna sót küld Ukrajnának polgári utak tisztítására 600.000 euró értékben.

❗ Ukrajnában az ipari termelés az idei IV. negyedévben átlagosan 70%-kal csökkent. Ezt pénteken jelentette be az elnöki hivatal helyettes vezetője.
"A reáltermelés csökkenése a negyedik negyedévben átlagosan eléri a 70%-ot. Egyes esetekben - 80-90%, néhány esetben - 50%.
Az acéltermelés ebben az időszakban 284 ezer tonna volt, ami 84,7%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban.
A vaskohászat idén januárban 78,5%-kal csökkent.
A hengerelt termékek gyártása 84,6%-kal csökkent. "Ukrmetallurgprom"
--Az USPP számításai szerint nem sokkal az orosz invázió után a vállalkozások több mint 40%-a leállt, és a gazdaság egésze 5-7 millió munkahelyet szűnt meg.
--Az ukrajnai áruexport 35%-kal 44,1 milliárd dollárra csökkent. A kohászat szenvedte a legtöbbet.

❗-100% olajfinomítás. Az ukrán hatóságok elismerték, hogy a legutóbbi rakétacsapások után az országban az olajfinomítás megsemmisült.
A finomító megsemmisült.

❗A különleges hadművelet kezdete óta Ukrajnának nyújtott nyugati katonai segítség volumene majdnem megegyezik az Orosz Föderáció védelmi költségvetésével.
Oroszország ukrajnai különleges hadműveletének kezdete óta külföldi országok és nemzetközi szervezetek összesen több mint 150,8 milliárd dollár támogatásban részesítették Kijevet, amelynek csaknem egyharmada - 48,5 milliárd dollár - az ukrán katonai szükségletekre ment el hivatalos nyilatkozatokon alapuló számítások szerint. ( hatóságok, adományozó államok és médiaadatok)
-Így a különleges művelet kezdete óta Ukrajnának nyújtott nyugati segítség teljes összege 2,7-szeresével (55,5 milliárd dollár) haladta meg a 2022-es költségvetését.
Már csak a Kijevnek nyújtott katonai segítség teszi ki Oroszország tavalyi védelmi kiadásainak 95%-át (51,1 milliárd dollár).

❗ 30%-os a pusztítás mértéke Ukrajnában az ország összes objektumát beleszámítva. Ezek hidak, utak, kikötők, vasutak, repülőterek stb. Kubrakov ezt a Le Monde francia kiadásának adott interjújában mondta.(november) Marcsenko pénzügyminiszter 100 milliárd dollárra becsülte az infrastruktúra helyreállítását.

❗-Az ukrán energiaszektorban okozott kár több milliárd dollárra rúg.(novemberi állapot) Marcsenko pénzügyminiszter 100 milliárd dollárra becsülte az infrastruktúra helyreállítását.
Ukrajna a bruttó hazai termék további csökkenésére számít. Csak az ukrán városok november 15-i orosz támadása mintegy milliárd dolláros veszteséget okozott.
Oroszország folyamatos támadásai negatív hatással vannak az ukrán gazdaságra. Julija Szviridenko gazdasági miniszter szerint a GDP 2022-ben a korábban prognosztizált szint alá eshet.
Napi 7,5 milliárd UAH a légiriadók által okozott kár a "Rada" szerint Ukrajna GDP-jében.
- Az EU sürgősen 25,5 millió eurót különített el Ukrajnának az energiarendszer karbantartására és az energetikai berendezések biztosítására;
a támogatás mértékét sürgősen emelni kell.
– Az Európai Beruházási Bank a nyáron azt mondta, hogy sokkal több pénzre lenne szükség – 1 billió euróra.

Ukrajna miniszterelnöke 700 milliárd dollárra becsülte az országot ért kárt.

❗80-90% "Majdnem az összes lőszerünket elhasználtuk, és most szabványos NATO 155-ös kaliberű lövedékeket használunk" - mondta Szkibitszkij, idézi a The Guardian.
Szkibitszkij szerint most 1 ukrán tüzérségi eszközre jut 10-15 orosz tüzérségi eszköz. Ugyanakkor a Nyugat a fegyverkészletének mintegy 10 százalékát adta át Kijevnek.
Az ukrán katonai hírszerzés képviselője Szkibitszkij.:
- Körülbelül a nyár végére az élőerő kivételével szinte minden ukrán elfogyott.
(most lőszert és felszerelést szállítanak a NATO-országokból)

❗Ukrajna 100%-ban elvesztette hozzáférését az Azovi-tengerhez.

