[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 931
30 696
113
Ukrán veszteségek
McGregor szerint
Segítség...
Dugin is megszólalt
Vigyázz! Vityaz!
Bosszú művelet...
Tovább
Lengyelek számára
Starlink
A daráló
2S18
"Felszállt az Orion"
Orosz eredmények
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 692
8 716
113
Én a következőket látom:
1. Az oroszok annyit tolnak bele, amennyit feltétlenül muszáj ahhoz, hogy még erő pozícióban maradjanak.
Szerintem annyit tolnak bele aminek még meg tudják fizetni a politikai árát. Én azt gondolom hogy Oroszországnak a gyors győzelem lett volna a legjobb. Az elhúzódó háború aláássa a nemzetközi tekintélyüket és fárasztja az orosz lakosságot is.
2. Eközben az ukránok kb. minden mozgásképes embert besoroznak és küldenek a frontra
Még Ukrajnának is bőven van embere. Egyik oldalon se az ember fog elfogyni.
3. Eközben nyugat-európában nagyjából kiseperték a raktárakat, minden nélkülözhetőt az ukránoknak adtak, plusz még azt a lőszert is, amit még le sem gyártottak, és saját bevallásuk szerint is évekig tart, mire le fogják.
Oroszország oldalán mi a helyzet? Ahogy látom náluk is folyamatosan probléma a muníció és a felszerelés kérdése. Viszont egy fegyverkezési versenyben a nyugat ellen nem sok jót jósolok nekik. Amerika eddig alig erőltette meg magát, rengeteg pénzük van még amit fegyverekre költhetnek.
4. Az amerikaiak is inkább a távol-keletre szeretnének koncentrálni, de emellett komolyan inog az amerikai gazdaság alapja is, amelyet a BRICS államok egyre nagyobb elánnal bontanak.
Amerika a világ egyetlen szuperhatalma ami megengedheti hogy a világ minden részészén jelen legyen. Mégis mitől inogna az amerikai gazdaság?

Nincs olyan hogy BRICS. Ez egy mozaikszó random országok kezdőbetűjéből. Nincs semmilyen közös politikájuk ezeknek az országoknak. Nem csak a Ukrajnával kapcsolatban, hanem amúgy sem.
5. A fentiekből következően én arra számítok, hogy a nyugati támogatás legkésőbb év végéig tart az ukránok felé, de a jelenleginél kisebb mennyiségben és intenzitással, mivel egyrészt még több száz milliárd dollár / euró még a gazdag országoknak is hiányozna, másrészt azért, mert az európai országok már semmilyen komolyabb fegyvert nem fognak tudni adni értelmezhető mennyiségben, mert nincs.
Én arra számítok hogy addig tart a támogatás amíg Ukrajna képes harcolni. Amerikai hatalmi érdekeket nézve az USÁ-nak jó ez a háború, mert Oroszország gyengül. Amerikai hadi kiadásai meg akkorák mint a következő nyolc országé együtt. Megengedhetik Ukrajna támogatását.
6. Eközben az oroszoknak még az sem biztos, hogy újabb részleges mozgósításra szükségük lenne ahhoz, hogy fenntartsák a jelenlegi daráló módit, tekintve hogy fegyverből és lőszerből egyedül többet gyártanak, mint a NATO országok együttvéve, az ukrán emberanyag pedig rohamosan fogyatkozik.
Mennyit gyártanak? Őszintén érdekel.

