Ez egyértelmű.Vagy felejtsük el a Hitront a fenébe, és szerezzünk be gyorsabban valami jó és bevált terméket.
De a hitronra egy együttműködési nyilatkozatunk van ami nem kötelez semmire. Szóval nagyon remélem, hogy azt hagyjuk a francba.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez egyértelmű.Vagy felejtsük el a Hitront a fenébe, és szerezzünk be gyorsabban valami jó és bevált terméket.
Ha ez lesz az utolso postod a forumon akkor egyertelmu hogy ezert a nyilatkozatert @SilvioD agyonvert.Ez egyértelmű.
De a hitronra egy együttműködési nyilatkozatunk van ami nem kötelez semmire. Szóval nagyon remélem, hogy azt hagyjuk a francba.
Ezt már sokszor leírtam, se pénzünk se időnk nincs a Hitronra.Ha ez lesz az utolso postod a forumon akkor egyertelmu hogy ezert a nyilatkozatert @SilvioD agyonvert.![]()
![]()
Ja és a lényeg belátható időn belül, ja és már működőképes legyen.Ezt már sokszor leírtam, se pénzünk se időnk nincs a Hitronra.
Viszont egy jó kerekes alapjármű amit a gidrán ki tud egészíteni, létszükséglet.
A két projektet olyannak látom mint a Cz VS. Gestamen sztorit. Nem ugyanazon a pályán játszanak.Ha ez lesz az utolso postod a forumon akkor egyertelmu hogy ezert a nyilatkozatert @SilvioD agyonvert.![]()
![]()
Valszeg a RM is tolni fogja ezt a projektet és szépen el kezdi gyártani licenszbe a patriat és remélhetőleg itt nálunk.A két projektet olyannak látom mint a Cz VS. Gestamen sztorit. Nem ugyanazon a pályán játszanak.
L
BTR gyors pótlás, Patria / Fuchs, hosszú távon Hitron. Nem értem, miért kell választani. Miért muszáj egy innovatív projektből kiszállnunk. Még akkor sem kell, ha a végén nem lesz belőle semmi.
Mert erőforrás és időpazarlás. A lynx mellett nincs szükség még egy méregdrága 40 tonnás szörnyetegre.A két projektet olyannak látom mint a Cz VS. Gestamen sztorit. Nem ugyanazon a pályán játszanak.
L
BTR gyors pótlás, Patria / Fuchs, hosszú távon Hitron. Nem értem, miért kell választani. Miért muszáj egy innovatív projektből kiszállnunk. Még akkor sem kell, ha a végén nem lesz belőle semmi.
Nem tudom mennyibe fáj ez a HM büdzséből. Én a projektben részt vevő MH és hadiipari mérnök/ technikus tapasztalatot is olyan értéknek látom, amibe ésszerű határokon belül érdemes befektetni.Mert erőforrás és időpazarlás. A lynx mellett nincs szükség még egy méregdrága 40 tonnás szörnyetegre.
A Lynx mellett akkor nem kellene pl. BOXER?Mert erőforrás és időpazarlás. A lynx mellett nincs szükség még egy méregdrága 40 tonnás szörnyetegre.
Nem. Jó lenne de nem éri meg. Az is kb 6-8 milla..A Lynx mellett akkor nem kellene pl. BOXER?
Helló. Akkor Te mit vennél és kb mennyit a Lynxek mellé?Nem. Jó lenne de nem éri meg. Az is kb 6-8 milla..
Nem nekem tetted fel a kérdést, de hagy válaszoljak én is! (Reméljük @krisss is fog)Helló. Akkor Te mit vennél és kb mennyit a Lynxek mellé?
Nem feltétlenül.Amilől itt beszélünk az a hatálozatlankodás (piackutatás) miatt 4-8 éves téma. (Tudom, hogy hamalább is végle lehetne hajtani, de nem fogjuk)
Ennél sokkal fontosabb dolgok is vannak, melt az összhadelőnemi fejlesztésen belül nem hiányt pótolna (mint a lakétatüzélség, a halci dlónok, vagy az újabb vadászlepülő század, stb), csak minőségi fejlesztést jelentene, amelyle a nemzetgazdaságot élintő általános ploblémák, illetve az ÁHT egésze és allendszeleinek állapota miatt 0% esély van.
