[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Háát, ha nem is 5x, de 2-3x annyit biztos be lehet tenni ugyanarra a helyre 30-asból.
Nincs akkora különbség szerintem. Leginkább a lőszer átmérője, ami meghatározó abból a szempontból hogy mennyi fér bele, lévén hogy egymás mellé és fölé vannak "rakva", hevederbe hajtogatva. Szóval 40-60%-os eltérés lehet kb. Semmiképp nem "többszörös" szerintem.
A szlovákiai tesztek során talán volt szó róla, hogy mennyit tudna hordozni 35mm-esből a Lynx...

Nincs akkora különbség szerintem. Leginkább a lőszer átmérője, ami meghatározó abból a szempontból hogy mennyi fér bele, lévén hogy egymás mellé és fölé vannak "rakva", hevederbe hajtogatva. Szóval 40%-os eltérés lehet kb. Semmiképp nem "többszörös"
A szlovákiai tesztek során talán volt szó róla, hogy mennyit tudna hordozni 35mm-esből a Lynx...
Ránézésre 1,5x hosszabb, az átmérő: 40/50=0,8, de a terület négyzetes, 0,8*0,8=0,64. A 30-as által elfoglalt négyzet területe a 64%-a az 50-esnek. Elméleti négyzetrácsos elhelyezésnél ez 1,56x-os, plusz hozzájön a 1,5x hossz különbség, =2,34x-es. Ugyebár ez egy nagyon nyers közelítés, mert pl. ha hevederben vannak, akkor az javíthatja az arányt a nagyobb lőszer javára.
Van egy olyan sejtésem, hogy árban is van legalább ekkora különbség, de inkább nagyobb. :)

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Ránézésre 1,5x hosszabb, az átmérő: 40/50=0,8, de a terület négyzetes, 0,8*0,8=0,64. A 30-as által elfoglalt négyzet területe a 64%-a az 50-esnek. Elméleti négyzetrácsos elhelyezésnél ez 1,56x-os, plusz hozzájön a 1,5x hossz különbség, =2,34x-es. Ugyebár ez egy nagyon nyers közelítés, mert pl. ha hevederben vannak, akkor az javíthatja az arányt a nagyobb lőszer javára.
Van egy olyan sejtésem, hogy árban is van legalább ekkora különbség, de inkább nagyobb. :)
CV90-retaláltam: 70 rounds of 35mm or 160 30mm - tehát kb. kétszeres

Hossznak nincs akkora jelentősége szerintem, mert Lynx lőszertárolóját úgy tervezték, hogy 35-ösre átállítható vagyis most is 35x228mm lőszer hosszával számolva készül vélhetően. Gondolom van benne valami térkitöltő / terelőelem vagy sín, hogy 30x173mm-es simán csússzon benne...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Részletesen kifejtetted azt, amire utalni akartam, nevezetesen a nagyobb kaliber nem mindig számít és főleg, hogy mindennel lőnek ész nélkül és fogy a lőszer. Egyszerűen döntő lehet adott szituban, hogy miután pl. 5-ször annyi lőszered van, nem kell állandóan depóba rohangálni. Az ukránok is panaszkodtak, hogy kevés a lőszer a harckocsikban. És ha elfogy, nyilván ki kell válni a harcból/el kell hagyni a pozíciót, és el kell menni lőszerért.
Egyébként valaki képben van, hogy kb. milyen különbség lehet a 30-as és az 50-es lőszer helyigénye között?
Nem.Azt irtam le miért rossz példa a T72 esete.

Vannak erre a neten reszletes elemző tanulmanyok.Zslorol en nem keresem ki most őket.
Lenyeg,hogy igen,csokken a loszer mennyiseg,ugyanakkora teeben.De a romboló erő sokkalta jobban nő.35 milis megduplázza,50 milis 4szerezi az ugyanakkora loszerterre jutó romboloero.Repeszromvolo loszerkent.Atuto erore,ahol a 30as csak kopoktat,oda a nagyobbak be is tornek Hatasos lotav is joval nagyobb 50 milis HE granatja 8 km hatasos lotavval bir .

