[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 976
18 536
113
Az Uniónak az utóbbi egy évben sikerült rendesen leamortizálni az itthoni megbecsülését.
4ddd099958da9f404d485070d928dd20.jpg

Te a kilépésre szavaznál, ha lenne erről népszavazás ? Mert én is bosszankodom a sok okoskodásukon több dologban, de nem lépnék ki.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 074
6 679
113
Csakhogy annak, hogy nem jönnek a pénzek, oka van!
Segítek, nem NER segélyezésre, hanem beruházásokra adják a pénzt, cserébe pedig jogosan elvárják, hogy pl. az oktatásra szántak, ne közpénz jellegüket vesztett, Fidesz káderek által uralt alapítványoknál kössenek ki.
A közlekedési infrastruktúrára költöttek ne kizárólagosan a (közvetve) saját zsebeiket tömő, 4-5X túlárazott vasútépítésre, szintén haveroknak, évtizedekre kiszervezett koncessziójú autópályákra menjen!
Az energetikai korszerűsítésre szánt pénzeket, ne magára költse az állam!
Lehetne folytatni az egészségügy területén, a Covid kezelésének anomáliáival (lélegeztetőgépek, vakcinák, tesztek...)
A közmédia lezüllesztésével, a tanárok, orvosok, tudósok, bírák...támadásával...
Azt gondolom, hogy jó esetben te haszonélvezője voltál ennek a rendszernek, ha nem, akkor inkább bele sem gondolok, hogy miért véded a védhetelent!
Ha lesz rend, lesznek EU pénzek, mert tudja az EU, hogy nem büntethetik a többséget (nem a plasztikázott parlamenti), a kisebbség hibái miatt, mert az idővel szakadással fog járni!
És abba nem az EU fog belerokkanni!
Én bevállalom, hogy sima egyszerű alkalmazottként haszonélvezoje vagyok a jelenlegi rendszernek, mert sokkal jobban élek, mint 2002-2010 között. A baloldal is lopott, csak nem az EU-s pénzekből (mert ahhoz hülyék voltak), hanem a privatizációkbol és a felvett hitelekbol (emlékszem, amikor azt mondták, hogy nem kell az IMF hitel, aztán egy hét múlva pedig, hogy mégis csak kell, közben beszéltem egy ismerőssel akkor az MNB-nel, aki azt mondta, hogy nem tudja senki, hogy mi a fenére kéne ezt a giga összeget költeni).
Ha pedig az elmúlt több mint 10 évben a baloldal (hazai és külföldi) hazugságai miatt nem kellene folyamatosan ellen szélben menni, akkor még jobban élhetnék.
És 2004 ota ugyanazt a munkát csinálom ugyanannál a cégnél, tehát nem váltások miatt élek jobban.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 651
46 626
113
Na még egyszer, a gyengébbek kedvéért!
Gépész vagyok, jól keresek, mindig is jól kerestem! De a gépek végén, a földeken, az iskolákban, a kórházakban.. is emberek vannak, akik ezt sajnos nem mondhatják el magukról!
Az pedig, hogy ezt ti leszarjátok, titeket minősít! Emberségre nem tudlak, nem is akarlak megtanítani titeket, mert látom, sokan immunisak rá!
Ezt az emberséget az IDF-ben szedted magadra?
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 092
4 060
113
Ja ja beruházásra, a Mercinek, az Audinak, a BMW-nek, a saját cégeiknek.
Valahogy náluk azért még itthon is futotta a dolgozóknak több havi jutalomra, ellentétben a kinai munkáltatókkal!
A Covid oltást jobban tettedd volna ha szóba se hozod, kurvára nem érdekelte az EU-t, hogy hányan halnak meg azért, mert nem oltják be őket mivel nincs elég Pfizer, a lényeg az volt, hogy orosz vakcinát nem kapjanak az emberek.
Amit meg sem rendelnek, az persze hogy meg sem jön! Oroszból meg a többség nem kért, én nem voltam válogatós, aztán ránkrohadt a kínaival együtt, és egy pár millát meg el is ajándékoztunk, lejárat előtt vagy után!

A közlekedési ifrastruktura fejlesztésről egy szelet:


Lakossági energiatakarékossági beruházások (szigetelés, fűtés korszerűsítés, napelem) helyett önkormányzatokra, iskolákra, állami fenntartású intézményre költött az állam, kizsebelve ezzel a választóit, így nyakló nélkül mehetett az ott megspórolt pénz állami propagandára, közbulvár "médiára"!
 
T

Törölt tag 133

Guest

Ha vmi szar az Brüsszel hibája (infláció), de ha valami jó az meg Fidesz érdem (magas bérek). Teljesen nyilvánvaló.

Az h Európában nálunk az egyik legnagyobb az infláció, az életszínvonal meg valahogy nem akar felzárkózni nyugati szintre az is ezt igazolja.

OV egy zseni. Mindent megmagyaráz vagy amit mégse arról ügyesen hallgat.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 331
8 825
113
Írtam tegnap. Ez addig játszik, ameddig az oroszok nem arrafelé indulnak tovább birodalomépítésben. Amint megszállják a térséget borul minden elképzelésünk. Egyébként valaki hozzáértő, számszerűsíthetné, eddig mit hozott a konyhára a keleti nyitás onnan. Lehet megdöbbenénk.



Hát épp pár napja erre mondta az iparkamarai főemberünk, akit Viktorellenességgel nem vádolhatunk, hogy hát azért más kultúra. Miszerint tudomásul veszik az üzleti szabályokat, de fütyülnek rá. Még, egy nyugati cég, azt be is tartja.
Egyelőre semerre nem fognak az oroszok birodalomépítésbe kezdeni, legfeljebb megerősítik a saját belső struktúrájukat a háború végeztével. Országok közötti jó kapcsolat nem csupán számszerűsíthető ( jól hozott a konyhára ) eredményekből áll, ez inkább a fejlett nyugatra áll.
Az iparkamarai főember tudtommal még mindig nem találta meg a bölcsek kövét és mint mindenki más, ő is mond néha zöldeket.
Érdekes volt véleményed a talpig becsületbe burkolódzott nyugati cégekről, itt súgok neked egy nevet: Siemens.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 611
113
Valahogy náluk azért még itthon is futotta a dolgozóknak több havi jutalomra, ellentétben a kinai munkáltatókkal!
És nem érte el többhavi jutalommal sem azt, amit Hans jutalom nélkül kap ugyanannál a cégnél, vagy annak felét. De megnyugtatlak ha én kapnék 1 mld eurot beruházásra, az alkalmazottaknak is csurranna cseppenne valami apró, hogy szépeket írj rólam.
Amit meg sem rendelnek, az persze hogy meg sem jön! Oroszból meg a többség nem kért, én nem voltam válogatós, aztán ránkrohadt a kínaival együtt, és egy pár millát meg el is ajándékoztunk, lejárat előtt vagy után!
Igen, inkább nem rendeltek csak nehogy oroszt rendeljenek, aztán hogy oltatlanul hullottak az emberek és országok be voltak zárva az nem volt szempont. A lényeg az volt, hogy a Pfizer tövig leszopják és kitömjék pénzzel, mert a gazda ezt parancsolta és a német parnernek is jutott pármilliárd, mert a konkurenciát kiiktatták.
És mi a véleményed, hogy egy személy döntött szerződés, tárgyalás meg minden legális formaság nélkül 35 mld euros megrendelésről? Akkor Orbánnak is ugyanilyen tejhatalma kell legyen a bejött EU-s pénzek felett, őt legalább megválasztották, míg Layent senki.
Az h Európában nálunk az egyik legnagyobb az infláció, az életszínvonal meg valahogy nem akar felzárkózni nyugati szintre az is ezt igazolja.
Ha nem engedik, akkor hogy zárkózzon fel? Pénzt vagy német cégek támogatására kapsz vagy semmit nem érő faluturizmusos faszságokra, ha egyáltalán kapsz. Másik oldalon meg kőkeményen be kell fizesd a részed. A német az Audinál négyszer annyit keres, mint a magyar, de valószínűleg kevesebb munkáért, csak a könyvelésbe kihozzák, hogy oda menjen a profit meg a fizetés is. Akkor hogy kellene felzárkózni ha a nyugati országok a keletiekre piacként meg olcsó munkaerőként tekintenek, nem partnerként.
 
T

Törölt tag 133

Guest
Én bevállalom, hogy sima egyszerű alkalmazottként haszonélvezoje vagyok a jelenlegi rendszernek, mert sokkal jobban élek, mint 2002-2010 között. A baloldal is lopott, csak nem az EU-s pénzekből (mert ahhoz hülyék voltak), hanem a privatizációkbol és a felvett hitelekbol (emlékszem, amikor azt mondták, hogy nem kell az IMF hitel, aztán egy hét múlva pedig, hogy mégis csak kell, közben beszéltem egy ismerőssel akkor az MNB-nel, aki azt mondta, hogy nem tudja senki, hogy mi a fenére kéne ezt a giga összeget költeni).
Ha pedig az elmúlt több mint 10 évben a baloldal (hazai és külföldi) hazugságai miatt nem kellene folyamatosan ellen szélben menni, akkor még jobban élhetnék.
És 2004 ota ugyanazt a munkát csinálom ugyanannál a cégnél, tehát nem váltások miatt élek jobban.

