[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
223
979
93
Okos gondolatmenet de csak a végéhez szólnék hozzá! Ahoz hogy a Nato-nak van esélye gyengíteni Oroszországot.

Nos, gyengíteni szeretnénk egy olyan országot amit lassan több mint egy éve szankciózunk és köszöni ez egész jól jött neki. Mert lássuk be valahogy ez nem jött be!
Az hogy az orosz átlag embert a vezetés ellen hangoljunk, nos hát ahoz a népnek szarban kellene lennie de köszöni szépen ők is jól vannak!
Az hogy nyersanyagból ki fogyjon egy ilyen állam hát megint csak zátony efektus hiszen egy olyan országról beszélünk aminek ki fogyhatatlan a nyersanyagja!
Történelmi tény hogy amikor a ruszkik szarban vannak egy erős vezető alatt csodákra képesek! Ezt láthattuk pl a 2.ww alatt is!
A másik hogy itt a nyugat, haldoklik ezt be kell látni. A népesség öregedik, a születési ráta csökken, a bevándorlós ötlet elbukott! A kelet most az új nyugat, a Nyugati országok támogatottsága a béka segge alatt. Oroszokkal pedig ott az egész kelet és egy ország kivételével az egész déli félteke.
Ott áll mögötte Kína és India, Szaud, Írán stb stb stb.
Itt ha jobban megnézzük a Nyugat az amely lassan kivérzik, a nyugat európai országokban nincs elég lőszer se fegyver egy háborúra. Az Amcsik már az Izraeli lőszer raktárakat dézsmálják. Gyártó kapacitás megent csak 0!!!
Szóval ha belátható időn belül nem lép a politikai vezetés vagy nem változik valami akkor itt nem háború hanem lázongások lesznek!
Van egy kérdésem! Ez mindenkinek szól.
Van nekünk egy vezérünk aki a konfliktus előtt 2 héttel járt oroszban, majd tett egy olyan kijelentést hogy 2030-ra a világban nagyon nagy változások lesznek! Mind társadalmi, mind politikai, mind vezetési szinten!
Aztán most hogy azt szorgalmazza hogy legyen béke, ne szállítsunk fegyvert, kerüljük a konfrontációt ki kiáltják az ördög fatyának!
No kérdés a következő, mit közölhetett Vlagyimir Viktorunkal?
Vélhetőleg amit Molotov mondott a magyar moszkvai nagykövetnek 1941 június 23.-án :
„Molotov ma délelőtt kéretett. Kérdést intézett Magyarország állásfoglalásával kapcsolatban német-orosz konfliktust illetően. Közölte velem, hogy a szovjet kormánynak, mint már több ízben kijelentette, nincs követelése vagy támadó szándéka Magyarországgal szemben; nem volt észrevétele, hogy magyar követelések Románia kárára megvalósuljanak, e tekintetben a jövőben sem lesz észrevétele. Események gyors menete folytán azonban a szovjet kormánynak mielőbb tudnia kellene, hogy Magyarország szándékozik-e részt venni háborúban, vagy semleges magatartást kíván-e. Közöltem, hogy kormányom álláspontja tekintetében nem válaszolhatok. Miután Molotov mielőbbi választ kér, kérem sürgős utasítását.” [1]

lefordítva a pc nyelvezetet : maradjanak ki belőle és amikor vége lesz, emlékezni fogunk rá ....
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Egy korrekt cikk a portfoliotol, hogy miért nem kell csodát várni a nyugati tankoktól ukrán oldalon


Ukrajnának 200-300 modern NATO-harckocsira lenne szüksége ahhoz, hogy kitolja az orosz haderőt a Donbaszból és a Krímből – mondta ezt az ukrán katonai vezérkar még az év elején. Egy ideig úgy tűnt, hogy teljesülni fog Ukrajna vágya – sorra jöttek a felajánlások a NATO-országok vezetőitől, elsősorban Leopard 2-es harckocsik transzferjéről. Miután Berlin heves politikai csatározás után engedélyezte a tankok exportját, a lelkesedés gyorsan elfogyott: most, március elején nagyon úgy néz ki, hogy a remélt Leopard 2-es állomány csupán töredékét kapja meg Ukrajna a tervezett tavaszi offenzívához. Az év végére még akár meg is lehet a remélt 200-300 tank, de most úgy fest, hogy a valódi, modern harckocsinak számító Leopard 2A6-osból, a Challenger 2-esből, illetve M1A2 Abramsből csak minimális mennyiség fog Ukrajnába kerülni, az ukrán harckocsizókat továbbra is döntő túlsúllyal hidegháborús technológiával fogják felszerelni. Leopard 1-esekkel és kipofozott lengyel T-72-esekkel pedig nem lehet megnyerni ezt a háborút.

