[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Ugyan ezt látom bele én is. Meglátjuk pár hét múlva. Szerintem is ugrasszuk ki a nyulat a bokorból színház. Egyszerűen túl jól alakult eddig az oroszok védekezése, nem működik a terv hogy kényelmesen ledarálják az ukikat, mert nem akarnak jönni. Majd most, talán.
Szerintem nem színház annak ellenére sem, hogy vannak furcsaságai a dolognak. Ugyanakkor egy ilyen "műsornak" kockázatai is vannak, így kétlem, hogy Putyin ezt bevállalta volna. Az biztos, hogy "majd kiderül" (vagy nem), mi ez az egész, addig meg nézünk itt, mint hal a szatyorban. Szerintem Prigozsin túltolta a kreténbringát és már nem bír róla leszállni. Ő is népszerű az oroszoknál, a Wagner is az, sokan és sok mindenben igazat is adnak neki többé-kevésbé, de szvsz. a népszerűsége nem terjed addig, hogy szembe tudjon menni érdemben Putyinnal, meg hát ehhez a Wagner is kevés, főleg úgy, hogy ebben nem vesz részt a teljes társulat.

Mitől elbaszott az ukrajnai háború?
Eddig 200 milliárd dodónyi cash- t öntött be a nyugat, az EU most akar még 50-et,az Orosz gazdaság sosem volt ilyen erős,félgázzal 3x annyi hadianyagot termelnek mint a nyugat.
Évi 70 milliárdnyi honvédelmi büdzséből....
Az ukrán hadsereg szarrá van verve ,sokadik mozgósítás zajlik, az állam megszűnt funkcionálni,mondjuk már nem.most,a félévig tervezett ellentámadást 2 hét alatt belesütötték a sztyeppébe,hogy Washingtonig látszik a füstje,kitanulták a Patriotokat, egyéb nyugati fegyvereket,kb mindenből szereztek átvizsgálásra példányokat,stb.
Közben a hátországban átáll hazai/nem nyugati beszállítókra a repipar,atomerőműveket építenek,jóléti intézkedéseket hoznak,gyerektámogatási/gyerekvállalási kedvet ösztönzik,lekoccoltak a dodóról,swiftről,amcsi államkötvényekről,nincs korlátlan bevándoroltatás,woke,gender okádalom,bankcsőd,nyersanyag, alapanyag, energiahordozó hiány,nem hallottam, hogy a Föderáció tagállamai nem kapnának meg jogos pénzeket,stb.
Bontsd már ki nekem,légyszíves mit basztak el,köszi.
:)
Hogy sikerült a rántotta?

Szerintem nem színház annak ellenére sem, hogy vannak furcsaságai a dolognak. Ugyanakkor egy ilyen "műsornak" kockázatai is vannak, így kétlem, hogy Putyin ezt bevállalta volna. Az biztos, hogy "majd kiderül" (vagy nem), mi ez az egész, addig meg nézünk itt, mint hal a szatyorban. Szerintem Prigozsin túltolta a kreténbringát és már nem bír róla leszállni. Ő is népszerű az oroszoknál, a Wagner is az, sokan és sok mindenben igazat is adnak neki többé-kevésbé, de szvsz. a népszerűsége nem terjed addig, hogy szembe tudjon menni érdemben Putyinnal, meg hát ehhez a Wagner is kevés, főleg úgy, hogy ebben nem vesz részt a teljes társulat.
Simán benne van ebben minden. Most ki kell várni és figyelni, én is ezt teszem. Amit gondolok a helyzetről azt leírtam, azt vagy igazam lesz, vagy nem. Ha az ukránok támadnak, és csúnyán ráfaragnak, engem ha marad zavargás és káosz nélkül az orosz atomütőető egy kézben tobább nem érdekel hogy Putyin jön vagy marad, Prigó él vagy hal, pukkantok egy pezsgőt.

Lehet hogy azért csinàljàk, hogy az ukrànok ezen felbuzdulva ràmenjenek a frontra ahol bedaràljàk ôket. Ilyen húzàsnak nem lenne rossz, de ha nem ez van, akkor baj van orosz szempontból. És akkor Prigozsint likvidàlni kell orosz szempontból akkor is, ha igaza van,.mert egy ellenséges katonai erôt segít a tettével.
Bakhmutbál már megindultak az ukrik, állítólag már a nyugati kerületekbe visszaszivárogtak.
Orosz színház, mesterterv nincs. Csak dilettantizmus és káosz
Melyik Putyin mesterterv jött be az elmúlt másfél évben? Csak tűzoltás van, de Oroszország egyre jobban ég.

