[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 127
113
Egy 26 év alatti tizedes többet keres mint én (nem sajnálom tőle még véletlen sem!!!)és így sem vonzó a fiataloknak ez a dolog. Ebből én arra következtetek, hogy mást is mögé kéne rakni a pénzen kívül ennek a dolognak.
Pontosan erre próbálok célozni, hogy ez a lovassági dolog is csak egy ilyen ötletelés szerintem, mert már annyira nincs más opció... o_O
Ebben az esetben az egyik szemem sír, a másik meg ugyebár üveg.
Ha már ennyire a zsák alján kaparásznak, akkor már nem sok kellhet az S napig... :cool:

:D
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 284
67 218
113
Ha van 1000 forintod, de egy egytál étel 1400-ba kerül, akkor hiába vizsgálgatod, meg rakod át egyik zsebedből a másikba azt az ezrest, attól még nem laksz jól. Attól, hogy az illetményrendszert vizsgálgatod, nem lesz nagyobb a keret.
Vagy te tudsz olyan területet mondani Honvédségen belül mondani, ahonnan el lehetne vonni pénzt, és azt a teljes harcoló állomány bérfejlesztésére lehetne fordítani?
Ha Bobo nem tud akár csak minimálisan több embert bevonzani ez alatt az "intenzív toborzóév" alatt, akkor neki is útilapu kerül a talpára. Persze ehhez nem kap lényegesen nagyobb keretet.
Jelzem, az Arriva a pesti bérbuszain már 500.000-es aláírási pénzt ajánl az új belépőknek. És még buszos jogsi sem kell, mert intézik neki azt is.
Te látod magad előtt azt, hogy a Honvédség profi alapon BÁRMIKOR IS tudna versenyezni a versenyszférával? :rolleyes:
Mondjuk hàborús vészhelyzeti kormànyzat idején? Esetleg tudatosítani a néppel végre nem ködös, egyben göbbelsien egyszerûsített közlendôben, hogy mi van? Ja, az valós kellene legyen, mert ugye àtverés utàn sok dühös fegyveres embert okozna.

Mert valójàban ez az igazi baj. Hogy elitizmus van kiépítve a tàrsadalom minden szegletében és ehhez hülyén is jók az emberek. Ezért részben hülyék is a vezetôk is, akik rohadtul képesek ràcsodàlkozni, hogymà' megint roncsa valami a jó gdp-t.

És mivel ez hatja àt az egészet annak a hitével, hogy ez valós a rendszerben értelmezett kereteiben, ezért a kommunikàciója is megreked. Rég gyorsítàs helyett egy majdnem segélykiàltàst kellett volna lenyomnia Bobónak a tévében, ismételt hirdetésben.

Ehelyett azt hiszik, hogy egy amúgy kibaszottul àltaluk felszopott önzô rendszernek a komcsi önmegítéléa és felelôsségvàllalàsi mintaja utàn kiépített generàciónként egyre nagyobb faszsàgokban hinni kényszerített népe egycsapàsra visszavedlik hôs szkíta katonanéppé teljes felelôsségvàllalàssal úgy, hogy közben a szbadsàg azon fokànak àlmàt sem kapja mellé a faszfejektôl, mert a gdp fogalma fontosabb?

Meyik fog elmenni? Amelyik csak pénzért mozdul és nem a kevesebbért? Vagy az internacionalista? Vagy az új európai embertípus ami Magyarorszàg kimúlàsàért rajong? Vagy a teljesen agyatlan hàdikkmore én aztàn nem megyek a hollóképû magyarokkal hogyaràkegyekiabelüket? Ezeknek a típusoknak a tömegeit maximum kényszerrel tudod bevinni, ahol hàború esetén a jórészük azonnal elàrul és ezeket a tömegeket pontosan az az àllam teremtette meg pontosan azzal a kényszerítô politikàval és a hazafiassàg démonizàlàsàval évtizedekig amit most egy pillanat alatt hazafias szólamokkal szeretne megfordítani de úgy, hogy tovabbra is az àllam tulajdonànak és nem partnernek tekint.

Aztàn lehet sírni milyen a nép. A nemzeti oldal meg ami ugye az európai közösségre leselkedô legnagyobb fenyegetés minden év minden hónapjànak minden napjàn a sajàt hazàjàban, azt építve és azt szem elôtt tartva, az lenne a legesélyesebb, hogy elmegy, ha màs nem legkésôbb a tényleges bajban katonànak, csak ennek meg a jórésze az orszàg tényleges fizikai mûködtetését végzi az új európai bullshitszolgàltatókkal és a hàdikkmore késelôkkel szemben akiknek amúgy végtelen sok problémàjuk van a nàczikokkal, hogyaràkegyekiabelüket.