 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Sojgut Prigoék múltkor jól megbasztatták. Hát csinálták vele egy ilyen propivideot a fronton

nekem erőltetett.
Mintha kissé megtört volna baszik rá és semmi kedve ott lenni és csinálni ezt az egészet.


QBaSqIY.png
Ide ne tegyél fel kocsihírdetést a modi nem szereti! Egyébként hány km van benne? Vonó nincs is rajta :(

Más

Közeli rokonom hazajött dojcsból (kb.félévente szokott) és azon kívül, hogy ilyenkor még sokkot kap mert hatalmas a kontraszt Magyarország és Bajoro. között...nagy szívfájdalom neki az átállás. Magyarország még irgalmatlanul le van maradva, de a lényeg, hogy most nehezen találni albit bajorban mert az ukránok szinte minden olcsó szállást és támogatást megkapnak, de semmi sem elég nekik, bemennek az iskolába üvöltöznek mint egy népes borsodi család, hogy pl. másik tanárt kérnek meg őket így és úgy oktassák (Nálunk a mi ukránjainkkal nincs ilyen gond). Aztán elmondta, hogy el se hinném mennyire más a német emberek véleménye, mint a német sajtóé, amit itthon a ballib szemléz. Mondott mutatott fordított kommenteket: mind elküldte a p.csába a német vezetést migránsostól, ukránostól!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 968
82 837
113
Ma beszéltem egy ukrán ismerőssel, a nővére Szurgutban lakik, aki azt mondta, hogy a támadás hírére nagyon sokan jelentkeznek önként a helyi kirendeltségeknél ... ezt most benézték az ukránok (jó, orosz nackók vannak nevesítve, de voltak ott szerintem ukránok is), mert úgy tűnik visszafelé sűlt el a dolog, és az orosz nép egységesen beleáll a történetbe..


ez egyébként az USA esetén is igy volt mert a WTC-nél se nézték, ki a fekete, a fehér, a sárga vagy a latino, ott is zárt a társadalom és egységesen álltak bele a dologba.

Ui: ukrán ismerős elmondása szerint, az összes orosz tv csatorna,rádió médiaforrás stb le van tiltva Ukrajnában, nem lehet elérni semmit, csak a hivatalos ukrán narratíva megy, viszont egyre kevesebben hisznek neki, elmondása szerint a fronton is nagy szarság van, eleinte volt rotáció , ma már ott tartanak, hogy pl a szomszédja aki temetőőr volt, első alkalommal megsérült (légnyomás) 10 nap kórház után, ment vissza a frontvonalba, 2 sérülés valami repesz találat, szintén 10 nap kórház, és bár be lett ígérve, hogy hazamehet, megint vitték vissza a frontra, amikor haza tudott telefonálni, mondta, hogy elköszön, mert szerinte ő már innen nem megy haza, maximum ha viszik a zsákban, mondta, hogy sokan dezertálnának, csak vannak ilyen büntető osztagok, lelövöldöznek sok embert, állítólag látta, amikor egy elfogott oroszt is megöltek, (elvágták a nyakát), sok a drogos és gyógyszerfüggő, és allítólagos retorziókkal fenyegetik az otthon maradott családtagokat is, ezzel is le akarják törni az elégedetlenkedő hangokat, sok a panasz a felszerelésre, az ellátmányra, az egészségügyi eszközök hiányára, egyre többen okolják a nyugatot, meg az ukri vezetést a kialakult helyzetért,illetve sok embernek bassza a csőrét, hogy amig a gazdagok a wellnes központokban lógnak, a csórókat, meg az átlag ukránt viszik a darálóba.


