[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Nekem inkább úgy tűnik, hogy nem érted mi történik.
Putyin katonai erővel szeretett volna változtatni a fennálló világrenden.
Ehhez erő (katonai és gazdasági) kellett volna.
Utóbbi téren fokozatosan gyengült, ezért 19-re lapot húzott: majd katonai erővel kompenzálja a gyengülő gazdasági (politikai) erejét.
Nem jött be, elbukta Ukrajnát, most próbálja menteni a menthetőt:Donbasszi falvakért küzd, hogy valahogy hátamon maradhasson, ne legyen világos az orosz társadalom számára a bukta.

Csak hogy, az orosz veszteségek növekedésével egyre nagyobb sikert kellene felmutatni ehhez.
Nyilván nem fog menni, de a propaganda elhúzza az agóniát.

Ezt látjuk, nyilván a nyugat saját érdekei mentén a szakadék felé löki Putyint, ha már ilyen nagynak képzelte magát.
:)
Katonai, gazdasági és pénzügyi eszközökkel a fejlett világnak nem maradt más választása (egyébként kockázatokat vállalva), mint a védekező Ukrajnát használni Putyin gyengítéséhez.

Putyin ezt érti, de hatalmi gőgje miatt nem akarja tudomásul venni. Csodában bízik, húzza a vereségét, amig lehet.

77fda5d37d960c7cb2ae3f604bb1f802.jpg

Utóbbi téren fokozatosan gyengült, ezért 19-re lapot húzott: majd katonai erővel kompenzálja a gyengülő gazdasági (politikai) erejét.
Nem jött be, elbukta Ukrajnát, most próbálja menteni a menthetőt:Donbasszi falvakért küzd, hogy valahogy hátamon maradhasson, ne legyen világos az orosz társadalom számára a bukta.

Csak hogy, az orosz veszteségek növekedésével egyre nagyobb sikert kellene felmutatni ehhez.

Ezt látjuk, nyilván a nyugat saját érdekei mentén a szakadék felé löki Putyint, ha már ilyen nagynak képzelte magát.
Katonai, gazdasági és pénzügyi eszközökkel a fejlett világnak nem maradt más választása (egyébként kockázatokat vállalva), mint a védekező Ukrajnát használni Putyin gyengítéséhez.

Putyin ezt érti, de hatalmi gőgje miatt nem akarja tudomásul venni. Csodában bízik, húzza a vereségét, amig lehet.
Igen. Igy is lehet nézni a dolgokat. :)
Majd meglátjuk, kinek lesz igaza...

Fantasztikus vagy,megint hangosan röhögtem,csak így tovább!

:D:D

Fusd végig az EU tagállamok gazdasági mutatóit előbb.

Új aszfalt a Krasznoflotszkij/Flotszkij utcán.Ukrajna alatt nem volt

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Napi Mariupol
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

@csibeszke

Te tényleg elhiszed azt, hogy Oroszországnak jó ez a háború? Elmenekült 500.000 (oroszfanok adata!!!) fiatal férfi, meghalt több tízezer orosz katona és legalább ugyanennyi megrokkant. Az orosz gazdaság el lett zárva a modern nyugati technológiáktól (nem tudom megvan-e a Manul története?).
Ami pedig a haderejét illeti, tapasztalatuk az biztosan nagyon sok keletkezik, ez tagadhatatlan, de abban is biztos vagyok, hogy a jelenlegi orosz szárazföldi haderő eszközparkja elavultabb 2023.07.05-én mint ami volt 2022.02.24-én és az is kiderült az orosz hadseregről, hogy közel sem oyan félelmetes mint amit mindenki (köztük én is) gondolt róla.
Pozitívumként tünteted fel a börtönből való toborzást, de kérdem én, miért kell egy 134milliós országnak a börtönből toborozni, hogy fel tudjon tölteni egy alig 1,5 milliós haderőt? Ezt a kérdést tedd fel magadnak is és remélem, hogy akércsak egy kósza gondolat erejéig felmerül benned, hogy ez azért mégsem normális, valami itt nem kerek.

