[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 847
35 429
113
Az Oroszország beleegyezése nélkül Ukrajnába telepített "békefenntartókat" meg kell semmisíteni – Medvegyev
"Nyilvánvaló, hogy az ilyen 'békefenntartók' a mi kendőzetlen ellenségeink, báránybőrbe bújt farkasok. Legitim célpontjai lennének fegyveres erőinknek, ha Oroszország beleegyezése nélkül, fegyverrel a kezükben telepítenék őket a frontvonalra, és közvetlen fenyegetést jelentenének ránk nézve" – írta Medvegyev Telegram-csatornáján.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Sáros a hajad. Mert fordítva ülsz a lovon. :)
Putyint a Pufin és a perzsákon kívül SENKI NEM TÁMOGATJA.
Észak-koreai és iráni fegyvereiket kénytelen használni egy év után, és így sem halad semmerre a nagy támadása.
Kína szépen kivárja a végét, készül Tajvan ellen. Az orosz kudarcból tanul, további erőt gyűjt, mert az USA és a fejlett világ ellen még mindig kevés.
A világ országai közül mindössze 4 szavazott az oroszok mellett, a világ nagy része, 143 ország elítélte Putyin rabló háborúját.

Nem tudtad? Emeld ki fejed a biliből Csipke Józsika! :D


Nincs BRICS, nincs semmilyen szövetség, aki támogatná Putyin háborúját.
A kibicek is kussolnak, várják, mekkora lesz Putyin veresége, mennyire erősödik az USA vezette nyugat szerepe.
:)
Az EU lerázta az orosz energia és nyersanyag függőséget, Oroszország mehet pitizni Kínába, Indiába. Ők meg nyilván em szamaritánusok, szépen megkérik az árát mindennek.
Putyin letérdelhet, ha valamit akar Kínától. Ugyanis Kína, vagy India pont annyival több energiát, nyersanyagot tud az orosztól venni, mint amennyivel kevesebbet máshonnan. :)
Neked még nem esett le, mert fa tantusz lassan esik, de segítek, megmutatom, hol a zebra....
A globális kereslet-kinálat nem változik, csak lesznek előnytelen helyzetbe kerülő termelők...
Vajon ki lesz az?
Akitől a fejlett világ rendes áron nem veszi át a portékát! Úgy van papa!
Putyin, az észkombájn, veszteséggel értékesíthet, mert Kína és mindenki kihasználja szorult helyzetét.
Ilyen ez a (kínai) kapitalizmus. :)
Az álmokat kergető, megnyomoritott lelkiviláguak meg bilivel a fejükön pityeregnek, hogy a csúnya világ megint átvágta őket.
Ha csak fele annyira lennél olvasott, mint amennyire okosnak hiszed magad, akkor észrevetted volna, hogy ezt a világot már nem a szén és a kőolaj mozgatja, hanem a tudás és tudomány. Japán nyrsanyagszegény államként messze fejlettebb és gazdagabb, mint az oroszok. Ellenben sok afrikai, ásványkincsekben gazdag ország nem képes fejlődni.
Az orosz propaganda szöveged azért is átlátszó, mert a természeti erőforrásokban gazdag Oroszország a fejlett nyugattal sem tudott fejlődni, akkor a sokkal öntorvényűbb és konfrontatiívabb Kínával miért boldogulna? Kína majd elnézőbb lesz vele?
Mondjuk Vlagyivosztok esetében?
;)
Told fel a homlokadon a bilit és gyorsan nézz utána, hogyan lehet a globalizált világgazdaságban a. Nyugati kereskedelem és GDP nélkül bármit is kialakítani. ;)
A tóba nehéz lesz medencét építeni, de majd rájössz...
;D
Ezt meg, hogy felfogd, miért nem éri el Putyin a célját.


Az 1500 új tank, meg 400 ezer új önkéntes az nem "planning"?
:D
Vajon melyikre van nagyobb esély?
Miért vagy ennyire dühös? Nem kell csapkodni, meg toporzékolni. Gyere, ki kell fújni az orrodat is. Nyugi, már nem tart sokáig.