nekem úgy jött le, hogy nemsokára kurva nagy bajban lesznek otthon az ukrán vezetők, mert kezdenek kinyilni a szemek... de ez úgy is kiderül majd, mindenesetre nem volt optimista hangulatú a jelen állást illetően.
"4) A háború nyugati oldalról történő eszkalálása könnyen Második Nagy Honvédő Háborúvá változtathatja az oroszok háborúját. A Nyugat nem fogta fel, hogy az oroszok most is úgy érzik, védekeznek, mert sok évszázados érdekszférájukat akarja Amerika és a Nyugat elfoglalni. A saját belső fogyasztásra szánt orosz propaganda teljesen találkozik az orosz néplélekkel ezen a területen."

Más.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Most ez a téma nálatok,hogy pár europai libsi majom Lavrovot kinevette,ezzel még az indiaikat is megsértették.Ezért is kért Lavrov bocsánatot Indiától,ahogy viselkedtek a büdös bunkó magukat többre tartó "fejlett"országok.Egyébkénk mi a véleményed a német fogyatékos külügyminiszterről?
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Okos gondolatmenet de csak a végéhez szólnék hozzá! Ahoz hogy a Nato-nak van esélye gyengíteni Oroszországot.

Nos, gyengíteni szeretnénk egy olyan országot amit lassan több mint egy éve szankciózunk és köszöni ez egész jól jött neki. Mert lássuk be valahogy ez nem jött be!
Az hogy az orosz átlag embert a vezetés ellen hangoljunk, nos hát ahoz a népnek szarban kellene lennie de köszöni szépen ők is jól vannak!
Az hogy nyersanyagból ki fogyjon egy ilyen állam hát megint csak zátony efektus hiszen egy olyan országról beszélünk aminek ki fogyhatatlan a nyersanyagja!
Történelmi tény hogy amikor a ruszkik szarban vannak egy erős vezető alatt csodákra képesek! Ezt láthattuk pl a 2.ww alatt is!
A másik hogy itt a nyugat, haldoklik ezt be kell látni. A népesség öregedik, a születési ráta csökken, a bevándorlós ötlet elbukott! A kelet most az új nyugat, a Nyugati országok támogatottsága a béka segge alatt. Oroszokkal pedig ott az egész kelet és egy ország kivételével az egész déli félteke.
Ott áll mögötte Kína és India, Szaud, Írán stb stb stb.
Itt ha jobban megnézzük a Nyugat az amely lassan kivérzik, a nyugat európai országokban nincs elég lőszer se fegyver egy háborúra. Az Amcsik már az Izraeli lőszer raktárakat dézsmálják. Gyártó kapacitás megent csak 0!!!
Szóval ha belátható időn belül nem lép a politikai vezetés vagy nem változik valami akkor itt nem háború hanem lázongások lesznek!
Van egy kérdésem! Ez mindenkinek szól.
Van nekünk egy vezérünk aki a konfliktus előtt 2 héttel járt oroszban, majd tett egy olyan kijelentést hogy 2030-ra a világban nagyon nagy változások lesznek! Mind társadalmi, mind politikai, mind vezetési szinten!
Aztán most hogy azt szorgalmazza hogy legyen béke, ne szállítsunk fegyvert, kerüljük a konfrontációt ki kiáltják az ördög fatyának!
No kérdés a következő, mit közölhetett Vlagyimir Viktorunkal?
Jól beszélsz földim ! Üdv egy bányász ivadék Perecesről !
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 653
55 307
113
Mintha kissé megtört volna baszik rá és semmi kedve ott lenni és csinálni ezt az egészet.



Ide ne tegyél fel kocsihírdetést a modi nem szereti! Egyébként hány km van benne? Vonó nincs is rajta :(

Más

Közeli rokonom hazajött dojcsból (kb.félévente szokott) és azon kívül, hogy ilyenkor még sokkot kap mert hatalmas a kontraszt Magyarország és Bajoro. között...nagy szívfájdalom neki az átállás. Magyarország még irgalmatlanul le van maradva, de a lényeg, hogy most nehezen találni albit bajorban mert az ukránok szinte minden olcsó szállást és támogatást megkapnak, de semmi sem elég nekik, bemennek az iskolába üvöltöznek mint egy népes borsodi család, hogy pl. másik tanárt kérnek meg őket így és úgy oktassák (Nálunk a mi ukránjainkkal nincs ilyen gond). Aztán elmondta, hogy el se hinném mennyire más a német emberek véleménye, mint a német sajtóé, amit itthon a ballib szemléz. Mondott mutatott fordított kommenteket: mind elküldte a p.csába a német vezetést migránsostól, ukránostól!
Ez igaz, de erre az állapotra szavaznak, tehát ne óbégassanak.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 673
113
Kremnaja, ukrán állás elfoglalása


