de ennyire tragkus. ha a jelenlegi úton haladunk tovább. a sok áldozat hiábavaló vólt... (pedig vólt pár önkéntes )Ennyire azért még nem tragikus a helyzet. Bár én is szoktam károgni a lassúság miatt. Azonban hivatalosan még nem tört ki a világháború, és se az orosz, se a NATO nem szállt még meg bennünket. Úgyhogy hagyjunk némi esélyt annak, hogy legalább az megérkezik, amit eddig megrendeltünk. Például a Leopárdok. második, vagy harmadik negyedévre várhatók? NASAMS? Idén kellene érkezni az első elemeinek. H-225M - szinte már kopogtat az ajtón.
Van azonban egy nem túl biztató ügy: a tisztikar fiatalítása. Ha lesz idő befejezni, akkor időben kezdtük, de ha nem lesz idő, akkor könnyen úgy járhatunk, mint a mohácsi csatánál. Arról írták ugyanis azt a történészek, hogy nálunk éppen (katonai) generációváltás volt. A régi nemzedék kiöregedett, az új pedig még nem nőtt fel a feladathoz. Ismerjük a végeredményt. Szóval, ha nyerünk 2-3 évet, akkor mindent nyerünk. Egy fiatal, de jól kiképzett gárda sokat dobhat a honvédségen. De csak akkor, ha van idejük belerázódni és megtanulni mindent, ellesni a fortélyokat, szóval tapasztalatot szerezni.
vagy belemegyünk félig felkészűlve amibe bele kell mennünk és több tízezer áldozattal fog járni. (és a végkimenet kétséges de inkább vesztes ami további áldozatokkal fog járni)
vagy nem megyünk bele és a több tízezer katonai áldozat késöbb ugyan úgy meglessz sok ezer civílel egyetembe.
vagy nem megyünk bele és más utatakat keresünk és az ország bukása garantált a lakosság megkapja a népírtást a deportálást és pár évtized alatt eltününk.
iráni ballisztikus rakéta korona afgán incidens orosz ukrán europahozzáállása és még sorolhatnám...
engem már cseppet sem érdekel hogy a fentiek közül melyik lessz.
Lehetne változtatni és egy sokkal jobb végkimenetelt elérni.
De a rendszert ismerve ebből semmi sem lessz. Lehetne de akinek cselekednie kellene nem teszi... így marad a belenyugvás.
írom ezt én aki abszolút optimista vólt.
Akiknek a bűne az éljen sokáig és gyötörje lelkét tízezrnyi feleslegesen halott lélek. ne hagyjon neki nyugovást amíg él mert egy nemzetet tesz a sírba.
itt már nem a naptár pörög hanem szószerint az óra ketyeg.