---------------------------------------------------




 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Az Oroszország beleegyezése nélkül Ukrajnába telepített "békefenntartókat" meg kell semmisíteni – Medvegyev
"Nyilvánvaló, hogy az ilyen 'békefenntartók' a mi kendőzetlen ellenségeink, báránybőrbe bújt farkasok. Legitim célpontjai lennének fegyveres erőinknek, ha Oroszország beleegyezése nélkül, fegyverrel a kezükben telepítenék őket a frontvonalra, és közvetlen fenyegetést jelentenének ránk nézve" – írta Medvegyev Telegram-csatornáján.
Medvegyevet miért kell komolyan venni?Nyilvánvalóan ő kapta a rossz zsaru szerepét.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113

Teplinskiy, a légierő parancsnoka újra szolgálatban van (FOTÓ)​

A légideszant erők parancsnoka, Oroszország hőse, Mikhail Teplinskiy vezérezredes visszatért a vakációból, és ismét a harci poszton van.
Korábban olyan pletykák keringtek a weben, hogy a partraszálló csapatban népszerű parancsnokot állítólag eltávolították, de nem sikertelen akciók miatt, hanem ismeretlen okból.
Teplinszkij visszatérése pár napja vált ismertté: március 30-án Szergej Sojgu védelmi miniszter visszahívta a szabadságáról.
A légierő srácai nagyon örülnek a tisztelt tábornok visszatérésének.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680345713

Von der Leyen és Nagy-Britannia védelmi minisztere harcban áll a NATO vezető posztjáért​

Több NATO-tagállam az Európai Bizottság vezetőjét, Ursula von der Leyent javasolta a NATO vezetésére 2023-ban, miután a szövetség jelenlegi főtitkára, Jens Stoltenberg távozott.
Ezt a The Sun brit kiadása írja diplomáciai forrásra hivatkozva.
Stoltenberg NATO-főtitkári mandátuma 2022-ben járt le, de az ukrán válság miatt 2023 szeptember végéig meghosszabbították.
Stoltenberg maga nem kíván újabb meghosszabbítást kérni az észak-atlanti szövetség élén betöltött hivatali idejének meghosszabbításában, bár ilyen felhívások elhangzottak – jelentette februárban a német DPA hírügynökség Oana Lungescu NATO-szóvivőre hivatkozva.
Von der Leyen hivatali ideje az Európai Bizottság elnöki posztján 2024-ig nem jár le.
A The Sun értesülései szerint "London valószínűleg megvétózza a jelöltségét, hivatkozva a német védelmi minisztérium élén betöltött gyenge teljesítményére".
Emellett Ben Wallace brit védelmi miniszter arra is verseng, hogy több mint 20 év után a NATO első brit főtitkára legyen – írja a lap.
A NATO-főtitkárt hivatalosan nem választják, a szövetség mind a 30 tagállama konszenzussal nevezi ki.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680333674

A kurszki régió kormányzója, Roman Starovoit nyilvánosságra hozta a felvételeket az ukrán határon lévő „bevágásvonal” egyik szakaszáról, ahol az orosz fegyveres erők fellegvárai vannak felszerelve.
https://t.me/i20028843/69450?single
Bassza meg!!!! Mentse magát, aki teheti. Khokhols ellentámadásba lendült.
Úgy tűnik, jól csinálják. Páncél elöl, gyalogság mögött. Kár, hogy ezt aknamezőn teszik.
Ez minden, amit tudnia kell a NATO-kiképzésről.

