[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 786
14 954
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 467
46 540
113

Olaf Scholz: Putyin ma felvonultatja katonáit, de nem szabad hagyni, hogy megfélemlítsenek minket​

Az EU-nak nem szabad megrémülnie Moszkva katonai erődemonstrációjától és továbbra is támogatnia kell Ukrajnát – többek közt erről is beszélt Olaf Scholz német kancellár az Európai Parlamentben.
„2200 kilométerre innen Putyin ma felvonultatja katonáit, tankjait és rakétáit. Nem szabad, hogy megfélemlítsenek minket az ilyen hatalmi játszmák”
– mondta Scholz a strasbourgi Európai Parlamentben tartott beszédében a törvényhozóknak.

Azért ennél értelmesebbnek gondoltam Scholzot! Május 9.-ét minden évben így ünneplik Oroszországban, csak most fele felszereléssel és katonákkal rendezték meg. Tankok nem is vonultak fel, a légierő sem mutatkozott. És Scholcz 2023-ban kezd el félni. Az egyik hozzászóló szellemesen ezt írta:
"Scholtz úr! Észrevette maga azt a két járművet, ami évtizedek óta nem fizet a parkolásért a Brandeburgi kapunál? Még parkoló óra sincs előttük és nincs rajtuk rokkant jelzés se!"
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Szerintem ez a különleges hadművelet eddigi legkomolyabb haditechnikai vonatkozású eseménye.
Komolyabb, mint az amcsi Drón, vagy a Nagyorosz Krasukha-4 zsákmányolása.
Egy hiperszónikus, leszedhetetlennek nyilvánított "csodafegyver"...

Alig beszéltek róla...
Öt napja történt csak.


 
Last edited by a moderator:

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 911
7 613
113
Szerintem ez a különleges hadművelet eddigi legkomolyabb haditechnikai vonatkozású eseménye.
Komolyabb, mint az amcsi Drón, vagy a Nagyorosz Krasukha-4 zsákmányolása.
Egy hiperszónikus, leszedhetetlennek nyilvánított "csodafegyver"...

Alig beszéltek róla...
Öt napja történt csak..

Van saját topikja, nézz be oda
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 968
36 035
113
Herszon irányában meghiúsult az Ukrán Fegyveres Erők DRG kísérlete a Dnyeper kikényszerítésére és a bal parton való leszállásra.
Az orosz hadsereg megakadályozta, hogy egy ukrán szabotázs- és felderítőcsoport hét motorcsónakon leszálljon a Dnyeper bal partján, Aljoska városától északra.

Az orosz fegyveres erők koncentrált csapást mértek az ukrán fegyveres erők bevetési pontjaira
Az orosz fegyveres erők nagy pontosságú fegyverekkel támadták meg az ukrán fegyveres erők tartalékait és lőszerraktárait
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 304
84 408
113
Bahmut:






Csak mert annyiszor hangzott már el videók alatt:
(Ukrán hőseposz)
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 707
28 197
113
Az egész Prigozsin témához csak annyit, hogy ukrán jelentések szerint az elmúlt időszakban volt olyan nap, mikor napi 20 ezer gránátot kaptak a wagnerosok. Az öreg abszolút jól tplja a psyop részét, amit szépen a fél világ benyal. Amúgy szerintem Liszicsanszkhoz hasonlóan Bahmutnál is az ukrok egy utolsó pillanatos ellentámadással fognak bepróbálkozni minimális eredménnyel, amire hivatlozva lehet halasztani a nagy ellentámadást. Mert pl a Leo 1-ek is csak júniusra érkeznek, amire még 1 hónap minimum a képzés
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 754
113
A Hmelnyickij városában készült videó szerzője azt írja, hogy a zelenszkij hatóságok nem mondanak nekik igazat ... Az ukrán fegyveres erők több mint 11 ezer katonáját temették el Hmelnyickyj temetőiben ... 2023.05.09.

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 052
30 972
113
Ha az ukrán légvédelem lelőtt minden orosz rakétát meg drónt ahogy nyilatkozni szokták, akkor ezt hogy verték telibe az oroszok? Meg a másik tízezer szétlőtt célpontot?
Az az ukránok találták el baráti tűz során.... ;)
Remek kommentek a tweet alatt: az ukránoknak nem okozhat gondot “gyorsan és keményen” leküzdeni ezeket, hiszen az orosz morál a béka segge alatt, a felszereltség meg olyan 50-60%on… Az ukrán drónoperátoroknak ezek a statikus védelmi vonalak pulykavadászatot jelentenek majd… Mivel az oroszoknak már csak gyalásójuk maradt, ezért ásták ezeket… Az oroszoknak nincs elég emberük feltölteni ezeket az erődítéseket…
Remélem az oroszok beásnak 100-200 reaktivált T-55öst. :hadonaszos:
Néhai német zsoldos kitálal az AFUról.
Egy hálás ukrán polóniában...
Ukromorál
YT a barátod.
Ukrorally
Bajkál+Derivacija
Ellentámadás
NATO drill
BlackRock-Ukrock
Hajítófa
Kadirov/Ahmat az új Prigozsin/Wagner
Cirillo szerint
Egy "kozák" panasza
Ahmat-Wagner fúzió
Aknamentesítők
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
Megbízott M és már rajt volt a robbanószerkezet kezedben a távirányító...amikor...meghúztál egy ukrán elhárítócsajt és erre megelőztek :( ...rosszul sült el :D
CoordinatedUglyEmperorpenguin-size_restricted.gif
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 189
113
Lehozta a "bulvár" is a szokasos szakmaiatlan stílusában.Legnagyobb "hülyeség" benne hogy a legnagyobb különlegessége hogy könnyedén felszerelhető szovjet gyártmányú Ukrán gépekre.Én kinézem belőlük ha megkapják azokat a cirkáló rakétákat "papíron"fogják Ukrán gépekről indítani.Jóval egyszerűbb megoldani hogy Ukrán légtérből indítsák oda kikapcsolt jeladóval berepülő britt harci gépek.1-2 hete egy P8A poseidon is berelpült oda kikapcsolt transzporderrel és fél óra múlva jelent meg újra a román légtérben.
Ne viccelj már, attól hogy kikapcsolja a transzpondert még nem lesz láthatatlan az A-50 nek, meg egy rakat földi légvédelmi orosz radarnak. Be lehet oda menni, csak ne ríjanak akkor ötödik cikkelyért, ha leesik a tornado, a brit pilóták meg elhalnak.