[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 715
113
Lengyelek
Drón elleni fegyver
Talán Artyi felé tartanak.
Sniper
A kivégzett
Sógorhülyék
Sz@har a ventillátorban
Szabótőr
Sz@har a ventillátorban
Térképek
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 784
75 808
113
Tudom, hogy a másik oldalon állsz, ezért kritizálni kell mindent, amibe bele lehet kötni, amit írok. Ezzel semmi baj nincsen. Köszönöm, hogy ilyen hangnemben tetted.
Egy, vagy több hadgyakorlat lebonyolítása és egy komplex, támadó jellegű háború mindenoldalú előkészítése között elég nagy a különbség, főleg, hogy különböző haderők (orosz, szakadár) vesznek benne részt, más állománnyal. A Te logikád szerint akkor pl. a 300.000 fős létszámú nagy orosz hadgyakorlat a háború megvívásához kellett. Hát nem. Az oroszok demonstratív hadgyakorlatokat folytattak már többször, még sem lett belőle háború. Különböző magasabb egységekből lettek összeállítva a hadgyakorlatra (ez azért nem jellemző egy háborúban), ezért ezek a vegyes egységek vettek a végén részt a támadásban. A hadtápot is teljesen másképpen szervezik le egy konkrét háborús támadás előkészítéséhez.
Különben az amerikai szenátor szerint nem volt szándék a háború elkezdésére az orosz vezetésben még decemberben. Ezt Ő nyilatkozta. A hadgyakorlaton részt vevők sem erre voltak felkészítve, szerinte. Az, hogy egy laza szóváltásnál, ami jó sokáig tart, hirtelen kapnál egy paraszt lengőt, ami elöl időben elhajolsz, még nem jelenti azt, hogy egy komoly bunyóra fel is készültél. Oroszország igen, felkészült egy szankciós időszakra, de ez nem jelenti, hogy katonailag is felkészült egy átfogó támadásra.
Hibáztak? Igen! Amikor a Biden adminisztráció hatalomra került, már akkor látszott, hogy előbb, vagy utóbb katonai konfrontáció lesz. A hadiipart már akkor lassan magasabb fokozatba kellett volna állítani, a hadtápot, a harcoló alakulatokat felkészíteni arra, ami a végén realizálódott. Az Afganisztáni kivonulás is elég határozott jel volt.
Az, hogy Te a mondanivalómat jól, vagy rosszul értelmezed, már a hozzáállásod is meghatározza (nem vagy vele egyedül). Bele lehet kötni a szavaimba, mert úgy fogalmaztam meg, ahogyan írtam, nem készültem előre rá, de a mondanivalóm lényegét látni lehet benne, amit akartam szerintem sokaknak átjött. Lehetne oldalakat írni a témában, majd idővel valakik meg is teszik, így vagy úgy, kinek nézete szerint. Az, hogy a különböző kormányokban, szervezetekben ki, mit, mikor tudott, lassan kiderül és az is, hogy miért (kényszerből, elhivatottságból, együgyűségből, hiszékenységből, tudatosan) csinálták/csinálják. Egy biztos, Mi, kis emberek isszuk meg a levét és viszzük el a balhét. Az élet már csak ilyen. Vitatkozhatunk itt hitből, elhivatottságból, meggyőződésből, gyűlöletből, szimpátia alapján, de a lényegen nem változtat semmit.
Az, hogy vélelmezem, ez nem érv, főleg nem jó érv, kijelentés, hanem konkrétan azt jelenti, hogy én úgy gondolom, hogy ez is lehet mögötte, de nem tudom biztosan. Az, hogy Te nem vélelmezel, hanem kijelentesz valamit, az a Te dolgod.
NATO/nyugat, ebbe beletartozik Japán, Dél-Korea és még mások is lehetnek benne. Ha "nagy" háború lenne, abba benne lesz mindenki, azért is lesz világháború.