Artemovsk
A városközpont elfoglalásáról és a városvezetésről szóló jelentések még az események előtt állnak. A PMC "Wagner" rohamcsoportjai lassan átnyomják az ellenség védelmét, és behatolnak a város központjába. A reggel még 200-250 méter volt. Az ellenség a súlyos veszteségek ellenére heves ellenállást fejt ki.
Szintén az események előtt érkeznek hírek a város délnyugati bejáratához vezető kijáratról és a pilóták emlékművének romjairól. A délnyugati negyedekben is hevesen védekezik az ellenség, itt még semmi jele a védelem összeomlásának. Lassan megtörik a védelem.
Orekhovo-Vasziljevka, Krasznoj és Hromov esetében egyelőre nem történt változás.
Artemovszk központi kerületeiből jó hírek várhatók a következő héten.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
Kínának miért érdemes rázni a pofonfát?
Milyen pofonfáról beszélsz?
Ha információátadás történik, azt hogyan gondolod bizonyítani?
Nincsenek kamionok, vonatok, vagy teherszállító repülők, amelyek egy fegyver, vagy lőszerszállítást kísérnek.
Lefotózzák a biteket? :rolleyes:
Hogy képzeled, hogy bebizonyítják, hogy az oroszoknak segítséget nyújtanak?
De ha kiállna Xi a pulpitusra, hogy: Tavarisi, mostantól mi leszünk az oroszok szemei és fülei akkor vajon mit tenne ellenük az USA?
Biztosan az lenne a legfontosabb szempont az USA-nak, hogy beleálljanak egy Taiwan elleni invázióba?
Jelenleg Ukrajna megsegítésére sem tudnak elegendő lőszert szállítani. Akkor majd 2 háborúba tudni fognak?
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Medvegyevet miért kell komolyan venni?Nyilvánvalóan ő kapta a rossz zsaru szerepét.
"Az Oroszország beleegyezése nélkül Ukrajnába telepített "békefenntartókat" meg kell semmisíteni – Medvegyev"

Ha nincs kétoldalú megállapodás a békefenntartók jelenlétéről, akkor azokat bizony lőhetik is.

Amúgy picit ismerni kellene a "békefenntartók" történelmét is. Bizony-bizony eléggé részrehajlóan tudtak működni. Főleg olyan környezetben, ahol az ellenfélnek max. botjaik voltak.

Nem tudom kinek a fejéből pattant ki ez az ötlet, de az oroszoknak a gyalogásónál komolyabb fegyvereik is vannak és nem félnek használni is. Úgyhogy valamiértén nem jelentkeznék ebbe a csapatba.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 955
41 221
113

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Nincs BRICS, nincs semmilyen szövetség, aki támogatná Putyin háborúját.
A kibicek is kussolnak, várják, mekkora lesz Putyin veresége, mennyire erősödik az USA vezette nyugat szerepe.
:)
Hát persze, India, Kína és az Arab világ láthatóan nem nyugati párton van, nem akarod észrevenni? Mit szeretnél még, hogy a nagy panda
is küldjön egy pár millió felesleges katonát Ukrajnába? Ne kívánd, mert nagyon könnyen bekövetkezhet még. Nem utolsó sorban Kínában tudod, hogy nézne ki egy gyors sorozás? Nagy panda így szól: Kell hétvégére 1 millió "önkéntes", Tábornok: Péntekre már meglesz elvtárs.
Az EU lerázta az orosz energia és nyersanyag függőséget, Oroszország mehet pitizni Kínába, Indiába. Ők meg nyilván em szamaritánusok, szépen megkérik az árát mindennek.
Szerintem Te nem fordítva ülsz a lovon, hónapokkal ezelőtt lestél róla. Kína gáz importál az EU-ba (orosz gázt) India (dieselt gyárt az EU-nak orosz nyersanyagokból. Az arabok is vesznek gázt, olajat az oroszoktól, majd megy Európába.
Az EU semmit sem tudott pótolni, az USA akir igérete szerint pótolta volna az orosz gázt, a dupláját tudja szállítani a 2019-es évnek, leírom hogy megértsd, 12 napi gázmennyiség Európának.:)

És akkor a valóság :