@csibeszke

Te tényleg elhiszed azt, hogy Oroszországnak jó ez a háború? Elmenekült 500.000 (oroszfanok adata!!!) fiatal férfi, meghalt több tízezer orosz katona és legalább ugyanennyi megrokkant. Az orosz gazdaság el lett zárva a modern nyugati technológiáktól (nem tudom megvan-e a Manul története?).
Ami pedig a haderejét illeti, tapasztalatuk az biztosan nagyon sok keletkezik, ez tagadhatatlan, de abban is biztos vagyok, hogy a jelenlegi orosz szárazföldi haderő eszközparkja elavultabb 2023.07.05-én mint ami volt 2022.02.24-én és az is kiderült az orosz hadseregről, hogy közel sem oyan félelmetes mint amit mindenki (köztük én is) gondolt róla.
Pozitívumként tünteted fel a börtönből való toborzást, de kérdem én, miért kell egy 134milliós országnak a börtönből toborozni, hogy fel tudjon tölteni egy alig 1,5 milliós haderőt? Ezt a kérdést tedd fel magadnak is és remélem, hogy akércsak egy kósza gondolat erejéig felmerül benned, hogy ez azért mégsem normális, valami itt nem kerek.

Az meg van, hogy ha bortonbol toborzol, akkor
1. Onkentesek kerulenk a frontra nem pedig sorozottak, akiknek eszuk agaban sem volt.

2. Olyan emberek kerulnek a frontra, akik nem a hatorszag gazdasagabol esnek ki.

3. Olyan emberek kerulnek a frontra akiknek a halala vagy sebesulese eseten kevesbe kell szamolnod a negativ hatasokkal.

4. Szerintem ha picit gondolkodsz tudsz te magad is irni meg par ervet…

1. Onkentesek kerulenk a frontra nem pedig sorozottak, akiknek eszuk agaban sem volt.

2. Olyan emberek kerulnek a frontra, akik nem a hatorszag gazdasagabol esnek ki.

3. Olyan emberek kerulnek a frontra akiknek a halala vagy sebesulese eseten kevesbe kell szamolnod a negativ hatasokkal.

Szerintem mindent elmond az orosz haderőről ,hogy szükslge volt/van közvetlenül a frontvonalban a legforróbb pontokon egy zsoldos alakulatra az Ukrajnában folytatott háborújában..

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: PPP and sixtus

Azok az emberek nem véletlenvoltak börtönben, de akkor volt a baj, hogy már a börtönből is előszedték az embereket. Ez soha nem az optimális működés jele.

Azok az emberek nem véletlenvoltak börtönben, de akkor volt a baj, hogy már a börtönből is előszedték az embereket. Ez soha nem az optimális működés jele.
Jó ötlet volt a börtöntöltelékeket elővenni mint anno az ukránok is tették. Így Oo megszabadult több ezer visszaeső bünöző ellátásától, ami rengeteg pénz. Sok veszélyes bünöző esett el, köztük a "Primorszkij partizánok" volt vezére.

Jevgenyij Prigozsin irodájában és házában parókákat és fegyvereket találtak a hazkutatas során

Jevgenyij Prigozsin irodájában és házában parókákat és fegyvereket találtak a hazkutatas során

Megjelentek Jevgenyij Prigozhin személyes archívumából készült fényképek. Az összeesküvés miatt a házában tartott házkutatás során parókákat találtak. A PMC "Wagner" vezetője gyakran változtatta megjelenését, és úgy tűnik, Afrikában. Nyilván erre azért volt szükség, hogy minimálisra csökkentsék a merénylet valószínűségét.

Prigogine számos inkarnációja:

▪A szudáni védelmi minisztérium tisztje
▪Abu Dhabi diplomata asszisztense
▪ Bengázi főhadnagy
▪ ezredes Tripoliból
▪Szíriai kereskedő
▪Mohamed tábori parancsnok

_YTtnpGoOWQ.jpg

Akkor mi az orosz hivatalos adat?
nem láttam orosz hivatalos adatot, ha neked van, mutasd.
Mert mégegyszer leírom, nem Wilson állt elő az 500.000-el.
Hanem ukrán bloggerek, amit a nyugat átvett.
Azért nem szokott vele senki vitatkozni, mert akár igaz is lehet.
De ez már egy másik történtet, mert az igaz is lehet, nem tényadat.
Azért arra felhívnám a figyelmedet, hogy a sorozás abban az időszakban történt, amikor nem csóró országokban elmennek nyaralni.

Azért arra felhívnám a figyelmedet, hogy a sorozás abban az időszakban történt, amikor nem csóró országokban elmennek nyaralni.

Finnországba ~7000-en menekültek, egyedül erre a számra emlékszem.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre

Az a tapasztalatom, hogy takargatni a szennyest szokák nem a tisza ruhát, szóval biztosan nem kis szám, ha semmit nem mondanak róla az oroszok.

Igen ez utána történt (a rabok sorozása), ami az jelenti, hogy nem nőtt a lakosság körében a háborúzni akarás.