[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 062
41 997
113
Az AFU veszteségei Artemivszkben napi 500-ra emelkednek.
Március 3. óta a legnagyobb veszteségeket Artemivszk irányában az 53., 67. és 92. Mech dandár, a 3. és 80. légideszant rohamdandár, az 57. gyalogsági, az 5. rohamdandár és a 61. gyalogsági dandár, a 112., 113., 116., 119. és 127. terror dandárnál jegyezték fel.

Ezeknek az egységeknek a napi összes vesztesége Artemivszk (Bakhmut) közigazgatási határain belül, valamint a környező területeken (Krasznoj (Ivanivszke), Hromovo (Artemivszke), Sztupocski, Bogdanovka, Minkovka, Kalinovka és Csaszov Jar) 230-240 fő.

Naponta kb. 150-170 ember súlyosan megsebesül és nem tudja folytatni a harcot, további 35-50 eltűnik.

Március eleje óta Artemivszk irányában 24 óránként 20-60 ukrán katona adja meg magát. Az elesettekkel, sebesültekkel, fogságba esettekkel és eltűntekkel együtt az ukrán csapatok teljes vesztesége ezen a területen márciusban napi 450-480 fő volt.

 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
751
4 042
93

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 776
113

Ettől félt a Nyugat: itt van Kína félelmetes bejelentése

2023.03.30. 13:27

Kína bejelentette, hogy több fronton is hajlandó együttműködni az orosz hadsereggel a jövőben - írja a Reuters. A két hatalom lépése hosszú távon átrajzolhatja a katonai erőviszonyokat a most kialakulóban levő új világrendben.

Kína közölte, hogy hadserege kész együttműködni az orosz hadsereggel a stratégiai kommunikáció és koordináció erősítése érdekében - közölte csütörtökön a kínai védelmi minisztérium.

20230320diplomacy-horizontal-president-of-the.jpg


A két ország együtt dolgozna a globális biztonsági kezdeményezések megvalósításában - mondta Tan Kefei, a kínai védelmi minisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy a két ország elmélyítené „a katonai bizalmat, és közösen védenék a nemzetközi tisztességességet és igazságosságot”.

TOVÁBBRA IS KÖZÖS TENGERI, LÉGI JÁRŐRÖZÉST ÉS KÖZÖS HADGYAKORLATOKAT FOGNAK SZERVEZNI A JÖVŐBEN.

Hszi Csin-ping kínai elnök nemrég Oroszországba látogatott, ahol Vlagyimir Putyin elnökkel találkozott. A maratoni látogatás során a két vezető egy sor stratégiai kérdésben megállapodott.
Félelmetes? Ez alapján minimum konkrét fegyverszállításokat vártam volna. Inkább azt látom hogy Kína kihasználja azt hogy az oroszok rájuk lettek utalva több területen is. Semmi sincsen ingyen, Kína pedig nem szeretetszolgálat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 164
83 822
113
„Hamarosan jövünk”: az Enemy új felvételeket tett közzé NATO páncélozott járművek nagy koncentrációjáról (VIDEO)
Az ellenség új felvételeket tesz közzé nagy mennyiségű NATO páncélozott járművel, utalva az ukrán fegyveres erők közelgő offenzívájára.
Az ukrán propagandisták egyre több olyan videót tesznek közzé, amelyeken az ukrán fegyveres erők kezében jelentős NATO-hadfelszerelés halmozódik fel.
Az új videón úgy néznek ki, mint a nemrég kapott gyalogsági harcjárművek.
A forgatás helyét és idejét nem határozták meg. Nyílt adatok szerint az Ukrán Fegyveres Erők és a NATO parancsnoksága most intenzíven készíti fel az ukrán legénységet az új felszerelésekre, amelyeket a szövetség szállít át a közelgő ellentámadáshoz.
Ráadásul az ukrán erőforrások a NATO felszereléseinek Herson irányába történő koncentrálásáról beszélnek, ahol az ellenség közelgő nagyszabású offenzívájának részeként hamis és valós kísérlet is történhet a front áttörésére. .
A bemutatott, ismeretlen időpontú felvételeken brit Husky és Mastiff páncélozott járművek, valamint francia VAB páncélozott szállítójárművek láthatók Herson irányában.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680171751
Ez az utolsó videó nem mostanában készült ...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 000
30 886
113
Avdeevkatlan
Wágnerősék
Artyi
Szu-35
Artyi
Putyó mondá
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 598
7 710
113
Félelmetes? Ez alapján minimum konkrét fegyverszállításokat vártam volna. Inkább azt látom hogy Kína kihasználja azt hogy az oroszok rájuk lettek utalva több területen is. Semmi sincsen ingyen, Kína pedig nem szeretetszolgálat.
Most győzködőd magadat, hogy nincs baj. Fegyvert, muníciót, felszerelést, alkatrészt hónapok óta szállít Oroszországba Kína.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 877
81 548
113
Hogyan él a 99. szaratovi ezred egyik zászlóalja az SVO zónában


Wagner vendéglátás a bahmutban elfogott ukrán katonákkal szemben

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 815
77 980
113
Lakatlan teruletet nem kell annyi őrizze. Ez a haboru mint tudjuk az utolso ukranig fog tartani. Par ev mulva olyan hogy ukran nep, vagy ukrajna nem lesz. A nehany tulelot majd amerikai cirkuszokban mutogatjak latvanyossagkent, mint az indianokat, meg a testi fogyatekossaggal eloket szoktak.

