A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

342741521_1520323311710002_5513376452573877382_n.jpg

Ez egy AK valami saját előaggyal és első markolattal.

342184585_231176836230446_8602521267490600672_n.jpg

Ezek Airsoft AK-74-ek amikből van kint kiképzési anyagként.

342335774_240715991800588_7577451058179570130_n.jpg

Az szerintem egy Airsoft AR-15 ami a kolléga sajátja szerintem mivel volt már itt a fórumon róla kép szintén épületharcászat kiképzés közben amikor a többi katona is airsfotot használt.
Néhány éve még arról volt szó, hogy a kiképzést azzal a fegyverrel kell teljesíteni, amit később használni fognak... Akkor most ez hogy? Színpadi kellékfegyver? :oops:

• Tetszik
Reactions: J.G.
Orbán Viktor miniszterelnök Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kíséretében munkareggeli keretében tárgyal Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnökkel.

Ezt követően közösen látogatnak el a batajnicai légibázisra, ahol a szerb fegyveres erők napja alkalmából megrendezett Gránit 2023 nyilvános katonai képességbemutatót tekintik meg.

Orbán Viktor miniszterelnök Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kíséretében munkareggeli keretében tárgyal Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnökkel.

Ezt követően közösen látogatnak el a batajnicai légibázisra, ahol a szerb fegyveres erők napja alkalmából megrendezett Gránit 2023 nyilvános katonai képességbemutatót tekintik meg.
Megtekintik a katonai bemutatót. Ez jó hír! Végre láthatják, hogy mi mindenben vagyunk lemaradva egy szomszéd mellett.
Remélem Tömböl és Porkoláb is velük lesz.

Ennek nagyon örülök. Szerintem sokat lehet tanulni a szerbektől, hogy hogyan lehet egy azonos méretű országként, limitált költségvetéssel, és bizonyos szempontból behatárolt geopolitikai helyzetben egy teljesen vállalható felszereltségű hadsereget építeni és fenntartani, úgy, hogy közben a hazai hadiiparukat is megbecsülik.

Remélem, hogy az ukrajnai háború és a pénzügyi nehézségek talán ráébresztették OV-t és a legfelsőbb politikai döntéshozókat, hogy a Zrínyi a mostani geopolitikai és gazdasági környezetben nem csak hogy nehezen kivitelezhető, hanem még azt a honvédelmi képességet sem teremti meg, amire szükségünk lenne.

Remélem, hogy az ukrajnai háború és a pénzügyi nehézségek talán ráébresztették OV-t és a legfelsőbb politikai döntéshozókat, hogy a Zrínyi a mostani geopolitikai és gazdasági környezetben nem csak hogy nehezen kivitelezhető, hanem még azt a honvédelmi képességet sem teremti meg, amire szükségünk lenne.
Nincs többre pénzünk. Még amire azt hittük, hogy van (Vondafone) azt is hitelből vettük.

Nincs többre pénzünk. Még amire azt hittük, hogy van (Vondafone) azt is hitelből vettük.
Ahogy most csináljuk, úgy tényleg nincs. Épp erre írtam, hogy a szerbek szűkösebb anyagi körülmények között tartanak fennt egy mérföldekkel komolyabb hadiipart és egy ütőképesebb haderőt.

A Norat még anno az USA-ba is elvitték tesztelni az amcsik!

Ahogy most csináljuk, úgy tényleg nincs. Épp erre írtam, hogy a szerbek szűkösebb anyagi körülmények között tartanak fennt egy mérföldekkel komolyabb hadiipart és egy ütőképesebb haderőt.

A Norat még anno az USA-ba is elvitték tesztelni az amcsik!

A szerbeknek van egészen elenyésző mennyisegű elsővonalas, valamennyi másodvonalas és egy halom harmadvonalas technikájuk. Az ukrán háború nem eleg bizonyíték rá, hogy az utóbbi kettőre költeni költeni pénzkidobás?