Nem lep meg túlzottan, kb. 2 hete írtam, hogy az ukrán kontra valószínűleg Brjanszk - Belgorod irányában indul majd, orosz területek elfoglalásával, amit cserealapnak szánnak a béketárgyalásokhoz. Persze ugyanezt látják az oroszok is, szóval nem vagyok biztos benne, hogy az a bizonyos hiányzó mintegy 200.000 kiképzett orosz nem véletlenül azon a tájékon van-e "pihentetve". Az Artemovsz környéki erőlködés csak amolyan terelés volt, mondjuk az orosz sem állt bele teljes mellszélességgel... Meglátjuk mit hoz az elkövetkező 3-4 nap. Zselének létfontosságú a túléléshez bármilyen kis eredményt felmutatni, és ezt megkísérelheti Harkovra támaszkodva megvalósítani. Kérdés, hogy ténylegesen mekkora az ukránok rendelkezére álló támadóereje, mert bár technika folyik nyugatról, de a humán erőforrásaik meglehetősen korlátozottak.
Ezt nem gondolhatják komolyan... Ha már Moszkvában osztogatnák a fegyvert a népfelkelőknek, akkor se lenne reális szerintem, hogy ezt tárgyalással meg cserével oldják meg. És azért ettől elég messze van a helyzet.
Szerintem ez csak erő lekötés, provokáció.