❗ Ukrajna ma csak egy szemétlerakó.
0 % saját anyagi ellátásának képessége, 0 ipar, 0 felszerelés gyártása, , 0 saját gyógyszereik , 0 saját haditengerészet és légierő Haderő, amíg van NATO élőerő és felszerelés.

❗ A Szovjetuniótól megörökölt ipar gyakorlatilag teljesen hanyatlóban van vagy megsemmisült, Ukrajna 30 éve nem tett és nem is fog többé semmi jelentőset tenni.



❗Az ukránok 90%-a úgy gondolja, hogy 10 év múlva Ukrajna virágzó ország lesz
Amint azt a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KIIS) által 2022. október 21-23-án végzett felmérés is bizonyítja.
-Az Európai Unió polgárainak 61%-a hiszi, hogy Ukrajna nyeri meg a háborút. A legtöbb ilyen hasonló gondolkodású ember Lengyelországban - több mint 80%.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 251
113
A fegyverszállítások kapcsán nem igazán értem a NATO aggodalmát,hiszen pont ők voltak akik anno a tálibokat felfegyverezték,kineveltek egy Bin Ladent
cserébe az oroszok ugyanúgy fegyverekkel látták el az afgánokat ,most,hogy Irán vagy Kína esetleg Észak-Korea a saját fegyverrendszereit ajánlja fel az
oroszoknak, ezt lehet úgy is nézni mint egy éles tesztelést a nyugati védelmi rendszerek ellen, és ha így nézzük semmivel nem különb ez a "segítség" nyújtás,mint amit a NATO művel,hogy a rendszerben lévő fegyvereit próbálja ki élesben a vélt ellenfele ellen egy a számára semleges ukrán "játszótéren".

Izrael ha küldeni fog esetleg légvédelmi rendszert az ukránoknak,az nem lesz egyenlő az ukránszopkodással vagy az orosz ellenességgel,az az iráni technika elleni / a számukra legbiztonságosabb semleges "játszótéren" / éles próba lesz a legminimalizáltabb veszteséggel.

"Nemrégiben Antony Blinken amerikai külügyminiszter is figyelmeztette Kínát, hogy következményei lennének, ha támogatást nyújtana Oroszországnak ukrajnai hadműveletéhez. "

Blinken mi mást is mondhatna ? de egyébként hol fogja egy Kína komolyan venni Blinkent ? Kína nem egy olyan ország ahol megjelenik pl egy Blinken
és onnantól ő fújja a passzátszelet,meg mit csinálnak Kínával ? megszankciózza a nyugat ? :)

és ha Kína szankciózza meg a nyugatot akkor mi lesz ? :D idióta Blinken/nyugat más szemében a szálkát keresi,de a sajátjában egy mamutfenyő erdővel mászkál

nem tudom innen ki járt közületek Kínában .. érdemes egyszer elmenni,onnantól garantált úti cél lesz máskor is,Kína elképesztő !

a béketerv meg szintén olyan "kínai" Kína egy több ezer éves kalmárország, a jelenlegi nagyságát is ennek köszönheti,piacot keres,talál,kiszolgál ..
ugyan úgy "kizsákmányol" mint pl a nyugatiak,de mégis máshogy,mert elmennek pl Afrikába,de nem úgy szerzik meg hogy elveszik erővel,hanem építgenek ezt-azt,kötnek pár koncessziót stb ebben is más mint a nyugat .. ad,és cserébe kap/elvesz .. a nyugat pedig "jó" gyarmati szokás szerint csak elvesz ..

