[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 547
45 140
113
"Vészhelyzeti bevetése" az USA B-2 lopakodóinak, áttelepítve kelet-európába tegnap!


Ugy látszik mégiscsak lesz fight ukrajna maradékaiért!?
Ha ezeket elkezdik bevetni, ahonnan felszálltak és a jövőben le tudnának szállni, az szerintem atomot fog kapni.

Nem tudom mennyire igaz ez a hír, de ha igaz az nagyon nagy baj, mert többek között ezért, az ilyenek miatt tört ki az orosz-ukrán háború, hogy ilyen gépeket tűrnek meg magukhoz közel az oroszok, ami azért valahol érthető ha az Ő fejükkel gondolkozunk.


Nem tudom mekkora szarban lehet az USA otthon / a világban, de ha ilyen kockázatot vállal, akkor szerintem nagy a baj, amit takargatni kell.

@cirqle
Elsőre nekem is ez ugrott be, és nagyon remélem.
HA mégsem kamu, akkor az kibaszottul nem jó, nincs hova szépíteni.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 455
113
Ha ezeket elkezdik bevetni, ahonnan felszálltak és a jövőben le tudnának szállni, az szerintem atomot fog kapni.

Nem tudom mennyire igaz ez a hír, de ha igaz az nagyon nagy baj, mert többek között ezért, az ilyenek miatt tört ki az orosz-ukrán háború, hogy ilyen gépeket tűrnek meg magukhoz közel az oroszok, ami azért valahol érthető ha az Ő fejükkel gondolkozunk.


Nem tudom mekkora szarban lehet az USA otthon / a világban, de ha ilyen kockázatot vállal, akkor szerintem nagy a baj, amit takargatni kell.

@cirqle
Elsőre nekem is ez ugrott be, és nagyon remélem.
HA mégsem kamu, akkor az kibaszottul nem jó, nincs hova szépíteni.

Sok értelme nincs a hadszíntérhez közel telepíteni a stratégiai csapásmérő eszközöket.
Szerintem is valaki hangulatkeltés céljából terjeszti ezt a fake hírt.

Az orosz fenyegetettség érzet indoklása, annak látszata lehet a célja. ;)

Ha mégis igaz, akkor sem racionális az USA részéről.
Kardcsörtetés, az orosz atom csapás elleni gyakorlat, hasonló komolyságú, inkább (laikusoknak szóló) kommunikációs fogás.
De semmi értelme, szerintem.

Egy percre tegyünk úgy, mintha nem butaságot beszélnél. Ha a bátyád a szemed láttára leüt egy idős hölgyet az utcán, elragadja a táskáját, kiveszi belőle a pénzt, és odaadja neked, akkor te elfogadod, megtartod és sajátodként kezeled? A független Ukrajna bármikor lemondhatott volna Kárpátaljáról az eredeti, jogos tulajdonos számára, de helyette inkább drótkefével és vasvillával szőnyeg alá seperte-hányta az autonómia népszavazást. A bátyád aljas tettei nem köteleznek téged arra, hogy te is aljasan viselkedj. Viszont ha magad is aljasan viselkedsz, ne mutogass a bátyádra mint okra. Hol a gerinc, NATO katona?

Az a baj, hogy a tolvajlást szentesítette Oroszország és sajnos mindenki más, többek között mi és a NATO összes tagja is.

A másik gond, hogy minden erőszakos hatarváltoztatás a vesztes számára "tolvajlás". Hívják azt akárhogy a terület új urai.

Ezen kesereghetsz, ez az emberiség történelme.

Ha valakinek újabb ötlete lenne a terület hovatartozását illetően, akkor csakis erővel képes igazát elfogadtatni.
Ha ez az erő nincs meg, akkor hiába megy a picsogás az erkölcsről, történelmi jogokról, kisebbségi jogokról.

A nemzetközi jog nem ismeri ezeket. Akkor sem, ha a győztesek használják ezen szavakat.
:(

Lásd küzdelmünk az EU és USA ellen saját jogaink védelme érdekében. Keresztül hugyozzák saját jogi, állítólagos morális értékeik alapjául szolgáló normákat is.

Egy tolvaj gazemberrel nem tudsz morális értékekről vitatkozni.
Az EU és USA-val meglévő vitánk parttalan. Hazudnak. A ruszki is, az ukrán is hazudik.
A politikában nincs helye moralizálásnak, akkor sem, ha mindenki az igazság nevében cselekszik.
;)
Erő és ész, ami számít. Mert a politoka a háború folytatása más eszközökkel. (by me)
:)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Román Antonov An-26 (ROF336) Piatra fölött kapcsolt be, délkelet felé indult, 200 km-re kint a tengeren jutott eszükbe, hogy inkább Isztanbulba repülnek. Aztán délkeletre fordult, most Ankara fölött megy tovább.
Viszi az ellopott (ukránoknak szánt) fegyvereket a Hezbollahnak?

Bombardier Challenger 650 most szállt fel Romániában (?), illetve ott vették először. Északnyugati irányba repülnek. Kassánál északra vált.

Bombardier Challenger 650 ARTEMIS lejött, Konstancánál fordul a moldáv határhoz.