On the way to the front: Footage of the echelon with MT-LB with 2M-3M ship anti-aircraft guns with 25-mm automatic guns appeared
gN5i6dN.jpg

Nekem ez ilyen gányolt Terminator pótléknak tűnik, amíg megjön az igazi + 25mm gépágyúlőszerből rogyásig lehetnek mivel nem sok minden használja.

Pedig szerintem egy ilyen pár kmes távolságokon belül egy ilyen, gondolom kellően jól stabilizált hajós cucc nem lehet olyan rossz holmi.

Szóval ha van nekik fölösben szerintem nem olyan rossz kombó ez.


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 763
113

Oroszország sikeresen megkerüli az EU és a G7 szankcióit – közölte a Bloomberg​

Oroszország sikeresen megkerüli az EU és a G7-ek szankcióit a fegyvergyártáshoz szükséges elektronikai eszközök vásárlásával. Erről a Bloomberg ír egy uniós diplomáciai körökből származó forrásra hivatkozva.
A tisztviselő szerint az elektronikai szegmens orosz importja nagyrészt visszatért a 2020-as szintre.
A kereskedelmi adatok elemzése azt mutatja, hogy az EU-ból és más nyugati országokból fejlett mikroáramköröket harmadik országokon, például Törökországon, az Egyesült Arab Emírségeken és Kazahsztánon keresztül szállítanak Oroszországba.
A Kínából Oroszországba irányuló szállítások is nőttek, Peking ugyanis egyre fontosabb szerepet tölt be Moszkva ellátásában – magyarázta az európai diplomata.
A Bloomberg adatai azt mutatják, hogy Törökország, Szerbia, az Egyesült Arab Emírségek és még fél tucat kelet-európai és közép-ázsiai ország segített Oroszországnak betölteni a hiányt. Eközben a csúcstechnológiás alkatrészek NATO-országokból történő szállítása ezekbe az országokba hasonló mértékben nőtt.
Ugyanezek a mintázatok több száz termékkategóriában jelennek meg, de különösen jól láthatóak a katonai célokra használt chipek és integrált áramkörök esetében.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677933960

Az orosz hadsereg támadásra készül Nyugat-Ukrajnában (FOTÓ)​

Nyugat-Ukrajnában lövészárkokat ásnak, és a területet elaknázzák, készülve az orosz hadsereg offenzívájára.
„A Rivne régióban, nem messze a fehérorosz határtól, befejezték a harckocsielhárító árkok első vonalának munkálatait, és megkezdték a második felszerelését” – mondta Vitalij Koval, a regionális katonai igazgatás vezetője.
Korábban a hatóságok két lehetséges helyszínt neveztek meg a fehéroroszországi új orosz offenzívának a Rivne régióban: Prikladniki és Gorodishche falvak közelében lévő utakat, Dubrovitsky kerületben.
„Ezek a legnagyobb autópályák potenciálisan a legveszélyesebbek. De teljesen védve vannak a mi oldalunkról” – mondta Koval.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677951601

Egyik számításunk munkanapja februárban. Irány Svatovo-Kremennaya.
Mind - a "Combat Brotherhood"-tól.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 944
41 174
113
Az ukrán fegyveres erők Bahmutból vándorolnak, miután a legtöbbet elfogták - a WC-ülőkék ne kerüljenek Oroszországba!
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ezt már linkeltem, indiaiak köpködtek is, hogy a bunkó európai küldöttség kényszeresen beleröhögött mikor Lavrov Modival beszélgetett (BBC-s videóban szándékosan nem látni, hogy ott ül mellette)...
Aztán csodálkoznak, hogy csak egy alacsony rangú katona fogadta a német luvnyát is Új-Delhiben.