Miért, Grönlandot hány dán harcos őrzi épp?
Afginasztanban ami kb ugyanakkora, husz ev alatt nem volt osszesen 1 millio Nato katona, megis megszallogattak ott, meg el rendeszkedtek ott 20 evig.

Folyamatosan siklanak ki az Usa teruleten vasuti szerelvenyek komoly vegyi szennyezest, vagy tuzet okozva.
Valahogy tul sok szerintem, hetente akad egy ilyen:


Ennyit er a Maxxpro terepen.

Kina es Brazilia is dobja a dollart.

A szakacsok peklapattal kergetik az ukran/Nato katonakat, a pekek meg dronokat butykolnek mig sul a kenyer meg porog a dagasztogep.
De kell, mert ha csak 10.000 (ami ha belegondolunk még egy 10.000.000 lélekszámú országban sem sok) ellenálló lesz egy Ukrajna méretű területen, akkor kb soha meg nem találod őket ha nem ellenőrzöd az ország teljes területét függetlenül attól, hogy lakott vagy sem.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 674
46 822
113
Félelmetes? Ez alapján minimum konkrét fegyverszállításokat vártam volna. Inkább azt látom hogy Kína kihasználja azt hogy az oroszok rájuk lettek utalva több területen is. Semmi sincsen ingyen, Kína pedig nem szeretetszolgálat.
Nem látod te ennek a valós jelentőségét! Kína úgy tudja eldönteni ezt a proxy háborút, hogy egy tárnyi lőszert sem kell átadnia.
Ahogy a cikkben is írták, gyakorlatilag kommunikációs és felderítési támogatásról van szó.
Tisztában vagy vele, hogy a kínaiak szállítják a fél világnak a kommunikációs rendszert? 4G, 5G nem téma nekik. 3 hét alatt komplett felszerelik az egész orosz hadsereget titkosított adatkom. rendszerekkel.
Vagy, hogy milyen big data feldolgozási képességgel rendelkezik Kína?
Az az ország, ahol az 1Mrd-nyi klambó mindegyike full kontrol alatt áll, és egyénenként értékelik a rendszerhez való hozzáállást.
Mekkora erőfeszítés lesz nekik a már rendelkezésre álló felderítő műholdjaik képét kiértékelni, és elkezdeni levadászni a nagyobb mozgásokat regisztráló csapatkoncentrációkat, logisztikai lerakatokat, megerősített védelmi állásokat, HIMARS depókat? Egyszerűbb a rakéták raktárát elkapni, mint a fel-alá cikázó indítót nem?
Eddig ez az oroszoknak nyilvánvalóan nem állt rendelkezésre.
Akkor most képzeld el, hogy hogyan fog megváltozni a "hadiszerencse", a töméntelen butabombákkal/gránátokka operáló orosz tüzérség, és légierő, ha végre real time műholdas felderítési adatokat kapnak. Akár a frontról, akár az ukrán hátországról. Azt gondolom, hogy nagyon gyorsan gyökeres változás fog beállni a retorikába.
És nem tehetnek ellene semmi.
Illetve tehetnek. Mint múltkor Zelenszkij, aki teljes melszélességgel megfenyegett Kínát, hogy nehogy elkezdjék az oroszokat támogatni, mert azt nem ússzák meg. A felderítési adatok átadása viszont elég nehezen megfogható dolog. Ahogy ugyanez érvényes az amerikai felderítési adatokra is...
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 991
113
Most győzködőd magadat, hogy nincs baj. Fegyvert, muníciót, felszerelést, alkatrészt hónapok óta szállít Oroszországba Kína.
Miért szállítana?
A tüzérség még a 70-es években gyártott lőszereket használja, 35 000 letárolt harckocsijuk van, a hadiipari üzemek 3 műszakban dolgoznak.
Vagy nem így van?
Ti mondtátok!
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 858
14 783
113
Egyetértek Veled. Tippem szerint az oroszok -még mindig álomvilágban élve- arra várnak, h a az ukrán hátország "lépjen", mert így van esély a pacifikálásra (megszállás az usának sem működött).
Ebben a kérdésben nem Ukrajna kezében van a döntés, hanem az őt maximálisan uraló, proxiParancsnok kezében. Az valószínű hogy minden ukrán látja, hogy teljesen hiábavaló küzdelem egy náluknál minden tekintetben jóval erősebb, ráadásul szomszéd állam ellen hadakozni, olyan mint széllel szemben pisálni.

