Kedves Ogretank HU!Túl spilázod ! Senki nem állította, hogy tuti 100%os megoldás! De ha az észlelés megoldható legalább 100+m távolságból akkor egy közepes koronglövő szinte biztos, hogy lelövi a drónt ! Ha én kiállnék a Benellimel ami 12/76os kaliberű és a full szűkítésű libázó chokemat használnám 2es vagy 4es söréttel a 2. 3. Lövésre tuti leszedném ! Ha egy tőkés réce nem tréfál meg akkor a drón se fog ha időben felfedezem !
El kell keserítselek, ahogy én is elkeseredtem sörétes/vadászmadár vs. dron ügyben a hét végén a Dron VB-n látottak alapján (néhány futam erejéig bepillantottam, mert arra jártam).
Kb. esély sem lenne sörétessel eltalálni egy ilyen micsodát, ha csak nem véletlenül. Úgy mozog, hogy ha követni akarod a puskacsővel, kb. a fegyvercső a levegő súrlódástól vörösödik ki.
Én is szoktam madarazni, libázni, úgy, hogy - ha még nem is vagyok egy topp sörétes - van némi tapasztalatom ez ügyben. Egy lódarázs gyorsaságával mozog 4 dimenzióban. A madárnál, ahogy hallottam, 30x gyorsabb (és a madár eleve nem is képes ilyen típusú oldal-függöleges irányú gyors mozgásra). Fizikai képtelenség követni, nem hogy lelőni. A versenypálya kb. 100 m hosszú volt (köralakban) rajta különböző akadályokkal, kapukkal, kikerülőkkel, átbúvókkal (20 db.). Na ezt a pályát az egyik versenyző 44 másodperc alatt csinálta végig 3x, úgy, hogy volt akadály, aminél 2 figurát is kellett csinálni! 30 m-ről néztem, (képzeletben logó puskacsővel

Szerintem ez lesz a jövő katonai és rendvédelmi eszköze, nem egy terminátor méretű valami (csak szeretnénk, ha olyan lenne, mert az ellen lenne minimális esélyünk). Ezek ellen lehetetlen védekezni. A föld alá is elbújhatsz és oda is utánad megy. Kérdem én ezek után, hogy ha a civilek ilyennel játszadoznak, mi lehet egyes hadseregek kezében? Mondjuk az USA-éban?
Személy szerint nem is annyira a katonai felhasználástól tartok, hanem attól, hogy a jövőben, egy digitális disztopia keretein megvalósuló ökó-zöld diktatúrában (ami felé most már határozottan megindult a nyugati társadalom, meg a kínai is - kéz a kézben) az ilyen eszközök segítségével fogják a "rendet" fenntartani, illetve a másként gondolkodókat és rendszer kritikusokat "kiszűrni". Nem beszélve arról, hogy mennyi esélye lesz egy a rendszerből kimaradni akaró, hegyekbe, erdőbe, tanyára elvonuló prepernek az elrejtőzködésben, illetve, hogy megelőzze, hogy begyűjtsék.