Vannak erre a neten reszletes elemző tanulmanyok.Zslorol en nem keresem ki most őket.
Lenyeg,hogy igen,csokken a loszer mennyiseg,ugyanakkora teeben.De a romboló erő sokkalta jobban nő.35 milis megduplázza,50 milis 4szerezi az ugyanakkora loszerterre jutó romboloero.Repeszromvolo loszerkent.Atuto erore,ahol a 30as csak kopoktat,oda a nagyobbak be is tornek Hatasos lotav is joval nagyobb 50 milis HE granatja 8 km hatasos lotavval bir .
Mikor tudsz te föld-föld célra 8km-es tüzet vezetni?? Az esetek max 0,5%-abban?? Arra meg ott lesz a Spike ER.... ezt is megint túltolod... arról nem is beszélve hogy számold már ki mennyi lesz a repülési ideje 8km-en egy nem irányított lövedéknek szóval max statikus célra tudsz vele lőni, de ezen tavon el is kell találni, ott már létezik ballisztika is... most csak hasra ütök de ezen a távon a repülési idő kb 10mp.... a lövedék esése 80méter?? Ahhoz hogy IFV ellen használd ami nagy eséllyel nem a bokorban szotyizik hanem mozog és el is találd hát sok szerencsét... gondolom nem véletlenül kerülnek rájuk a PCT rakéták... azok valók az IFV-IFV ellen... meglepi harcban amikor még pár száz méterről oszthatjak egymást számítani fog a tűzgyorsasag és a lövedék mennyiség! Megnézném mennyit tud kilőni az 50es mire megsoroztak szépen a 30assal, mert azt tudjuk hogy annak van ROF-ja.... ebben is csak találgatok de 1/4e lehet max a ROFja az50esnek?? Attól nem is beszélve hogy pikk pakk elfogy a gomb, utána meg ott állsz pöcs nélkül a nagy gangbang közepén....

Nincs akkora különbség szerintem. Leginkább a lőszer átmérője, ami meghatározó abból a szempontból hogy mennyi fér bele, lévén hogy egymás mellé és fölé vannak "rakva", hevederbe hajtogatva. Szóval 40-60%-os eltérés lehet kb. Semmiképp nem "többszörös" szerintem.
Hooogyne lenne. Minimum 2x annyi van tarazva a kisebbikbol.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Mikor tudsz te föld-föld célra 8km-es tüzet vezetni?? Az esetek max 0,5%-abban?? Arra meg ott lesz a Spike ER.... ezt is megint túltolod... arról nem is beszélve hogy számold már ki mennyi lesz a repülési ideje 8km-en egy nem irányított lövedéknek szóval max statikus célra tudsz vele lőni, de ezen tavon el is kell találni, ott már létezik ballisztika is... most csak hasra ütök de ezen a távon a repülési idő kb 10mp.... a lövedék esése 80méter?? Ahhoz hogy IFV ellen használd ami nagy eséllyel nem a bokorban szotyizik hanem mozog és el is találd hát sok szerencsét... gondolom nem véletlenül kerülnek rájuk a PCT rakéták... azok valók az IFV-IFV ellen... meglepi harcban amikor még pár száz méterről oszthatjak egymást számítani fog a tűzgyorsasag és a lövedék mennyiség! Megnézném mennyit tud kilőni az 50es mire megsoroztak szépen a 30assal, mert azt tudjuk hogy annak van ROF-ja.... ebben is csak találgatok de 1/4e lehet max a ROFja az50esnek?? Attól nem is beszélve hogy pikk pakk elfogy a gomb, utána meg ott állsz pöcs nélkül a nagy gangbang közepén....
Nem pct loszerrel,es nem kozvetlen iranyzassal.HE loszerrel,es mint egy agyuval,ez a titok nyitja.
Fejbol nem tudom a tuzgyorsasagokat,de a repeszhatasa 6-7 x nagyobb sz 50 milisnek,mint a 30 asnak.Ha dupla akkora a tuzgyorsasag,akkor is hatranyban van a 30 as.
Es egyszeruen amit a 30 as nem tud kiloni,azt a z 50 es röhögve.
Es jeresd vissza,mikor osszevetettem a LynxHut a CV90Mk4 el.35 milis frontbol kilovi az LvL6 os pancelzatot,30 milis meg nem.Es az LvL6 vedettsegi szint terjed.PatriaXP,vagy a Piranha V,Bumerang,mind LvL6 pancelzatu.Tabori etoditesek is eleg jol tudnak vedeni,ha jol megcsinaljak oket.
Es mint mar iratm,az oroszok is,meg az usakok is harci tapasztalatok nyoman dontottek a kalibernovelesrol.Nem koltenenek ra,ha nem lenne szukseges.Franciak se hiusagbol ugrottak neki a 40TCnek,bar nekik ugy nez ki,azzal meg lesz gondjuk bőven.

