Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez mar az ellentamadas? Csak hogy kepben legyek.
Ez csak ukrán GUR bohóckodás, a figyelem elterelése azután, hogy bukták Bahmutot. Az ukrán katonai morál a gödörben.Nem lep meg túlzottan, kb. 2 hete írtam, hogy az ukrán kontra valószínűleg Brjanszk - Belgorod irányában indul majd, orosz területek elfoglalásával, amit cserealapnak szánnak a béketárgyalásokhoz.
Az orosz önkéntesek Ukrajnában harcoló egysége az........ Tegnap már volt bejegyzésük erről a twitteren.... (képeken látszik a nem Ukrán felvarró a karon)Ma délelőtt ukrán csapatok lépték át az orosz határt Belgorod közelében, ezekben a percekben is heves harcok zajlanak a határ orosz oldalán lévő Dronovka és Grayvoron települések körzetében. Belgorodban szólnak a légvédelmi szirénák.
![]()
IL RUSSO
In these minutes, a fierce battle is going on with the Ukrainian DRG on the border of the Belgorod region near the village of Dronovka, reports a source Shot Military equipment has been brought in from both sides and several drones have been spotted in the sky. Air defense workst.me
![]()
IL RUSSO
t.me
![]()
IL RUSSO
⚡️⚡️⚡️Today Ukrainians have become more active.Allegedly, they entered Russian territory and rolled out the Grayvoron border crossing with tanks. All activity on the border with the Belgorod region has only one goal. Pull Russian reserves away from the main line. Preparations for the...t.me
![]()
IL RUSSO
⚡️⚡️⚡️Khokhol is attempting to attack in the direction of Grayvoron, Belgorod Region. First, he fired at our territory with mortars, now a tank platoon and a couple of motorized infantry platoons are trying to demonstrate an offensive. The purpose of all this is not only to create panic in us...t.me
Szerintem annyit tolnak bele aminek még meg tudják fizetni a politikai árát. Én azt gondolom hogy Oroszországnak a gyors győzelem lett volna a legjobb. Az elhúzódó háború aláássa a nemzetközi tekintélyüket és fárasztja az orosz lakosságot is.Én a következőket látom:
1. Az oroszok annyit tolnak bele, amennyit feltétlenül muszáj ahhoz, hogy még erő pozícióban maradjanak.
Még Ukrajnának is bőven van embere. Egyik oldalon se az ember fog elfogyni.2. Eközben az ukránok kb. minden mozgásképes embert besoroznak és küldenek a frontra
Oroszország oldalán mi a helyzet? Ahogy látom náluk is folyamatosan probléma a muníció és a felszerelés kérdése. Viszont egy fegyverkezési versenyben a nyugat ellen nem sok jót jósolok nekik. Amerika eddig alig erőltette meg magát, rengeteg pénzük van még amit fegyverekre költhetnek.3. Eközben nyugat-európában nagyjából kiseperték a raktárakat, minden nélkülözhetőt az ukránoknak adtak, plusz még azt a lőszert is, amit még le sem gyártottak, és saját bevallásuk szerint is évekig tart, mire le fogják.
Amerika a világ egyetlen szuperhatalma ami megengedheti hogy a világ minden részészén jelen legyen. Mégis mitől inogna az amerikai gazdaság?4. Az amerikaiak is inkább a távol-keletre szeretnének koncentrálni, de emellett komolyan inog az amerikai gazdaság alapja is, amelyet a BRICS államok egyre nagyobb elánnal bontanak.
Én arra számítok hogy addig tart a támogatás amíg Ukrajna képes harcolni. Amerikai hatalmi érdekeket nézve az USÁ-nak jó ez a háború, mert Oroszország gyengül. Amerikai hadi kiadásai meg akkorák mint a következő nyolc országé együtt. Megengedhetik Ukrajna támogatását.5. A fentiekből következően én arra számítok, hogy a nyugati támogatás legkésőbb év végéig tart az ukránok felé, de a jelenleginél kisebb mennyiségben és intenzitással, mivel egyrészt még több száz milliárd dollár / euró még a gazdag országoknak is hiányozna, másrészt azért, mert az európai országok már semmilyen komolyabb fegyvert nem fognak tudni adni értelmezhető mennyiségben, mert nincs.