Ajvé, BBC-nek 16071 halottat sikerült összegyűjtenie orosz oldalról, pedig őket aztán senki vádolhatja, hogy orosz propagandát tolnak.


T-80 vs ATGM


Over 200,000 Ukrainians were in the Artemovsk-Soledar region at the peak of the battle in November-January.
Reports suggests upwards of 130k Ukrainian casualties with around 60k of them deaths.
Heavy fighting in central Artemovsk, several buildings housing Ukrainian firing positions collapse under sustained impacts from Wagner weaponry during the crossing over the river
Ukrainian regulars that refuse to retreat are fighting to the death.
Wagner north and east front meet for first time in the battle during a heavy firefight for the metalworks.
The city is surrounded, forces continue advancing west and have reached northeast Chasov Yar defence area.
Wagner shock troops storming into northwest Artemovsk near 54th Mechanised HQ
Zelensky's "special detachments"(death squads) are now on location east of Chasov Yar to block fleeing Ukrainians.

Under the threat of a cauldron: the General Staff of the Armed Forces of Ukraine is trying to keep the "road of life" Konstantinovka-Bakhmut and is transferring more and more reserves from the Kharkov region to this front.
This road is the only remaining supply route for the Ukrainian forces in Artyomovsk and is the only way they can make an organized retreat.


According to the Ukrainian media, the General Staff of the Armed Forces of Ukraine is sending a Territorial Defense Brigade from the Volyn region to the combat zone in the east of the country.
The unit, which had not previously been involved in battles and covered the border in the west, recruited men with health restrictions.

Légierő és tüzérség szórja a bakhmuti húsüzemet


banderista hisztizik, mert a civilek a wagneresek felé menekülnek, ahelyett, hogy élőpajzsnak állnának hozzájuk


Ukrán menekülők... az ott egy wc ülőke???
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Ezt már linkeltem, indiaiak köpködtek is, hogy a bunkó európai küldöttség kényszeresen beleröhögött mikor Lavrov Modival beszélgetett (BBC-s videóban szándékosan nem látni, hogy ott ül mellette)...
Aztán csodálkoznak, hogy csak egy alacsony rangú katona fogadta a német luvnyát is Új-Delhiben.


Ajvé, BBC-nek 16071 halottat sikerült összegyűjtenie orosz oldalról, pedig őket aztán senki vádolhatja, hogy orosz propagandát tolnak.


T-80 vs ATGM


Over 200,000 Ukrainians were in the Artemovsk-Soledar region at the peak of the battle in November-January.
Reports suggests upwards of 130k Ukrainian casualties with around 60k of them deaths.
Heavy fighting in central Artemovsk, several buildings housing Ukrainian firing positions collapse under sustained impacts from Wagner weaponry during the crossing over the river
Ukrainian regulars that refuse to retreat are fighting to the death.
Wagner north and east front meet for first time in the battle during a heavy firefight for the metalworks.
The city is surrounded, forces continue advancing west and have reached northeast Chasov Yar defence area.
Wagner shock troops storming into northwest Artemovsk near 54th Mechanised HQ
Zelensky's "special detachments"(death squads) are now on location east of Chasov Yar to block fleeing Ukrainians.

Under the threat of a cauldron: the General Staff of the Armed Forces of Ukraine is trying to keep the "road of life" Konstantinovka-Bakhmut and is transferring more and more reserves from the Kharkov region to this front.
This road is the only remaining supply route for the Ukrainian forces in Artyomovsk and is the only way they can make an organized retreat.


According to the Ukrainian media, the General Staff of the Armed Forces of Ukraine is sending a Territorial Defense Brigade from the Volyn region to the combat zone in the east of the country.
The unit, which had not previously been involved in battles and covered the border in the west, recruited men with health restrictions.

Légierő és tüzérség szórja a bakhmuti húsüzemet


banderista hisztizik, mert a civilek a wagneresek felé menekülnek, ahelyett, hogy élőpajzsnak állnának hozzájuk


Ukrán menekülők... az ott egy wc ülőke???

az ott egy wc ülőke???
Még szép! Rohadt kényelmetlen a vödörre ülni. Vág a pereme. :D
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113

Na ettől nem lesz boldog Álmos Joe.