És ebbôl fakadóan van az, hogy ez az egész megbaszódik, mert van egy rakàs gazember, akik miközben az idióta vonalhoz làncoltàk az orszàgot és annak megfelelô idiótizmussal készültek fel az önàlló érdekérvényesítésre, aközben az idióta politikai vonaluk démonizàlt ellenfeleinek kikiàltott embereket kellene bevonzainuk, hogy azok megvédjék azt a rendszert ami azokat pàtyolgatja, akiknek a nevében a kormàny démonizàlja ezeket. Sok szerencsét Bobó!
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 557
5 231
113
Nagyon nem!
Ne az összlétszámhoz mérd, hanem ahhoz, hogy a targethez hiányzott 15.000 fő. Ami a cikk szerint is a target 25%-a. :eek:
Ráadásul ez a csökkenő toborzási szám csak tetézi, hogy jelenleg is rengeteg betöltetlen beosztásuk van.
Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag az összes haderőnemnél igen jelentős belépési pénz van. Kapnak biztosítást (ha jól tudom, akkor a család is), meg kapnak egy csomó más kedvezményt is. És még a leszolgált idő után a továbbtanulás is támogatott.
Na így sikerült ezt a számot összehozni.
Ez akkor okozhat komoly gondot, ha több évig így marad.

A linkelt cikk hosszasan sorolja az okokat is: Az amerikai katonák jelenleg sehol nem harcolnak, csökkent a munkanélküliség, emelkedtek a civil fizetések, több az alkalmatlanok aránya a jelentkezők között, a covid miatt akadozott a toborzás, csökkent a hadsereg iránti bizalom stb.
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 340
7 713
113
Egy 26 év alatti tizedes többet keres mint én (nem sajnálom tőle még véletlen sem!!!)és így sem vonzó a fiataloknak ez a dolog. Ebből én arra következtetek, hogy mást is mögé kéne rakni a pénzen kívül ennek a dolognak.
Gyűjtsenek össze pár fiatal és idős leszerelot
Hívják Meg őket egy közös beszélgetésre úgy hogy mennek humantol onnan és jegyzeteljek a beszélgetést és hidjetek el 5perc után a rendszer szidasa és miért szereltem le mint téma lesz, lenne megoldás de ezek a hülyék statisztikából akarnak rá jönni mit érez és mire van szüksége az embernek h oda menjen vagy maradjon mert nem csak az a fontos hogy be toborozzon hanem az hogy a bent levőket meg tartsa a rendszer de egyikse megy igazán.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 644
121 993
113
Gyűjtsenek össze pár fiatal és idős leszerelot
Hívják Meg őket egy közös beszélgetésre úgy hogy mennek humantol onnan és jegyzeteljek a beszélgetést és hidjetek el 5perc után a rendszer szidasa és miért szereltem le mint téma lesz, lenne megoldás de ezek a hülyék statisztikából akarnak rá jönni mit érez és mire van szüksége az embernek h oda menjen vagy maradjon mert nem csak az a fontos hogy be toborozzon hanem az hogy a bent levőket meg tartsa a rendszer de egyikse megy igazán.
Megtörtént.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Egy 26 év alatti tizedes többet keres mint én (nem sajnálom tőle még véletlen sem!!!)és így sem vonzó a fiataloknak ez a dolog. Ebből én arra következtetek, hogy mást is mögé kéne rakni a pénzen kívül ennek a dolognak.
De egy 26 éves tizedes már picit többet keres, mint egy postás. Ami mellé mondjuk cserébe mivel vészhelyzet van talán le se szerelhet.
De lehet már le lehet szerelni, ezt nem tudom.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 127
113
Ez akkor okozhat komoly gondot, ha több évig így marad.

A linkelt cikk hosszasan sorolja az okokat is: Az amerikai katonák jelenleg sehol nem harcolnak, csökkent a munkanélküliség, emelkedtek a civil fizetések, több az alkalmatlanok aránya a jelentkezők között, a covid miatt akadozott a toborzás, csökkent a hadsereg iránti bizalom stb.
Több éve így van!
 
  • Tetszik
Reactions: Rferi66

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 127
113
Gyűjtsenek össze pár fiatal és idős leszerelot
Hívják Meg őket egy közös beszélgetésre úgy hogy mennek humantol onnan és jegyzeteljek a beszélgetést és hidjetek el 5perc után a rendszer szidasa és miért szereltem le mint téma lesz, lenne megoldás de ezek a hülyék statisztikából akarnak rá jönni mit érez és mire van szüksége az embernek h oda menjen vagy maradjon mert nem csak az a fontos hogy be toborozzon hanem az hogy a bent levőket meg tartsa a rendszer de egyikse megy igazán.
Ez a toborzáson nem segít. Ez csak a megtartási esélyeket növelheti.
De az az igazság, hogy itt évről évre változik a gazdasági, társadalmi, geopolitikai helyzet is, amihez ennek a párbeszédnek folyamatosnak kellene lennie.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 127
113
A drón, a cyber, a kemény megjelenés és sportosság lehet vonzó, de valami 48-as színházi ruhafogas nem az.
A mai fiatalságnak nem tudsz olyat mutatni, amivel vonzóvá teheted a Honvédséget. Legalábbis nem olyan bevonuló számban, ami elegendő lenne a hazai igényekhez.
 