Az orosz harckocsizók harceljárása megváltozott. Körhintáznak. Ez azt jelenti, hogy amikor az egyik tank gyorsan kilövi a lőszert, azonnal hátra vonul újratölteni, majd előre jön egy másik harckocsi, vagy ugyanabból a pozícióból lő, vagy egymást takarva, fedezve, váltják egymást. A másik, hogy fedett állásokból tüzelnek az ellenségre, a csapásokat pedig kvadrokopterek segítségével korrigálják. A BMPT Terminátor harcjárműveket sikeresen alkalmazzák közösen velük, bár korábban nagyon óvatosak voltak a vélemények róluk.
https://ukraina.ru/20230206/1043305...ral&utm_source=infox.sg&utm_campaign=exchange
A Macsulusi légibázison állomásozó A-50 AWACS elleni szabotázsról. Beszervezett, Krímben élő orosz állampolgár volt, összesen 20 fő vett benne részt, nagyon modern IT eszközöket alkalmazva, jól felkészítve (több, mint egy hónapig), különböző terror akciókra, CIA háttérrel. Az A-50, amely január 16-án érkezett a bázisra, nem szenvedett komoly sérüléseket (azért Minsz kért helyette egy másikat).
https://ria.ru/20230307/belorussiya-1856345674.html?rcmd_alg=COL6&rcmd_id=1856298706
1856348516_0:0:3000:2000_1440x900_80_1_1_16f0d52a4e3a063c257153a1ea68747d.jpg.webp

ATGM csapás
Az oroszok sz@rul vannak felszerelve, de hol van a gyalásó?
20230227_gaf_u03_026_1677656000_1677656133.webp

122mm 2Sz1 öl.
1841565688_0:98:2931:1747_1920x0_80_0_0_af119ea3a1f8516d741f824a4a3330d5.jpg

152mm 2Sz3 öl.
1043452944_0:267:3167:2048_1920x0_80_0_0_e43ece7e21a376d00aad486d81140f28.jpg.webp

8 db 155mms M-109 öl.
01-6-1.jpg
Ha ennyire nem volta felkészülve egy háborúra (márpedig nem voltak, ez tény), akkor miért kezdtek bele? Mi akadályozta meg őket abban, hogy várjanak 3 hónapot, amíg felszárad Ukrajna, amíg felkészülnek és csak akkor támadjanak amikor alkalmas rá a terep meg a saját hadseregük? Talán nem az, hogy Putyin elhitte amit hazudtak neki és az egész haderő legnagyobb döbbenetére támadásra adott parancsot? Miért mondom azt, hogy a haderő vezetői hazudtak Putyinnak mint a vízfolyás? Ott van példának a sorkatonák kérdése akikről kiderült, hogy ott sem lehetnének, de ott voltak...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 881
113

11 000 UAF-harcos halt meg Bahmutban februárban - Prigozhin​

Ezeket az adatokat megerősítette a Wagner PMC alapítója, Jevgenyij Prigozsin, aki további részletekkel szolgált a városban zajló eseményekről.
Az ukrán fegyveres erők veszteségei szerint: "PMC" Wagner "februárban mintegy 11 ezer embert pusztított el".
„Bakhmut szerint a legkeményebb csaták zajlanak éjjel-nappal, de az ukránok nem menekülnek sehova.
A Zelensky emberei nem érnek véget, egyre több ezreket dobnak a „húsdarálóba”.
Lőszerük és fegyvereik vannak .
Még egyszer figyelem! Az ukránok nem menekülnek. Tömegesen halnak meg Bakhmutért, és csak végső esetben adják meg magukat. Ne nevezd már őket gyávának. Ugyanolyanok, mint mi, és ugyanaz a vér áramlik bennük ”- mondta Prigogine.
„Óriási kérésem van minden tisztelt újságíróhoz. Hagyjuk abba, hogy a mozdony előtt szaladgáljunk, és ne mondjuk, hogy elvittük Bakhmutot, és mi lesz utána.
Higgye el, mi mindent megteszünk ennek érdekében, bár lőszert , katonai felszerelést, fegyvert és járművet továbbra sem kapunk. Mellesleg majdnem egy hónap után kaptak sapper lapátokat ”- mondta a PMC alapítója is.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678192256

Az ukrán fegyveres erők már 72 km-es hatótávolságú JDAM-ER bombákat használnak - US Air Force (FOTÓ, VIDEÓ)​

