Az AMV az 8x8-as harcjármű
Valóban, nem Patria AMV 6x6 - hiszen olyan nincs is, ezt csúnyán benéztem -, hanem a Patria 6x6 az, amire gondoltam.
Köszi, szemed, mint a Hiúzé!

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az AMV az 8x8-as harcjármű
Ha majdnem egy árban van, mi értelme? Annyival olcsóbb az üzemeltetése?A Boxer ára,majdnem egy árban van a Lynxel ez a gond! Az utóbbi idők északi szelei lehet,hogy elfújták a havat! Előfordulhat ,hogy Boxos lesz a kerék.
Ez az emberkedésről szól. Kormányunkat bekussoltatták a haború miatt, mert ez fontosabb annál, hogy csak úgy pattogjon, most meg lehetőséget látnak rá, hogy újra háborút viseljen a semmi ellen és ki is használja.Ha majdnem egy árban van, mi értelme? Annyival olcsóbb az üzemeltetése?
Egyébként tényleg elég óvodásra sikerült ennek a NATO-bővítésnek a kezelése, legalábbis kívülről nézve. Lehet egy gyors, lelkes szavazással többet sikerült volna elérni diplomáciailag mindkét helyen.
Egyébként az aktuálpolitikai helyzet a németekkel sem sokkal jobb (lásd a Siemens vezérlés szemét blokkolása), mitől kedvezőbb az ottani kapcsolat? (leszámítva, hogy nagy cimbi az RM)
Ez az egész Finn Svéd NATO bohockodasunk azért volt, hogy Erdogan kedvébe járjunk és a törökök ne egyedül blokkoljanak. A finneket is azután engedtuk, hogy Erdogan bolintott, a svédeket mennyit szidtuk, mert bántják szegény szultánt. Még azon sem lepődnék meg, ha a török repülő csoda megvasarlasara is ravennenek minket.Ez az emberkedésről szól. Kormányunkat bekussoltatták a haború miatt, mert ez fontosabb annál, hogy csak úgy pattogjon, most meg lehetőséget látnak rá, hogy újra háborút viseljen a semmi ellen és ki is használja.
Na és?Ez az egész Finn Svéd NATO bohockodasunk azért volt, hogy Erdogan kedvébe járjunk és a törökök ne egyedül blokkoljanak. A finneket is azután engedtuk, hogy Erdogan bolintott, a svédeket mennyit szidtuk, mert bántják szegény szultánt. Még azon sem lepődnék meg, ha a török repülő csoda megvasarlasara is ravennenek minket.
Nem értem a kérdést, Dudi véleménye az volt, hogy csak emberkedésből pattogtunk, hogy hallják a hangunkat, szerintem meg az ok konkrétan a törököknek való jópofizás volt.
Kellemest a hasznossalNem értem a kérdést, Dudi véleménye az volt, hogy csak emberkedésből pattogtunk, hogy hallják a hangunkat, szerintem meg az ok konkrétan a törököknek való jópofizás volt.
A kormány elképzelése szerint...Hasznos?![]()
Ez az egész Finn Svéd NATO bohockodasunk azért volt, hogy Erdogan kedvébe járjunk és a törökök ne egyedül blokkoljanak. A finneket is azután engedtuk, hogy Erdogan bolintott, a svédeket mennyit szidtuk, mert bántják szegény szultánt. Még azon sem lepődnék meg, ha a török repülő csoda megvasarlasara is ravennenek minket.
Kellemest a hasznossal
Még egyszer megkérdezem:Hasznos?![]()
Még egyszer megkérdezem:
Átgondoltátok egyáltalán ezt az egész szituációt?
A törököknek SEMMILYEN előnyük nem származik abból, hogy mi rácsimpaszkodtunk az ő vétójukra.
Valami minimálisat még csökkentjük is az ő vétójuk értékét. Mert nem csak ők dirigálnak.
Egy kormánykoalíciós tárgyaláson is a királycsináló követelheti a legtöbb előnyt.
Soha egyetlen szóval nem említették a mi vétónkat, miközben mi a sajátunkat az övékhez kötöttük.
Vagy olvastatok valahol olyat, hogy a törökök azt mondták, hogy "A kurdok miatt van vétó, meg különben a magyarok is blokkolnak...?"
Igazság szerint nekem van egy olyan érzésem, hogy az amerikaiak, valamint a finnek jóváhagyás utáni gec1sége abba az irányba fogja lökni a Kormányt, hogy mégis függetleníteni fogjuk magunkat a törököktől és mi akarunk a "királycsinálók" lenni.
Ez egy nagyon kockázatos vállalkozás, de lehet, hogy beválik.
Mindenesetre az amerikai kitiltási balhé már azt jelzi, hogy valakinek elkezdett megjönni az esze Washingtonban. A korbácsos módszerrel itt nem fognak elérni semmit. Mi több, olyan szintig is elmehet a buli, hogy szétrobbanthatjuk a NATO-t. Mert bennünket kizárni nem lehet.
Ha viszont úgy döntenek, hogy inkább nélkülünk csinálnak meg egy másik szövetséget, akkor ott új feltételeket kell megtárgyalni. Pl. a franciák nagyon nem úgy néznek ki, hogy hajlandóak lennének olyan szintű alávetésbe kerülni, mint eddig.