:oops::)


Az USA egyik legfőbb szövetségese nyolc hónap után újra orosz olajat vásárol​

2023. MÁRCIUS 04. - 19:45

Japán nyolc hónapos szünet után újra megkezdte az orosz kőolaj importját – jelentette az S&P Global Platts a héten az ország gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztériumára hivatkozva.

olaj-526253-1-1.jpg


A minisztérium által február 28-án közzétett előzetes nyersolajimport-adatok szerint Japán januárban 747 706 hordó nyersolajat kapott az oroszországi Távol-Keleten található Szahalin-2 olaj- és gázprojektből. A szállítmányokat a japán Taiyo Oil vette át, amelynek szóvivője szerint a szállítmány a 2022-es szerződése alapján fennmaradó nyersolajmennyiség része volt.

A januári szállítás volt az első azóta, hogy Japán tavaly májusban valamivel több mint 650 ezer hordó orosz nyersolajat importált. Tavaly év végén Japán csatlakozott az orosz olajimportra vonatkozó árkorlátozáshoz, amely része volt az Oroszország olajbevételeinek csökkentésére irányuló összehangolt erőfeszítésnek, amelyet Japán régi szövetségese, az Egyesült Államok kezdeményezett, és amelyet a G7-ek, az EU és Ausztrália támogatott.

Tokió azonban kivette a Szahalin-2 projektből származó olajimportot a felső határ alól, mondván, hogy egy ilyen lépés veszélyeztetné az ország energiabiztonságát.

Az olajon kívül a Szahalin-2 cseppfolyósított földgázt (LNG) is szállít Japánnak, amely Japán teljes LNG-importjának mintegy 9%-át, valamint energiaellátásának 3%-át teszi ki. A múlt hónapban a Japán Kőolajipari Szövetség elnöke, Shunichi Kito azt mondta, hogy az ország újraindíthatja a projektből származó kőolajimportot, ha ezt szükségesnek ítélik az LNG-ellátás zavartalanságának biztosításához.

A gazdasági minisztérium szerint a Szahalin-2 projektnek le kell állítania mind a kitermelést, mind a gáz cseppfolyósítását, ha a helyszínen lévő olajtározók túltöltődnek, ami akkor fordulhat elő, ha a szállítások felfüggesztése miatt nem veszik ki a nyersolajat.

A Szahalin-2 olajra vonatkozó plafonmentesség oka azonban nem biztos, hogy pusztán technikai aggályokra vezethető vissza. Az árplafon bevezetését követően orosz tisztviselők többször figyelmeztettek arra, hogy az intézkedést elfogadó országok teljesen elzárva találhatják magukat az orosz olajtól.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Pedig szerintem egy ilyen pár kmes távolságokon belül egy ilyen, gondolom kellően jól stabilizált hajós cucc nem lehet olyan rossz holmi.

Szóval ha van nekik fölösben szerintem nem olyan rossz kombó ez.


Az a 25*218 millis lőszer egyáltalán nem szar, kb annyut tud mint a Bushmasteré, ami jóval modernebb cucc...
2_23_10_11_8_54_19.jpeg

9d0b7a84596aa101f9b798e6f3b4765cb0a8e3c2.jpg

Bushmaster 25 millise :
25mmBushmaster_-_600-copy.jpg

Nyilván a Bushmasterhez jóval modernebb lőszerek vannak, de ez banderisztánban nem igazán számít.
Légierő és tüzérség szórja a bakhmuti húsüzemet
Ez Mariupol...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 533
113
Nem a kollégáim, nem pék vagyok.
Tehát azt akarod mondani, hogy csak azért sikerül (pontosabban még nem sikerült) elfoglalni Bahmutot, mert a katonák elmentek és helyettük már csak kölykök és aggastyánok vannak a városban?
Nalatok a seregben mindenki ilyen ukronaci pártoló?
Azert katonaknak nevezni azokat akiket embernek nem lehet, egy katonatol, Honvedtol elegge riasztó...

Olvasd el, nektek valo, tegnap irtak meg pentek volt.

A magyar ellenzek jobbik fele emeli a tetet a kormanynal.

Uj holmival kopogtatnak be az oroszok Zelieknek. Halalpontos.