Minden ami Francia hadsereg

De, az az. Mit tudsz felmutatni helyette?
Mi nem tudunk. De a franciák tudnának. Ráadásul fillérekből! Csak másra kell a pénz. Mint ahogy nálunk is.
Náluk - szerintem - az a különbség, hogy újratervezés van. Azaz az új kihívásokra nem megfelelő megoldás a Scorpion program elemei.
Nálunk nem stratégia váltás miatt nincs csere hanem mert eleve így tervezték...

Mi nem tudunk. De a franciák tudnának. Ráadásul fillérekből! Csak másra kell a pénz. Mint ahogy nálunk is.
Náluk - szerintem - az a különbség, hogy újratervezés van. Azaz az új kihívásokra nem megfelelő megoldás a Scorpion program elemei.
Nálunk nem stratégia váltás miatt nincs csere hanem mert eleve így tervezték...
Így hát a régi, kevésbé modern eszközökre költik a másra kellő pénzt, ami az erő. Hmm. :)

Infantry regiments will again be equipped with 120 mm mortars...

mepac-20200124.jpg

Mobil hadviselés nukleáris biztositékkal.
Vagy csinálunk atombombát,vagy mással helyetesitjük.(jelenleg éppen a NATOval,igaz,magát a hadviselési képességet is.....)
Nékünk mikor lesz a harcoló erők részaránya 50% felettt?
Soha, de kb senkinek sem.

• Tetszik
Reactions: Ocses
Hát lehet rosszul olvastam, de mintha azt írta volna a cikk hogy 77K harcoló létszám van a 120K-s összlétszámból. Az több mint 50%.
Ezt gondolom úgy számolták ki, hogy a harcoló ezredek teljes állománya harcolónak számítódott, mintha az ezrednek nem lenne logisztikája, parancsnoki szintjei stb...

• Tetszik
Reactions: fishbed and Catles
Hát lehet rosszul olvastam, de mintha azt írta volna a cikk hogy 77K harcoló létszám van a 120K-s összlétszámból. Az több mint 50%.
Volt már erről szó, én csak a német vh-s rendszert ismerem, de nem gondolnám, hogy óriási lenne a különbség a felosztásban napjainkban. Ha jól emlékszem a Magyar Királyságban lévő 200.000-250.000 fős német "kontingensből" valami 40.000 volt a harcos létszám, azaz akinek konkrétan a harc megvívása volt a feladata (min1, hogy lövész, tüzér vagy harckocsizós stb).

• Tetszik
Reactions: fishbed and Catles
Tegnap rekord védelmi költségvetést fogadott el a francia parlament:
€413 milliárdot költenek védelemre 7 év alatt.

• Tetszik
Reactions: fip7