És hogy miből gondolom, hogy változott volna a széljárás?
Az a kitiltási lista gyakorlatilag hidegen hagyja Magyarországot, amit sikerült nagy dérrel-durral bejelenteni.
A nagykövetnek is megvolt a 15 perc hírnév, a kormányzat is jól kidurrogta magát utána, de még aznap bejelentették a Beruházasi Bankból való kiszállást.
A nagykövetnek én még olyan 3-4 hónapot adok. Az utolsó szalmaszál a Gyöngyösis széderezéses baki volt. Amit utólag nem csak a magyar közvélemény röhögött ki, de Köves Slomó úgy húzott le egy írásában, hogy az felért egy diplomáciai pofonnal.
Ekkora hibát nem követhet el egy nagykövet! Ez a nímandság iskolapéldája. Ez kb. Egy szinten van azzal, hogy az angol király karlendítve bajusszal menne jelmezbálba.
Nekünk nem a svédekkel kell rendbe kerülni, hanem az amerikaiakkal.
Azok meg ukázba adják majd a többieknek, hogy hagyjanak békén bennünket. (Lesz magyar részről is engedmény bőven!)
Ennek meg lesznek hadiipari vonzatai is.
Én most azt várom hogy egy rohamos hangnemjavulás lesz a két ország kapcsolatában.
Hölgyeim!
Hogyan is kapcsolódik ez a HVG-s kommentszekció-t idéző, Muppet show a topic témájához?![]()
?????Még egyszer megkérdezem:
A törököknek SEMMILYEN előnyük nem származik abból, hogy mi rácsimpaszkodtunk az ő vétójukra.
Valami minimálisat még csökkentjük is az ő vétójuk értékét. Mert nem csak ők dirigálnak.
Egy kormánykoalíciós tárgyaláson is a királycsináló követelheti a legtöbb előnyt.
Soha egyetlen szóval nem említették a mi vétónkat, miközben mi a sajátunkat az övékhez kötöttük.
Vagy olvastatok valahol olyat, hogy a törökök azt mondták, hogy "A kurdok miatt van vétó, meg különben a magyarok is blokkolnak...?"
Igazság szerint nekem van egy olyan érzésem, hogy az amerikaiak, valamint a finnek jóváhagyás utáni gec1sége abba az irányba fogja lökni a Kormányt, hogy mégis függetleníteni fogjuk magunkat a törököktől és mi akarunk a "királycsinálók" lenni.
Ez egy nagyon kockázatos vállalkozás, de lehet, hogy beválik.
Mindenesetre az amerikai kitiltási balhé már azt jelzi, hogy valakinek elkezdett megjönni az esze Washingtonban. A korbácsos módszerrel itt nem fognak elérni semmit. Mi több, olyan szintig is elmehet a buli, hogy szétrobbanthatjuk a NATO-t. Mert bennünket kizárni nem lehet.
Ha viszont úgy döntenek, hogy inkább nélkülünk csinálnak meg egy másik szövetséget, akkor ott új feltételeket kell megtárgyalni. Pl. a franciák nagyon nem úgy néznek ki, hogy hajlandóak lennének olyan szintű alávetésbe kerülni, mint eddig.
És hogy miből gondolom, hogy változott volna a széljárás?
Az a kitiltási lista gyakorlatilag hidegen hagyja Magyarországot, amit sikerült nagy dérrel-durral bejelenteni.
A nagykövetnek is megvolt a 15 perc hírnév, a kormányzat is jól kidurrogta magát utána, de még aznap bejelentették a Beruházasi Bankból való kiszállást.
A nagykövetnek én még olyan 3-4 hónapot adok. Az utolsó szalmaszál a Gyöngyösis széderezéses baki volt. Amit utólag nem csak a magyar közvélemény röhögött ki, de Köves Slomó úgy húzott le egy írásában, hogy az felért egy diplomáciai pofonnal.
Ekkora hibát nem követhet el egy nagykövet! Ez a nímandság iskolapéldája. Ez kb. Egy szinten van azzal, hogy az angol király karlendítve bajusszal menne jelmezbálba.
Nekünk nem a svédekkel kell rendbe kerülni, hanem az amerikaiakkal.
Azok meg ukázba adják majd a többieknek, hogy hagyjanak békén bennünket. (Lesz magyar részről is engedmény bőven!)
Én most azt várom hogy egy rohamos hangnemjavulás lesz a két ország kapcsolatában.
Ahhoz pénz is kellene lehetőleg devizában. Március végére ismét rekord (közeli) államháztartási hiány a kasszában. Így nehézkes lesz az a "baráti" úton való elindulásAzok meg ukázba adják majd a többieknek, hogy hagyjanak békén bennünket. (Lesz magyar részről is engedmény bőven!)
Sztem:?????
Mi van?
Én APC-t vennék tőlük szerintem olcsóbb mint a boxer meg a patria meg rakétatüzérséget ha nem jönne össze PULSvennél tőlük IFV-t meg harcskocsit?
a háromból 2 nem is igazi dandár, mert komplett fegyvernemek hiányoznak belőle.
mit kap Debrecen
Még egyszer megkérdezem:
Ehhez a CAVS programhoz mi is simán tudnánk csatlakozni.Németország is Patria 6x6-ost választotta...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..