[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

Az egyenruha magabiztosságot adott...

Faragó Fanny tartalékos hadnagy, a Magyar Honvédség toborzókampányának egyik arca, s nem utolsó sorban a Katonai Filmstúdió stúdióvezető-helyettese volt a SpiritFM „Katonadolog” című műsorának május 25-i vendége.

x646f8e637e10d114657230.jpeg.pagespeed.ic.M-336vqxqj.webp

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Hogyan tervezed a korosztalyom rá venni hogy menjen? o_O

Törvénnyel és annak erejével. Elméleti persze a felvetés, a politika békében ilyesmit nem vállal be. Majd jön a valóság, ha háború lesz és elrendelik a mozgósítást. Akkor kap a sereg, több tízezer kiképzetlen újoncot. Az lesz a nehezebb történet.

o_O Törvénnyel és annak erejével. Elméleti persze a felvetés, a politika békében ilyesmit nem vállal be. Majd jön a valóság, ha háború lesz és elrendelik a mozgósítást. Akkor kap a sereg, több tízezer kiképzetlen újoncot. Az lesz a nehezebb történet.
Meg a fegyelmezés és a motiválása ja és arra a rábiras hogy menjenek harcolni de amíg ennyire szűklátókörű néhány idősebb honfitársam aki nem akar menni le térdéltetni és agyon lőni addig nem lesz itt változás és akkor meg valaki meg kérdezi miért megyünk ki az országból hat az ilyen hozza állás miatt nem hogy inkább jó fizetéssel elorujatassal stb vel motiválnának ahhhh dehogy nem akar menni lőjék agyon a nyugdíjat meg majd kitermelni a vietnami kis munkás a gödi gyárban nektek.

Meg a fegyelmezés és a motiválása ja és arra a rábiras hogy menjenek harcolni de amíg ennyire szűklátókörű néhány idősebb honfitársam aki nem akar menni le térdéltetni és agyon lőni addig nem lesz itt változás és akkor meg valaki meg kérdezi miért megyünk ki az országból hat az ilyen hozza állás miatt nem hogy inkább jó fizetéssel elorujatassal stb vel motiválnának ahhhh dehogy nem akar menni lőjék agyon a nyugdíjat meg majd kitermelni a vietnami kis munkás a gödi gyárban nektek.

Háborúban nem mész sehova. Lezárják a határokat. Mozgósítás elrendelése esetén, adott korosztályból ,adott létszámot behívják katonai szolgálatra. A törvény erre létezik ma is, csak fel van függesztve békeidőben.
Mi ebben a dehonesztáló ?
Örüljetek hogy nincs sorkatonai szolgálat, mert a mai fiatal korosztályokból ,sokan nem bírnák ki. Mivel alig terhelhetők ezek a generációk. Munkahelyi tapasztalat, sajnos.
Érdekes a világ e téren. Amikor én katona voltam, 87-88-ban, akkoriban kicsit tudat alatt lenézték, aki nem volt valamiért katona. Pedig feltételezhető hogy valami valós betegség folytán nem hívták be. Aztán egy évtizeddel később, már azt nézték hülyének aki bevonult. Az lett a menő, aki a sorkatonai szolgálatot valami csalással megúszta.
Ma már ennyi sincs, azonnal lelépnének, akiket érintene egy mozgósítás, háborús időkben, a többségük, erre gondol.

