[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 447
31 816
113
Csak azt a disznó öblöt, csak azt tudnám feledni.
Nem vettek részt benne USA csapatok.CIA támogatta,és szerette volna,ha az USAF harci műveletben támogatja a kubai kontrák partraszállását,de a politikai vezetés nem adott rá engedélyt.
Ellentétben Castro afrikai intervencióit konkrétan katonai műveletekkel támogatták az oroszok-és maguk a kubaiaknak se lett volna ott semmi keresnivalójuk.
És ettől még nem bombázták le az összes cukornádültetvény és finomító felét? :D Szinte megcáfoltam önmagam ezzel. :D
Vicc már baszdmeg. :D
Az USAF nem.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 654
46 783
113
Ez vezetett közvetlenül az USA belépéséhez a II.vh-ba.....(az USA a Kinában foilytatott japán vérengzések okán vezette be Japán ellen azt az oljembargót,ami kiváltotta a japán támadást).
Plusz e háború kapcsán volt egy diszkrét orosz-japán háború Mongoliában (ami Zsukov felemelkedésének kezdete)
Ne zavartasd magad, hogy semmi köze nem volt Kínához az amerikai embargóknak.
Csakhogy amit ez után irsz,az nem jog,hanem erőpolitikai kérdés (mellesleg az USA nem avatkozott be közvetlenül a kubai eseményekbe,csak támogatott kubai ellenforradalmárokat-ezek szálltak partra.Nemzetközileg különben megtehette volna,hogy közvetlenül beavatkozik,ugyanis 1898ban USA verte ki a spanyolokat,és a kubai alkotmányt az amcsik irták,amiben volt jogalap egy ilyen beavatkozásra.De nem tették meg,elfogadták,hogy Castroék új alkotmánya leváltotta az általuk irtat).
Ó dehogynem!
Csak ilyenkor erősen elfelejtjük, hogy az oroszok eddigi minden egyes lépése a nemzetközi precedensjognak megfelelt. És erre háklisan ügyelt is végig. Annak amelyre pont az amerikaiak adtak precedenst. (Koszovó)
Ha erőpolitika az, amit Oroszország jelenleg csinál, akkor ezek szerint Koszovó erőszakos és népszavazás általi elcsatolása is erőpolitika, nem?
Az LDPR területeit nem Ukrajnától annektálta, hanem a korábban maga által elismert függetlennek (népszavazás) nyilvánított 3 Köztársaság csatlakozott hivatalosan is az Orosz Föderációhoz.
Azt meg semmilyen egyezmény tem tiltja. Vagy ebben az esetben az USA létrejötte, vagy Németország Poroszország utáni egyesítése sem elismerhető.
Alapvetően az Anschluss létrejötte is jogszerű volt a németek szempontjából, mivel ők felmondták egyoldalúan a versilles-i békét.
Na akkor kellett volna Hitlert fegyveresen megállítani, csak ugye hiányzott az erő...
Ez kb olyan,hogy az apartheid Dél Afrika annektálta a volt Német Délnyugat Afrikát,és azt saját területként kezelte-mindaddig,mig kénytelen nem lett kivonulni,és elismerni mint független államot.
Az oroszok SWAPOnak nyujtott támogatása pedig a búrok szempontjábol volt egy külső támogatás egy inlegitim erőnek.
De a világ azonban nem ismerte el soha Namibiát,mint Dél Afrika része.
Dél-Afrika mióta atomhatalom?
Ukrajna független állam,aminek területi sértetlenségét Oo garantálta,függetlenül annak politikai vezetésének irányultságátol.Vagyis Oo elismerte Ukrajnát,mint tőle független államot,ami nem része az orosz államtérnek.
Szóval qrvára nem ugyan az,mintha at oroszok egy puccsot generálnának Alaszkában.Alaszka az USA része.Plusz az USA NEM generált puccsot Ukrajnában,csak támogatta az orosz bábkormány elleni felkelést.
Ahogy meg sem sértette azt.
Ahogy leírtam neked az elöbb, független államokat olvasztott magába.
Szerinted miért csinálták végig az egész hajcihőt?
Nem lett volna egyszerűbb egyszerűen a köztársaságok területét egyszerűen elcsatolni?
Ehelyett bohóckodtak a szavazással, meg a függetlenség elismeréssel, majd az annexióval.