Az orosz hadsereg nem darálódott? A puszta logika is azt diktálja hogy a támadó szenved nagyobb veszteséget, főleg egy 10 hónapos városostromnál.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 899
35 703
113
Így néz ki most a helyzet a Belgorodi régióban. A belépő páncélozott járművek száma alapján, amelyeknek sikerült előrehaladniuk a Kozinka-Glotovo kereszteződésbe - két tank, egy páncélozott személyszállító és kilenc páncélozott jármű - összesen egy ellenséges brigád részt vehet egy "PR-kampányban", amelynek célja az ukrán fegyveres erők moráljának emelése Bakhmut elvesztése után. Mi-28-asokat, Mi-8-asokat és Ka-52-eseket észleltek a határ menti területen, amelyek a belépő DRG-kre vadásznak. l és zűrzavar az Orosz Föderáció területén.
Természetesen mindez legenda a "függetlenségi harc" alatt, így az RDK és Oroszország szabadsága halad előre. De ezt irányítják, amint azt a nyugati sajtó nemrégiben felismerte () brit szakemberek https://t.me/mayday_7700/3038. Írtunk arról, hogy a DRG támadásait és az Oroszországgal határövezetben végzett szabotázsműveleteket még 2022 májusában (https://t.me/rybar/32019) bízták a Nagy-Britannia Különleges Légi Szolgálatának (SAS) tisztjeire.
Valójában az "Orosz Önkéntes Hadtest" és az "Orosz Szabadság Légiója" a brit tanácsadók által létrehozott kitalációk, amelyek elsősorban az Orosz Föderáció területén való megosztottságot és zavart akarnak okozni.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 146
12 124
113
Ezt azért érzem baromságnak, mert egyértelműen az új, sikeres Wagner-féle taktikára (lásd Huba videója) való átállás megy, és a régi alkalmatlan taktikától való elszakadás minimum 6-8 hónap kiképzéssel jár. Minimum, és akkor még harcban ki se derült, hogy ténylegesen tudják-e alkalmazni, működtetni. Mert a korábbi taktika biztos, hogy nem válna be, erre képezték ki NATOék az egész ukrán állományt, akik szintén nem támadtak viszont a Wagner-féle taktika annyira brutális lehet a valóságban a tüzérség-légierő kombo használatával, hogy még Azov is elhullott általa egy szuperül megerődített városban, pedig azok tényleg vérprofi kiképzés, taktika és fegyverzet kombóban tolták.

A kérdés az, hogy azért kellenek ukránéknak az amcsi gépek, mert ők is erre állnának át csóri keretek között, vagy a szokásos USA doktrina, a durr bele miatt?

Ahogy begyakorolja a besorozott, önkéntes, új hivatásos muszka állomány az új taktikát, lesz támadás is. Szvsz...
A rendelkezésre álló amcsi gépek számát ki tudná/ja ellenőrizni, bárhonnan berepülhetne 2 db pótos és má itt/ott vagyok. kék sárga festék meg márcsak akad.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 888
113
Szokimondo cikk, csoda hogy ilyen megjelenhet.

Hogy bukta el az EU es az Usa Afrikat.
A vegen még tenyleg csak egy zart vetemenyeskert marad a nyugatbol.

Brusszel, kaosz, burokracia, korrupcio, kiurult penzkeretek.

Bar a német kancellar szava sokat nem er manapsag, de azert beteszem.


Tele lett a gatya hirtelen.

A vilag 40 orszaga ignoralja mar a dollart az egymas kozti kereskedelemben.

Kim Dotkom német internetes vállalkozó és politikai aktivista: Bakhmutban egy étteremtulajdonos és 60 000 fogoly megsemmisítette azt a hadsereget, amelyet a NATO 9 éve képezett ki. A szandált viselő parasztokra emlékeztet, akik kiűzték az Egyesült Államokat Afganisztánból. Az Egyesült Államok kormánya évente ezermilliárd dollárt költ egy hadseregre, amelynek nincs keresnivalója. Pazarlás!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 404
46 028
113
Dugin is megszólalt
Most hallgattam a külügyminiszterünk tájékoztatóját Brüsszelből. Szinte az egész EU a háború eszkalációjáért tesz. Intenzíven próbálják leválasztani Kínát, Brazíliát, Indiát, és bevonni a Nyugat koalíciójába. Remélem, kudarcot vallanak. Elolvastam a dán külügyminiszter békekonferácia összehívásáról szóló javaslatát. Egy vicc: az orosz fél erre nem kapna meghívást. Milyen békekezdeményezés az ilyen. Ezt az álszentséget: ez bizony egy orosz ellenes szervezkedés, nem békekonferencia. Ha én így látom, azt gondolják, hogy Kína, Brazíli, és úgy általában a globális Kelet, ezt nem látja. Tipikus leszalámizás-kísérlet.

