Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Valami hasonloval egyebkent kiegyeznek en is. Ezutan a háború utan amiben ugy gondolom Oroszorszag eleri amit akar, egy jo darabig el lesznek foglalva magukkal. Oroszorszagnak a szamara strategiai teruletek bebiztositasa utan erdeke egy utkozoallam kozte es a Nato kozt.Nem mintha szüksége lenne rá, de most egy kicsit megvédeném dudi-t. Nem hiszem, h ukrán párti lenne csak próbálja objektíven tálalni a dolgokat.
Én személy szerint nem rajongok az ukránokért, de főleg azért amit velünk szemben művelnek. A harctéri teljesítményük viszont elvitathatatlan.
Mindezek mellett nincsenek illúzióim az oroszokat tekintve sem. Szerintem ők sem a barátaink, ha tehetnék lazán lesöpörnének minket a térképről.
Én személy szerint annak drukkolok, h a ruszkit tartsák minél távolabb az ukránok ugyanakkor az oroszok gyengítsék az ukránokat, de legalábbis kössék le őket, h velünk ne tudjanak foglalkozni.
?? Dudi és a "semlegesség"?? Nézd, itt a fórumon elég egyértelműen választ oldalt szinte mindenki. Ebben a tekintetben többre becsülöm "mindenen kívül" és társai hozzáállását, akik legalább egyértelmű és kíméletlen ukrán propagandát tolnak, mint dudi és pl. wilson gerinctelen "semleges vagyok" süketelését, miközben nyilvánvaló az oldalválasztásuk. Magam egyértelműen és határozottan oroszpárti vagyok, sokszor akár az elvtelenség határait súrolva, de erre személyes okom van, viszont soha nem akartam álságos módon "semlegesnek" és "szakértőnek" hirdetni a véleményemet.Nem mintha szüksége lenne rá, de most egy kicsit megvédeném dudi-t. Nem hiszem, h ukrán párti lenne csak próbálja objektíven tálalni a dolgokat.
Én személy szerint nem rajongok az ukránokért, de főleg azért amit velünk szemben művelnek. A harctéri teljesítményük viszont elvitathatatlan.
Mindezek mellett nincsenek illúzióim az oroszokat tekintve sem. Szerintem ők sem a barátaink, ha tehetnék lazán lesöpörnének minket a térképről.
Én személy szerint annak drukkolok, h a ruszkit tartsák minél távolabb az ukránok ugyanakkor az oroszok gyengítsék az ukránokat, de legalábbis kössék le őket, h velünk ne tudjanak foglalkozni.
Erről a -nem is tudom/merem a megfelelő jelzőt- Csintalanról az az izraelita ápoló jut eszembe a második vh-ból, aki a sziklakórházba dolgozott. Letette a nyilasoknak a hűségesküt aztán ávós lett. Lett? Elsőként lécelne le.
![]()
: Csintalan: âHazaárulók vagytok. EgytÅl egyig. Ãn nemâ (VIDEÃ) - Mandiner
âHa Putyin hadai ideérnek Magyarországra, akkor én a magam részérÅl ellent fogok állni sÃnen, vÃzen, levegÅbenâ â fogalmazott az újságÃró.mandiner.hu
Nem lenne baj ezzel a privátbankáros cikkel(most hajlamos lennék letakarni azt a kijelentést,hogy suszter maradj a kaptafánál) ha nem sulykolná az olvasónak folyamatosan a borzalnas orosz veszteségeket.Igy ebben a formában az objektivitása a nulla felé közelit.Annyiszor leirta a libsi hülye gyerek a borzalmas orosz veszteségeket,hogy már kezdtem azt hinni hogy az 1942-es Rzsev-Szicsevka-Vjazmai Mars-hadmüveletet elemzi.?? Dudi és a "semlegesség"?? Nézd, itt a fórumon elég egyértelműen választ oldalt szinte mindenki. Ebben a tekintetben többre becsülöm "mindenen kívül" és társai hozzáállását, akik legalább egyértelmű és kíméletlen ukrán propagandát tolnak, mint dudi és pl. wilson gerinctelen "semleges vagyok" süketelését, miközben nyilvánvaló az oldalválasztásuk. Magam egyértelműen és határozottan oroszpárti vagyok, sokszor akár az elvtelenség határait súrolva, de erre személyes okom van, viszont soha nem akartam álságos módon "semlegesnek" és "szakértőnek" hirdetni a véleményemet.
Más.