Putyin letérdelhet, ha valamit akar Kínától. Ugyanis Kína, vagy India pont annyival több energiát, nyersanyagot tud az orosztól venni, mint amennyivel kevesebbet máshonnan. :)
Tévedsz 3-szor annyit mint amennyire szüksége van, majd eladja az EU-nak :)
Neked még nem esett le, mert fa tantusz lassan esik, de segítek, megmutatom, hol a zebra....
A globális kereslet-kinálat nem változik, csak lesznek előnytelen helyzetbe kerülő termelők...
Ha a globális kereslet kínálat nem változik, akkor máris önmagadnak mondtál ellent. Az EU kereslete továbbra is fennáll, de nincs aki leszállítsa, hisz 30%-ról a világpiacnak önként lemondott. Idén látni fogsz 10 szeres gázárakat a maihoz képest, és LNG szállítás költsége pedig a tavalyi rekordokat is meg fogja dönteni. Mindeközben megint orosz gáz és olajból tengődik az EU. Attól, hogy Kínából vagy Indiából vagy Azerbajdzsánból jön attól az még orosz nyersanyag.

Vajon ki lesz az?
Akitől a fejlett világ rendes áron nem veszi át a portékát! Úgy van papa!
Putyin, az észkombájn, veszteséggel értékesíthet, mert Kína és mindenki kihasználja szorult helyzetét.
Persze. Idáig semmi sem következett be a jóslataidból, Nem veszed észre, hogy mainstream médiából való tájékozódás nem vezet semmire. Papolod a misét, de nincs közönség aki hajlandó volna befogadni. Lassan megszűnik az állásod, de ha jól tudom keresnek még ágyútölteléket az ukránok havi 130.000,-. Lássuk be mindig van kiút. :)
Ilyen ez a (kínai) kapitalizmus. :)
Az álmokat kergető, megnyomoritott lelkiviláguak meg bilivel a fejükön pityeregnek, hogy a csúnya világ megint átvágta őket.
Ha csak fele annyira lennél olvasott, mint amennyire okosnak hiszed magad, akkor észrevetted volna, hogy ezt a világot már nem a szén és a kőolaj mozgatja, hanem a tudás és tudomány. Japán nyrsanyagszegény államként messze fejlettebb és gazdagabb, mint az oroszok. Ellenben sok afrikai, ásványkincsekben gazdag ország nem képes fejlődni.
Nos ebben igazad jelenleg van, csak most igen úgy néz ki, hogy változások állnak be. Baszhatja a fejlett nyugati világ minden tudását, amikor még egy mosógépet vagy egy okos telefont sem képes összeszerelni. Azon az apróságon már fenn se akadj, hogy a nyersanyag sincs hozzá (Vajon melyik újdonsült baráti állomoknak van meg hozzá mindenük?). A tudományra visszatérve, súlyosan alulbecsülöd Kínát, jelenleg nem az USA a világ mozgatórugója. Ami a technológia licenszeket illeti, már csak a második helyen kullognak. Míg Kínában mágnesvasutak szaladgálnak, addig a nagy demokrácia hazájában nincs értelmes tömegközlekedés, és foszilis hajtású gépjárművekkel megy mindenki dolgozni nap mint nap, átlag 3-4 órát áldozva naponta az életéből. Az USA-ban a infrastrukturális beruházások köszönő viszonyban sincsenek a Kínaival. Kínába jelenleg 30 -40 autógyártó fossa az elektromos autókat, a felhőkarcolók száma szinte megszégyeníti az USA számait.
Az orosz propaganda szöveged azért is átlátszó, mert a természeti erőforrásokban gazdag Oroszország a fejlett nyugattal sem tudott fejlődni, akkor a sokkal öntorvényűbb és konfrontatiívabb Kínával miért boldogulna? Kína majd elnézőbb lesz vele?
Miért is? Ez mely ország hathatós, és fondorlatos műve? Ugye az megvan, hogy ez most változik. Nézd meg a dollárt, lesz az még 100 Ft is nemsokára. Szinte mindegyik nagyhatalom számolja fel a dollár készleteit, és más devizákban számol el üzleti partnerei felé. Az USA dollár hegemóniának befellegzett.
A tóba nehéz lesz medencét építeni, de majd rájössz...
Te sem jártál még sok helyen.:) Tengerbe medence az megvan?
Ezt meg, hogy felfogd, miért nem éri el Putyin a célját.
Szerintem Neked kellene lassan felfognod, hogy a fórumozók java része túl azon, hogy nem kiváncsi a véleményedre, nagy ívben tesz rá, hogy Te mit szeretnél.
Az 1500 új tank, meg 400 ezer új önkéntes az nem "planning"?
:D
Vajon melyikre van nagyobb esély?
Minek ez a nyugati mainstream prop? Ha Ukrajna állítólag 1 milliós "önkéntes" hadsereggel rendelkezik akkor mi a kérdés?
Tankból teljesen mindegy mennyi lesz és milyen minőségű, a valami több a semminél. Mit szeretnél ezzel valójában kérdezni, hogy lesz-e az Oroszoknak 27 db-n Leó-nál több tankja, vagy meg is tudják azokat tankolni, lőszerük is lesz-e hozzá, vagy hogy még áramuk és élelmük is lesz-e?