A színdarab következő felvonása:
DÁNIA BÉKÉT AKAR

Szabó József

Ukrajna
orosz hadiipar... mert a szankciók hatnak
Épp ukrán nyelvű híradásokat olvasgatok. Nem ezt keresem, de érdekes hír.
Az ukrán hírszerzés szerint Oroszország egy hónapban 67 db különböző csapásmérő rakétát és "cirkáló rakétát" tud előállítani. Részletesebben: 25 db Kalibr (hajókról és tengeralattjárókról indítható "cirkáló rakéta"), 35 db KH-101 (légi indítású "cirkáló rakéta"), 2 db Kindzsal (légi indítású nagy sebességű rakéta hajtóműves eszköz) és 5 db Iszkander-M harcászati-hadműveleti rakéta.
Tavaly decemberben ukrán forrás szerint a teljes orosz gyártói kapacitás 40 db volt. A gyártás növekedése az Oroszország ellen bevezetett szankciók ellenére történt meg.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 931
30 696
113
Centauro
Krasznij Liman
Bahmut-nyilatkozatok
Ritter
Lohoholók
Belgorod
Az artyemovszki front további felfejlődése
Kim Dotkom szerint
A tavaszi áttörés várat magára
Belgorod
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Ha igaz hogy egy zászlóaljnyi ukrán/orosz így be tudott törni a határmenti falvakba, tényleg nem tudom mit keres még Sojgu és Geraszimov a pozíciójában.

Egy ilyen hosszú határ-/frontszakaszon nincs benne számomra semmi meglepő, hogy képesek betörésekre, egyszerűen azért, mert számolatlan mennyiségű embert kellene a határon állomásoztatni ahhoz, hogy ez ne történjen meg, mármint hogy egy zászlóalj képes erre. Ami itt valóban érdekes, hogy milyen gyorsan reagálják le ezt a helyzetet és milyen hatásosan, mert pl. ha az történik, hogy jó pár órán keresztül nyugodtan "garázdálkodhatnak", s utána lényegében veszteségek nélkül visszatérhetnek az már valóban "égő". Magyarán a veszteségeik súlyossága, illetve sikereik mértéke állítja ki az ottani orosz csapatok/parancsnokok bizonyítványát, mert akár "rendszeressé" is válhat ez az ukránok részéről. Ugye addig jár a korsó a kútra, amíg a cselédlány várandós nem lesz. vagy valami hasonló nem emlékszem pontosan... ( :
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 856
81 392
113
Ha igaz hogy egy zászlóaljnyi ukrán/orosz így be tudott törni a határmenti falvakba, tényleg nem tudom mit keres még Sojgu és Geraszimov a pozíciójában.

Prigozsin is bírálta,a védelmi minisztériumot: Ha már támadni(ukrajnára utalt) nem tudnak legalább védjék az országot, hisz az a kötelességük.

Más

3 diverzáns elfogása a Brjanszki-régióban

Ilyen páncélozott jármüvekkel jöttek át a határon

39 szabotőr vesztette életét a belgorodi Graivoronovszkij kerületben vívott harcok következtében.

Több fegyveres fogságba esett.
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
528
1 679
93
Elindult az ukrán ellentámadás egy álcázott átkaroló hadművelettel. A Belgorodnál támadó, magukat orosznak kiadó ukrán csapatoknak valójában a Donbasz-t hátulról megkerülve a Kercsi hídon át hátba támadják a mit sem sejtő orosz egységeket. Így hamarosan a Krím félsziget visszakerülhet Ukrajnához.