Gondolom mindenki elött köztudott(amennyiben nem akkor most szólok)Putyinnak van egy pittbullja akit ugy hivnak hogy Ramzan Kadirov.Ez az a fegyveres csoportosulás amit a belsö fegyveres lázadások elfojtására fog bevetni.Addig amig az Ahmat nyugton van addig szinjátéknak tekinthetö az egész.Ha az Ahmat bemozdul,elkezdhetünk gyanakodni,hogy komoly gondok vannak a Wagnerrel

Putyin úgy számol, hogy Voronyezs nem fog ellenállni és így akarja megállîtani a Wagnert?
Nem túl magabiztos....
Igen épp ezt akartam írni, hogy ez egy szalmaszálba utolsó kapaszkodás, amikor úgy gondolják már csak azzal lehet lassítani őket, hogy az üzemanyagutánpótlást megsemmisítik, mert különben látjuk a videókon, rendőrség etc csak integet, nem öngyilkosok, a reguláris erők pedig az Oka folyónál állítják fel a védelmi vonalat. Nekem olyan Budaörsi csata feelingem van.... Prigó jön a "gumikacsa" konvojjal, próbálják lassítani őket, amíg Putyóék készülnek a "budaörsi" csatára az Okánál - az odafele vezető úton csak integetnek vagy csatlakoznak az emberek, pont mint "IV. Károly vonatozásánál".
Közben mindenki más lerágja a körmét, hogy az atomkulcsok kinek a kezébe kerülnek és mit fog velük csinálni...

Mitől elbaszott az ukrajnai háború?
Eddig 200 milliárd dodónyi cash- t öntött be a nyugat, az EU most akar még 50-et,az Orosz gazdaság sosem volt ilyen erős,félgázzal 3x annyi hadianyagot termelnek mint a nyugat.
Évi 70 milliárdnyi honvédelmi büdzséből....
Az ukrán hadsereg szarrá van verve ,sokadik mozgósítás zajlik, az állam megszűnt funkcionálni,mondjuk már nem.most,a félévig tervezett ellentámadást 2 hét alatt belesütötték a sztyeppébe,hogy Washingtonig látszik a füstje,kitanulták a Patriotokat, egyéb nyugati fegyvereket,kb mindenből szereztek átvizsgálásra példányokat,stb.
Közben a hátországban átáll hazai/nem nyugati beszállítókra a repipar,atomerőműveket építenek,jóléti intézkedéseket hoznak,gyerektámogatási/gyerekvállalási kedvet ösztönzik,lekoccoltak a dodóról,swiftről,amcsi államkötvényekről,nincs korlátlan bevándoroltatás,woke,gender okádalom,bankcsőd,nyersanyag, alapanyag, energiahordozó hiány,nem hallottam, hogy a Föderáció tagállamai nem kapnának meg jogos pénzeket,stb.
Bontsd már ki nekem,légyszíves mit basztak el,köszi.
:)
Hát lehet közben most esik szét cserébe Oroszország….

Gondolom mindenki elött köztudott(amennyiben nem akkor most szólok)Putyinnak van egy pittbullja akit ugy hivnak hogy Ramzan Kadirov.Ez az a fegyveres csoportosulás amit a belsö fegyveres lázadások elfojtására fog bevetni.Addig amig az Ahmat nyugton van addig szinjátéknak tekinthetö az egész.Ha az Ahmat bemozdul,elkezdhetünk gyanakodni,hogy komoly gondok vannak a Wagnerrel
Mindegy ki mit ír a Twitteren, de Kadirov emberei nem fognak egyetlen Wagnerest sem megölni. Nincs olyan opció, hogy csecsenek öljenek oroszokat.

Update: a voronyezsi ü.a. tartaléknak lőttek (szó szerint).
Ez ma nagy előrelépés! Az orosz haderő az orosz infrastruktúrát , tartalékot támadja.
Putyin előre felégeti a Wagner tartalékait Moszkva felé.
Eszerint komoly erők indithatták a puccsot, legalábbis Putyin így értékeli. Nem bízik abban, hogy Voronyezst megtartják a hozzá hű erők.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az osintról meg annyit azt is lehozta, hogy a rosztovi lakosok vitatkoznak a wagnerrel.

Putyinnak 2. pitbullja volt. A Wagner és a csecsenek....

Igen épp ezt akartam írni, hogy ez egy szalmaszálba utolsó kapaszkodás, amikor úgy gondolják már csak azzal lehet lassítani őket, hogy az üzemanyagutánpótlást megsemmisítik, mert különben látjuk a videókon, rendőrség etc csak integet, nem öngyilkosok, a reguláris erők pedig az Oka folyónál állítják fel a védelmi vonalat. Nekem olyan Budaörsi csata feelingem van.... Prigó jön a "gumikacsa" konvojjal, próbálják lassítani őket, amíg Putyóék készülnek a "budaörsi" csatára az Okánál - az odafele vezető úton csak integetnek vagy csatlakoznak az emberek, pont mint "IV. Károly vonatozásánál".
Közben mindenki más lerágja a körmét, hogy az atomkulcsok kinek a kezébe kerülnek és mit fog velük csinálni...

Igazi királydrámát látunk. A színpadon Prigozsin és a Wagner. 1. felvonás.
A függöny mögött felkészül, Kadirov és a hirtelen függetlenedni ismét vágyó Csecsenek. A 2. felvonásban ők jönnek.
A 3. felvonásban Grúz , Oszét előadást láthatunk esetleg.