A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Szerintem átszámolták az oroszok fogyasztási adatait és arra jutottak, hogy ezzel a mennyiséggel minden szomszéd légvédelmélt túl lehet terhelni.
Jah,nem rossz gondolat.
Bár,ilyen túlterheléses stratégiára jobbnak találom az apróbb drónokat.
Vagy több típusból összerakni erre a célra egy kompaktabb portfóliót. Kicsit fűnyíró elvet érzek itt ennél a bevásárlásnál.
Nem szükséges minden célpontra ekkora bazi nagy töltet,meg hatótáv sem.
De ők tudják,igaz...nem látunk az ottani stratégák fejébe teljesen.

Szerbia meg legyalulna minket egyes hírek szerinti 20.000 db Shahed-136 dronnal amit venni akarnak :D:hadonaszos:

Olvastam én is, de szimplán kizárt hogy ebből tényleg 20 ezer lesz. Se pénzük nincs ennyire, se Iránnak kapacitása hogy belátható időn belül legyártson ennyit. Mármint csak a szerbeknek. Nem is értem minek dobálóznak ilyen agyament számokkal.
(Nem tudjuk mennyibe kerül egy ilyen, neten 10ezer dollártól írják, forintban az 3.5 millió. De tegyük fel baráti áron nagyobb rendelésnél 1 milla. Még így is rámenne az utolsó gatyájuk is. Reálisan lesz ebből 2 ezer mondjuk, de lehet sokat mondok. Egyébként az is nagyon komoly mennyiség már)

A honvédelem.hu többet is idéz Bobo beszédéből...

Aki úgy érzi, hogy elég felkészült és készen áll, az tegyen egy próbát, jelentkezzen, és ha bizonyítja kitartását, rátermettségét, tagja lehet ennek az elit alakulatnak, részt vehet a jövő építésében. A nyolchetes alapkiképzést és a katonai esküt követően megkezdődik a lövészállomány szakalapozó kiképzése. Itt mindenki megszerzi a harcjármű megkövetelte ismereteket, de csak a legjobbak kerülhetnek és maradhatnak az alakulat állományában, hiszen csak így lesz ez elit alakulat” – emlékeztetett (Kajári) vezérőrnagy,

Itt meg is hallgathatod a beszédeket bővebb változatban (teljes beszédek)...

• Tetszik
Reactions: L.O.B
Orbán Erdogán találkozóval kapcsolatba ki mit tud? mikor lessz? sajtótájékoztatót mikor adnak ki?
Bob ott feszít Orbán, Szijjártó mellett.
De ezek a török dolgok elég vontatottan. Meglepődnék, ha lenne konkrét.
hPVQqfo.png