K

kamm

Guest
as Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Franciaország ....
Hirtelen az első 3 olyan országot idevetem, ahol igen komoly gondok vannak a toborzás terén.
Ezek szerint ők is szarnak a katonáikra?
Ideat ahhoz kepest vannak gondok, hogy egy teljesen abszurd méretű hadsereget tartunk fenn, másfél milliós létszámmal. Bőségesen van miből lefaragni azt a par tízezret, ami elmaradt avagy bedobnak X pénzt, és megoldják valahogy (pl pilótáknak most megint ajánlanak $50k egyszeri bonust, ha maradnak újabb 4-5 evet stb.)
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 110
4 101
113
Mondjuk hàborús vészhelyzeti kormànyzat idején? Esetleg tudatosítani a néppel végre nem ködös, egyben göbbelsien egyszerûsített közlendôben, hogy mi van? Ja, az valós kellene legyen, mert ugye àtverés utàn sok dühös fegyveres embert okozna.

Mert valójàban ez az igazi baj. Hogy elitizmus van kiépítve a tàrsadalom minden szegletében és ehhez hülyén is jók az emberek. Ezért részben hülyék is a vezetôk is, akik rohadtul képesek ràcsodàlkozni, hogymà' megint roncsa valami a jó gdp-t.

És mivel ez hatja àt az egészet annak a hitével, hogy ez valós a rendszerben értelmezett kereteiben, ezért a kommunikàciója is megreked. Rég gyorsítàs helyett egy majdnem segélykiàltàst kellett volna lenyomnia Bobónak a tévében, ismételt hirdetésben.

Ehelyett azt hiszik, hogy egy amúgy kibaszottul àltaluk felszopott önzô rendszernek a komcsi önmegítéléa és felelôsségvàllalàsi mintaja utàn kiépített generàciónként egyre nagyobb faszsàgokban hinni kényszerített népe egycsapàsra visszavedlik hôs szkíta katonanéppé teljes felelôsségvàllalàssal úgy, hogy közben a szbadsàg azon fokànak àlmàt sem kapja mellé a faszfejektôl, mert a gdp fogalma fontosabb?

Meyik fog elmenni? Amelyik csak pénzért mozdul és nem a kevesebbért? Vagy az internacionalista? Vagy az új európai embertípus ami Magyarorszàg kimúlàsàért rajong? Vagy a teljesen agyatlan hàdikkmore én aztàn nem megyek a hollóképû magyarokkal hogyaràkegyekiabelüket? Ezeknek a típusoknak a tömegeit maximum kényszerrel tudod bevinni, ahol hàború esetén a jórészük azonnal elàrul és ezeket a tömegeket pontosan az az àllam teremtette meg pontosan azzal a kényszerítô politikàval és a hazafiassàg démonizàlàsàval évtizedekig amit most egy pillanat alatt hazafias szólamokkal szeretne megfordítani de úgy, hogy tovabbra is az àllam tulajdonànak és nem partnernek tekint.

Aztàn lehet sírni milyen a nép. A nemzeti oldal meg ami ugye az európai közösségre leselkedô legnagyobb fenyegetés minden év minden hónapjànak minden napjàn a sajàt hazàjàban, azt építve és azt szem elôtt tartva, az lenne a legesélyesebb, hogy elmegy, ha màs nem legkésôbb a tényleges bajban katonànak, csak ennek meg a jórésze az orszàg tényleges fizikai mûködtetését végzi az új európai bullshitszolgàltatókkal és a hàdikkmore késelôkkel szemben akiknek amúgy végtelen sok problémàjuk van a nàczikokkal, hogyaràkegyekiabelüket.

És ebbôl fakadóan van az, hogy ez az egész megbaszódik, mert van egy rakàs gazember, akik miközben az idióta vonalhoz làncoltàk az orszàgot és annak megfelelô idiótizmussal készültek fel az önàlló érdekérvényesítésre, aközben az idióta politikai vonaluk démonizàlt ellenfeleinek kikiàltott embereket kellene bevonzainuk, hogy azok megvédjék azt a rendszert ami azokat pàtyolgatja, akiknek a nevében a kormàny démonizàlja ezeket. Sok szerencsét Bobó!
Mondjuk kezdjük azzal, hogy nem hazaárulózunk, ügynöközünk le a diáktól a nyugdíjasig mindenkit, aki nem simul bele az ország kirablásában élen járó NER rendszerébe!
Akkor máris lenne egy valódi 2/3, nem a választási rendszer szerinti!
Ilyen Pintér, Rogán, Bobó, Orbán....féléktől (nem) kicsit furcsán hangzik, hogy összefogásra szólítanak fel, annak az országnak a védelmében amelynek ők a vezetőjeként ellenük is uszítanak, folyamatosan, ok nélkül.