Az ukrán fegyveres erők már 72 km-es hatótávolságú JDAM-ER bombákat használnak. Ezt James Hecker, az amerikai légierő európai és afrikai parancsnoka jelentette be.
„A közelmúltban néhány precíziós irányítású lőszert küldtünk Ukrajnának, amelyek hatótávolsága megnövelt, és valamivel messzebbre talál, mint egy irányítatlan szabadeső bomba, és pontosan céloz” – mondta az amerikai légierő egyik magas rangú tisztje.
Ezeknek az "okosbombáknak" a készlete jelenleg kicsi Kijevben, de komoly veszélyt jelenthetnek.
Megjegyzendő, hogy ezeknek a bombáknak az első tétele körülbelül három hete érkezett Ukrajnába .
Источник: https://rusvesna.su/news/1678196941

Felkerültek a weben felvételek egy „ijesztően nagy” amerikai páncélozott járművekből álló konvojról, amely állítólag Bahmut felé halad (VIDEO)​

Felvételek jelentek meg a weben egy „ijesztően nagy” amerikai páncélozott járműoszlopról, amely állítólag Bakhmut felé halad.
Az oszlopban az amerikai BMP M2 Bradley és a HMMWV ("Humvee") páncélozott járművek láthatók.
Egyes csatornák aktívan írják, hogy állítólag Bahmut felé tartanak a felszerelések, de valójában ezek gyakorlatok a NATO gyakorlóterepén, amint azt az ukrán források közvetlenül jelentik.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678203297
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113
Ha ennyire nem volta felkészülve egy háborúra (márpedig nem voltak, ez tény), akkor miért kezdtek bele? Mi akadályozta meg őket abban, hogy várjanak 3 hónapot, amíg felszárad Ukrajna, amíg felkészülnek és csak akkor támadjanak amikor alkalmas rá a terep meg a saját hadseregük? Talán nem az, hogy Putyin elhitte amit hazudtak neki és az egész haderő legnagyobb döbbenetére támadásra adott parancsot? Miért mondom azt, hogy a haderő vezetői hazudtak Putyinnak mint a vízfolyás? Ott van példának a sorkatonák kérdése akikről kiderült, hogy ott sem lehetnének, de ott voltak...
Éppen ezért lesz érdekes, hogyha egyszer kiderül, hogy miért volt fontos olyan hirtelen február végén a legnagyobb sárban támadni?
Az biztos, hogy nem voltak felkészülve egy ilyen hosszú háborúra, de most már ez van innen vesztesként Putyin nem fog távozni.
Az én véleményem, hogy a kezdeti orosz kudarcok világosan megmutatták, hogy a NATO orosz hadsereggel kapcsolatos riogatásának nem volt alapja (vagy őket is félrevezették az orosz titkosszolgák, vagy szándékosan), az atomarzenált leszámítva, de ahhoz úgysem nyúlnak, viszont most ha ennek egyszer vége lesz, akkor lesz egy modernizált, és valós összfegyvernemi harcban tapasztalatot szerzett hadserege.
Amúgy te hogy látod tényleg annyival nagyobbak az ukrán veszteségek? 16 ezer körülire teszi több nyugati titkosszolgálat az orosz veszteségeket (nyilván a Wagner+szakik nélkül), azért az egy ilyen intenzív háborúban nem nagy szám és a technikát is igyekeznek gőzerővel pótolni, sokszor modernebb eszközökkel, mint ami elveszett. Bahmutnál az ukránok ötszörös orosz veszteséget mondanak, ezt én azért kétlem, de ha így megy előbb utóbb Ukrajna ki fog vérezni és a technika sem a végletekig pótolható, szerintem ennek idén vége lesz, jövőre Oroszország elnököt választ...
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 790
12 120
113

Kurvak mar voltak ebben a topikban vagy meg nem?

Nem emliti a cikk hogy nyugaton vagy keleten ert-e el sikereket. :D
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
ez az elarulta, ez igencsak eros kifejezes. En inkabb ugy mondanam, hogy belebofogte az eterbe. Arrol a Nad nevu politikai prostitulaltrol van szo, aki mar 4-5x kijelentette, hogy a szlovak MIG-29 at lett adva az ukranoknak, de meg mindig nincs dontes rola. Ez egy bemondasa egy forumon, semmivel sincs alatamasztva.

