[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 106
32 692
113
Simplicius cikkéből:

Prigozsin közzétett egy videót, amely azt állítja, hogy az orosz MOD "bombázott" egy Wagner hátsó területet, sok Wagner halottal. A videón azonban nem látható halott, és csak néhány aprónak tűnő, megrendezett égő falevél.
Még Sztrelkov is úgy véli, hogy hamisítvány:

Prigozsin kijelentését, miszerint az Orosz Fegyveres Erők ma délután rakétatámadást indítottak a Wagner-helyszín ellen, mérlegelve teljesen elutasítom és hazugságnak tartom. Ha volt csapás, akkor azt (logikusan) csakis Wagner maga adhatta le (vagy inkább megrendezett). Indoklás: a "Wagner" likvidálásához egyáltalán nem szükséges, hogy csapást mérjenek egyes táborokra. Elég, ha magát Prigozsitt "döngetjük". Illetve talán még valakit a belső köréből vele együtt. És ennyi. És a közönséges katonák és parancsnokok megütése teljes hülyeség - még Sojgu és Geraszimov is elég értelmes ehhez. Na most, ha magát Prigozsint a "parancsnoki tanácsával" együtt rakétával borítanák be, akkor is elhinném. És így ez egy hazugság. Pont.

Egy újabb videóban Prigo teljesen kiborult, és véleményem szerint ez volt az első alkalom, amikor Prigozsin egyenesen hazudott (és méghozzá kegyetlenül). Ez volt az első alkalom, amikor valóban komolyabban megkérdőjeleztem az indítékait, mert egyszerűen nem tudtam mentálisan összeegyeztetni, hogyan lehetséges, hogy ilyen teljesen vad és objektíven hamis állításokat találjon ki. Nézze meg a videót, és ítélje meg maga.

De néhány példa: azt állította, hogy az orosz MOD hazudik, és az AFU valóban áttörte az orosz védelmet, és eljutott Tokmakig. A probléma az, hogy már másnap (ma) felfelé három különálló orosz csapategység különböző városokban, Szadove és Urazsnoje városokban olyan videókat tett közzé, amelyek bizonyítják, hogy nem csak, hogy ők ellenőrzik azokat a városokat, amelyeket Prigozhin azt állította, hogy az AFU már áttört, hanem hogy a front nyugodt, és még csak harcok sem voltak sehol a közelükben, nemhogy bármilyen fantázia áttörés, amiről ő beszél.

Ne feledjük, hogy ez azután történt, hogy már többször is lebukott ilyen hazugságokon, amelyekről nemrégiben már beszámoltam. Például amikor Prigozsin azt mondta, hogy az orosz csapatok elvesztették Berkhovkát Bakhmut ÉNY-i sarkánál, csak hogy másnap cáfolják, hogy az orosz 200. brigád csapatai Berkhovkán belül bizonyították, hogy nem mentek el sehova.

A tegnapi videóban azt is mondta, hogy az AFU elfoglalta Piatykhatky-t, ami szintén tévesnek bizonyult, mivel az AFU-t kiűzték onnan és a település a "szürke zónába" ment. A továbbiakban azt állítja, hogy Ukrajna eddigi ellentámadása katasztrofális volt ...Oroszország számára. Teljesen más világban él?

A videó hosszabb változatában pedig további katasztrofális állításokat tesz, amelyek szintén nem csak nevetségesek, hanem objektíven tévesek, sőt, hazaárulásnak minősülnek. Vagy ez, vagy teljesen elmebeteg:

Prigozsin szerint Ukrajna 8 éve nem bombázza a Donbászt, a védelmi minisztérium pedig kitalálja a tényeket, hogy jó színben tüntesse fel magát:

- A Donbasszal határos területeken mi ütöttük őket, ők ütöttek minket. Ez történt mind a 8 hosszú év alatt, 2014-től 2022-ig. Február 24-én semmi rendkívüli nem történt.

- 2014 után Donbászt kifosztották az elnöki adminisztráció, az FSB és az oligarchák emberei. A tábornokok elfűrészelték a "LDNR" népi milícia hadtestének szánt pénzt. A tábornokok pénzt kaptak a "halott lelkekért".

