Tudom, hogy a másik oldalon állsz, ezért kritizálni kell mindent, amibe bele lehet kötni, amit írok. Ezzel semmi baj nincsen. Köszönöm, hogy ilyen hangnemben tetted.
Egy, vagy több hadgyakorlat lebonyolítása és egy komplex, támadó jellegű háború mindenoldalú előkészítése között elég nagy a különbség, főleg, hogy különböző haderők (orosz, szakadár) vesznek benne részt, más állománnyal. A Te logikád szerint akkor pl. a 300.000 fős létszámú nagy orosz hadgyakorlat a háború megvívásához kellett. Hát nem. Az oroszok demonstratív hadgyakorlatokat folytattak már többször, még sem lett belőle háború. Különböző magasabb egységekből lettek összeállítva a hadgyakorlatra (ez azért nem jellemző egy háborúban), ezért ezek a vegyes egységek vettek a végén részt a támadásban. A hadtápot is teljesen másképpen szervezik le egy konkrét háborús támadás előkészítéséhez.
Különben az amerikai szenátor szerint nem volt szándék a háború elkezdésére az orosz vezetésben még decemberben. Ezt Ő nyilatkozta. A hadgyakorlaton részt vevők sem erre voltak felkészítve, szerinte. Az, hogy egy laza szóváltásnál, ami jó sokáig tart, hirtelen kapnál egy paraszt lengőt, ami elöl időben elhajolsz, még nem jelenti azt, hogy egy komoly bunyóra fel is készültél. Oroszország igen, felkészült egy szankciós időszakra, de ez nem jelenti, hogy katonailag is felkészült egy átfogó támadásra.
Hibáztak? Igen! Amikor a Biden adminisztráció hatalomra került, már akkor látszott, hogy előbb, vagy utóbb katonai konfrontáció lesz. A hadiipart már akkor lassan magasabb fokozatba kellett volna állítani, a hadtápot, a harcoló alakulatokat felkészíteni arra, ami a végén realizálódott. Az Afganisztáni kivonulás is elég határozott jel volt.
Az, hogy Te a mondanivalómat jól, vagy rosszul értelmezed, már a hozzáállásod is meghatározza (nem vagy vele egyedül). Bele lehet kötni a szavaimba, mert úgy fogalmaztam meg, ahogyan írtam, nem készültem előre rá, de a mondanivalóm lényegét látni lehet benne, amit akartam szerintem sokaknak átjött. Lehetne oldalakat írni a témában, majd idővel valakik meg is teszik, így vagy úgy, kinek nézete szerint. Az, hogy a különböző kormányokban, szervezetekben ki, mit, mikor tudott, lassan kiderül és az is, hogy miért (kényszerből, elhivatottságból, együgyűségből, hiszékenységből, tudatosan) csinálták/csinálják. Egy biztos, Mi, kis emberek isszuk meg a levét és viszzük el a balhét. Az élet már csak ilyen. Vitatkozhatunk itt hitből, elhivatottságból, meggyőződésből, gyűlöletből, szimpátia alapján, de a lényegen nem változtat semmit.
Az, hogy vélelmezem,
ez nem érv, főleg nem jó érv, kijelentés, hanem konkrétan azt jelenti, hogy én úgy gondolom, hogy ez is lehet mögötte, de nem tudom biztosan. Az, hogy Te nem vélelmezel, hanem kijelentesz valamit, az a Te dolgod.
NATO/nyugat, ebbe beletartozik Japán, Dél-Korea és még mások is lehetnek benne. Ha "nagy" háború lenne, abba benne lesz mindenki, azért is lesz világháború.
Az orosz harckocsizók harceljárása megváltozott. Körhintáznak. Ez azt jelenti, hogy amikor az egyik tank gyorsan kilövi a lőszert, azonnal hátra vonul újratölteni, majd előre jön egy másik harckocsi, vagy ugyanabból a pozícióból lő, vagy egymást takarva, fedezve, váltják egymást. A másik, hogy fedett állásokból tüzelnek az ellenségre, a csapásokat pedig kvadrokopterek segítségével korrigálják. A BMPT Terminátor harcjárműveket sikeresen alkalmazzák közösen velük, bár korábban nagyon óvatosak voltak a vélemények róluk.
https://ukraina.ru/20230206/1043305...ral&utm_source=infox.sg&utm_campaign=exchange
A Macsulusi légibázison állomásozó A-50 AWACS elleni szabotázsról. Beszervezett, Krímben élő orosz állampolgár volt, összesen 20 fő vett benne részt, nagyon modern IT eszközöket alkalmazva, jól felkészítve (több, mint egy hónapig), különböző terror akciókra, CIA háttérrel. Az A-50, amely január 16-án érkezett a bázisra, nem szenvedett komoly sérüléseket (azért Minsz kért helyette egy másikat).
https://ria.ru/20230307/belorussiya-1856345674.html?rcmd_alg=COL6&rcmd_id=1856298706
ATGM csapás
Az oroszok sz@rul vannak felszerelve, de hol van a gyalásó?
122mm 2Sz1 öl.
152mm 2Sz3 öl.
8 db 155mms M-109 öl.