Hogyne lányom álmaidban.Ha megszületik az elhatározás, akkor nagyon gyorsan lezavarható a beszerzés. Meghívásos alapon bekérjük az ajánlatokat 1 hónapos határidővel. A technikai kiértékelés már megtörtént. Csak a támogatás és a pénzügyi van hátra. Ezt egy 2-3 fős csapat 1 hét alatt megoldja.
Azt ugye tudod, hogy nem a piaci kofák árulják a haditechnikát, hogy pár hét alatt le lehessen tárgyalni?Tényleg az ablakon kidobott, vagy a kandallóban eltüzelt pénz eklatáns példája.
A piackutatás már megvolt.
Ha megszületik az elhatározás, akkor nagyon gyorsan lezavarható a beszerzés. Meghívásos alapon bekérjük az ajánlatokat 1 hónapos határidővel. A technikai kiértékelés már megtörtént. Csak a támogatás és a pénzügyi van hátra. Ezt egy 2-3 fős csapat 1 hét alatt megoldja.
Melyik programponttal vannak problémáid?Hogyne lányom álmaidban.
Egészen pontosan piaci kofákról van szó.Azt ugye tudod, hogy nem a piaci kofák árulják a haditechnikát, hogy pár hét alatt le lehessen tárgyalni?
Köszönöm a választ.Nem nekem tetted fel a kérdést, de hagy válaszoljak én is! (Reméljük @krisss is fog)
2 irány lehetséges:
- A. 5-6M USD alatti 8x8, amelyik szerelhető akár Lance 2-es toronnyal is
(AMV XP, SuperAV de ebben a kategóriában kellene befutnia Hitronnak is)
- B. Egy nagy tömegben rendelhető 6x6, amelyik megáll olyan 2M USD alatt, és számtalan alváltozat kialakítható. (Sebesült kihordó, aknavetős, műszaki felderítő, parancsnoki, stb.)
Ide több jelölt is lehet: Patria 6x6, Fuchs, Pars IV 6x6, Guarani, PMPV, VAB mk3,
Mindkét opció esetén elvárásnak kell legyen egy STANAG lvl 3-as alap védelem, ami tovább növelhető, valamint, hogy lehetőség szerint úszóképes legyen.
(Ha nagyon akarunk a franciákkal is üzletelni a nagyon kellemes árú Griffon is befigyelhet, még ha nem is úszóképes)
Illetve nagyon fontos, hogy minél több kereskedelmi forgalomban lévő civil alkatrész legyen benne, hogy később olcsó legyen a fenntartása.
A típusok kiválasztása esetében már beleszólhat a politika is.
Valószínűleg mindkét esetben a legjobb megoldás a finn opció lenne, a kérdés inkább az, hogy akarunk-e velük majd politikailag üzletet kötni.
Gesztusként a NATO belépés körüli huzavona okán lenne értelme velük egy komolyabb üzlet.
Ugyan így a svédekkel meg Gripen ügyben.
A Pars és a PMPV kapcsán a kis példányszámot (kevés tapasztalat) ellensúlyozhatja egy kedvezőbb árcimke.
Különben a többi mind kipróbált kiforrott típus. Nagyon mellé nem lőhetünk egyikkel sem, hiszen a BTR-nél bármelyik, egy nagyságrenddel alkalmasabb a feladatra.
Csak @pöcshuszár meg ne tudja.Németország 227 db páncélozott BvS10 MkIIB járművet rendel - megszületett a parlamenti hozzájárulás a projekt finanszírozásához. Az üzlet értéke közel 1 milliárd EUR és 2025 és 2030 között valósul meg.
![]()
Bundestag genehmigt zehn neue Panzerhaubitzen 2000
Grünes Licht vom Parlament: Die Bundeswehr bekommt zehn neue Panzerhaubitzen 2000 als Ersatz für eine Abgabe an die Ukraine.www.bmvg.de
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..