- A védelmi minisztérium megtéveszti a közvéleményt, és Ukrajna őrült agressziójáról beszél, mintha az egész NATO-blokkal együtt támadnának meg minket. Az "SVO" teljesen más okokból indult el.

- Zelenszkij, amikor elnök lett, kész volt bármilyen megállapodásra. Csak le kellett volna szállni az Olimposzról, elmenni tárgyalni.

- Rosszul megtervezett művelet. Valamiért egy rakás idióta úgy döntött, hogy ők annyira okosak, hogy senki sem fogja érteni, hogy mit csinálnak a "gyakorlatok" alatt, és senki sem fogja megállítani őket

Vegyünk végig néhányat közülük.

Először is, azt mondja, hogy az orosz Védelmi Minisztérium 8 éve hazudik, és hogy Ukrajna valójában nem bombázza a Donbászt. Ezt az orosz MOD találta ki, hogy cassus belli-t generáljon a háborúba való belépéshez és az SMO elindításához. Tudja ezt itt valaki komolyan alátámasztani?

A másik nagy, fentebb fel nem sorolt, hogy azt mondta, hogy az SMO "valódi oka" az, hogy az orosz oligarcháknak kell ez a háború. Ez annyira ellentmond az igazságnak, hogy még Sztrelkovnak is cáfolnia kellett egy olyan hozzászólással, ahol azt mondta, hogy ez pont az ellenkezője. Az oroszországi liberális rezsim és az oligarchák bármit megtennének azért, hogy véget vessenek az SMO-nak, és folytassák vidám üzleteiket a nyugati "partnereikkel". Azt állítani, hogy az SMO azért indult el, mert "az oligarchák" akarták, egyszerűen képtelenség.

A probléma az, hogy sok szava vonzó. Nagyobb érzékeinkre apellálnak, hogy elhiggyük, hogy az igazság fehér lovagja Oroszország javára eltakarítja a korrupt intézményeket, és mindezt szirupos, hazafias nyelven fejezik ki. És ha ez igaz lenne, én teljes mértékben támogatnám őt. De ahogy fentebb rámutattam, az általa állított adatok túlnyomó többsége egyenesen, objektíven hamis. Szó szerint kitalálja és hazudik; vagy ez a helyzet, vagy tragikusan félretájékoztatták.

A második legnagyobb pont pedig az, hogy ha a legtöbb dolog, amit állít, igaz lenne, akkor a tényleges orosz katonák, a föld sója harcosok a terepen támogatnák őt és alátámasztanák a szavait. De sajnos naponta tucatnyi új jelentést látok a tényleges orosz katonáktól a helyszínen, és egyik sem tükrözi azt, ami akár csak távolról is megközelítené azt, amit ő mond. Sőt, több, közvetlenül a frontvonalról - ahol egyébként Prigozhin nincs jelen - érkező friss jelentés a tézisének teljes ellenkezőjét állítja: azt mondják, hogy rengeteg lőszerük van, jó az ellátmányuk, magas a moráljuk stb. Senki sem panaszkodik azokra a dolgokra, amik miatt ő sír.

A másik legnagyobb dolog az időzítés. Ezen a legkritikusabb ponton, pontosan akkor, amikor a végső őrület csúcspontján vagyunk, és Ukrajna a szakadék szélén táncol, olyannyira, hogy jelentős egzisztenciális hamis zászlókat és terrorakciókat dolgoznak ki Oroszország ellen - ez az az időpont, amikor Prigozsin hirtelen az Oroszország elleni látszólagos hátba támadást választja? A legkritikusabb és legérzékenyebb pillanatban Prigozsin meg akarja gyengíteni, demoralizálni és teljesen kiszolgáltatottá akarja tenni Oroszországot az ellenségeinek? Ennek egyáltalán nincs értelme, és valójában a felszínen úgy tűnik, mintha Prigozsin valójában az AFU-val/SBU-val együttműködve koordinálná az Oroszország elleni hatalmas terrortámadásukat.

Mi mással lehetne magyarázni ennek az incidensnek az időzítését? Pontosan összehangoltnak tűnik az AFU/CIA fejlődő kampányaival, hogy megmentsék a katasztrofálisan elbukott offenzívájukat.