Mennyit gyártanak? Őszintén érdekel.6. Eközben az oroszoknak még az sem biztos, hogy újabb részleges mozgósításra szükségük lenne ahhoz, hogy fenntartsák a jelenlegi daráló módit, tekintve hogy fegyverből és lőszerből egyedül többet gyártanak, mint a NATO országok együttvéve, az ukrán emberanyag pedig rohamosan fogyatkozik.
A rendelkezésre álló amcsi gépek számát ki tudná/ja ellenőrizni, bárhonnan berepülhetne 2 db pótos és má itt/ott vagyok. kék sárga festék meg márcsak akad.Ezt azért érzem baromságnak, mert egyértelműen az új, sikeres Wagner-féle taktikára (lásd Huba videója) való átállás megy, és a régi alkalmatlan taktikától való elszakadás minimum 6-8 hónap kiképzéssel jár. Minimum, és akkor még harcban ki se derült, hogy ténylegesen tudják-e alkalmazni, működtetni. Mert a korábbi taktika biztos, hogy nem válna be, erre képezték ki NATOék az egész ukrán állományt, akik szintén nem támadtak viszont a Wagner-féle taktika annyira brutális lehet a valóságban a tüzérség-légierő kombo használatával, hogy még Azov is elhullott általa egy szuperül megerődített városban, pedig azok tényleg vérprofi kiképzés, taktika és fegyverzet kombóban tolták.
A kérdés az, hogy azért kellenek ukránéknak az amcsi gépek, mert ők is erre állnának át csóri keretek között, vagy a szokásos USA doktrina, a durr bele miatt?
Ahogy begyakorolja a besorozott, önkéntes, új hivatásos muszka állomány az új taktikát, lesz támadás is. Szvsz...
Pontosan!Elég "gyanús" ez a storm shadow "story" is hogy még egy "propi" fotó sincs Ukrán gépre függesztve.A rendelkezésre álló amcsi gépek számát ki tudná/ja ellenőrizni, bárhonnan berepülhetne 2 db pótos és má itt/ott vagyok. kék sárga festék meg márcsak akad.
Most hallgattam a külügyminiszterünk tájékoztatóját Brüsszelből. Szinte az egész EU a háború eszkalációjáért tesz. Intenzíven próbálják leválasztani Kínát, Brazíliát, Indiát, és bevonni a Nyugat koalíciójába. Remélem, kudarcot vallanak. Elolvastam a dán külügyminiszter békekonferácia összehívásáról szóló javaslatát. Egy vicc: az orosz fél erre nem kapna meghívást. Milyen békekezdeményezés az ilyen. Ezt az álszentséget: ez bizony egy orosz ellenes szervezkedés, nem békekonferencia. Ha én így látom, azt gondolják, hogy Kína, Brazíli, és úgy általában a globális Kelet, ezt nem látja. Tipikus leszalámizás-kísérlet.Dugin is megszólalt
Pontosan!Elég "gyanús" ez a storm shadow "story" is hogy még egy "propi" fotó sincs Ukrán gépre függesztve.
Egy ilyen hosszú határ-/frontszakaszon nincs benne számomra semmi meglepő, hogy képesek betörésekre, egyszerűen azért, mert számolatlan mennyiségű embert kellene a határon állomásoztatni ahhoz, hogy ez ne történjen meg, mármint hogy egy zászlóalj képes erre. Ami itt valóban érdekes, hogy milyen gyorsan reagálják le ezt a helyzetet és milyen hatásosan, mert pl. ha az történik, hogy jó pár órán keresztül nyugodtan "garázdálkodhatnak", s utána lényegében veszteségek nélkül visszatérhetnek az már valóban "égő". Magyarán a veszteségeik súlyossága, illetve sikereik mértéke állítja ki az ottani orosz csapatok/parancsnokok bizonyítványát, mert akár "rendszeressé" is válhat ez az ukránok részéről. Ugye addig jár a korsó a kútra, amíg a cselédlány várandós nem lesz. vagy valami hasonló nem emlékszem pontosan... ( :Ha igaz hogy egy zászlóaljnyi ukrán/orosz így be tudott törni a határmenti falvakba, tényleg nem tudom mit keres még Sojgu és Geraszimov a pozíciójában.
![]()
Támadást indított a Putyin-ellenes hadtest Oroszország egyik határ menti régiója ellen
Egy „biztonsági zónát” akarnak létrehozni Belgorodban.index.hu
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..