Ha már a privatbankar.hu-n is ilyen jelenik meg, akkor Artemoszk lassan tényleg elesik:
![]()
Bahmutnál Zelenszkij és a Nyugat is nagyon benézett valamit
Nem az volt a terv, hogy felőrlik itt a hiába rohamozó oroszokat? Most viszont már inkább az a kérdés, sikerül-e kimenteni a helyőrséget, mielőtt elesik Bahmut. Miben hibáztak az ukránok és szövetségeseik, és mit találtak ki az oroszok?privatbankar.hu
És mielőtt Dudi kolléga lecsapna rá az "ugyeénmegmondtam" idecitálásával: a BTG-k városi harcban valóban nehezen használhatók, viszont nem dandárszervezésre cserélték őket, hanem még kisebb harccsoportokra, ugyanazon elvek alapján, amik a BTG szervezést is létrehozták: a nehézfegyverzet irányítási szintjének lejjebb helyezésével. (Sőt még lejjebb, gyakorlatilag már század- és szakasszinten alkalmazva.)
Ukránok ZU-23-ast tákolnak rá, ahhoz képest nagyobb tűzerő, hatótáv, ráadásul páncélozott...Agymenes a Fordestol...
Mondjuk csak halkan megjegyzem, ahol a 70,meg a 80 eves fegyver is beroffentheto ott azert akad par technika egy akkora orszagban.
Mondjuk ujabban nagyon toljak a regi cuccokrol az ukranok a hireket. De ha ilyenekkel elpixsazzak oket akkor nincs tobb kerdesem.
![]()
Desperate Russian Forces Are Sticking 80-Year-Old Naval Guns On 70-Year-Old Armored Tractors
The up-gunned, tracked MT-LBs are further evidence of the Kremlin’s worsening equipment crisis as it struggles to make good its losses in Ukraine.www.forbes.com
A kezdetekor lényegében minden mérvadó nyugati katonai szakértő azt várta, hogy a medve 1 hét alatt ráseggel Ukrajnára, összetörve azt. Ebből az következik hogy nem is ezt akarta..
A kiűzés és a kivonulás közt jelentős a különbség..
"Közben bedarálták az orosz szárazföldi erők felét, az orosz kénytelen tartalékosokkal pótolni veszteségeit, és így sem jutott sehova.
Szerinted Ukrajnában harcol a teljes orosz szárazföldi erő?
"Hovatovább a gáz és olaj árral már nem zsarolhat Putyin, a háború előtti gáz és olajár jött vissza Európába. Ezzel párhuzamosan bevételei felére, harmadára estek. Az oroszok békésen szegényedve éldegélnek tovább."
Nézzük csak a békeidős gázárakat amikor még Putyn zsarolt bennünket:
2020 04-05 hó, 5 Euró (látszik benne Putyin keze, zsarolása)
Azután történik valami érdekes az energiapiacon, még a békeidőben "valami külsö" beavatkozás miatt felmegy az ár (mesterséges piacmanipulálás több 10 milliárd dollárral) , az összes energetikai szakértő nem érti mert olcsó források továbbra is változatlanok:
2021 október 4én 150 Euró fölött, 1 pisztolylövés nélkül
2022 március 4-e, 350 Euró, (totál orosz nyitott csapok mellett)
2022 augusztus 22, ismét 350 Euró (részbeni orosz szállítás mellett)
2023 március 3, 45 Euróra esik vissza, egy tél után, és régóta nem szállít az orosz.
Azért fizetsz, mert most nem 5 euró a gázár mint békeidőben , hanem 45.
Megjegyzem szeretném ha Putyin ismét bezsarolna a gázzal és a piaci ára így visszamenne 5 Euróra.
A T-90M-re már a frissen mobilizáltakat ültetik rá.))))))))))))))))))
Robur, Robur! Ha már okoskodsz, nem árt ha utána nézel a teljes sztorinak (mert folyamatosan csak beégeted magad): Majdnem fél éve szerelt fel. Kiképzés után szerződést írt alá. Először T-72 parancsnok volt.A T-90M-re már a frissen mobilizáltakat ültetik rá.))))))))))))))))))
Fake fos.plebbiten komoly viták mennek róla valódi-e...
![]()
webm.red - Untitled
Webm.red is a simple service for uploading, hosting, and sharing webm videoswebm.red
Dudi, könyörgöm, szállj már le erről az oroszok annyira gyengék témáról.Ki ne találjuk már, hogy az oroszok azért nem foglalták el Ukrajnát pár het alatt, mert nem is akarták. Értem én az elvakultságot, szimpátiát, oldalrahúzást stbt... De a hülyeségnek is van határa. Teljesen nyilvanvaló, hogy nem elhúzódó háborúra készültek. Annyira nem, hogy még Putyinnak is hazudtát, hogy nincsenek sorkatonák az inváziós erőkben...
Nem lehet, hogy csak tégeddet ugratnak?Ki ne találjuk már, hogy az oroszok azért nem foglalták el Ukrajnát pár het alatt, mert nem is akarták. Értem én az elvakultságot, szimpátiát, oldalrahúzást stbt... De a hülyeségnek is van határa. Teljesen nyilvanvaló, hogy nem elhúzódó háborúra készültek. Annyira nem, hogy még Putyinnak is hazudtát, hogy nincsenek sorkatonák az inváziós erőkben...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..