A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nekem ez tűnik inkább az aggályosnak
1. hogy lehet egy ilyen erőltetett bait-nek felülni?
2. és miért is lenne oly aggályos. Nem main kampf, nem lgbtq propi és nem a bibliát olvastatják egy sátánistával.

Ezért a baromságért Vadait egy székhez kéne kötni és egy hétig Horthy önéletrajzot és Bibliát olvastatni vele 24/7.

1. hogy lehet egy ilyen erőltetett bait-nek felülni?
2. és miért is lenne oly aggályos. Nem main kampf, nem lgbtq propi és nem a bibliát olvastatják egy sátánistával.

Ezért a baromságért Vadait egy székhez kéne kötni és egy hétig Horthy önéletrajzot és Bibliát olvastatni vele 24/7.
Akkor Rákosi-összest is olvastass velük pls.

Tényleg nagy baj lehet a fejekben a Honvédségnél, ha egy gyakorlatra vezénylésről az a vélemény terjeng, hogy "szívatás".

"A levél úgy folytatódik, hogy telefonálni napi pár percet engedték őket, és folyamatos volt a „szívatásuk”. Éjszaka (2 és 4 óra között) volt, hogy egy fényjelző rudat kellett körbe adogatniuk, volt, hogy Horthy Miklós életrajzából kellett felolvasniuk, „a lényeg, hogy a napi fárasztó foglalkozások mellett éjszaka se tudjanak pihenni”.

Jaj, szegénykéim! Akkor fel kellene őket világosítani, hogy egy háborúban sem lenne jobb a helyzet, sőt.
Igen, ha valaki a honvédség tagja, akkor kutya kötelessége gyakorlatokra is járni, ismerni a fegyverét, lőni, és a végtelenségig lehetne sorolni a jó katona feladatait. Aztán ha jól teljesít, akkor lehet hagyni aludni éjjel (kivéve ha nincs bevetés, vagy éjszakai gyakorlat...).
Vadai "tonhalas szendvics" Ágnes pedig továbbra is egy vicc. Csak az a baj, hogy telepofával mondja a hülyeségeit a sajtónak.
Horthyról is van véleményem, most nem fejtem ki mert hosszú lenne. De figyelemre méltó, hogy a 20. században egyedül az ő érájában kaptunk vissza területeket. Pont.
Horthyt hagyjuk , nem a topic feladata hogy a szerepét megítéljük!

Tényleg nagy baj lehet a fejekben a Honvédségnél, ha egy gyakorlatra vezénylésről az a vélemény terjeng, hogy "szívatás".

"A levél úgy folytatódik, hogy telefonálni napi pár percet engedték őket, és folyamatos volt a „szívatásuk”. Éjszaka (2 és 4 óra között) volt, hogy egy fényjelző rudat kellett körbe adogatniuk, volt, hogy Horthy Miklós életrajzából kellett felolvasniuk, „a lényeg, hogy a napi fárasztó foglalkozások mellett éjszaka se tudjanak pihenni”.

Jaj, szegénykéim! Akkor fel kellene őket világosítani, hogy egy háborúban sem lenne jobb a helyzet, sőt.
Igen, ha valaki a honvédség tagja, akkor kutya kötelessége gyakorlatokra is járni, ismerni a fegyverét, lőni, és a végtelenségig lehetne sorolni a jó katona feladatait. Aztán ha jól teljesít, akkor lehet hagyni aludni éjjel (kivéve ha nincs bevetés, vagy éjszakai gyakorlat...).
Vadai "tonhalas szendvics" Ágnes pedig továbbra is egy vicc. Csak az a baj, hogy telepofával mondja a hülyeségeit a sajtónak.
Horthyról is van véleményem, most nem fejtem ki mert hosszú lenne. De figyelemre méltó, hogy a 20. században egyedül az ő érájában kaptunk vissza területeket. Pont.

Ráereszteném a kényesebbekre, az egykori, néhai, Árkosi főtörzset, Szombathelyről, fénykorában lévő formában, úgy a 80-as évek második feléből. Gyorsan megtanulnák hol lakik az úristen.
Ott Ő volt a lövész rajparancsnoki kiképző század, alap harcászati kiképző ember. Amerikai tengerészgyalogos akciófilmeket megszégyenítő módszerekkel és stílusban, brutális hangerővel. Egy élményvolt vele az az 5 hónap nekem is. :)

A gyakorlat az gyakorlat, az alvásmegvonás Horthy életrajz olvasással meg szívatás.
Edit: na, pont ez nem igaz. A világító szirszar volt akkor?
Nem sikerült még teljesen kiirtani ezek szerint a fokazos hagyományokat sajna.
Ugye elvinni őket éjszakai menethyakorlqtra macerás lett volna, helyette ez...

