Az Iszkander is ballisztikus, de annak is száz kilométerekben mérhető a hatótávolsága. A belaruszban állomásozó MiGek biztos nem mennek sokkal messzebb, miért tennék?Szerintem gyorsabban érkezik be,kevesebb idő van reagélni-de az is elég,ha a Patriot tűzkészültségben van.
400km-ről való inditásnál a MiG repülési magasságátol függően,de érzékelik az inditást a távolfelderitő lokátorok.Patriot üteg meg adatkapcsolaton keresztül megkapja az adatokat-ideális esetben csak közvetlenül az efogáshoz kell felkapcsolnia a lokátorát.
PAC-3 max célsebessége 3000m6sec,az több mint 12000km/h.Hangsebesség egy kicsit furmányos dolog,mert nem konstans érték,de 340m/sec -al szokás számolni,az egyszerűség kedvéért.( @ghostrider bizton pontosabb értékeket tud mondani,mert magasságtol is változik az érték)
400km lőtáv meg felvet egyébb kérdéseket is.Minden ballisztikus rakétának van minimális lőtávja.2000km max lőtávhoz elég kevés a 400km minimálisnak........
Szerintem a Kinzsal nem vesziti el a sebessége felét a végfázisban,de nem is kell annyit elveszitenie,hogy paraméterhatárokon belül legyen.HA tényleg nem éri el a 10Machot (a ha kell,mert ezek egyenlőre csak szóbeli jelentések,nincsennek konkrét radaradatokkal nyilvánosan alátámasztva.De egyébként a kisebb sebességnek lehet oka a kis lőtáv is,nem az ahoz szükséges ideális pályán halad a rakéta-de az elfogás szempontjábol a végfázisi sebesség a fontos),akkor meg eleve paraméterhatárokon belüli a sebessége.
Szerintem az ukrán Patriotok nem kapnak olyan minőségű céladatot ebben a pár percben, hogy arra rakétát tudjanak indítani, csak a végfázishoz egész közel.
Amire egyébként jó bizonyíték lehet, hogy a teljes üteget kitárazták azon a bizonyos éjszakán (bepánikoltak).
De ahogy írtam, a legközelebbi Kinzsal támadásnál kiderül