A lőszerraktárra kitérve .. nem tartana sokba az orosz stratégiai bombázóknak szétcsapni ha arra kerül a sor,és véleményem szerint meg is fogják tenni ..
mit tesz Moldova ? megdobálja őket kővel ? rájuk nem vonatkozik a NATO 5-ös cikkelye,így a NATO se igazán tehet semmit,ha nem akar nyíltan beleállni az oroszokba (ehhez vér kellene a f@szukba,de nincs,mondjuk ennek csak örülhetünk mindannyian .. illetve van az ügyeletes hülye aki megteszi most ezt éppen helyettük .. következő körben felkészülhetnek a polák tesók is,és felülhetnek majd az amerikai kisvonatra .. vannak olyan ostobák,hogy el is hiszik magukról a tökösséget. )

a béketárgyalások margójára pedig annyit .. én írtam itt régebben,hogy ha béketárgyalások lesznek,nem az ukránok fognak diktálni,pár retardált röhögött ezen .. de a világon még egy olyan béketárgyalás nem volt még, ahol a hátrányban lévő fél diktált volna !

hogy ki van hátrányban ? nyilván az akinek az országa területét elfoglalták ..

de ha tudtok olyat mondani,amikor ez fordítva volt azt szívesen meghallgatom.

Tehát adva lesz egy papír,amit a megfelelő helyen aláírnak,ezt megtehették volna a "buli" elején is török közvetítéssel,csak nem engedte a nyugat, jelen helyzetben már egy rosszabb opciós pakkot fognak kapni/kapnának az oroszoktól ..

Ukrajna (Zelenszkij állítása szerint) nem fog lemondani a területeiről, a Krímről sem .. az oroszok meg az életben nem fogják feladni a Krímet.
közben meg fogynak az ukránok .. és a végén majd szép csendben elfogynak .. ha az ukránoknak ez a céljuk akkor a lehető legjobb úton haladnak.

lehet itt legendázni,heroizálni, a másik oldalt dehumanizálni stb semmi értelme nincs, józan gondolkodás szerint ha a háborúhoz nyersanyag kell,abban az oroszok jobban állnak ott van nekik helyben a cucc, a hadiipart még most sem a maximumon járatják,és Ukrajnának kb a 20%-át behúzták,ezekkel nem nagyon lehet vitatkozni,mert ezek a tények.

most lásd fentebb a Blinken-féle bepofázást,még jobban tolják az orosz medve karjaiba a kínai sárkányt,aminek az lesz a vége,hogy az amerikai sasból egy kopasztott csirke lesz az ukrán szigonyra felhúzva !
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
A propaganda legalja díj napi győztese:

B@meg!!! Lopakodó halikopter :mad: :mad: :confused:

Pedig van "olyasmi"... Az amit a SEAL használt a Bin Laden búvóhelye elleni akció során. Más kérdés hogy a hoholoké abszolút nem az :)
main-qimg-2bd8ae1733ed48299fafcc51f03d2667

Itt írnak róla és a farokrotorról van jó kép is. Nem tudom a berakott kép mennyire valós.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 298
113
Az elmúlt 1 év eredményei Ukrajnában(készítettem egy összeállítást):


❗50%-os népességvesztés
Ukrajna 2019 – ben még 37 millió ember élt (mondta a kísérleti népszámlálás adatai alapján Dmitrij Dubilet, a Minisztertanács minisztere).
(1993-ban 52 millió körül volt)
❗-8-10 millió ukrán menekült volt kénytelen elmenekülni Ukrajnából.
- Mínusz ~ 2 millió Herson és Zaporozsie régiók.
❗25-27 millió maradt a betegekkel, nyugdíjasokkal, nőkkel és gyerekekkel.
— Összesen február 24. óta 17 139 782-en hagyták el Ukrajnát a szomszédos országokba menekülve, ellenkező irányban - 9 180 679. (ENSZ forrás)
-Az UNHCR szerint 2022. február 24-től 2023. január 3-ig Oroszország fogadta a legtöbb menekültet - 2 852 395-öt.
A több mint 100 ezer embert befogadó országok között szerepelt:
Lengyelország (1 553 707),
Németország (1 021 667)
Csehország (476 025),
Olaszország (173 231)

Tömeges mozgósítás van, amit a lakosság már igyekszik elkerülni
Jelenleg a férfi lakosság utcán történő levadászásának 10. hulláma folyik.

❗ - Az ukrán gyerekek 43%-a tanul az EU iskoláiban a háború miatt - CES
- Az idei tanév elején csaknem 2,25 millió ukrán gyermeket integráltak az EU-országok oktatási intézményeibe.
-2021 szeptemberében összesen 5,4 millió gyerek tanult ukrán iskolákban és óvodákban, ebből valamivel több mint egymillió óvodában, a többi pedig iskolában, vagyis az ukrán gyerekek 43%-a tanult Ukrajnán kívül.