Az egyetlen módja annak, hogy az időzítés bizonyos értelemben kicsúszott volna a kezéből, az, ha korábbi elméletem helytálló, miszerint az orosz védelmi minisztérium már igyekezett letartóztatni őt, amiért megtagadta Wagner felvételét a MOD hierarchiájába. Ha ez a helyzet, akkor Prigozsin úgy érezhette, hogy ketrecbe van zárva, és nincs választása. Mivel tudta, hogy az ideje lejár, talán kétségbeesetten próbálkozott.

Ezzel kapcsolatban azonban vizsgáljunk meg néhány lehetséges lehetőséget arra, hogy mi is történhetett valójában.

Prigozsin együttműködik az AFU/SBU/CIA-val, hogy hátba támadja és elpusztítsa Oroszországot, és összehangolja velük a tetteit.

Prigozsin titokban Putyinnal dolgozik együtt, hogy eltávolítsa a csökönyösen bebetonozott orosz parancsnokságot. Vegyük észre, hogy Prigozsin egyetlen szónoklatában sem vádolta meg Putyint, vagy akár csak megemlítette a nevét. Lehetséges, hogy mindez színjáték, hogy egy "békéltető alku" létrejöjjön, ami Sojgu "félreállítását" eredményezi. Putyin korábban már több nagynevű silovikit "oldalról előléptetett" (valójában lefokozott) a múltban. Például Szergej Ivanovot, aki miniszterelnök-helyettes és elnöki kabinetfőnök volt, "áthelyezték" valamilyen "ökológiai" osztály élére. Lehetséges, hogy Sojigut fügefalevélként használják fel a patthelyzet megoldására, és "oldalirányban" áthelyezik valamilyen más, látszólag "fontos" (de valójában irreleváns) pozícióba?

Valójában minden "úgy van, ahogy van", és amit a konfliktus felszínén látunk, az nagyjából azt jelenti, ami valójában történik.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 904
13 781
113
Anno Jelcin helyett is azért lett Putin, illetve tudott ő lenni, mert
elfogadhatóbb volt a nemzetközi közösségnek, mint a megbízhatatlan Jelcin.
Ha esetleg Prigozsin odáig jut, ő is rá fog jönni, hogy csak akkor tarthatja meg
a megszerzett hatalmat, ha jóban van a többi ország nagy részével.
Bocs szőr...Jelcin annyira megbízható volt a nyugatnak, hogy ki is árulta a fél országot... mindenki azt csinált vele amit akart, ha volt elég vodka...nem volt józan pillanata a külföldi látogatásokon sem. Tele van vele a világháló. Pont AZÉRT lett fater a boss, hogy a nyugat NE azt csináljon az oroszokkal, amit akar...
Jaj...akartam írni...spekulálhatunk mi itt amit akarunk, de akkor se ér fel egyikünk se Hóbagoly tehetségével anno :) őt felülmúlni nem lehet!!!! :) (amúgy én nagyon csíptem)
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
Bocs szőr...Jelcin annyira megbízható volt a nyugatnak, hogy ki is árulta a fél országot... mindenki azt csinált vele amit akart, ha volt elég vodka...nem volt józan pillanata a külföldi látogatásokon sem. Tele van vele a világháló. Pont AZÉRT lett fater a boss, hogy a nyugat NE azt csináljon az oroszokkal, amit akar...
Nincs hangulatom vitatkozni ezen a csodálatos szombati reggelen.
 
  • Vicces
Reactions: Catles and Anti

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 017
113
Azt valaki tudja, hogy a Wagner mekkora erőt képviselhet élő erőben?
Tízezres nagyságrend. A kérdés inkább az, hogy ha arra kerül a sor, vajon hány alakulatot tudnak átállítani?

Volt hír mindenféle helikopteres támadásról (a wagneres menetoszlop ellen), stb, de videót nem láttam róla, szerintem dezinfó, egyelőre. Ugyanis már minden tele lenne képekkel/videókkal, mert állítólag a Wagneresek le is lőttek párat ezekből.