Háborúban nem mész sehova. Lezárják a határokat. Mozgósítás elrendelése esetén, adott korosztályból ,adott létszámot behívják katonai szolgálatra. A törvény erre létezik ma is, csak fel van függesztve békeidőben.
Mi ebben a dehonesztáló ?
Örüljetek hogy nincs sorkatonai szolgálat, mert a mai fiatal korosztályokból ,sokan nem bírnák ki. Mivel alig terhelhetők ezek a generációk. Munkahelyi tapasztalat, sajnos.
Érdekes a világ e téren. Amikor én katona voltam, 87-88-ban, akkoriban kicsit tudat alatt lenézték, aki nem volt valamiért katona. Pedig feltételezhető hogy valami valós betegség folytán nem hívták be. Aztán egy évtizeddel később, már azt nézték hülyének aki bevonult. Az lett a menő, aki a sorkatonai szolgálatot valami csalással megúszta.
Ma már ennyi sincs, azonnal lelépnének, akiket érintene egy mozgósítás, háborús időkben, a többségük, erre gondol.
Tudom de a ti korosztályotok nevelt fel ( és itt mondanám hogy tisztelet a kivételnek lehet a ti gyerekeitek is normálisak) én katona/rendőr családból jöttem ezért eléggé régi módi nevelést kaptam de arról nem tehet a korosztalyom ha a tiétek mar bocsánat elcseszte a nevelést es egy hangya fasznyi hazaszeretetre nem lett nevelve mert mindig azt hallom/hallottuk az idősebbtol hogy így szar az ország úgy szar nektek egy sortűz kene meg egy kis munka szolgálat akkor ne csodálkozzunk azon hogy itt tartunk inkább tenni kene ez ellen…

mire vágyik egy fiatal? valami kuckora (ha nem kell rezsit fizetni akár még osztozik is rajta.) valami vagány kocsira vagy legalábbis segítséget annak megszerzésére (akár egy misszioval) Sokaknál a jogosítvány megszerzése is csábító hatású. (fiatalként nagy dolog) A közösségek meg kialakulnak. a közösség meg vonza az embereket.

ezt kitudják pipálni a seregbe bejőve.

Szerintem ezt a túltolt felsőoktatást el kéne engedni.
Nem bőccsészből, meg meneddzserbűű van hiány hanem, szakiból!
hát pont hogy mindenből hiány van, kivéve kontárokból. Csak a törvény a kontárt védi, a diplomás stem szakosokat meg nem. Még autó iparban úgy ahogy van elég, de mindenhonnan máshonnan hiányzik. Csak nem azért, mert ne lenne elég, hanem mert a cégek eléggé el nem ítélhető módon ráigérnek egy 100-ast a nagy konkurenciára. Ja hogy az az állam, és az állam legendásan nem fizet...
És ezért az adott csoport inkább lelép ha tud?
Hát e van.

hát pont hogy mindenből hiány van, kivéve kontárokból. Csak a törvény a kontárt védi, a diplomás stem szakosokat meg nem. Még autó iparban úgy ahogy van elég, de mindenhonnan máshonnan hiányzik. Csak nem azért, mert ne lenne elég, hanem mert a cégek eléggé el nem ítélhető módon ráigérnek egy 100-ast a nagy konkurenciára. Ja hogy az az állam, és az állam legendásan nem fizet...
És ezért az adott csoport inkább lelép ha tud?
Hát e van.
Mondjuk speciel én most egy állami intézetnél dolgozom és itt van bőven egészségügyi/természettudományi szakember.

• Tetszik
Reactions: fishbed
valamilyen kötelező szolgálati formát én is kötelezővé tennék (mint az oktatást) vagy annak részeként nyári gyakorlat vagy évközi gyakorlat címszóval. EÜ MH BM Egyéb adminisztráció karitatív tevélkenység (vöröskereszt álatvédők környezetvédők stb...) ennek csak egy eleme a honvédség de biztos sokan választanák.

Szerintem ezt a túltolt felsőoktatást el kéne engedni.
Nem bőccsészből, meg meneddzserbűű van hiány hanem, szakiból!

csak akkor vissza kéne építeni a szakmunkás képzést és modernizálni a tanított tudást. Mert azt is lerohasztották.

Hosszabb szolgalatért, vagy valami aktívabb tartalékos létformáért a szakmákat is osztogatnám. Ha nem is két kézzel, de pár targoncás jogsi, meg mindenféle gépkezelői, esetleg egy kamionos jogsi már jó belépő az életbe. Vagy bármilyen műszerészi képzettség.
Diplomásból meg nem csak bölcsész van. Élelmiszeripartól kezdve távközlésen át gyakorlatilag bármi.

Nem tudom pontosan, hogy mi történt, és nem tisztem ítélkezni, de azért egy hadseregben elég furcsán veszi ki magát, hogy vannak, akik azonnal feljelentik a feljebbvalójukat.