Ha most békekötésre kerül a sor, akkor Oroszországnak olyan legális adu lesz a kezébe, amit muszáj lesz figyelembe vennie a nemzetközi közösségnek!
Csak eddig ugye folyamatosan kiröhögték Oroszországot....
Most azon megy a "vita", hogy mennyire kell komolyan venni Oroszország érvrendszerét, amit ráadásul a precedensjog alapján épített fel.
És minnél tovább húzódik ez az egész, annál nagyobb területet fognak Ukrajnából kiharapni (amíg van miből).
A már annektált területeket pedig komoly veszély esetén akár atommal is meg fogják védeni.

A magyar kormányon kívül még nagyon sokan látják azt, hogy nem nagyon lehet kikezdeni az orosz álláspontot. Csak per pillanat ezek még kussolnak a NATO-n belül.
Ez nem örömteli, mert összességében a NATO renoméja gyengül egy ukrajnai buktával. De minnél később látják ezt be, annál nagyobbat buknak.
Mi is csak azért nem világítunk jobban a NATO érvelés hibájára, mert már így is komoly problémákat jelent a különutas felfogásunk, pedig mi vagyunk a nyuszika, akinek nagyon elege van belőle, hogy b@szogatják, és azért óbégat hogy kihagyják ebből az össznépi erőszakolós gruppenből. Mert megtanulta, hogy bármilyen buli van, akkor mindig ő lesz a végén seggbe szexuálva.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 106
11 171
113

"Egy rejtélyes katolikus jóslat miatt jön Ferenc pápa Magyarországra?" - Hetek

Érdekességnek... valamiben sántikál ez a pápa velünk kapcsolatban..
Már eleve az áprilisi 3 napos látogatás sem gyenge, így, hogy nem rég volt a Eucharisztikus és akkor is itt volt.

 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 447
31 816
113
Ha erőpolitika az, amit Oroszország jelenleg csinál, akkor ezek szerint Koszovó erőszakos és népszavazás általi elcsatolása is erőpolitika, nem?
Az.
Ne zavartasd magad, hogy semmi köze nem volt Kínához az amerikai embargóknak.
De.
Ahogy leírtam neked az elöbb, független államokat olvasztott magába.
Nem.Nemzetközileg el nem ismert,saját maga által létrehozott "államokat" annektált,ami nemzetközileg nincs elismerve.Létrejöttük olyan,mint az Észak Ciprusi Török Köztársaság létrejötte,amit a török hadsereg hozott létre (csak nyiltabban beavatkozva,mint az oroszok 14ben),és az annektálás meg továbbra is Namibia Dél Afrika általi annektálásához-nincs nemzetközileg elismerve.
Ha most békekötésre kerül a sor, akkor Oroszországnak olyan legális adu lesz a kezébe, amit muszáj lesz figyelembe vennie a nemzetközi közösségnek!
Persze.Sztálint is 4 évente vállasztásokon megvállasztották......Próbálták volna nem megvállasztani......
Különben a nyugat némi prüszköléssel ugyan,de elfogadta a 14es orosz hóditásokat.A mostani birodalmi törekvéseket már nem fogadja el.
És nekünk sem érdekünk orosz befolyási övezetbe visszakerülni.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 551
6 737
113
Na akkor mondom a forgatókönyvet, fegyenc mai alakítása után:

Bojler apró családja még megnézi a 2024-es számokat fegyenccel, de valszeg 2026-nak már fegyenc nélkül futnak neki:
1, úgymond megtisztulva a 2006-os rendőrattak okozójától. (20éves évforduló)
2. Ezzel kivéve a fegyenc féle mindent vivő kártyát Fidesztől
3, Addig még kihasználják fegyenc más párt leszalámizó képességét


332260624-4092206277671727-5230288303739944850-n.jpg
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 729
15 563
113
Na akkor mondom a forgatókönyvet, fegyenc mai alakítása után:

Bojler apró családja még megnézi a 2024-es számokat fegyenccel, de valszeg 2026-nak már fegyenc nélkül futnak neki:
1, úgymond megtisztulva a 2006-os rendőrattak okozójától. (20éves évforduló)
2. Ezzel kivéve a fegyenc féle mindent vivő kártyát Fidesztől
3, Addig még kihasználják fegyenc más párt leszalámizó képességét


332260624-4092206277671727-5230288303739944850-n.jpg
Jó, hát Klára asszony mellett nem lehet egyszerű :)