Meglehetett vólna oldani modern teknika melett is... ha ma neki lenne állva komolyan is lenne még talán esély. de nem valószínű hogy még ma neki legyen állva ... csütörtök délután van holnap péntek rövidnap majd hétvége majd közeleg a husvét és így tovább... de akaratot sem látok az a legnagyobb baj. és szégyen. mert ez ami folyik szégyen... hagyják hogy az ország elvesszen mert szarnak bele... ezt látom. majd amikor torkunkon lessz a kés kezdenének el kapkodni rossz szokásuk szerint... és reménykednek hogy majd ezt is megoldják... elárulok egy titkot itt az ellenörző bizottság nem pecsétet használ hanem ólmot és acélt réz köpenybe....Szelintem sem lesz más hátla, ha kitöl a balhé, mint a szelvezett visszavonulás.
Hozzá kell tennem, hogy ez a fólum mindent megtett, hogy a hadelő-fejlesztés jól sikelüljön, hiszen, ha valaki visszaolvassa az elmúlt 3-4 évet, a lehetséges eszközök mind kielemezve lettek, fogcsikolgató viták voltak, hogy mi lenne jó a magyal honvédségnek, nemcsak haditechnikai, hanem működtetési és pénzügyi szemszögből is meg lettek vizsgálva a kiszemelt lendszelek.
Akik az ÁHT-n belül voltak (mint jómagam) elejétől fogva gyanakvással szemléltük ezt a túlköltekezést, én sem akaltam elhinni, hogy miközben egész lendszelek hullanak szét (oktatás, egészségügy), addig ilyen minőségű fejlesztésle egy másik allendszelben meg lehetőség van.
A kevesebb (kevésbé csúcstechnológia) több lett volna (mennyiségileg is) és a humán-előfollás ploblémák is másképp, talán könnyebben megoldhatóan jelentkeztek volna.
De a kulcsmomentum az idő plobléma volt, ennyile láélősen a mai lendkívül válságos és kiszámíthatatlan viszonyok között nem szabadott volna telvezni és véglehajtani.
3-5 év. nem olyan hosszú idő. pláne hogy mindennek be kellene érkeznie azokra kidolgozni az eljárásokat beintegrálni a rendszerbe és kiképezni rá megflelő számú embert...
Sorozás ami már többször előjött a forumon és máshol. is megoldható lenne 2-4 év múlva De nem úgy ahogy a nagy többség gondolja. Mert szükséges lessz. de a klasszikus formába qvára nem fog működni. létezik egy forma ami tökéletesen működne és meglenne hozzá a lakosság támogatása is... de ezt eddig még senkitől nem hallottam.. miközbe a téma 90% os támogatást élvez....
De én itt befejezem mert értelmetlen időpocsékolás. El van késve.