Egy ezer km-es arcvonalon havi 1000db bomba már ne is haragudj, de lófasz mennyiség. De ha úgy számolunk, hogy az 1000km hosszú arcvonalon 60km mélységig mérnek csapást, akkor nagyon gyorsan kijön, hogy 60.000 km2-nyi területről beszélünk. Édes kevés az 1000db bomba.
Mi köze van ennek a jelenlegi helyzethez? Vagy talán mondtam én olyat, hogy Koszovó legitim ország? Vagy csak te képzelődsz ilyeneket, hogy a gránit szilárdságú érved ne dőljön azonnal össze?
Nálad mégsem vagyok lejjebb, mert te a személyeskedésen kívül semmire nem vagy képes. Jól láthatóan még a hülyeség mondása (amit szerinted művelek) is meghaladja a képességeidet. Mert vannak itt olyanok akik nem értenek velem egyet (nem is kell, nem is bej), de nekik veled ellentétben vannak érveik.
Nem mondtam, hogy gyengeség a CM, ezt te találod ki! Amúgy ha visszaolvasol kb 560 napot, akkor tőlem nem olvasol mást, csak azt, hogy folyamatosan számonkérem a mélységi csapásméréseket az orosz légierőn. Gondolom nem kell magyarázni, hogy CM-ekkel nem lehet statikus célpontokon kívül mást támadni, azokat is csak akkor ha nem time sensitive célpontok, tehát fixek. Ellenben, ha folyamatosan a Dnyeppertől keletre vagy 2 század SZU-34 járőrözne, akkor nem lenne olyan katonai célpont (statikus vagy mozgó) amit ne tudnának megsemmisíteni a felderítéstől számított pár percen belül. Mi következik ebből? Hogy amit én számonkérek az oroszokon annak nem alternatíváj a CM, mert az teljesen másra való. Tipikusan alma körte esete amit leírtál.
160 milliárd dollár, ez szerinted sok pénz. Neked és nekem az, ellenben a nyugati világnak ez még kerekítési hibának is kevés. Csak, hogy értsd, az USA nagyjából a felét adta ennek az összegnek ami kb 80 milliárd Dollár akkor, amikor az amerikai állam pénztárcájában kb 420milliárd Dollár van egy évben.
Persze mondhatjuk, hogy a kiadásai pedig 650 milliárd környékén vannak, de azt azért érzed, hogy mennyire lófasz mennyiségű pénz ez a 80 milliárd Dollár.
Az EU dettó csak pepitában. Arról pedig nagyvonalúan megfeledkezel, hogy az oroszoknak is pénzben van a háború ( a szakértők szerint 20-25%-al kevesebbe mint a nyugatnak).
De, hogy mégjobban megvilágítsam, hogy mennyire kevés is ez a 160 milliárd Dollár (ami nem is 100%-ban katonai segély, hanem minden benne van, azaz humanitárius segély, az ukrán állam működését segítő pénz amin nem fegyvert vesznek, hanem az államot tartják életben stb): egy páncélos dandár az USA-nak nagyjából 3,16 milliárd dollárjába kerül ( a közepes dandár 3,06 a gyalogos dandár pedig 2,92 milliárd). Az ukrán haderő 320 dandárból áll jelenleg... Természetesen nem csak páncélos dandárok vannak az ukránoknál ezért számoljunk átlagosan 1 milliárd dollárt ukrán dandáronként (ebbe benne van a Tesco gazdaságos területvédelmi és a marha drága páncélos dandár is). Még ezzel az 1 milliárdos árral is nagyon jól látszik, hogy mennyire lófasz mennyiség ez a 160milliárd Dollár.
A 3 összekukázott hadsereg alatt gondolom azt érted, hogy nem is tudom mit. De lépjünk ezen túl. A szakértők szerint (nem a helyi szektáról beszélek) a két fél vesztesége közt nincs 30% diferencia, ez mit jelent? Azt, hogy ha 3 ukrán hadsereget kukáztak le az oroszok, akkor az ukránok két orosz hadsereggel csinálták meg ugyanezt. Nem véletlen az, hogy két részleges mozgósítással voltak csak képesek az oroszok mára egy nem túl jelentős létszámfölényt kialakítani.
Jelenleg az orosz haderő nagyjából 1,2-1,3 millió főt számlál amiből alig 400,000 fő van Ukrajnában. De ami nekünk ebből fontos lenne az a szárazföldi haderőnem, hisz az a legemberigényesebb, de sajnos ilyen részletes adatami nincsenek.