Az meg hogy háború esetén is szar lesz, ezért még békeidőben is tegyük pokollá a katonák életét, jórészt felesleges szivatasbol, ne haragudj meg, de ostoba hozzáállás.

Vadait meg ne emlegessuk, mert most is látom magam előtt és ebededi van...

Viszont: ha tényleg pletykáltak a sofőrök, azért az gaz. Azért elő kellett venni őket.
Pro secundo harmadszor: a kiképzés nem lehet fenyites része. Nem is értem ezt hogy gondolta/ak. A gyakorlat az gyakorlat, a fenyites az fenyites. Ha valaki nem képes az elfogadott eszközök keretein belul megfenyiteni beosztottakat, hanem ilyen pitiáner és káros eszközökhöz nyul, az menj N bakternek, ne vezetőnek.

A gyakorlat az gyakorlat, az alvásmegvonás Horthy életrajz olvasással meg szívatás.

Az meg hogy háború esetén is szar lesz, ezért még békeidőben is tegyük pokollá a katonák életét, jórészt felesleges szivatasbol, ne haragudj meg, de ostoba hozzáállás.

Viszont: ha tényleg pletykáltak a sofőrök, azért az gaz. Azért elő kellett venni őket.
Pro secundo harmadszor: a kiképzés nem lehet fenyites része. Nem is értem ezt hogy gondolta/ak. A gyakorlat az gyakorlat, a fenyites az fenyites. Ha valaki nem képes az elfogadott eszközök keretein belul megfenyiteni beosztottakat, hanem ilyen pitiáner és káros eszközökhöz nyul, az menj N bakternek, ne vezetőnek.
"Az meg hogy háború esetén is szar lesz, ezért még békeidőben is tegyük pokollá a katonák életét, jórészt felesleges szivatasbol, ne haragudj meg, de ostoba hozzáállás."
Ezt magyarázd meg az amerikai tengerészgyalogosoknak. Még azt is limitálják, hogy egy katona hányszor rághat meg egy falatot mielőtt lenyeli. Na ez az igazi baromság. Mellesleg a szívatással én sem értek egyet. De nem árt, ha megtapasztalják milyen álomból felébredni. Nem kell ebből minden esti rendszert csinálni, de 1-2-szer belefér. Csak akkor értelmes, katonai feladatot kapjanak legalább.
Úgy látom a Horthy olvasás itt már toposz lesz, Vadai egyszer bedobta, és mindenki leragadt vele.

Ló és huszár egysége

Katonai szakfeladatokat hajtott végre az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály (NF HUO) állománya a május 16-22-e közötti tábori kihelyezési héten...

• Tetszik
Reactions: beat

Az alvásmegvonàs azért elég erősen benne van egy komolyabb kiképzésben. ( nem értem a hiszti lényegét)

Én is szerkesztettem sàtorlap alatt vörös fénynél menetvonalat (igaz 2 nappal kesőbb mentünk ki rá) egész éjszaka és készítettem hozzá a térképvàzlatot csobànka bázis udvaràn éjszaka.

De ha éjszaksi figyelőben kell lenni az is alvásmegvonás..

engem nem zavarna ha a sofőröm pofázna. csak azt pofázza amit én mondok neki hogy pofázzon. (aminek akár köze sincs a valósághoz.) tudom külön klikk és beszélnek egymással. De a bizalmam személyesen megrendülne a sofőrbe és én lecserélném. Valószínűleg itt a cserébe nem akartak belemenni a pk-k (személyesen meg voltak elégedve az embereikkel (akit ne feledjük a pk-k egyik legközvetlenebb emberei...) Minden esetre nagyon remélem hogy megjött az eszük a delikvenseknek. (én személy szerint azonnal cseréltem volna a csokát ha ilyet tesz...) Volt hogy beszélt ki sofőröm a hátam mögött De az legalább azt mondta amit mondania kellett amit előrre megbeszéltünk... És járt kicsit a szája más témába... (de ez belefért)