Nekem az izlett, mondjuk az norvég bálna volt.
Ez inkább ilyen füstölt szalonna-szerű volt vékony hússal meg vastag zsírral de valahogy fura íze volt. Mondjuk más kollégáknak meg ízlett, szóval asszem ízlés kérdése
Hódkonzerv meg medvehús.... hát már tudom miért isznak!!!
Huhh orosz belföldi járaton jöttünk haza távvezeték építők mellett, akik 3 hónapinyi szarkész munka után először jutottak alkoholhoz. Gondolhatod ki nem volt részeg

Plusz egyik Gyuluska szépen be is okádott kétszer is, cserébe mellettem egy Sztasz Bareckij méretű tag ült aki kb egymagában vagy 2 helyet foglalt volna el
Az LMBTQ helyzet milyen Pevekbe?
A helyi zeneiskola épületén gyanúsan szivárványszínű volt a violinkulcs

Amúgy mind az orosz, mind a csukcs kiscsajok kedvesek és szépek szóval a genetikai állománnyal nincs baj

Plusz nem tudom miért, de még néptáncot is toltak nekünk népviseletben, ahol a csukcsoknak kifejezetten koreai fejük volt, na azt nem tudom miért volt
A '40-es és '50-es években a város környékén több uránbánya létesült, melyeken a Gulag fogvatartottai dolgoztak. Azóta több bánya kényszerült bezárni, emiatt sok lakos Oroszország központi régióiba költözött, valamint a kikötői infrastruktúra is romlott.
Helyi múzeumban amúgy volt külön "gulagszoba" is, ami pont ezeket és a rabok szotrijait mutatta be, de pontos létszámot senki sem tud, összesen hányan voltak. Amúgy az urán talán még a szajúz alatt kifogyott, arany meg ezüst az van dögivel, plusz a szomszédos Bilibino mellett van elvileg a világ harmadik legnagyobb rézlelőhelye. Szegény kikötő meg hát persze nem annyira nagy, de nem is tudják csak évente kb 4 hónapot használni
Ezen volt gyárbejárás?
Peveknél állomásozik az Akagyemik Lomonoszov úszó atomerőmű, mely két KLT–40SZ atomreaktorral rendelkezik, ezek névleges villamos teljesítménye egyenként 35 MW.
Remélhetőleg hétfőn érkezik is róla az írott anyag

Mellesleg csakis kamerát és diktafont lehetett bevinni és belépés előtt konkrétan a seggünket is kb átvizsgálták, plusz utána memóriakártyákat is. De mi voltunk az elsők, akiknek pl a turbinaházat bemutatták