Röviden:

Lesz, és több mint amit Europa valaha gyártani fog tudni. Na ez viszont tény. Az USA meg jobban teszi ha a Pandával foglalkozik, mert ha támadás éri a Tech.fellegvárát (Taiwan) akkor nemsokára bunkóval szaladgálnak a barlangjaikban, és a Teslákat már csak árnyékszéknek használhatják.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 015
54 010
113
Hát persze, India, Kína és az Arab világ láthatóan nem nyugati párton van, nem akarod észrevenni? Mit szeretnél még, hogy a nagy panda
is küldjön egy pár millió felesleges katonát Ukrajnába? Ne kívánd, mert nagyon könnyen bekövetkezhet még. Nem utolsó sorban Kínában tudod, hogy nézne ki egy gyors sorozás? Nagy panda így szól: Kell hétvégére 1 millió "önkéntes", Tábornok: Péntekre már meglesz elvtárs.

Szerintem Te nem fordítva ülsz a lovon, hónapokkal ezelőtt lestél róla. Kína gáz importál az EU-ba (orosz gázt) India (dieselt gyárt az EU-nak orosz nyersanyagokból. Az arabok is vesznek gázt, olajat az oroszoktól, majd megy Európába.
Az EU semmit sem tudott pótolni, az USA akir igérete szerint pótolta volna az orosz gázt, a dupláját tudja szállítani a 2019-es évnek, leírom hogy megértsd, 12 napi gázmennyiség Európának.:)

És akkor a valóság :





Tévedsz 3-szor annyit mint amennyire szüksége van, majd eladja az EU-nak :)

Ha a globális kereslet kínálat nem változik, akkor máris önmagadnak mondtál ellent. Az EU kereslete továbbra is fennáll, de nincs aki leszállítsa, hisz 30%-ról a világpiacnak önként lemondott. Idén látni fogsz 10 szeres gázárakat a maihoz képest, és LNG szállítás költsége pedig a tavalyi rekordokat is meg fogja dönteni. Mindeközben megint orosz gáz és olajból tengődik az EU. Attól, hogy Kínából vagy Indiából vagy Azerbajdzsánból jön attól az még orosz nyersanyag.


Persze. Idáig semmi sem következett be a jóslataidból, Nem veszed észre, hogy mainstream médiából való tájékozódás nem vezet semmire. Papolod a misét, de nincs közönség aki hajlandó volna befogadni. Lassan megszűnik az állásod, de ha jól tudom keresnek még ágyútölteléket az ukránok havi 130.000,-. Lássuk be mindig van kiút. :)

Nos ebben igazad jelenleg van, csak most igen úgy néz ki, hogy változások állnak be. Baszhatja a fejlett nyugati világ minden tudását, amikor még egy mosógépet vagy egy okos telefont sem képes összeszerelni. Azon az apróságon már fenn se akadj, hogy a nyersanyag sincs hozzá (Vajon melyik újdonsült baráti állomoknak van meg hozzá mindenük?). A tudományra visszatérve, súlyosan alulbecsülöd Kínát, jelenleg nem az USA a világ mozgatórugója. Ami a technológia licenszeket illeti, már csak a második helyen kullognak. Míg Kínában mágnesvasutak szaladgálnak, addig a nagy demokrácia hazájában nincs értelmes tömegközlekedés, és foszilis hajtású gépjárművekkel megy mindenki dolgozni nap mint nap, átlag 3-4 órát áldozva naponta az életéből. Az USA-ban a infrastrukturális beruházások köszönő viszonyban sincsenek a Kínaival. Kínába jelenleg 30 -40 autógyártó fossa az elektromos autókat, a felhőkarcolók száma szinte megszégyeníti az USA számait.