Ukrajna maradványainak jövőbeli lakossága már Európában van.
— (Ukrajna születési aránya a háború előtt – 100 halálesetre 50 született).
A népesség csaknem felére csökkent, és folyamatosan csökken.

❗ A Világbank előrejelzése szerint a háború hatására majdnem megnégyszereződik a szegények száma Ukrajnában. A szegények aránya 2022-ben elérheti a 70%-ot a háború előtti 18%-hoz képest – derül ki az ukrajnai háború Európa és Közép-Ázsia gazdaságára gyakorolt hatásáról szóló friss jelentésből.
-A Világbank figyelmeztetett, hogy Ukrajnában 8 millióra emelkedhet a szegények száma (2022.december 5. )

❗50% szántóföld. Az amerikai agráróriások, a Cargill, a Dupont és a német-osztrák, illetve lényegében (a tőkebefektetések arányát tekintve) az amerikai Monsanto birtokol jelenleg 17 millió hektár termőföldet Ukrajnában, ami az ország összes mezőgazdasági területének 52,31 százaléka.
Az ukrán feketeföld több mint fele csak ehhez a három amerikai vállalathoz tartozik.
A legnagyobb mezőgazdasági üzemek jelenleg az amerikaiak (NCH Capital), a franciák (AgroGeneration) és a szaúdiak (Saudi Mezőgazdasági és Állattenyésztési Befektetési Társaság (SALIC)) tulajdonában vannak. A Stratégiai Kultúra Alapítvány szerint „lehetetlen nyomon követni a külföldi tőke pontos részesedését a többi legnagyobb ukrán mezőgazdasági üzemben az ukrán mezőgazdasági ágazatban elterjedt szürkeséma és a normális földkataszter hiánya miatt”.
— Ukrajna 2021-hez képest a termőterület 45%-át, valamint a gabonanövények 60%-át veszítette el. Ez az információ az Ukrán Mezőgazdasági Üzleti Klub előrejelzéséből következik.

❗Ukrajna a mezőgazdasági területek több mint 20%-át veszítette el, ezek a földek az Orosz Föderáció ellenőrzése alatt állnak.
Határozottan veszítettünk és továbbra is veszítünk. Először is, a szántóterületek mintegy 20%-a jelenleg nincs Ukrajna ellenőrzése alatt. A föld elsősorban korai őszi gabonaféléket adott az országnak: búzát, árpát és napraforgót.- mondta az ukrán agrár és élelmezésügyi miniszter.


❗Zelenszkij bejelentette Ukrajna energiainfrastruktúra 50%-ának megsemmisítését.
A szélenergia 90%-át és a napenergia mintegy 40-50%-át leállították. (2022. október 23.)

❗40%-kal csökkent a gázfogyasztás Ukrajnában.
Mindenekelőtt a lakosság jelentős részének elvándorlása, a területvesztés és az ipar leállása miatt.
"A valós termelés csökkenése a negyedik negyedévben átlagosan eléri a 70%-ot. Bizonyos esetekben 80-90% Surma az RBC-Ukraine interjúban"

❗2022-ben UZ (Ukrán vasút)50%-kal kevesebb teherszállító vagont üzemeltettet 2021-hez képest. (2023.01.02.)
Fedett kocsik 38%, gabonaszállítók 30%, cementszállítók 54%, pelletszállítók 72%.

50 százalékkal csökkent a napraforgómag feldolgozó kapacitása az olaj- és zsíripar válsága miatt – ismertette a miniszterhelyettes.

❗100% - a só´kitermelése az oroszokhoz került
"Artyomsol" Soledar városában található
  • A történelem 1881-ben kezdődött az első sóbánya elindításával - a Brjantsev bányával, amely N. I. Letunovsky tábornok magánipari vállalatához tartozott. Később további öt sóbányát helyeztek üzembe.
  • Az "Artyomsol" mint egyesület 1976-ban alakult. Hat aknát tartalmaz.
  • A vállalkozást Artyom (valódi nevén Fedor Andreevich Sergeev) - egy szovjet párt- és államférfi, bolsevik - tiszteletére nevezték el.
A szovjet időkben az egyesület a kősót a Szovjetunióban 40%, az Ukrán Szovjetunióban pedig 88%-át állította elő.
-Több mint száz éves földalatti munka eredményeként a Föld vastagságában több mint 200 km hosszú üzemrendszer alakult ki, több mint 250 000 000 tonna sót termeltek ki, az üregek térfogata meghaladta a 110 000 000 köbmétert. A kimerült tárnákban helyreállították a forradalom előtt létezett földalatti kápolnát, kulturális rendezvényeket tartanak.
- Évi 7 millió tonna só termelési kapacitás. A lelőhely készletei 13 milliárd tonna. 130 évig tartanak ki kb. mintegy 218 millió tonna. A kitermelhető sókészlet mennyisége ilyen kitermelési sebesség mellett több mint 1000 évre elegendő. Az Artyomovskaja sót a világ 22 országába szállítják.
-Belgium 3000 tonna sót küld Ukrajnának polgári utak tisztítására 600.000 euró értékben.

