Az orosz hadsereg lőtte hátba a wagnert, nem fordítva, az árulók az orosz felsővezetésben keresendők.
A Wagner ráutaló magatartással bionyította, hogy igaz hazafiak - több 10ezren estek el a legnehezebb harcokban
Teljesen megértem Prigozsint, hogy tele lett e töke.
A helyzet hasonló ahhoz, mint amikor 1919-ben a Magyar Vörös Hadsereg hátba lőtte a Székely Hadosztályt.
Most annak kell drukkoljunk, hogy
1) a puccs minél hamarabb érjen véget;
2) lehetőleg Prigozsin győzelmével.
Ne haragudj, de te is csak egy fotelnapoleon vagy, mint a híreket követő többmillió ember. Te, én, mi a valós helyzet töredékét látjuk csak. A döntésekhez szükséges információknak töredékével sem rendelkezünk, mi csak követjük a híreket, nincsenek hírszerzési adataink, sem szimulációink, hogy az ellenfelek mire mit lépnének. Az a baj, hogy Prigozsin sincs képben. Még ha többet is tud nálunk, mit tud ő arról, ami az elmúlt 30-50-100 év alapján ide vezetett, mit tud arról, hogy az orosz hírszerzésnek milyen információi vannak a NATO terveiről, képességeiről, szándékairól?
"A Wagner ráutaló magatartással bionyította, hogy igaz hazafiak - több 10ezren estek el a legnehezebb harcokban"
A wagnerben harcoló orosz katonák bizonyítottak, ez igaz.
"Teljesen megértem Prigozsint, hogy tele lett e töke."
Mivel? Szerinted ez így működik, hogy egy kiskirálynak tele a töke, mert 10-20 ezer alkalmazottját elveszítette egy olyan háborúban, ahol a két oldal vesztesége átlépte az 500ezret, és ahol a tét az állam fennmaradása és a globális erőegyensúly kérdése?
a puccs minél hamarabb érjen véget
így van
2) lehetőleg Prigozsin győzelmével.
Fogalmunk sincs, hogy ez Oroszországra, Magyarországra, a globális helyzetre nézve milyen hatással lenne.
Én nem tudok olyan valamiért lelkesedni, amiről jelenleg nem tudom megállapítani, hogy nekem hasznot hoz, vagy kárt okoz.