Miért is? Ez mely ország hathatós, és fondorlatos műve? Ugye az megvan, hogy ez most változik. Nézd meg a dollárt, lesz az még 100 Ft is nemsokára. Szinte mindegyik nagyhatalom számolja fel a dollár készleteit, és más devizákban számol el üzleti partnerei felé. Az USA dollár hegemóniának befellegzett.

Te sem jártál még sok helyen.:) Tengerbe medence az megvan?

Szerintem Neked kellene lassan felfognod, hogy a fórumozók java része túl azon, hogy nem kiváncsi a véleményedre, nagy ívben tesz rá, hogy Te mit szeretnél.

Minek ez a nyugati mainstream prop? Ha Ukrajna állítólag 1 milliós "önkéntes" hadsereggel rendelkezik akkor mi a kérdés?
Tankból teljesen mindegy mennyi lesz és milyen minőségű, a valami több a semminél. Mit szeretnél ezzel valójában kérdezni, hogy lesz-e az Oroszoknak 27 db-n Leó-nál több tankja, vagy meg is tudják azokat tankolni, lőszerük is lesz-e hozzá, vagy hogy még áramuk és élelmük is lesz-e?

Röviden:

Lesz, és több mint amit Europa valaha gyártani fog tudni. Na ez viszont tény. Az USA meg jobban teszi ha a Pandával foglalkozik, mert ha támadás éri a Tech.fellegvárát (Taiwan) akkor nemsokára bunkóval szaladgálnak a barlangjaikban, és a Teslákat már csak árnyékszéknek használhatják.



Amúgy én csak a saját szórakoztatásomra válaszolok neki néha,a héten volt sok buli,ezért emelkedett volt a hangulatom,ezzel tetézem,ehhez képest írjatok a viszontválaszaira,értelme 0 bármit is elmagyarázni neki,vagy tényeket mutatni,nyomja az okos pro Ukrán dajkamesét.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
A békefenntartós nyilatkozatok mindenkinek a saját érdekei szerinti provokációs illetve szondázási céllal is születnek.

Azonban lenne egy szcenárió ami jelen helyzetben reális és a többség által elfogadható is lehetne.

Mégpedig:

Jelenlegi nevén Zakarpatja oblaszty a határos országok békefenntartóinak oltalma alá kerül: Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia is küld 5-5 ezer békefenntartót. Így a revizionizmustól nem kell rettegni, a résztvevő országok diplomáciai súlya megnő. Kárpátalja etnikai konfliktusoktól és háborús cselekményektől mentes zónává válik. Az oroszok erre nem kell hogy lépjenek, ez rájuk semmilyen kockázatot nem jelent, maguknak úgy interpretálják ahogy akarják. Természetesen ukrán katonai cselekmények innen nem indulhatnának megállapodás szerint, sem semmilyen katonai célpont nem lehet jelen.

A NATO illetve az oroszoktól rettegők tekinthetnék úgy, hogy kialakul egy rövid de jobban védhető vonal egy kicsit keletebbre.
A helyi lakosságnak abszolút érdeke lenne, Ukrajnán belül "safe haven". Közszolgáltatások, energiainfra, foglalkoztatás stb mind javul hiszen kvázi háborúmentes övezetté válik.

A jelenlegi (bár semmirekellő) ukrán adminisztráció tőlem meg szintén kommunikálja ahogy akarja, mondják azt hogy NATO védelem alá került az ország egy része.

