[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 219
67 137
113
Ez az ember meglepően jól látja dolgokat. A helyében nem mennék sehova testőrök nélkül.

Jó lenne ha nem erôltetné ezt. Igazad van, ha én hàborúznék, màr az elsô ilyen utàn kilövettem volna. Eredmények ide vagy oda, csak egy vàllalkozó de elég jelentôs ahhoz, hogy a hülyeségei tàptalajra talàljanak. Azt nem gondolom, hogy rajta keresztül szondàzzàk ezt az opciót, inkàbb gondolom azt, hogy nem szeretne több immàron jólképzett munkaerôt lekötni itt, hanem dobàlnà ôket jó pénzért konfliktusokba. Mert amúgy irreàlis amit mond.

Leírja hogy ott az összeàllt ukri haderô. Ami nem tàmad és ezt kb. kiterjerjeszti örökre, hogy nem is fog? Majd ennek az amúgy a nyugati hiénàk és keselyûk àltal tàmogatott és bosszúszomjas haderônek a szeme làttàra becsukatnà a boltot, hogy gazdasàgosdit jàtsszon.

Ez egyszerûen faszsàg ahogy van.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
nemértitek a logikát az erdőben szétvállnának több kisebb csoportra és betartanák legalább a csoportok közötti térközt.
csak ugye a gyakorlótéren se szeretik ha tartja az ember elég csak úgy csinálni mintha és majd elég lessz élesbe valóban szétbontakozni kellő tér és távközzökkel...

egyébként nállunk is jellemző hibának találom a picsa tér távközöket (hogy átlássa a katona mi is a szerepe az elején oké) csak az a baj hogy ebbe bele is ragadnak. és a normálisra már sor sem kerül.

3 (ukrán propaganda szerint 5) hét alatt "kiképzett" mobikról van szó, akiket elindítanak a földútakon, hogy arra van az ellenség, ha visszajössz agyonlövünk.
Azzal menőztek pár hete, hogy az 5 hétbe már belefér alakzatok gyakorlása is.
Legtöbb csoportból van 3-4-5 aki eléri a várost, árkokat stb.

Legdurvább talán ez volt, azt hitték jól elbújtak nappalra...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 881
27 510
113
Tehát a fejlett nyugaton lehet nőből férfi, férfiből nő, de álnéven fórumozgatni, az igazi ördögtől való gonoszság :D
Mintha a közölt tartalmat mondjuk nem sikerült volna cáfolni. Akkor cancelt kell nyomni gyorsan az egészre, ezt ismerjük ettől a NAgyonFOgyi brigádtól.
Itt és most bevallom: van olyan emailcímem ami nem tartalmazza a nevemet. Várom a megérdemelt büntetésem :)
"És anglikán papnak adta ki magát!'

Donyecki gyermeksebészet, Thomas Röper interjúja (németül) !!!18+os!!

Igény esetén fordítok, de 46 perc, szóval nem lesz gyors.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 889
65 723
113
Nem kompenzacio kell te marha, kit erdekel a penz ha megetetik veled a merget?

Semmi elelmiszert nem volna szabad beengedni onnet. Lokik a sodert hogy a szegeny orszagokba ment volna meg igy meg ugy, kozben meg az ukran elelmiszerexport 30%-a landolt csak lengyelben, szlovakban es magyarban. Az itteni elelmiszeripart romboljak le az olcso csernobili kukoricaval, vilagito csirkemellel, mergekkel teli mezzel stb.


"Ribacsuk szerint minél sikeresebb lesz Ukrajna, annál barátságosabb lesz Kijevvel a magyar miniszterelnök."

Remelem egy zsebkendonyi terulet sem marad ebbol az Ukrajnabol. Vigye aki akarja akarhany darabban, de Ukrajna szunjon meg.

Szankciok mi? Meg lekonyokol az orosz ipar...

Ez a legnagyobb bombatolcser amit eddig valaha lattam. A Tocskae meg az Iszkandere is hatalmas, de ez vagy ketszer akkora.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
Mert akkor még faszilánkot is kapnak a repesz mellé.
Így is úgy is látják őket.

Ráadásul ez nem egyedi eset volt, van nappali videó is, amikor elkap egy Bakhmut-ba tartó csapatot az orosz aknavetőkkel, csak most telefonon nem szenvednék a kutatással (köcsög német letiltotta a catbox-ot kb. egy hónapja, mikor lebuktam, hogy "oroszpárti" dolgokat nézek...)
Te már néztél hőkamerába valaha is?
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 404
8 628
113
ATV 21:55-kor Csatt ma este. Téma az ukrajnai konfliktus.

