[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 774
113
Lukasenko az orosz elnökkel egyetértésben tárgyalt Prigozhinnal.
Prigozsin elfogadta Lukasenka javaslatát, hogy állítsák le a Wagner-mozgalmat Oroszországban, és tegyenek további lépéseket a feszültség enyhítésére – közölte a fehérorosz elnök sajtószolgálata.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Na, ennek is csak a pofája nagy :D

Prigozhin says it's over:
"They were going to dismantle PMC Wagner. We came out on 23 June to the March of Justice. In a day, we walked to nearly 200km away from Moscow. In this time, we did not spill a single drop of blood of our fighters. Now, the moment has come when blood may spill. That’s why, understanding the responsibility for spilling Russian blood on one of the sides, we are turning back our convoys and going back to field camps according to the plan."
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
Az eredeti közlemény szövege


Remélhetőleg akkor vége lesz vér nélkül
Kamu:
FzZ6R8RaYAAU_bs
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 774
113
Valószínűleg a fő célt - az RF Védelmi Minisztérium vezetésének lemondását - mégis sikerült elérni.
Ezért cserébe Prigozhin valószínűleg vagy feloszlatja a PMC-t, vagy áthelyezi őket az orosz védelmi minisztérium egységeihez, elhagyva a vezetői posztot.
Tekintettel arra, hogy az elmúlt héten a PMC-k aktívan kerestek külföldi arab és francia fordítókat, nagyon reális az a lehetőség, hogy a PMC-k egy részét visszaküldjék Afrikába és a Közel-Keletre.

Jevgenyij Prigozhin hivatalos hangüzenetet tett közzé. Kijelentette, hogy az oszlopok Moszkvától 200 kilométerre álltak meg. Szerinte eljött a pillanat, amikor vért lehet ontani. A PMC-k megértve a pillanat teljes felelősségét, amikor "vért lehet ontani", a PMC-k oszlopokba rendeződnek, és a terv szerint visszatérnek a táborba . A Lukasenkával kötött megállapodások eredményéről egy szót sem ismerünk. Ismét minden a terv szerint alakul. A történet véget ér. #VSRF
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Engem is érdekelne,hogy pl hol az orosz sorállomány ?
vagy Ukrajnában, vagy kiképzésen és arra vár hogy Ukrajnába menjen..... Arra felé (Moszkva körül) van légvédelem, némi szpecnaz, meg a gyorsan odarendelhető légierő, amiből pldul merevszárnyú gépet eddig egy darabot sem lehetett látni, helikopterből pedig többet is leszedtek, vagy épp bevetésen civil autókat lőtt szé olyan jó oroszos "szervezettséggel"..... ja és a roszgvardija, meg a rendőrök még lehetnek, de ha valaki azt mondja, hogy gyalogsági nehéz fegyverzettel érkező és még páncélos támadást is kapó Wagner csapat ellen esélye lenne ebből bármelyiknek, az nem tudja felmérni a valós képességeket....
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Faszinak fixen ennyi, a kérdés csak a módszer, az idő meg a helyszín. De a nagyszabású összecsapások remélhetőleg elmaradnak
Biztos ez?! Nem tudom, a törököknél ennyi idő alatt megpróbálták megölni Erdogant, és már harci heli lötte Ankara belvárosában pl. a Belügyminisztérium épületét, laktanyákat bombáztak, majd aki bombázott azt légiharcban lelőtte egy lojalista másik F16! Itt most mi van?! Van egyáltalán bármi komoly valahol?! Mert eddig ez nekem ilyen teherautózásnak, buzizásnak tűnik. Van kb. 1000-2000 zsoldos ex orosz katona meg rendőr, aki megy Moszka felé.

Front miért nem szakadt még be, ha ez egy komoly puccs, és Putyin menekül repülővel, Luka szintén, etc?!


Nekem ez még mindig színháznak tűnik hogy megmozgassák, kiugrasszák az ukrikat, vagy az ürügy lesz arra hogy fullba válthassanak hadiállapotra...

Meglátjuk...
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Komolyan azt gondoljátok,hogy ezt a "konvojt" ha akarná nem bírná szétkapni seperc alatt a légierő?
ha van harcolni akaró és tudó légierő...... szerinted végig vonulnak több 100km-en, a nélkül hogy mondjuk merev szárnyú géppel csapást kapjanak, s csak pár helikopter próbálkozik, amiből többet leszednek, akkor hol a szarban vannak? lehet hogy azt mondták hogy Prigó intézze el a fejesekkel, bennünket meg hagyjatok békén?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Faszinak fixen ennyi, a kérdés csak a módszer, az idő meg a helyszín. De a nagyszabású összecsapások remélhetőleg elmaradnak
orosz barátom ezt írta : Пригожина убьют
Nem kizárt, hogy kényelmi okokból menekülés közben agyonlövik majd...
Nem igazán tudom mi volt az elképzelése, azt meg pláne nem hogy az emberei mit gondoltak.
Írta valaki, prigó tudta hogy 1-vel vége lesz a dalnak, ez őt motiválhatta, de hogy az embereit mi?
Nekem akármennyi pénzt ígérhetett volna, akkor sem...
Halálra ítélt vállalkozás volt már amikor elkezdték, mert sem a fegyveres erők, sem a nép részéről nincs támogatottságuk.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Ennyi volt!