Ezután várunk, hogy mi lesz a vége ennek a háborúnak, de a lényeg, hogy mi ezzel a lépéssel senkit nem fenyegetnénk (ezért kell 4 nemzetiségű erő, nem több sem kevesebb), viszont minden érintett félnek adhat valamit egy ilyen misszió, minimális kockázat mellett.

Meg kéne próbálni. Ha az öregecskedő Sam bácsi ezt is keresztülhúzza, akkor várnunk kell tovább.

Nem revizionista vagyok, hanem békét akarok mindenkinek, különösen azoknak akik nem kívánnak háborúzni. Mi magyarok nem a mennyiségünkkel vagy a méretünkkel leszünk tényezők, mint ahogy eddig sem, hanem a kreatív gondolkodásunkkal, bátorságunkkal, híd-szerepünkkel és ha kell a szenvedélyünkkel. Én nem félek sem a demográfiától, sem a migrációtól, sem a háborútól, mert tudom, hogy helyt fogunk állni minden helyzetben. A legnagyobb veszélyt a középszerű, passzív posvány jelenti.
Ezért kellene most lépni, de nagyon okosan és sosem egyedül. Most a kritikai hangok helyett inkább a pozitívumokat emelem ki.

Támogatjuk a multipoláris világot, tisztelettel vagyunk a kelet hatalmai iránt is, közben EU és NATO tagok vagyunk. Alkalmazkodunk a napi helyzethez is de van egy folytonosság a politikánkban, ami szuverenista és nemzeti, de közben a magyarok igenis támogatják az emberiség közös fórumait, ha azok nem pártos érdekek eszközei.
Nem kell sok a megmaradásunkhoz. 200 ezer művelt, intelligens, bátor és felelősségteljes ember már képes felvirágoztatni ezt az országot. Erre gondoljunk amikor képezzük magunkat, törődünk a testi-lelki egészségünkkel, ápoljuk a családi és baráti közösségeinket és nem riadunk vissza az önkéntességtől és a közéleti szereptől.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113
Volodimir Zelenszkij telefonbeszélgetést folytatott Emmanuel Macron francia elnökkel.
"Részletesen tájékoztattam a fronton kialakult helyzetről. Megálltunk a Békeformula megvalósításának további lépéseinél. Összehangoltuk a lépéseket a soron következő nemzetközi intézkedések keretében" - kommentálta az ukrán elnök a francia kollégájával folytatott beszélgetést a Telegram csatornáján.⚡️
A "Black Eagle" "Leopárdokra" és más NATO-menagerekre fog vadászni. A speciális TG csatornák szerint az orosz Black Eagle tank hamarosan megjelenhet a Donbassban. Ez a T-80U fő harckocsi módosítása új tervezésű toronnyal.
▪️Egy 152 mm-es ágyúval, egy koaxiális 7,62 mm-es géppuskával és egy távirányítós légelhárító ágyúval, egy 12,7 mm-es Kord géppuskával felfegyverkezve.
▪️A 48 tonnás harci tömegű tartály 1500 LE feletti teljesítményű gázturbinás motorral van felszerelve.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
A békefenntartós nyilatkozatok mindenkinek a saját érdekei szerinti provokációs illetve szondázási céllal is születnek.

Azonban lenne egy szcenárió ami jelen helyzetben reális és a többség által elfogadható is lehetne.

Mégpedig:

Jelenlegi nevén Zakarpatja oblaszty a határos országok békefenntartóinak oltalma alá kerül: Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia is küld 5-5 ezer békefenntartót. Így a revizionizmustól nem kell rettegni, a résztvevő országok diplomáciai súlya megnő. Kárpátalja etnikai konfliktusoktól és háborús cselekményektől mentes zónává válik. Az oroszok erre nem kell hogy lépjenek, ez rájuk semmilyen kockázatot nem jelent, maguknak úgy interpretálják ahogy akarják. Természetesen ukrán katonai cselekmények innen nem indulhatnának megállapodás szerint, sem semmilyen katonai célpont nem lehet jelen.