❗ Ukrajnában az ipari termelés az idei IV. negyedévben átlagosan 70%-kal csökkent. Ezt pénteken jelentette be az elnöki hivatal helyettes vezetője.
"A reáltermelés csökkenése a negyedik negyedévben átlagosan eléri a 70%-ot. Egyes esetekben - 80-90%, néhány esetben - 50%.
Az acéltermelés ebben az időszakban 284 ezer tonna volt, ami 84,7%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban.
A vaskohászat idén januárban 78,5%-kal csökkent.
A hengerelt termékek gyártása 84,6%-kal csökkent. "Ukrmetallurgprom"
--Az USPP számításai szerint nem sokkal az orosz invázió után a vállalkozások több mint 40%-a leállt, és a gazdaság egésze 5-7 millió munkahelyet szűnt meg.
--Az ukrajnai áruexport 35%-kal 44,1 milliárd dollárra csökkent. A kohászat szenvedte a legtöbbet.

❗-100% olajfinomítás. Az ukrán hatóságok elismerték, hogy a legutóbbi rakétacsapások után az országban az olajfinomítás megsemmisült.
A finomító megsemmisült.

❗A különleges hadművelet kezdete óta Ukrajnának nyújtott nyugati katonai segítség volumene majdnem megegyezik az Orosz Föderáció védelmi költségvetésével.
Oroszország ukrajnai különleges hadműveletének kezdete óta külföldi országok és nemzetközi szervezetek összesen több mint 150,8 milliárd dollár támogatásban részesítették Kijevet, amelynek csaknem egyharmada - 48,5 milliárd dollár - az ukrán katonai szükségletekre ment el hivatalos nyilatkozatokon alapuló számítások szerint. ( hatóságok, adományozó államok és médiaadatok)
-Így a különleges művelet kezdete óta Ukrajnának nyújtott nyugati segítség teljes összege 2,7-szeresével (55,5 milliárd dollár) haladta meg a 2022-es költségvetését.
Már csak a Kijevnek nyújtott katonai segítség teszi ki Oroszország tavalyi védelmi kiadásainak 95%-át (51,1 milliárd dollár).

❗ 30%-os a pusztítás mértéke Ukrajnában az ország összes objektumát beleszámítva. Ezek hidak, utak, kikötők, vasutak, repülőterek stb. Kubrakov ezt a Le Monde francia kiadásának adott interjújában mondta.(november) Marcsenko pénzügyminiszter 100 milliárd dollárra becsülte az infrastruktúra helyreállítását.

❗-Az ukrán energiaszektorban okozott kár több milliárd dollárra rúg.(novemberi állapot) Marcsenko pénzügyminiszter 100 milliárd dollárra becsülte az infrastruktúra helyreállítását.
Ukrajna a bruttó hazai termék további csökkenésére számít. Csak az ukrán városok november 15-i orosz támadása mintegy milliárd dolláros veszteséget okozott.
Oroszország folyamatos támadásai negatív hatással vannak az ukrán gazdaságra. Julija Szviridenko gazdasági miniszter szerint a GDP 2022-ben a korábban prognosztizált szint alá eshet.
Napi 7,5 milliárd UAH a légiriadók által okozott kár a "Rada" szerint Ukrajna GDP-jében.
- Az EU sürgősen 25,5 millió eurót különített el Ukrajnának az energiarendszer karbantartására és az energetikai berendezések biztosítására;
a támogatás mértékét sürgősen emelni kell.
– Az Európai Beruházási Bank a nyáron azt mondta, hogy sokkal tö
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Harcok Marinka körzetében
Az orosz 150.hadosztály ukrán páncélozott járművet semmisít meg
Lőszer robbanás egy ukrán harckocsiban a szvatovo-kremenna irányban
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
A propaganda legalja díj napi győztese:

B@meg!!! Lopakodó halikopter :mad: :mad: :confused:

Ezen bevéreztem én is, el is kezdtem írni neki egy szép levelet, de rajöttem hogy qrvara felesleges, mert ennyire segghülyének nem lehet véletlenül lenni.... szóval direkt ennyire gyökér arra meg nem pazarlunk időt! :)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Egy Roth világosan megmondta: ők nem érdekeltek a háború gyors lezárásában
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255667/

Victoria "Fuck the EU" Nuland leszögezte: csak a kijevi fajtársak "mindent felszabadítós" béketerve alapján hajlandók tárgyalni Moszkvával
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255666/

Európa továbbra is kiáll Ukrajna mellett a béke, a szabadság és az igazságosság érdekében - jelentette ki Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke pénteken, az Ukrajnai háború kezdetének első évfordulóján.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/255657/

Ukrajna a szabadságért, a demokráciáért és az Európai Unióban elfoglalt helyéért harcol - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az ukrajnai háború kezdetének első évfordulóján pénteken.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255658/

Scholz azt hazudja, nem a fegyverszállítások hosszabbítják meg a háborút
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255659/

Korrupciós vizsgálat indult az Ukrajnának küldött amerikai segélyek kapcsán
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255661/

Egy Bahmuttal szomszédos település elfoglalását jelentette a Wagner csoport vezetője
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255662/

A szabad és független Ukrajna szabad és független Európát jelent, Ukrajna győzni fog - jelentette ki Charles Michel, az uniós tagállami vezetőket tömörítő Európai Tanács elnöke az Ukrajnai háború kezdetének első évfordulóján pénteken.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255663/
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 371
45 706
113

Bevonulhatnak Ukrajnába a hajlandó országok hadseregei? - Vukics Ferenc​


A NATO-főtitkár reagált Kína Ukrajnára vonatkozó béketervére​

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az ukrajnai konfliktus megoldására irányuló kínai béketervről kommentálva azt mondta, hogy Peking iránt "nincs sok bizalom".
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1677237478

FONTOS: Az ukrán fegyveres erők provokációi Pridnestrovie-ban Oroszország elleni támadásokká válnak - MFA​

A kijevi rezsim Dnyeszteren túli katonai provokációjának előkészítésével kapcsolatban az orosz külügyminisztérium közleményt adott ki, amelyben óva intette a kollektív Nyugatot és ukrán vazallusait egy meggondolatlan kalandtól.

Az orosz hadsereg kész azonnal reagálni a kijevi rezsim Dnyeszteren túli provokációjára.
„Az ukrán egységek személyi állományának és katonai felszerelésének jelentős felhalmozódása az ukrán-pridnyesztrovi határ közelében, a tüzérség lőállásokba való helyezése, valamint az Ukrán Fegyveres Erők pilóta nélküli repülőgépeinek a terület feletti repüléseinek példátlan növekedése kapcsán a Dnyeszteren túl. Figyelmeztetjük az Egyesült Államokat, a NATO-tagországokat és ukrán egyházközségeiket, hogy úvakodjanak a következő kalandos lépésektől.
Következetesen támogatjuk bármely kérdés politikai és diplomáciai úton történő megoldását.
Ugyanakkor senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy az Orosz Föderáció Fegyveres Erői megfelelően reagálnak a kijevi rezsim provokációjára, ha az mégis következik, és biztosítja honfitársaink, az orosz békefenntartó kontingens védelmét, az Orosz Erők Hadműveleti Csoportjának katonai állománya és katonai raktárak megvédését.
Minden olyan cselekményt, amely veszélyt jelent a biztonságukra, a nemzetközi jog szerint az Orosz Föderáció elleni támadásnak tekintik” – hangsúlyozta a Külügyminisztérium.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677240726

A Leopard tankok már Ukrajnában vannak – lengyel védelmi miniszter​

Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter elmondta, hogy az első német gyártmányú Leopard tankok már Ukrajnában vannak.
„Ma a lengyel leopárdok már behatoltak Ukrajnába” – mondta Blaszczak a Lengyel Nemzetbiztonsági Tanács ülésén.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1677239411