CV90-retaláltam: 70 rounds of 35mm or 160 30mm - tehát kb. kétszeres
Általában 2 típusú lőszer van a betöltve. kb. fele páncéltörő, fele repeszromboló. Ha 3-4 lövéses sorozatokat lősz a gépágyúval, akkor 35mm -nél ez lőszer fajtánként kb. 10-12 sorozat, 30mm-nél pedig 20-25 sorozat. Még a 20-25 is kevés, a 10 meg kb. a vicc kategória.

Penetration+for+80cm+Thick+Adobe+Wall.jpg
penet+graph.jpg
Penetration+for+20cm+Concrete.jpg

Ezekkel mi akarsz megmutatni? Ha össze akarnánk hasonlítani, akkor azonos lőszer típusokat kellene megnézni különböző kaliberben. Itt ilyen csak elvétve akad.

A TPDS-T pedig egy gyakorló lőszer amit a gyártó azzal reklámoz, hogy kisebb területet kell lezárni lövészetkor, mint ha éles lőszert használnál. Szerintem emiatt nem igazán mérvadó, hogy mekkora a rombolóereje. :D :D

"30 mm x 173 TPDS-T and APDS-T​

This round offers realistic and effective training with a ballistic match to the APFSDS-T out to 1 200 m. It reduces the need for specific training areas with kinetic energy penetrators."

• Tetszik
Reactions: Venom85
Ugyanakkora kb. az 50mm-es mint a 35 mm-es, mert az utóbbiból fejlesztették ki. Szóval ha a 35-ösre átfegyverezhető a Lynx, akkor az 50-esre átállítás sem lenne sokkal bonyolultabb...
Csakhogy az RM külön tornyot készít az 50-eshez, és az új 35-öse nem úgy tűnik, hogy váltókaliberes lenne...
Így fogjuk majd megvenni először a 35-öst, majd az 50-est, teljes toronycserével.
Papi örülhet, lelki szemei előtt csörög a kassza.
Mi pedig szívunk.
Hány évvel ezelőtt írtam ezt már le egyszer?

Csakhogy az RM külön tornyot készít az 50-eshez, és az új 35-öse nem úgy tűnik, hogy váltókaliberes lenne...
Ha az XM30-ra gondolsz akkor az nem releváns, mert RC torony és amcsi cégeket is be kellett venni. Ezért sem mkehet od a Lance torony nekik.
Így fogjuk majd megvenni először a 35-öst, majd az 50-est, teljes toronycserével.
Szerintem meg a 35mm fog kimaradni: 15-20 évig simán elég a 30-as is.
Majd ha upgrade lesz akkor lehet, hogy 57 mm-es mert már az 50 is kezd gyenge lenni - fene tudja...

Ezekkel mi akarsz megmutatni? Ha össze akarnánk hasonlítani, akkor azonos lőszer típusokat kellene megnézni különböző kaliberben. Itt ilyen csak elvétve akad.

A TPDS-T pedig egy gyakorló lőszer amit a gyártó azzal reklámoz, hogy kisebb területet kell lezárni lövészetkor, mint ha éles lőszert használnál. Szerintem emiatt nem igazán mérvadó, hogy mekkora a rombolóereje. :D :D

"30 mm x 173 TPDS-T and APDS-T​

This round offers realistic and effective training with a ballistic match to the APFSDS-T out to 1 200 m. It reduces the need for specific training areas with kinetic energy penetrators."

telorol enninek is urulj

• Tetszik
Reactions: Rferi66
Ha az XM30-ra gondolsz akkor az nem releváns, mert RC torony és amcsi cégeket is be kellett venni. Ezért sem mkehet od a Lance torony nekik.

Majd ha upgrade lesz akkor lehet, hogy 57 mm-es mert már az 50 is kezd gyenge lenni - fene tudja...
Rakjunk rá egy hajóágyút egyből biztos ami biztos :D

Szerintem legyen 120mmes és akkor ugyanazt tudja lőni mint a Leopárd, Negan is megnyugszik mert az tuti level VI gyilkos cucc, mindenki boldog.... ennyi :)