Egyébként ez egy jó csatorna, nem a “szokásos” vojenkor szutyok:
 
  • Tetszik
Reactions: laci74 and plushun

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 904
13 781
113

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
995
8 942
113
Nem a Wagner pillanatnyi létszáma a lényeges kérdés, hanem az orosz vezérkar és szolgálatok állományának a véleménye és hozzáállása. Véleményem szerint ez nem show, hanem valós és kizárt, hogy Prigozsin a saját szakállára egyedül vágott bele a sztoriba. Putyin bukása kézzel fogható közelségbe került, amit nem is csodálnék az orosz 9/11 (02/24) óta.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 106
32 692
113


Valami nyugaton élő orosz nacionalista lehet szerintem, valahol azt olvastam, hogy a régen "The Saker" néven publikáló arccal lehet azonos. Bár "Saker" sokkal valóságtól elrugaszkodottabb dolgokat írogatott anno. Bár lehet, hogy az elmúlt 1 év kissé visszarángatta a valóság talajára.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 074
92 143
113
Nos!

Írtam korábban, hogy Putyin szerintem nem volt elég határozott/bátor az elmúlt 1.5 évben, és hagyta, hogy a nyugat olyan szintre eszkalálja a propagandát és a nyugati közvélemény oroszellenes kondícionálását, ahonnan már nincs vissza út a nyugatnak. Ezt soha nem szabadott volna hagyni.
Értem én, hogy csak pár percen múlt a kijevi siker, de akkor all-in kellett volna menni, főleg ha előtte szóban belengette (ha bárki beavatkozik, olyan válasz lesz, amilyet a történelem nem látott - aztán nem láttunk semmit). Február 25-n a döntési központokat meg kellett volna semmisíteni - rada, elnöki palota, elnöki rezidencia, minisztériumok, rendőrségi központok, SZBU, kijev környéki laktanyák, amerikai, brit nagykövetségek, infokommunikációs központok, adatközpontok - én össz-vissz 1 TV torony elleni támadást láttam. Azóta is van net, telefon, TV-rádió ukrajnában, szabadon megy a propi, ahelyett, hogy feb 25-től az orosz propi menne.
Mindezt akkor kellett volna, amikor még nem volt nyugati légvédelem, és pár km-re álltak a hadszlopok.

Ha már ezek nem történtek meg, akkor az első nyugati fegyverszállítások után jelzésértékű válaszcsapást kellett volna indítani. Teljes mozgósítás, fehérorosz hadsereg beolvasztása és Kovel-Luck-Lvov irányba a nyugati határ lezárása. Ez se történt meg.

Mindezek mellett mi nem látunk bele azokba a lapokba, amikbe Putyin igen. Prigozsin se. Hiheti ő most azt, hogy ő az erős, a csupa szív orosz népvezér, aki majd igazságot tesz, de lehet nem véletlenül történtek úgy a dolgok, ahogy. Pl én se értettem soha, hogy 2014-ben miért nem csinálták meg az oroszok menetből egész ukrajnát? Miért hagyták, hogy felnőjjön egy totálisan náci generáció, aki már nemhogy semmilyen közösséget nem érez az oroszokkal (pedig mind azok), hanem egyenesen gyűlölik őket. Erre Putyin válasza az volt - 2014 Oroszországa gazdaságilag nem élte volna túl azokat a szankciókat, amiket most kaptak. A minszki megállapodásokkal az oroszok is pont úgy nyertek időt, ahogy az ukránok. Átállították a gazdaságot, és a totális szankciózás ellenére a gazdasági virul.

Prigozsinnak lehet nem tetszik, hogy 10-20 ezer embere odaveszett, és Oroszországnak inkább használnia kéne a valós erejét, ahelyett, hogy álló-felörlő háborúban ő is elveszítsen pártízezer katonát, de a teljes képet kell nézni: lesz-e Oroszország, és milyen Oroszország lesz 10-50-100 év múlva?
Ebben Putyin biztos nagyobb tudással bír, mint akár mi, akár a CIA, akár Prigo.

Jelen helyzetben Prigozsin tette árulás. Lehet, hogy ő azt hiszi, hogy helyes amit tesz, és az is lehet, hogy tényleg az. Ezt mi átlagemberek nem fogjuk tudni megmondani ma.