Azért az h 20 év jogviszonnyal jobban keresel, mint 6-tal az egy elég általános jelenség. De dícsérheted a Fideszt, h már nem pályakezdők színvonalán élsz, persze hogy ezt is nekik köszönheted. Olyan jó h vannak!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 050
92 103
113
Te a kilépésre szavaznál, ha lenne erről népszavazás ? Mert én is bosszankodom a sok okoskodásukon több dologban, de nem lépnék ki.
A szívem szerint a kilépésre és semmi kétségem nem lenne.
Az eszem szerint a maradásra és ez döntene. Egyszerűen gazdaságilag annyira függünk az Uniótól, hogy csak olyan életszínvonalesés árán lehetne kilépni, amit nem lehet vállalni. Ráadásul amikor a britek kiléptek, láttuk, hogy tárgyal, zsarol az Unió. Ezt szorozd be tízzel, mert annyival kevesebb az érdekérvényesítő képességünk.
Az Unió egy csapda, remélem az eurot nem vezetjük be. De jobb bent, mint kint.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 331
8 825
113
Nyihihi. Ez új. Ilyen is volt már DK nélkül, és annak is kétharmad volt a vége 2x is! :)

Az mszp olyan, mint a vonakodó kurva utolsó ellenkezése, mielőtt teljes egészében odadobja magát a dk-nak.
 
T

Törölt tag 133

Guest
Ha kormánypropi llenne, akkor az a 2022-es számokban is látszana.
Sztem ezért a 2023-as visszaesésért Brüsszel bőven megdolgozott.

Ezt a kimutatást honnan vetted amugy?

Szerintem az inflációval van összefüggésben amit Brüsszelre kentek (elhibázott Brüsszeli szankciók).
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 611
113
Ráadásul amikor a britek kiléptek, láttuk, hogy tárgyal, zsarol az Unió. Ezt szorozd be tízzel, mert annyival kevesebb az érdekérvényesítő képességünk.
Most is látszik, hogy hogy tárgyal az EU és mennyi az érdekérvényesítő képesség. De egy kilépés esetén startból tudok egy orosz piacot, ahova el lehet tolni az autógyárak termékeit.
Áruld már el, hogy mi az, amit vesztenél. Lemondasz az ÁFÁ-ról, lemondasz a vámokról, befizet rengeteg pénzt, visszakapsz egy nagy lófaszt.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 074
6 679
113
Azért az h 20 év jogviszonnyal jobban keresel, mint 6-tal az egy elég általános jelenség. De dícsérheted a Fideszt, h már nem pályakezdők színvonalán élsz, persze hogy ezt is nekik köszönheted. Olyan jó h vannak!
Jaja, kevesebb lett az adóm, végtörlesztettem nyomott áron, pedig már épp indultam volna külföldre én is (amit a cég fizetett ki, akiknél dolgozok, mert erre is volt lehetőség, és évek alatt nagyon kedvezményesen adtam vissza, win-win). A magán nyugdíj pénztárak megszüntetésének, pedig kifejezetten örültem, mert nagyon bosszantott, hogy hiába a bevezetések, a pénzem valahogy mindig eltűnik, mert mihaszna brokerek kockázatos befektetésekbe tesznek a beleszolasom nélkül.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 092
4 060
113
Én bevállalom, hogy sima egyszerű alkalmazottként haszonélvezoje vagyok a jelenlegi rendszernek, mert sokkal jobban élek, mint 2002-2010 között. A baloldal is lopott, csak nem az EU-s pénzekből (mert ahhoz hülyék voltak), hanem a privatizációkbol és a felvett hitelekbol (emlékszem, amikor azt mondták, hogy nem kell az IMF hitel, aztán egy hét múlva pedig, hogy mégis csak kell, közben beszéltem egy ismerőssel akkor az MNB-nel, aki azt mondta, hogy nem tudja senki, hogy mi a fenére kéne ezt a giga összeget költeni).
Ha pedig az elmúlt több mint 10 évben a baloldal (hazai és külföldi) hazugságai miatt nem kellene folyamatosan ellen szélben menni, akkor még jobban élhetnék.
És 2004 ota ugyanazt a munkát csinálom ugyanannál a cégnél, tehát nem váltások miatt élek jobban.
Értem, tehát 13 év 2/3 után, a dübörgő gazdaság, jobban teljesítés, kanyarban előzés után is a Gyurcsány a hibás.
Nincs több kérdésem!
Azt pedig nem állítottam, hogy nincs aki jobban él mint akkor! Azt sem, hogy a többség rosszabbul él! Csupán annyit, hogy a saját zsebeiket tömik, miközben a pórnépnek csak morzsák jutnak, meg csúcs infláció és gyenge forint, csapkodó árfolyam.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 331
8 825
113
Csak szólok, hogy Trianonban megszavazták anno a békediktátumot!
Akkor ti hálásak vagytok azoknak, akik döntöttek a magyarság sorsa felett?
Tényleg az a szemét, aki nem szavaz meg egy ilyent? o_O
Ugye nem akarod összehasonlítani Trianont az ukránok Krím és a 4 keleti megye veszteségével?
Mert ezek még nagyon messze vannak a mi veszteségeinktől.