Nógrádi György, Gyarmati István, Kaiser Ferenc meg egy, akit nem ismertem fel a promóban.
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan and tarzaan

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Marokkói T-72 elsajátítása

Zaharova szerint a cseh fél a korszerűsítésre átadott marokkói 130 tank közül 56-ot adott vissza a királyságnak, a többi 74-et pedig "gyakorlatilag kisajátította", hogy továbbszállítsák az ukrajnai háborús övezetbe.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/257866/
T-72B.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 917
113
Chubovoeny fotókat közöl a FAB-500-as precíziós bomba tervezési és korrekciós nyomtatványokkal (IPC) való érkezésének utóhatásairól az Ukrán Fegyveres Erők artemovszki állásaira. 2023. április 17⚡️
Lövések egy ukrán FPV drónról, amely eltalálta a T-72-esünket RPG-7 lőszerrel Maryinka térségében
Az orosz harckocsi kiállta egy páncéltörő lövedék találatát, talán a dinamikus védelem segített⚡️
Ukrajna elutasítja Irak kezdeményezését az Oroszországgal folytatott béketárgyalások közvetítésére
Az AP Kuleba ukrán külügyminiszternek az iraki kollégájával, Husszeinnel folytatott találkozóját követően tett nyilatkozatára hivatkozva írja.⚡️
A jelentések szerint FAB-500 nagypontosságú, tervezési és korrekciós modulokkal (IPC) ellátott bombák kezdtek érkezni az Ukrán Fegyveres Erők Artyomovszkban lévő állásaira. Állítólag egy érkezést regisztráltak a 241. Területvédelmi Brigád megerősített területe közelében. Khromov és a motocross pálya között, a második - a várostól nyugatra fekvő 8-as tó közelében lévő átkelő területén, ahol az ukrán fegyveres erők lőszert próbálnak szállítani Artyomovszkba.
Abból a tényből ítélve, hogy a légiközlekedés aktívan elkezdett működni a térségben, Artemovszk Ukrajna Fegyveres Erőitől való felszabadításának ügye logikus vége felé halad. A nagy pontosságú bombák használata felgyorsítja a város felszabadítását, és minimálisra csökkenti a szárazföldi erők támadásainak szükségességét.⚡️
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 366
10 824
113
Én annak örültem volna, ha el sem kezdődik. De sajnos ez az atlantista irányítással elkövetett fatális genosuicidium vezethet el ahhoz, hogy a világ még látó részének a szeme elé táruljon a maga nyers valójában, hogy mivel jár ha a hagyják magukat tovább irányítani a világ jelenlegi vezetői által.
Azzal egészíteném ki, hogy azért annak a narratívának se dőljünk be, hogy igazságosabb, egymást tiszteletben tartó blablabla nemzetközi rend lesz az új korszak, meg majd a felemelkedő birodalmak vezetői majd..meg eztán a ragadozó békésen, barátságban legel majd a báránnyal a legelőn.
Egyszerűen ez az optimizmus nem számol azzal, ami semmit nem változott a legalábbis írott történelem óta: az emberi természettel.
Ami hatalom-, becsvágyó, dominanciára törekvő, az erőforrásokért folyamatosan és kíméletlenül versenyző, no meg gyarló.
Legfeljebb a megjelenési formái változtak; kifinomultabbak, kulturáltabbak(?), körmönfontoltabbak lettek:
Nem nyers emberi erővel meg bunkósbottal érvényesíti az érdekeit, hanem JDAM-el, meg totális digitális megfigyeléssel meg médiamanipulációval, stb.

S persze a hatalmak, birodalmak közötti vetélkedések levezénylésére egyszerűen nem alkalmasak naiv jótét lelkek.
Oda kőkemény, minden hájjal megkent, rosszhiszemű, skrupulus nélküli alakok kellenek. Mese nincs.
Olyan döntéseket kell meghozniuk nap, mint nap, amit átlagos hétköznapi ember gyomra, lelkiismerete egyszerűen nem venne be.
Az már más kérdés, hogy a saját népük, nemzetük felé tán humanizmus kéne; több, még több.
De senki nem tudja átlépni az árnyékát. S így rendre a hatalmi hadakozás rutinja, logikája érvényesül nemcsak kifele, de befele is.

Azt hittük, hogy a hitleri Németország, annak ordas eszméi feletti győzelemmel humánusabb világ köszöntött be.
Aztán rendre kiderült, hogy utána is volt gulág, meg voltak CIA emberi kísérletek, meg a harmadik világot ugyanúgy kisemmizték stb. a morálisan a magukat minden oldalon magasabb rendűnek hirdetők.

Voltak, vannak, lesznek szerencsés egyének, társadalmi csoportok, akik joggal mondhatják, hogy minden világok legjobbikában élünk, de ne feledjétek:
"...Óceánia Keletázsia ellen visel háborút; Óceánia mindig is Keletázsia ellen viselt háborút..."
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Ez a legnagyobb bombatolcser amit eddig valaha lattam. A Tocskae meg az Iszkandere is hatalmas, de ez vagy ketszer akkora.
Valószínűleg FAB-1000 vagy 1500 lesz...
@Ursula :
A jelentések szerint FAB-500 nagypontosságú, tervezési és korrekciós modulokkal (IPC) ellátott bombák
UMPK lesz az, csak a hülyék beteszik fordítóba...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 350
113
Ukrop a "részeg ököl" harcmodort demonstrálja, NATO-kiképzés után


Pontos találat. A T-90M harckocsi a Reflex-M irányított fegyverrendszer 9M119M Invar irányított rakétája segítségével találja el az Ukrán Fegyveres Erők kilátótornyát.