Egy pár percre én is eljátszottam a gondolattal, hogy ez csak színjáték. Ha az, akkor az csak erősítené azt, hogy Putyin óriási játékos.
Ha nem az, akkor hiába minden igazságtartalom, Prigozsin az orosz állam létét veszélyezteti. Senkit nem tudott maga mellé állítani (Hodorkovszkijt hagyjuk). Ha mondjuk egy Szurovikinnel vállvetve indultak volna ennek neki, más lenne a véleményem, de Szurovikin az elsők között szólalt meg ellene.

Aki itt most bármit ki mer jelenteni, az egy bohóc. Akkor is, ha a dolgok a végén úgy alakulnak, hogy igaza lesz. Mert valakinek igaza lesz, az egyik forgatókönyvről ki fog derülni, hog az a frankó. De hogy melyik, azt a legjobb esetben is legfeljebb Putyin, Prigo és a legbelsőbb körök tudhatják.
Az orosz hadsereg lőtte hátba a wagnert, nem fordítva, az árulók az orosz felsővezetésben keresendők.
A Wagner ráutaló magatartással bionyította, hogy igaz hazafiak - több 10ezren estek el a legnehezebb harcokban
Teljesen megértem Prigozsint, hogy tele lett e töke.
A helyzet hasonló ahhoz, mint amikor 1919-ben a Magyar Vörös Hadsereg hátba lőtte a Székely Hadosztályt.

Most annak kell drukkoljunk, hogy
1) a puccs minél hamarabb érjen véget;
2) lehetőleg Prigozsin győzelmével.
Katonailag bizonyított a Wagner, sokkal szervezettebben és hatékonyabban harcoltak, mint az orosz átlag

A háborús kritikája Prigozsinnak igaz .
A puccs, amit most meghúzott természetesen Moszkvából árulás. De kérdés Moszkva korábban nem árulta el a fronton a katonákat, amikor tavaly tavasszal felkészületlenül a darálóba küldte őket??

Prigo dilemma. Mi a nagyobb árulás? Folytatni ezt a a háborút, ahol az orosz katonák legjobbjai halnak meg 10.000-esével vagy megdönteni az alkalmatlan orosz vezetést, miközben az ukránok támadnak?

Prigo sztem is egy stróman, egy arc a Wagner élén. Ki pénzeli őket? Mely orosz oligarchák? Kína, USA?? Mind más érdekből. Nem antiszemitizmusból, de azt se feledjük, hogy Prigo zsidó. Márpedig ezt az izraeli szálat sem hagynám ki jó konteosként.

Idáig nincs komoly ellenállás az orosz regularis erők részéről. A Voronyezsi autópályablokád kritikus lehet. A Wagner állítólag két rájuk támadó orosz helit leszedett. De a szárazföldi erők nem támadják őket..

Ahogy Putyin mondta Oroszország megismételheti a történelmet az első világháborús összeomlást. De ezért 100%-ban ő a felelős!!!

Az ukránok meg fogják várni, amíg az oroszok egymást kezdik el lőni és áttörik a déli frontot. Ezt most már csak ők tudják elbaszni. Sokan mondták befagyott konfliktus lesz egyik fél sem lesz képes döntő győzelemre, kivéve, ha vmelyik hátország összeomlik. Az oroszok ezt a szívességet is megtették.

Ami minket érint, majd hétfőn nézzétek rá a gázárra meg a forintra.
Putyin minket is gallyra vág nemcsak az országát. Lehet megkínálják őt is novicsokkal. Előrébb mondjuk nem leszünk...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 074
92 143
113
Tízezres nagyságrend. A kérdés inkább az, hogy ha arra kerül a sor, vajon hány alakulatot tudnak átállítani?

Volt hír mindenféle helikopteres támadásról (a wagneres menetoszlop ellen), stb, de videót nem láttam róla, szerintem dezinfó, egyelőre. Ugyanis már minden tele lenne képekkel/videókkal, mert állítólag a Wagneresek le is lőttek párat ezekből.

