Neked simán elhittem azt gondoltam valami technikai oka vanRosszul fogalmaztam, lásd feljebb.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Neked simán elhittem azt gondoltam valami technikai oka vanRosszul fogalmaztam, lásd feljebb.
Pl. Ilyet!Egy osztállyal kevesebb, mint a 102db-os mennyiség
Területvédelmi célokra olyan könnyű löveg kell nagy mennyiségben, amelyet mindenféle specializálás nélküli civil vonóhorgos 4x4-re ráakaszthatsz.
A Hawkeye egy specializált cucc. Könnyen kiszúrható. Ráadásul ha tönkremegy (mozgásképtelenné válik) a hordozó jármű, akkor a lövegnek is annyi.
Nem. Ez nem akasztható semmire. Ez önjáró.Pl. Ilyet!
A legfontosabb, hogy le kellene porolni a régi használható harcászati eljárásainkat és újravenni, modernizálni - már ami a tüzérséget illeti. Valamint el kell dönteni, hogy tényleg akarjuk-e védeni az országot, akár külső segítség nélkül is hasonló kaliberű ellenféltől (én még az ukránok ellen sem tartom lehetetlen feladatnak, mert tudnánk biztosítani a szükséges erőforrásokat, ha akarnánk).@ijasz
Pár pontba szedve összetudnád szedni hogy szerined mik az ukrán-orosz háború tapasztalatai tüzérségi szempontból? Mit kell máshogy csinálni?
(Pl. PZH-s riportban volt, hogy gyakrolják a tüzelőállás foglalást, lövést majd gyors "fák alá bújást" szintidőre...)
(én még az ukránok ellen sem tartom lehetetlen feladatnak, mert tudnánk biztosítani a szükséges erőforrásokat, ha akarnánk).
oda írta korábban 100-120 km!A határszakasz nagysága is számít, nem?
Igen. A legerősebb szomszédunk (igaz lélegeztető gép nélkül kétlem, hogy sokáig fenn tudna tartani egy offenzívát), de a legkisebb határszakasszal (kb. 90 km lehet az arcvonal). Itt még ki tudnánk építeni megfelelő mélységű védelmet (orosz mintára), ha lennének hozzá az eszközeink. A mostani eszközparkkal nem menne, de az ország lehetőségei és gazdasági ereje simán képes lenne az ehhez szükséges erőt fenntartani.A határszakasz nagysága is számít, nem?
Január végén megrendelték, és augusztusban megkapják az első 3 példányt?
Államcsődre továbbra is.Mi a szarra várunk!? Mi a szarért nem rendelünk már? Olyan idegesítő!![]()
![]()
Papperger tanulhatna tőlük!Január végén megrendelték, és augusztusban megkapják az első 3 példányt?
A kamikáze drónokra meg van lé "államcsőd" mellett is?Államcsődre továbbra is.
Nekünk kéne tanulni belőle. Pzh kb. 12-15 millió és 4 év, Atmos 5-6 millió és 6 hónap.Papperger tanulhatna tőlük!![]()
eggyenlőre az állományra sem. ami nagyobb baj főleg a legénység hiányzik a tiszt halgatók létszámát megnövelték az altisztek képzése az acélkockával végülis sinen van ahogy a modulrendszerű altiszt képzés is kezd beindulni tartalékosoknál (ahol lehet különbözetivel hivatásosnak menni)A kamikáze drónokra meg van lé "államcsőd" mellett is?
24 ATMOS kijönne 140-150 millió dolcsiból - a HERO drónokra is kb. ennyi vagy még több megy el.
Nem akarnak tüzérségre költeni - sajnos.
A nehéz dandárba mondjuk tényleg kellett a "láncos löveg", de valamiért HM kerekesből is a legdrágábbat akarja venni, ami még kész sincs! @ijasz szerint legalább 100 körüli 155-ös löveg kell, pénzügyi okokból ezt nem tudjuk hozni tisztán automata lövegekből, kell olcsó kerekes is.Nekünk kéne tanulni belőle. Pzh kb. 12-15 millió és 4 év, Atmos 5-6 millió és 6 hónap.
Mikor Papi meglátja, hogy az Elbit fél év után elkezd szállítani egy szerződés megkötése után:
Kapjon is "agyvérzést" és kapja össze magát! Legjobb becslés szerint is 2025-végére lehet HX3 lövegünk az is csak L/52-es csővel, az L/60-as meg talán 2027-et mondtak valahol...persze lehet, hogy ez is csak egy Papperger-féle "vicces ígéret".Mikor Papi meglátja, hogy az Elbit fél év után elkezd szállítani egy szerződés megkötése után:
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..