[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
Azt számold hozzá, hogy '45 óta megszállt ország, tehát kicsit módosítani kellene a te álláspontodat is arról, hogy kik azok a sz@rkupacok. Ebből is származik a tánc füttyre kényszere, nekik is.

Jah, biztos az USA keze volt ezekben az ügyekben... Vagy nem.
És azt , hogy a németek szarkupacok még nem zárja ki, hogy az USA/angolszász politikai elit is az legyen.
Ők is csak addig hisznek a szabad versenyben, amíg feléjük lejt a pálya.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
Erről azért kérdezd meg a ditroiti autógyárakat...
A japók tönkrevágták őket hazai pályán.

Igen, lett helyette Japó autógyár az USA-ban, meg most már a szabad kereskedelmi övezetben. (Mexikó, Kanada, USA).
Ugyanis a olyan vámokat nyomtak rá a nem USA gyártású kocsikra, hogy nem éri meg őket bevinni. Így bár a Japók lenyomtak jó pár USA gyártót, mégis belföldön kell gyártaniuk. Nem Japánból viszik a kocsikat.
De ez itt nagyon off

(Toyota beragadós pedál botránya, takata légzsák botrány stb.... Mondjuk abból, hogy a GM kocsikban menet közben elfordult a kulcs, és bezárt a kormányzár abból nem csináltak ilyen hisztit. De az ugye saját gyártó... Volkswagen se a környezet védelem miatt rúgdosták meg... (mondjuk őket nem sajnálom, csaló banda). De érzed azért a szabad piac szellemét)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Amcsi térképészek Kecskeméten

A 2004-ben gyártott Beechracft King Air 350, gyári száma: FL-413. Lajstromszáma amerikai N35GA. 2022. októbere óta Magyarországon tartózkodik.
A repülőgép hasi része kameráknak került átalakításra, egyes információk szerint térképészeti feladatot lát el.
Előreláthatólag közel fél évet fog még Kecskeméten állomásozni.

dsc_7922m.jpg

dsc_7935m_1.jpg

dsc_7953m_1.jpg


 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Győzike Salgótarjáni nem Miskolc vagy Borsod :D
Tudom. És nem cigányul, hanem palócul beszél. Na jó a Jáj more-ból nem a more a palóc.

Ugye a "Borsod" azért van idézőjelben, mert egyik fórumtársunk arra tett ráutaló magatartást, hogy ami Pest megyén kívül van, az mind Borsod és hozta a Győzőéket.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Akkor f@szért nem vettünk Iron Dome-ot meg Merkavát? o_O
Nem sok értelme van annak, hogy hetente kijárnak segget nyalni, de venni nem veszünk semmit....
Helyette meg azoktól veszünk, akik hetente belénk rúgnak, nem adják oda az EU-s pénzeinket és kormányt akarnak buktani.
El nem tudom képzelni mi van ezeknek a fejében.... :confused:
Nem tudhatjuk mennyi infóval támogatja az izraeli titkosszolgálat a hazai geopolitikát.
Amúgy vettünk Iron Dome-ban alkalmazott radarokat.
Vettünk többféle Spike rakétát.
Megszerezzük a Spacecom izraeli Telekom és műholdcég többségi tulajdonjogát. Ez a cég üzemelteti a KKE-t lefedő AMOS müholdflottát.

Az űrtávközlésben terjeszkedne a 4iG – Jöhet az első nemzetközi akvizíció


A 4iG és két leányvállalata, a Hungaro DigiTel és a CarpathiaSat előzetes megállapodást kötött a SpaceCommal, hogy irányító többségi tulajdont szerezzenek az izraeli társaságban. A tel-avivi tőzsdén jegyzett SpaceCom négy geoszinkron műholdjával globális lefedettséggel rendelkező műhold üzemeltető és szolgáltató vállalat, amely Magyarországon és a régióban AMOS 3 műholdján keresztül biztosítja szolgáltatásait. A társaság átvilágítását követően az ügylet sikeres lezárásának feltétele, hogy a SpaceCom közgyűlése és az izraeli Kommunikációs Minisztérium is jóváhagyja a tulajdonszerzést. A tranzakció becsült értéke 65 millió dollár.