Egyébként ez egy jó csatorna, nem a “szokásos” vojenkor szutyok:
Voronyezs
 
  • Hűha
Reactions: fip7 and zeal

jeff

Active Member
2015. november 24.
51
234
33
rats-leaving-a-sinking-ship.jpg

Ez a kettő? Komoly :) Egyébként az, ami Isztambulba repül, az Euro-Asia Air tulajdona, ami egy kazahsztáni légitársaság. Szóval valószínűleg nem egy pánikba esett orosz oligarcha nyergelte fel a magángépét, hogy sietve távozzon.
Szerk.: Hopsz, most már van egy gazpromos gép is, lehet hogy tényleg menekülnek a gyávák :) Vajon ki éri el Moszkvát hamarabb, a zenészek, vagy az ukránok?
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
604
7 315
93
Katonailag bizonyított a Wagner, sokkal szervezettebben és hatékonyabban harcoltak, mint az orosz átlag

A háborús kritikája Prigozsinnak igaz .
A puccs, amit most meghúzott természetesen Moszkvából árulás. De kérdés Moszkva korábban nem árulta el a fronton a katonákat, amikor tavaly tavasszal felkészületlenül a darálóba küldte őket??

Prigo dilemma. Mi a nagyobb árulás? Folytatni ezt a a háborút, ahol az orosz katonák legjobbjai halnak meg 10.000-esével vagy megdönteni az alkalmatlan orosz vezetést, miközben az ukránok támadnak?

Prigo sztem is egy stróman, egy arc a Wagner élén. Ki pénzeli őket? Mely orosz oligarchák? Kína, USA?? Mind más érdekből. Nem antiszemitizmusból, de azt se feledjük, hogy Prigo zsidó. Márpedig ezt az izraeli szálat sem hagynám ki jó konteosként.

Idáig nincs komoly ellenállás az orosz regularis erők részéről. A Voronyezsi autópályablokád kritikus lehet. A Wagner állítólag két rájuk támadó orosz helit leszedett. De a szárazföldi erők nem támadják őket..

Ahogy Putyin mondta Oroszország megismételheti a történelmet az első világháborús összeomlást. De ezért 100%-ban ő a felelős!!!

Az ukránok meg fogják várni, amíg az oroszok egymást kezdik el lőni és áttörik a déli frontot. Ezt most már csak ők tudják elbaszni. Sokan mondták befagyott konfliktus lesz egyik fél sem lesz képes döntő győzelemre, kivéve, ha vmelyik hátország összeomlik. Az oroszok ezt a szívességet is megtették.

Ami minket érint, majd hétfőn nézzétek rá a gázárra meg a forintra.
Putyin minket is gallyra vág nemcsak az országát. Lehet megkínálják őt is novicsokkal. Előrébb mondjuk nem leszünk...
Nem vitatva a tényállításokat: te elfogadhatónak tartod-e 10-20-50 ezer katona feláldozását (látszólag értelmetlenül), ha a mérleg másik serpenyőjében az orosz állam léte, és egy olyan hosszú távú stratégia győzelemre juttatása van, amely biztosítja az állam globális pozíciójának erősítését? És itt egy 140 milliór országról beszélünk.

Ezért írtam, hogy fogalmunk sincs. Ráadásul egyikünk sem vezetett egy atomhatalmat 25 éven át. Ez olyan pozíció, ahol a pozíciódból adódóan saját katonáid tízezrei is csupán parasztok a sakktáblán, és lehet most fel kell áldozni ennyit, hogy az orosz állam léte fennmaradjon.

Ki Prigozsin, hogy felülbíráljon ilyen döntéseket?

Lehet valahol fogadni arra, hogy Prigo életben lesz-e január 1-n? Ha ugyanitt lehet Putyinra is fogadni, és mindegyik 1:2-nél jobban fizet, akkor jó esély lehet nagy pénzt szakítani, mert egyikük nem éri meg a jövő évet.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Ultrahang egész napos műsort szeretne.


Persze senkit nem hat meg, hogy ők mit szeretnének, de ha meg is valósítják, az már fontos és hasznos lehet a számunkra. Jó esélyük van, van hozzá anyag bőven.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle