[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

A céljuk oké, nekem ezzel a “europát sosem támadta meg Oo” mondattal van bajom ,
Finnország? Szerintem Európa része
39-ben Lengyelország , oké , lépéskényszerbe volt a németek miatt , attól még támadtak september 17.-én
1772-ben első Lengyelország , ott nem voltak lépéskényszerben annyira mint 39-ben.
Finnország ? Mikor alakult és miből ?

Lengyelország ? Melyik amelyik 1918-ban alakult ?

Akkor nem csak a levegőben fognak égni az F-16 ok?

A dán F-16-osokat adják át a leggyorsabban, de azok sem tudnak 2025-nél előbb rendelkezésre állni.

Több bökkenő van, az egyik az, hogy amilyen ütemben darálják őket, 2025-re nem marad ukrán katona, aki kiszolgálja a gépeket, nemhogy pilóta, aki repülje ezeket ...

A másik, ahonnan tervezik ezeket repülni, a Mihail Kogalniceanu repülőbázison F-22-es Raptorok is állomásoznak ...

F-22A_Raptor_taxis_on_the_flightline_at_Mihail_Kogalniceanu_Air_Base%2C_Romania.jpg

Finnország ? Mikor alakult és miből ?

Lengyelország ? Melyik amelyik 1918-ban alakult ?

értem mire célzol, nem ez volt a kérdés/fennakadás
az volt a feltevés hogy "Oo sosem támadta meg Európát" ezt én úgy gondolom lefordítva hogy Oroszország/SZU sosem támadott meg Európai FÜGGETLEN államot , nos , de , Finnország 39 és Lengyelország szintén 39
100milliárd EUR az minden cyak nem kevés, eddig azért nem látszott mega BW-nem mert üktek rajta.
a "kevés" relatív :) nekünk kurva sok, egy ilyen állapotban lévő BW-nek háát kevés és ezt nem én mondom hanem Hans....

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
értem mire célzol, nem ez volt a kérdés/fennakadás
az volt a feltevés hogy "Oo sosem támadta meg Európát" ezt én úgy gondolom lefordítva hogy Oroszország/SZU sosem támadott meg Európai FÜGGETLEN államot , nos , de , Finnország 39 és Lengyelország szintén 39

a "kevés" relatív :) nekünk kurva sok, egy ilyen állapotban lévő BW-nek háát kevés és ezt nem én mondom hanem Hans....
Olyat katona még nem mondott, hogy elég a pénz.

Talan majd az esetleges szemelyes peldamutatasodbol inspiraciot meritve megprobalkoznek vele.
Nem szeretném ha túlértékelnéd szerény személyemet, de ha ez segít neked akkor kötelességemnek érzem hogy segítsek neked, ezért hoztam neked egy példát a közelmúltból...

Igazad van, elnézést kérek tőled én fogalmaztam kétértelműen természetesen arra gondoltam, hogy Prigozsin egyezett ki Putyinnal a szabad elvonulásáért cserébe....

Nem , szerintem ez BS , a finneknél szín tiszta agresszió volt az indok (meg a kíváncsiság) ennyi , pont a finnektől nem kellett félnie a medvének , utána meg csak azért kellett mert elvették a finnek területeit , addig sem nagyon jelentettek veszélyt… a téli hadjárat után ment el Finnország olyan irányba hogy kelljen félniük (összeborulás a németekkel)
Ha Anglia időben megszállja Belgiumot, a világháború lehet megspórolható lett volna.

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Tudod 2008 után is mindenki azt gondolta, hogyna most lesz egy új modern hatékony orosz haderő és élt ebben a tudatban 2022.0224-ig. Azóta kiderült, hogy ez nem igaz. Miért hiszed, hogy második nekifutásra sikerülni fog?
2008 után is volt minimális fejlődés, de jó keleti szokás szerint a haderő modernizálására szánt pénzt elsikkasztották a jelek szerint...
Viszont most egy év alatt többet tanultak, mint 2008 óta, felpörgették a rakéta gyártást, a harcieszközök, harcjárművek, harckocsik gyártását és ugye még mindig nem álltak át hadigazdálkodásra. Drónok használata és ha a támadás nem is annyira, a védekezés legalább jobban megy mint tavaly ősszel. Csak megint az a kérdés, mint az oroszoknál mindig, miért kell az elején sok nagy pofon, hogy "megtanuljanak" harcolni?

2008 után is volt minimális fejlődés, de jó keleti szokás szerint a haderő modernizálására szánt pénzt elsikkasztották a jelek szerint...
Viszont most egy év alatt többet tanultak, mint 2008 óta, felpörgették a rakéta gyártást, a harcieszközök, harcjárművek, harckocsik gyártását és ugye még mindig nem álltak át hadigazdálkodásra. Drónok használata és ha a támadás nem is annyira, a védekezés legalább jobban megy mint tavaly ősszel. Csak megint az a kérdés, mint az oroszoknál mindig, miért kell az elején sok nagy pofon, hogy "megtanuljanak" harcolni?
És megváltozott az orosz néplélek? Nem fogják ellopni a pénzt?
Tapasztalat az lesz rengeteg, ez kétségtelen, de en továbbra is kétségbe vonom, hogy gyökeresen meg fog változni az orosz haderő.