Globális szolgáltatót vehet a 4iG
A SpaceCom négy geoszinkron műholdból álló flottát tulajdonol, illetve üzemeltet különböző orbitális pozíciókban (AMOS 3, AMOS 4, AMOS 7 és AMOS 17)

amos3-460658.jpg


A tranzakciót nem csak cégcsoportunk növekedésében gondolom meghatározónak, hiszen egy olyan megállapodást készítünk elő, amely Magyarország számára is új kapukat nyithat az űriparban, illetve az űrtávközlés területén.” – mondta a mai bejelentést követően Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója.

„A SpaceCom évtizedes technológiai tapasztalata, innovatív megoldásai, globális piacismerete, valamint szakembergárdája nagymértékű támogatást biztosíthat a CarpathiaSatnak az első magyar kereskedelmi műhold fejlesztéséhez, illetve pályára állításához. Így az akvizíció a tudástranszfer, valamint a nemzetközi stratégiai együttműködések kialakítása szempontjából is fontos lépés számunkra – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

Tervben van drónok beszerzése és akár más fegyverrendszer.
Izrael stratégiai partnerünk Brüsszellel szemben.


Azoktól veszünk Nyugatról fegyvereket, akikkel egybeforrt a magyar gazdaság. Ez teljesen logikus lépés. Az hogy vannak pillanatnyi politikai vitáink nem valtoztatják meg a hosszú távú gazdasági és geopolitikai kapcsolatainkat. Márpedig egy fegyverbeszerzés nem a napi politikáról, hanem a hosszú távú geopolitikáról szól.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
Azoktól veszünk Nyugatról fegyvereket, akikkel egybeforrt a magyar gazdaság. Ez teljesen logikus lépés. Az hogy vannak pillanatnyi politikai vitáink nem valtoztatják meg a hosszú távú gazdasági és geopolitikai kapcsolatainkat. Márpedig egy fegyverbeszerzés nem a napi politikáról, hanem a hosszú távú geopolitikáról szól.

Igen, szép gondolat. Közben meg a nagy barátunktól nem jön a pénz. Ha pedig nem úgy táncolunk ahogyan nekik tetszik akkor alkatrész se fog...
A gazdasági egybe forrás alatt pedig gyarmatosítást értünk.

Attól, hogy német cégek üzemelnek hazánkban nem törvényszerű a német fegyverek beszerzése. Egyszerűen nem megbízható beszállítók. Ezt bizonyítja a Koreai, a török és most a brazil ügy is. Épelméjű ember nem bízza ilyen partnerre a hazája biztonságát. Én így gondolom.

Amúgy vettünk Iron Dome-ban alkalmazott radarokat.
Vettünk többféle Spike rakétát.
Megszerezzük a Spacecom izraeli Telekom és műholdcég többségi tulajdonjogát. Ez a cég üzemelteti a KKE-t lefedő AMOS müholdflottát.

Megvettük a radart.... fantasztikus. Nem lett volna okosabb az egész rendszert megvenni? :rolleyes:
Nasamsot meg használjanak az ukránok....
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
Erdekelne, mi a velemenyed az orosz uzengetesek megvaltozott hangnemenek MO fele.
Eddig mintha ugy lett volna, hogy "az egyeduli jozan orszag az EU-ban..." stb. megnyilvanulasaik voltak. Most pedig "Karpatalja osi orosz fold...", "diplomata utlevelek vizummentessegenek eltorlese" -> pedig EU-bol sokan nem nagyon akarnak most Moszkvaba utazni...

Sokan mondjak, hogy a beszedeknek ilyenkor minden szava gondosan van valogatva es uzeneterteke van.

Ennek mi az ertelme? Mi all emmogott?
Minden ellenük hozott szankciót megszavaztunk, nincs sok okuk külön kezelni minket.