A Wagner PMC vezetője, Jevgenyij Prigozsin elmondta, hogy a nagyszabású vérontások elkerülése érdekében csapatát teljes erővel kivonják, és visszaküldik az állandó bázisokra.
Szóval megpróbálták megugrasztani az ukránokat... Nem jöttek, leállt a mutatvány Moszkva előtt 200km-el, és az amúgy is épp kirotált Wagner mehet Afrikába, a dolgára?!

Ma sem dőlt be Oroszország?!

Jéé... Ki gondolta volna...

Köszcsi puszcsi lávcsi...
Kicsit sajnálom azért hogy az ukik sem ették meg :(
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
Rá akartam világítani hogy a gonosz nyugat magában foglal sok embert, akik vélhetőleg nagyon sok dologban egyltalán nem ugyanúgy gondolkodnak (elég ha szétnézel közöttünk, magyarként is nagyon máshogy láthatjuk ugyanazt a dolgot). Vagyis így kollektívan azt mondani hogy a mocskos nyugat bármire képes, kissé erősnek tűnt nekem.

Persze aztán felvilágosítottak hogy a nyugat ebben a szövegkörnyezetben a angolszász illetve "ószövetséges" hatalmi elitet jelenti, és így van is igazság abban amit írtál, azzal, hogy számomra a keleti elit (Micimackó, Mondi, Putyin, mittudoménki) ugyanúgy mindenre képes, célokban/eszközökben én nem sok különbséget látok, maximum lehetőségekben. (Pl. most szálazzuk éppen hogy Oo-ban épp ki árul el kit, vagyis történnek keleten is elég erkölcsi határokat feszegető dolgok mint látjuk)

Persze a fentebb írtak teljesen a magánvéleményem, senkinek a fizetett ügynöke nem vagyok, mielőtt még erre térnénk rá (illetve azért ha valakit érdekelne ez a fizetéses dolog, akkor azért keressen már légyszi!)
Nos, örülök neki, hogy időközben felvilágosultál a nem mocskos, hanem aljas nyugatot illetően, ami bár tűnhet neked erősnek, de bőven van alapja. Nyilván egyik oldalon sem szentek alakítják a politikát, de mivel a lehetőségek nagyon nem egyformák, így nyilvánvaló, hogy kisebb lehetőségek mellett kisebb disznóságokat lehet végrehajtani.
Utolsó bekezdésed számomra teljesen irreleváns, mivel eddig soha senkire nem mondtam, hogy bárkinek a fizetett ügynöke lenne és nem valószínű, hogy ez a jövőben változna.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 939
21 585
113
Na jóó.
Most már tényleg kurvára de elegem van, ez így nem háború,
puccs, lófasz.
Követhetetlen szar. Én meg elbasztam rá egy milyen szép szombatot.
Gyökerek.
Na most, akkor kepzeld el mit erezhet Robur, Pavlor meg akik meg hatalmas puccsot, darabokra szakadt Oroszorszagot, kiadott Putyint meg hasonlokat vartak, vizionaltak… :D :D :D
neil-patrick-harriss-barney-stinson.gif
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
orosz barátom ezt írta : Пригожина убьют
Nem kizárt, hogy kényelmi okokból menekülés közben agyonlövik majd...
Nem igazán tudom mi volt az elképzelése, azt meg pláne nem hogy az emberei mit gondoltak.
Írta valaki, prigó tudta hogy 1-vel vége lesz a dalnak, ez őt motiválhatta, de hogy az embereit mi?
Nekem akármennyi pénzt ígérhetett volna, akkor sem...
Halálra ítélt vállalkozás volt már amikor elkezdték, mert sem a fegyveres erők, sem a nép részéről nincs támogatottságuk.
Akkor szted csak így simán belemenne a visszavonulásba?
Csinálhatná a balhét - ha már úgy is mindegy.
Vagy csak lelép a búsba, megtehetné.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Szóval megpróbálták megugrasztani az ukránokat... Nem jöttek, leállt a mutatvány Moszkva előtt 200km-el, és az amúgy is épp kirotált Wagner mehet Afrikába, a dolgára?!

Ma sem dőlt be Oroszország?!

Jéé... Ki gondolta volna...

Köszcsi puszcsi lávcsi...
Kicsit sajnálom azért hogy az ukik sem ették meg :(
Pedig hogyan örültek itt egyesek, a nyugati politikusokat nem is említve...