Ileneket is tud am nyilatkozni:

Jaroslav Naď: a honvédelmi tárca számára 2022 volt a legsikeresebb év Szlovákia megalakulása óta​

Kihívásokkal teli, de sikeres év volt - értékelte az elmúlt 12 hónapot Jaroslav Naď (OĽANO) megbízott védelmi miniszter a TASR-nek adott interjújában.

https://patria24.rtvs.sk/2023/01/03...-legsikeresebb-ev-szlovakia-megalakulasa-ota/

Vegulis, ha a pancelos haderonem, legvedelem es lassan ugy nez ki, a legiero lenullazasa siker, akkor persze ertem...
Biztos tudja nagy "úr" miért is mondja ezeket, abban biztosak lehetünk, hogy a nyugat által állándóán ellenünk hergelt tót atyafiak a használt és egyben használhatatlan vasaikért bőséges secondhand German és Us vasakat kaptak ígéret szintjén, a kérdés, hogy meg is kapják-e.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 506
15 677
113
Ha ennyire nem volta felkészülve egy háborúra (márpedig nem voltak, ez tény), akkor miért kezdtek bele? Mi akadályozta meg őket abban, hogy várjanak 3 hónapot, amíg felszárad Ukrajna, amíg felkészülnek és csak akkor támadjanak amikor alkalmas rá a terep meg a saját hadseregük? Talán nem az, hogy Putyin elhitte amit hazudtak neki és az egész haderő legnagyobb döbbenetére támadásra adott parancsot? Miért mondom azt, hogy a haderő vezetői hazudtak Putyinnak mint a vízfolyás? Ott van példának a sorkatonák kérdése akikről kiderült, hogy ott sem lehetnének, de ott voltak...
Lehet köze van/volt a sietségnek ehhez:
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Prigozsinnak úgy látszik sikerült a saját csapdájába csalnia a drogost, hiszen a sikeresen védekező ukrán hadsereg nem adhatja fel a várost egy rohamásókkal rohamozó ellenségnek



Ukrán katona kiakadt, hogy a drogos nem csak a halálba küldi őket, de meg is öleti a gestapóval ha kell (mint a nemrég linkelt kivégzés)


Az utolsó út Bakhmutba


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
- Intelligence suggests pro-Ukrainian group sabotaged Nord Stream pipelines (https://www.nytimes.com/2023/03/07/us/politics/nord-stream-pipeline-sabotage-ukraine.html)
  • AFU destroyed Russian BUK-M1-2
  • One of the leaders of "Right Sector", Dmintro Kotsubailo, died near Bakhmut
  • 130 Ukrainian soldiers returned to Ukraine after today's exchange. 71 of them were at "Azovstal". Russia is freeing Azog now?
  • Two fighter jets crashed in Rome, Italy. Pilots died
  • The kike's government approved forced evacuation of children from war zones
  • UN chief to visit Ukraine tomorrow and to meet the jew
  • The man who said "Slave Ukraini" and was executed is allegedly Alexander Matsievskii, some kike's minion claims. They also told us other names. Who was this man, anons? Have you already found out?
  • 3 air raid alarms today
  • More COVID cases. Oy vey! Goyim, get your 10th "safe and effective" booster before it's too late!
  • "Places of Invincibility" were closed in Chernigov. The authorities promise to reopen them is there is a reason for it
  • UK ammunition stockpile "dangerously low" because of Ukraine war. Who's running out of missiles?
  • The 2024 shadow campaign between Trump and DeSantis should worry Ukraine (CNN) kek
  • NATO estimates Russia lost 5 times more soldiers in Bakhmut than Ukraine (CNN) Is it true?
  • Officers detained 35 people in clash with protesters at Atlanta police training center site
  • Protests in Georgia (the country) after the law targeting foreign agents was adopted (in the first reading). US and EU did not like this law. Do the math, anons.



Pár hónapja még arról álmodoztak natoék, hogy Grúziában nyitnak egy második frontot, erre...


Úgy látszik ez lesz a hivatalos mentegetőzés, rákenik az ukránokra a robbantást


Orosz állampolgárok hamarosan vízum nélkül utazhatnak 11 országba (és az ottaniak Oroszországba):
Bahrain, Oman, Saudi Arabia, Kuwait, Bahamas, Barbados, Haiti, Mexico, Trinidad and Tobago, Zambia, Malaysia


Románok legalább csak a rómaiakig mentek vissza mikor történelmet kreáltak maguknak...
5f6ag6E.jpg
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 920
93
nem harcokról, de ukrajna és az eu "kapcsolatáról"
tegnap tértem vissza egy hosszabb spanyol útról. igazából ez Barcelona és Valencia városokat jelenti, előbbiben 3, utóbbiban további 14 napot töltöttem el ...
ezen idő alatt mindösszesen 1, azaz egy darab olyan személlyel találkoztam, akit érdekelt az, hogy mi folyik ukrajnában! a két városban pár ukránt, több oroszt (rendszám alapján) láttam csak.
persze lehet mondani messze vannak a háborútól, de azért érdekes, hogy mennyire nem érdekli ott ez az embereket. ráadás az, hogy igazából a hírekben sem nagyon szerepel.
ennyit érdekességképpen, most megyek, felzárkózóm hírekből :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 881
113

Bakhmut lángokban áll: folytatódnak a heves harcok, az APU erősítést küldött a csatába (FOTÓ)​

Bakhmut lángokban áll: a legkeményebb harcok folytatódnak, az ukrán fegyveres erők erősítést küldtek a csatába.
Ukrán katonai elemzők megerősítik, hogy az ukrán fegyveres erők gyakorlatilag semmit nem irányítanak Zabahmutkában.

A déli szektorban az ukrán fegyveres erők ellentámadással próbálnak javítani a taktikai helyzeten. Ivanovszkij térségében találkozási harcok folynak, az ukrán fegyveres erők igyekeznek megakadályozni, hogy Wagnerek megvessék a lábukat a korábban elfoglalt pozícióikban.
Az általános helyzet továbbra is rendkívül nehéz az ukrán fegyveres erők számára.
„Bakhmut áll, de nagyon magas áron ” – összegzik az ukrán propagandisták.
Az ukrán csapatok továbbra is óriási veszteségeket szenvednek.
Külföldi zsoldosok aktívan részt vesznek a csatákban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678198285

Zelenszkij megmagyarázta, hogy nem hajlandó megadni Bahmutot​

Bakhmut feladása megnyitja az utat az orosz csapatok előtt a keleti kulcsfontosságú városok felé – mondta Zelenszkij a CNN-nek adott interjújában.
„Megértjük, hogy Bahmut után tovább is mehetnek. Mehetnek Kramatorszkba, mehetnek Szlavjanszkba. Ez megnyitná az utat az oroszok számára Bahmut után Ukrajna más városaiba Donyeck irányába” – mondta.
„Ezért állnak ott a srácaink” – összegezte Zelenszkij.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678212053

Azonosították azt a hajót, amelyről az Északi Áramlat szabotázsát elkövették – Die Zeit​

A nyomozók azonosították azt a hajót, amelyről az Északi Áramlat szabotázsát elkövették, a nyomok egy ukrán tulajdonban lévő céghez vezetnek - írja a Die Zeit
Állítólag a hajót Lengyelországban bérelték, a szabotázs ügyfeleit nem sikerült azonosítani. Robbanóanyag nyomok voltak benne.
A nyomozók szerint a tengeren titkos hadműveletet hajtott végre egy hatfős csoport. Öt férfi és egy nő vett részt rajta. A csapatban volt egy kapitány, két búvár, két búvárasszisztens és egy orvosnő, akik állítólag a helyszínre szállították és elhelyezték a robbanóanyagokat.
A nyomozók szerint a csoport 2022. szeptember 6-án hagyta el Rostockot. A támadáshoz szükséges felszerelést korábban teherautóval szállították ki a kikötőbe.
A nyomozóknak másnap Vikben, majd a dán Christiansø szigetén sikerült megtalálniuk a hajót.
A szalon asztalán robbanóanyag nyomait találták. Ősszel, vagyis nem sokkal a robbanás után a nyugati titkosszolgálat küldött egy tippet az európai szolgálatoknak, hogy egy ukrán kommandó felelős a robbanásokért.
A Nyugat titkosszolgálatai nem zárják ki, hogy ez az ukránok bűnösségét jelző hamis nyom lehet.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678213133

Az AFU 80. légideszant rohamdandár 1. zászlóaljának parancsnoka ma meghalt Csasov Jarban.
Andrej Lukanyuk őrnagy.
A büntető ATO másik tagja 2014 óta.

A Soledar védői közül 34 ukrán katona menekült el az üst elől, ezt követően Ukrajna dezertőrnek ítélte őket. Így egy előzetes letartóztatásban kötöttek ki; egyikük felakasztotta magát

A képviselőház holnap, 2023. március 8-án, szerdán szavaz a Matt Gaetz floridai képviselő által előterjesztett határozatról, amely az összes amerikai csapatot kivonja Szíriából.

The Economist: Ukrajna egyértelműen nagy offenzívára készül. A nyugati fegyverek áramlása Ukrajnába patakból folyóvá változott. A Pentagon által a háború kezdete óta ígért katonai segélyek 40%-a – több mint 8 milliárd dollár – érkezett meg a december 9-től számított három hónap alatt. Ahelyett, hogy jelentős tartalékokat dobott volna Bahmutba a város megmentése érdekében, aminek sokkal inkább szimbolikus, mint katonai jelentősége van, Zaluzsnij csapatokat küldött külföldre új felszerelések kiképzésére.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 784
75 808
113
Éppen ezért lesz érdekes, hogyha egyszer kiderül, hogy miért volt fontos olyan hirtelen február végén a legnagyobb sárban támadni?
Az biztos, hogy nem voltak felkészülve egy ilyen hosszú háborúra, de most már ez van innen vesztesként Putyin nem fog távozni.
Az én véleményem, hogy a kezdeti orosz kudarcok világosan megmutatták, hogy a NATO orosz hadsereggel kapcsolatos riogatásának nem volt alapja (vagy őket is félrevezették az orosz titkosszolgák, vagy szándékosan), az atomarzenált leszámítva, de ahhoz úgysem nyúlnak, viszont most ha ennek egyszer vége lesz, akkor lesz egy modernizált, és valós összfegyvernemi harcban tapasztalatot szerzett hadserege.
Amúgy te hogy látod tényleg annyival nagyobbak az ukrán veszteségek? 16 ezer körülire teszi több nyugati titkosszolgálat az orosz veszteségeket (nyilván a Wagner+szakik nélkül), azért az egy ilyen intenzív háborúban nem nagy szám és a technikát is igyekeznek gőzerővel pótolni, sokszor modernebb eszközökkel, mint ami elveszett. Bahmutnál az ukránok ötszörös orosz veszteséget mondanak, ezt én azért kétlem, de ha így megy előbb utóbb Ukrajna ki fog vérezni és a technika sem a végletekig pótolható, szerintem ennek idén vége lesz, jövőre Oroszország elnököt választ...
Biztosan többszöröse az ukránok élőerő vesztesége az oroszokénál. Én számokba nem mennék bele, de a nyugati források szerint az ukránok már 150.000 halott felett járnak.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 790
12 120
113
Biztosan többszöröse az ukránok élőerő vesztesége az oroszokénál. Én számokba nem mennék bele, de a nyugati források szerint az ukránok már 150.000 halott felett járnak.
De a nyugati mediumok meg 1:7 es aranyt emlegetnek az ukranok javara a varosban, a nepek meg persze mint kacsa a nokedlit. Nem tudom amugy ez a 7 honnan jott , gondolom primszamot akartak, az 5-ot kevesnek talaltak, a 11 az meg mar meg nyugaton sem hiheto igy maradt a 7.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
652
1 814
93
nem harcokról, de ukrajna és az eu "kapcsolatáról"
tegnap tértem vissza egy hosszabb spanyol útról. igazából ez Barcelona és Valencia városokat jelenti, előbbiben 3, utóbbiban további 14 napot töltöttem el ...
ezen idő alatt mindösszesen 1, azaz egy darab olyan személlyel találkoztam, akit érdekelt az, hogy mi folyik ukrajnában! a két városban pár ukránt, több oroszt (rendszám alapján) láttam csak.
persze lehet mondani messze vannak a háborútól, de azért érdekes, hogy mennyire nem érdekli ott ez az embereket. ráadás az, hogy igazából a hírekben sem nagyon szerepel.
ennyit érdekességképpen, most megyek, felzárkózóm hírekből :)
Én 3 hónapja voltam ugyanezen helyeken. Ugyanezt tapasztaltam. Elötte kB 10 éve jártam ugyanerre. Most meglepődtem, hogy milyen durvák az árak kint. És, hogy mennyire kihalt volt minden, ahhoz képest ami 10 éve volt. Az olasz A4 és pálya kB kihalt volt. Annak idelyén meg tömve. Viszont vidámnak, nyugodtnak láttam az embereket mindenhol. És még a spanyol vidéken is fényévekre járnak elöttünk gondolkodásban még mindíg.