Viszont ha a proxiParancs úgy szól hogy harcolni kell az utolsó épkézláb fegyverfogható ukrán személyig - akkor harcolni fognak, hiszen mást nem tehetnek. Régi magyar katonai mondás szerint a parancsot megb@szni nem lehet mert csak szaporodik.

Ennek az EGYENSÚLYOZTATÓ Hadműveletnek egyetlen, de biztos végeredménye lehet ha közben semmi nem változik: lényegében változatlan határok mellett, de teljesen elfogy az ukrán nép Egy részéből hősi halott lesz a csatatéren, a többi a szélrózsa minden irányába de kimenekül az országból.. I

Kérdem én, ez mennyivel "demokratikusabb" módszer egy nép teljes eltüntetésére, felszámolására, mint amit a kis Bajszos írt a szellemi útmutató könyvében? (koncentrált kivitelezéssel).
Most is pontosan ugyanaz a folyamat zajlik le, mint amit a szláv népek megsemmisítéséről írt, csak most a látszat egy "hősi" heorikus küzdelem a Nagy Gonosz ellen, amit már büszkén lehet a történelem könyvekben is mutogatni.

Ha ezek után valaki sereggel bemegy oda, akkor annak örzésére emiatt sem lesz nagy létszámra szükség.. legfeljebb a szomszédok ellen kell majd védekezni..

Mintha megint láttam volna reviziót vízionáló lengyel televíziós felvételt, de lehet h az is egy átb@szás.

Nézzetek körül Ukrajna szomszédai között, történelmi távlatokban. Vajon ki vagy kik lehetnek Ukrajna önzetlen, gazdasági és politikai érdek nélküli barátai? Várom a felsorolást..
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113

Ettől félt a Nyugat: itt van Kína félelmetes bejelentése

2023.03.30. 13:27

Kína bejelentette, hogy több fronton is hajlandó együttműködni az orosz hadsereggel a jövőben - írja a Reuters. A két hatalom lépése hosszú távon átrajzolhatja a katonai erőviszonyokat a most kialakulóban levő új világrendben.

Kína közölte, hogy hadserege kész együttműködni az orosz hadsereggel a stratégiai kommunikáció és koordináció erősítése érdekében - közölte csütörtökön a kínai védelmi minisztérium.

20230320diplomacy-horizontal-president-of-the.jpg


A két ország együtt dolgozna a globális biztonsági kezdeményezések megvalósításában - mondta Tan Kefei, a kínai védelmi minisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy a két ország elmélyítené „a katonai bizalmat, és közösen védenék a nemzetközi tisztességességet és igazságosságot”.

TOVÁBBRA IS KÖZÖS TENGERI, LÉGI JÁRŐRÖZÉST ÉS KÖZÖS HADGYAKORLATOKAT FOGNAK SZERVEZNI A JÖVŐBEN.

Hszi Csin-ping kínai elnök nemrég Oroszországba látogatott, ahol Vlagyimir Putyin elnökkel találkozott. A maratoni látogatás során a két vezető egy sor stratégiai kérdésben megállapodott.
Kellett ez, a hibbant amerikaiaknak. Ahoz, hogy Németországot leválasszák gazdaságilag Oroszországról, összehoztak egy orosz-kínai gazdasági, katonai és politikai szövetséget.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 379
10 930
113
Ez az elméleted akkor lenne igaz, ha
  • közben 20 millióan nem léptek volna le az országból (csökkent létszám, kisebb ellenállás)
  • ha a potens, hadra fogható férfi populáció nem lenne a háború végéig megtizedelve
  • ezáltal a fizikai ellenállás csírája is kiírtva kb. 100 évre
  • a maradék nyomorult, tönkretett lakosság meg örül majd, ha kenyere lesz, meg fűtése (amit az orosztól kap).
  • realitása szórványos ellenállásoknak lehet, amelyek sorsa meg van pecsételve.

Beszéltünk már erről, de nem kell minden faluban ott állni az orosz hadseregnek.

Sőt tovább megyek, Mo. az elmúlt 33 évben, egy db. hivatalos megszálló katona jelenléte nélkül is irányított ország, nulla ellenállással.
Annyiban árnyalnám az általam kiemelt mondatodat, hogy azért van egy tényező:

A jelenleg 0-16 év közötti fiúk (no meg az ők leszármazottai), akiknek jelentős része félárva lesz és/vagy a nőrokonok fogják felprogramozni őket, hogy bosszút álljanak apjukért, nagyapjukért, stb.

Ezek olyan sebek, amelyeket kiirtani 70 év alatt sem lehet, s egy közösség emlékezetét könnyen ki lehet forgatni/használni még évtizedek múlva is, lásd banderizmus, de szerte a világon működik a táplált revizionizmus.

Azokat a gyerekeket is fel lehet programozni/használni ("Meg kell ölnöm Frank Drebint"), akik menekültek lesznek/maradnak az oroszellenes országokban.

A béke, a megbékélés hajója elúszott ebben az "inerciarendszerben" - már a ma élők szempontjából - úgy örökre...:(