A NATO illetve az oroszoktól rettegők tekinthetnék úgy, hogy kialakul egy rövid de jobban védhető vonal egy kicsit keletebbre.
A helyi lakosságnak abszolút érdeke lenne, Ukrajnán belül "safe haven". Közszolgáltatások, energiainfra, foglalkoztatás stb mind javul hiszen kvázi háborúmentes övezetté válik.

A jelenlegi (bár semmirekellő) ukrán adminisztráció tőlem meg szintén kommunikálja ahogy akarja, mondják azt hogy NATO védelem alá került az ország egy része.

Ezután várunk, hogy mi lesz a vége ennek a háborúnak, de a lényeg, hogy mi ezzel a lépéssel senkit nem fenyegetnénk (ezért kell 4 nemzetiségű erő, nem több sem kevesebb), viszont minden érintett félnek adhat valamit egy ilyen misszió, minimális kockázat mellett.

Meg kéne próbálni. Ha az öregecskedő Sam bácsi ezt is keresztülhúzza, akkor várnunk kell tovább.

Nem revizionista vagyok, hanem békét akarok mindenkinek, különösen azoknak akik nem kívánnak háborúzni. Mi magyarok nem a mennyiségünkkel vagy a méretünkkel leszünk tényezők, mint ahogy eddig sem, hanem a kreatív gondolkodásunkkal, bátorságunkkal, híd-szerepünkkel és ha kell a szenvedélyünkkel. Én nem félek sem a demográfiától, sem a migrációtól, sem a háborútól, mert tudom, hogy helyt fogunk állni minden helyzetben. A legnagyobb veszélyt a középszerű, passzív posvány jelenti.
Ezért kellene most lépni, de nagyon okosan és sosem egyedül. Most a kritikai hangok helyett inkább a pozitívumokat emelem ki.

Támogatjuk a multipoláris világot, tisztelettel vagyunk a kelet hatalmai iránt is, közben EU és NATO tagok vagyunk. Alkalmazkodunk a napi helyzethez is de van egy folytonosság a politikánkban, ami szuverenista és nemzeti, de közben a magyarok igenis támogatják az emberiség közös fórumait, ha azok nem pártos érdekek eszközei.
Nem kell sok a megmaradásunkhoz. 200 ezer művelt, intelligens, bátor és felelősségteljes ember már képes felvirágoztatni ezt az országot. Erre gondoljunk amikor képezzük magunkat, törődünk a testi-lelki egészségünkkel, ápoljuk a családi és baráti közösségeinket és nem riadunk vissza az önkéntességtől és a közéleti szereptől.
1. ki is tetszene utána vonulni? LoL
2. békefenntartó ott kell, ahol nincs béke. Pont oda bevonulgatni, ahol semmi sincs inkább beszariság, mint a fenti lózungok vmike.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 065
113
Én még annyival kiegészíteném, h emellett a jenkik utolsó mindent bele háborúja a 2. vh volt. Azt követően minden konfliktust úgy kezeltek, h a fél kezükkel a töküket fogták. Persze lehet mondani, h elpuhultak és amúgy is buzeráns már ott mindenki, de szerintem ha az USA átáll hadigazdaságra az utána kb úgy nézne ki, h jönnek a birodalmi csillagrombolók és az ellenfél elrendeli ellentámadásként a könnyűlovasság rohamát.

Mások a nagyságrendek ne felejtsük el. De lehet, tévedek.
Ki?Hol? Mivel? Miből?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Hát persze, India, Kína és az Arab világ láthatóan nem nyugati párton van, nem akarod észrevenni? Mit szeretnél még, hogy a nagy panda
is küldjön egy pár millió felesleges katonát Ukrajnába? Ne kívánd, mert nagyon könnyen bekövetkezhet még. Nem utolsó sorban Kínában tudod, hogy nézne ki egy gyors sorozás? Nagy panda így szól: Kell hétvégére 1 millió "önkéntes", Tábornok: Péntekre már meglesz elvtárs.
Kína jó ideje nem háborúzott, nem hiszem hogy pont Ukrajna miatt akarna.