Nem láttam a tegnapi hírek között, pedig fontosnak tűnik: a Szolncepjok hackercsoport hozzáfért a GUR által üzemeltetett SIGINT munkaállomásokhoz, és állításuk szerint a komplett RF megfigyelő (/bemérő) infrastruktúrát megbénították.
t.me
Név szerint említenek rendszereket:
Pár kép, ami nekem érdekesebb volt:
RFeye Site működés közben, konkrétan a Donyeck környéki orosz katonai rádióadók pozíciójával
Ez szerintem lehet, hogy pont a Hortica képernyőjéről lehet, egyedi fejlesztésű szoftvereknek tűnnek:
Sajnos elég rossz felbontásúak a képek, de itt lehet mazsolázni (telegram nélkül):
www.theinteldrop.org
Még sikerült pár egyéb dokumentumot is megcsípni, az egyik például az amerikaiak Columbia osztályú (még el sem készült) tengeralattjáróiról szól, ott teljesen zavaros, hogy a GURnak ehhez mi köze lehet.
Солнцепек
ЗЕЛЕНСКИЙ!!! ВНИМАНИЕ!!! Мы, хакеры «Солнцепек», уничтожили всю систему стратегической радиоэлектронной разведки ГУР МО Украины. Серьезный ущерб нанесен не только ведомству Буданова, но и всем украинским вооруженным силам. Выведены из строя все посты радиоразведки в КВ/УКВ диапазонах и каналах...

Név szerint említenek rendszereket:
- Hortica (ez egy ukrán gyártmányú mobil SIGINT állomásnak tűnik)
- RFeye (ez egy brit SIGINT termékcsalád, a képeken is látszik, néhány munkállomáson RFeye Site fut)
- ICAS (??? itt lengyelnek írják, de nem találtam semmit ilyen néven, ami releváns lehet)
Pár kép, ami nekem érdekesebb volt:
RFeye Site működés közben, konkrétan a Donyeck környéki orosz katonai rádióadók pozíciójával

Ez szerintem lehet, hogy pont a Hortica képernyőjéről lehet, egyedi fejlesztésű szoftvereknek tűnnek:

Sajnos elég rossz felbontásúak a képek, de itt lehet mazsolázni (telegram nélkül):

Zelensky’s Intelligence Center Hacked by Russia…They Got it All
Support SouthFront On August 15, pro-Russian hackers from the group called Solntsepek reported that they had attacked strategic electronic intelligence system of the Main Intelligence Directorate o…

Még sikerült pár egyéb dokumentumot is megcsípni, az egyik például az amerikaiak Columbia osztályú (még el sem készült) tengeralattjáróiról szól, ott teljesen zavaros, hogy a GURnak ehhez mi köze lehet.