[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 393
23 255
113
Na ezért nem jó az olyan technika amelyet nem vagyunk képesek magunk szervízelni (írtam valahol hogy ez volt az egyik indok a Migek leselejtezésére)

 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 018
113
Aztán beírtak -1 tankot és +3 halottat az adatbázisotokba.
A valóság pedig, hogy csata után javítható a tank és a kezszem is túlélte.

Megéri a két óra kényszerszünetet, de most nem bírom ki, hogy ne írjam le. A srácok annak idején biztos, hogy olvasták a magyar Belügyminisztérium közlemélnyét, és a saját kereteik közé alakítva alkalmazták :D
"Ha kilövik a tankját, üljön át egy másikba"
Egyébként természetesen örülök, hogy mind jól vannak.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 713
113
Három cikkecske a Minecraft leakről:

Mind a hárman élnek a gyanúperrel, miszerint lehet hamisítvány az anyag, ugyanakkor ha így van, szerintük (is) olyan csinálta, aki pontosan tudja, hogy nézne ki egy ilyen briefing. Tehát lehetséges, hogy éppen egy afféle "Operation Mincemeat 2023" szemtanúi vagyunk.
Viszont rengeteg jel utal arra is, hogy valódi az anyag (a napokban köré csapott amerikai hiszti, illetve a leírtak összevetése az elmúlt egy hónap eseményeivel, stb).

Mindegy is, olvasgassátok.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nagyon úgy néz ki ez a Pentagon "szivárogtatás" úgy kellett az ukrán propagandistáknak, mint egy falat kenyér, mióta kikerült mást se olvasni tőlük, mint a "hiteles" forráson való csámcsogást, érdekes módon pont azután kezdődött, hogy tavaly ilyenkorhoz képest 50%-kal visszaesett az aktivitásuk...

Na meg rá lehet fogni a "nagy offenzíva" elmaradását.


demilitarizált ukrán T-64B Bakhmutban


ukrán BUK sikeresen elfogta a Lancet-et


Pusilin Bakhmutban járt kiosztott néhány színes szalagot


BMD-4M és TOS-1 takarít Kremennajában


Kremennaja roham


Ebbű baj lesz more (érdemes a kommentekbe rakott videókat is végigpörgetni)


Ez már szó szerint az utolsó ukránig...


Zsemledejile gyár is dolgozik
rUQczIm.png
 
Last edited by a moderator:

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 693
55 538
113
Rossz hirnek értelmezik Ukrajna számára nyugaton, hogy Peskov azt mondta, nincs szükség màsodik mobilizàcióra. Ez annak jele, hogy az oroszok nem aggódnak a katonai helyzet miatt és elég erősnek érzik magukat ahhoz, hogy a jelenlegi létszámmal is elboldoguljanak az ukránokkal és sokszor bejelentett nagy tavaszi támadásukkal. Irja az exxpress.at.

Ugyanott: Amennyiben Putyin osztrák földre teszi a lábát, letartóztatásra kell számitania, mondta a zöld igazságügyminiszternő mellett az ŐVP-hez tartozó 42 éves európaminiszternő. Utöbbit azzal gyanusitják, hogy nagy szavakkal akarja elterelni a figyelmet arról, hogy otthagyta a barátja a napokban. :)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 568
46 622
113
Eddig jól haladnak. ;)
Háát az eredeti ukrán technikát már leamortizálták, mint ahogy a háborút elkezdett reguláris haderő is már a multé....
A jelenleg használt technikai eszközeik már kifutott NATO technika.
Irgalmatlan pénz lenne/lesz egy modern újrafelfegyverzés. És mindent be fognak rajtuk hajtani.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 069
10 221
113

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Hohol T-80 roncsai
Megsemmisült ukrán T-64BV