[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 047
113
T-80bvm több védelemmel
scree668.jpg
scree666.jpg
scree667.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 367
45 659
113

Putyin meglátogatta az LPR-t és a dnyeperi csapatok Herszon irányú főhadiszállását​

Meghallgatta a légideszant erők parancsnokának, Teplinsky vezérezredesnek, a csoport parancsnokának, Makarevics vezérezredesnek és más katonai vezetőknek a beszámolóit.
Később Putyin felkereste a Vosztok Nemzeti Gárda főhadiszállását az LPR-ben, ahol Lapin vezérezredestől és más magas rangú tisztektől kapott jelentéseket az ilyen irányú helyzetről – írja a Kreml sajtószolgálata.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681793664

Putyin a Dnyeper főhadiszállásán tartott megbeszélésen arra kérte a hadsereget, hogy fejtsék ki véleményüket a Herszon és Zaporozsjei irányban kialakult helyzetről, és cseréljenek információkat.⚡️
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Scott Ritter: az ukránok fel fogják adni, nyár végén vége lesz a háborúnak​


Scott Ritter elmondta:

A Biden-kormány most azt mondja: "Nem hagyjuk, hogy Oroszország nyerjen". Miközben Seymour Hersh közzétett egy cikket, amely szerint az USA komoly diplomáciai kísérletre készül a konfliktus megoldására. Kész feltételeket ajánlani Oroszországnak, hogy fontolja meg, de előbb Oroszországot le kell győzni. Tehát az egyetlen módja a diplomáciai rendezés javaslatának az, hogy Oroszországot legyőzzék.

Nos, van egy hírem az önök számára:

Oroszország soha nem fog veszíteni.


Katasztrófa, és ugyanez a katasztrófa vár ránk Ukrajnában is.
Azt kérdezte, hány amerikai van Ukrajnában - 100! A külügyminisztérium és a Pentagon emberei, és sokba fog kerülni, hogy őket is evakuálják. Végül az ukránok fel fogják adni. Lehet, hogy megpróbálnak ott valamit ellentámadni, de nem fog sikerülni. Mi pedig nem fogunk nekik segíteni semmilyen módon. Az oroszok általános offenzívába fognak menni.

Már mondtam korábban is, és újra mondom - a háborúnak nyár végére vége lesz.

Szinte folyamatosan lövik az oroszok Szumi határát




Április 17-én 18 órától kezdődően az orosz csapatok kétszer is tüzet nyitottak Szumi határára. Az Ukrinform szerint erről a műveleti parancsnokság számolt be a Telegramban.

13:42 és 13:55 között 9 támadást jegyeztek fel, valószínűleg ágyútüzérségből, Katerinyivka falu térségében. Ezenkívül 16:05 és 16:50 között 27 támadást regisztráltak, állítólag ágyútüzérségből, a Jaszna Poljana területén.
Civil áldozatokról egyelőre nem tudni.

Új típusú fenyegetés jelent meg Ukrajna fölött


Új típusú pilóta nélküli repülőgépek fenyegetik Ukrajnát az orosz–ukrán konfliktusban: az iráni Mirage–532-es drónokról van szó, amelyek ugyan kevésbé hatékonyak, mint a Shahed–136-os kamikaze drónok, de így is nagy veszélyt jelentenek, írja az Unian ukrán hírügynökség.

A Mirage-ok rövidebb hatótávolsággal bírnak, mint a Shahedek, de a harci egységeik szinte azonosak – mondta az Uniannak adott interjúban Roman Szvitan katonai pilótaoktató, az Ukrán Fegyveres Erők tartalékos ezredese.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 985
113
Jobb még a gyakorlótéren összetörni életkilátás ügyileg, mint kimenni légi fedezet nélkül a kamovok elé... Lehet nem is volt ez annyira véletlen.
Látszik az elején a sár és a lánctalp.
Állítólag nagy sebességgel el akartak menni egymás mellett, ehelyett frontálisan ütköztek...
Háttérben látható egy (volt) kanadai A6, az kapta le.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113


 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 006
53 979
113



Megint egy elavult szar,se éjszakai harcképesség,se modern stabilizátor,a motor is csak 1000 üzemórát bír,és még az atgm se nyitja.
Szar ez....