Újabb szokás, hogy a romániai Challenger fölmegy a belorusz határ környékére, a litvániai pedig lemegy az Fekete-tengerhez A kóborapácák megtévesztésére csinálják így? Félúton integetnek is egymásnak (kb. Nyíregyházánál)?



Zsirinovszkij 2019-ben:


"Ezek voltak az utolsó választások Ukrajnában, mert Ukrajna megszűnik létezni. 2024-re konfliktus fog kitörni a Közel-Keleten, és mindenki egyszerűen elfelejti, hogy mi is Ukrajna, mert Irán nem a KNDK, vagy Vietnam, vagy Koszovó. A legszörnyűbb események fognak itt történni."


Közben Ukrajnában... / A csúzli újraföltalálása


John Varoli amerikai újságíró

Ha Biden azt mondja, hogy Vlagyimir Putyin rossz ember, akkor ez valószínűleg azt jelenti, hogy Vlagyimir Putyin jó ember" - mondta John Varoli amerikai újságíró, a The New York Times, a The International Herald Tribune, a Bloomberg volt tudósítója Moszkvában.
" Sok amerikai úgy látja, hogy Oroszország nemzeti érdekeit támogatja, és ez normális.
Az oroszokat védi, ő az orosz népet és az orosz kultúrát védi.

Mi olyan elnököt szeretnénk, aki védi az amerikai érdekeket, aki védi az amerikai kultúrát és az amerikai népet.
De nézzék, van egy elnökünk, a mi elnökünk, Joe Biden, akit csak Ukrajna érdekli" - mondja az újságíró

Most vesznek el álmai milliói, pedig milyen jól elterveztek mindent.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 398
23 310
113
Egy francia település, Vienne polgármestere, Thierry Kovacs leszedette az ukrán zászlót a városházáról, amit még az orosz–ukrán háború tavaly februári kirobbanásakor tettek ki, szolidaritásuk jeléül.

Kovacs a Facebook-oldalán indokolta meg döntését. Mint írja, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az azerbajdzsáni vezetővel folytatott telefonbeszélgetése után kiadott nyilatkozatai „elkötelezettséget mutatnak” az azeri elvek iránt, ami a szuverenitást és a területi integritást illeti. A polgármester szerint visszás, hogy miközben Ukrajna a nyugati értékekre támaszkodva vár segítséget a Nyugattól, „egy olyan rezsim vízióját osztja, amely a Felső-Karabahban történt etnikai tisztogatásból ered”.



 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
Helyzet Zaporozsje irányában 10:00-kor

Éjjel teljes csend és mozgáshiány volt az ellenség részéről, csak a tüzérek dolgoztak. Délelőtt két M113-ason kísérelték meg a védelmünket áttörni Novoprokopovkánál, a gyalogos srácok magabiztosan tartották pozícióikat egy lövöldözős csatában, az ellenség maradványai erdőtelepítésen keresztül vonultak vissza. Az ellenség minden nap kis támadásokat kísérel meg Rabotino minden területén.
Tegnap külföldi zsoldosokat öltek meg .
Verbovoe falutól nyugatra az „X-drivers” megsemmisítette az ukrán fegyveres erők M109-es önjáró fegyvereit.

Sürgős
Zaporozhye irányba, intenzív támadásunkat Marfopoltól északra jelentik.

Kleshcheevka terület!
Az orosz fegyveres erőknek sikerült visszaszorítaniuk az ellenséget a vasúttól.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 143
83 720
113
A feje már Granadában se volt semmi, de most:

Igazi ágyútöltelékek szadisták között:

Vége a műsornak?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Ukrajna elavult rakétákkal vette célba az orosz hátországot (térképfrissítés)

Az ukrán hadsereg újabb támadásokat kísérelt meg orosz területen. Az elhúzódó szünet után az ukrán erők ismét elavult Tochka-U rakétáikkal támadták az orosz határvidéket, míg a korszerűsített Sz-200-as rakétával a Krím félszigetet vették célba, amelyet korábban a drága nyugati Strom Shadow rakéták vettek célba.
Október 7-én az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy három ukrán Tochka-U rakétát lőttek le az orosz légvédelmi erők Belgorod térségében. A támadás nem okozott károkat.
Ugyanezen a napon az orosz hadsereg azt állította, hogy elfogtak egy továbbfejlesztett Sz-200-as rakétát, amely a Krím ellen irányult. A haditechnikai eszközök hiányától szenvedő ukrán erők a szovjet gyártmányú Sz-200-as légvédelmi rakétarendszerek rakétáit korszerűsítették, hogy azokat földi célpontok elleni csapásmérésre használhassák.
Közben helyi források arról számoltak be, hogy robbanások dörögtek a félsziget északi részén, Dzsankoj város közelében volt robbanás. Az ukrán hadsereg a térségben lévő stratégiailag fontos vasúti csomópontot vette célba, de nem sikerült elérnie a célpontot. A jelentések szerint egy azonosítatlan tárgy a vasúttól mintegy 50 méterre zuhant le. Az incidensről egyéb részleteket nem közöltek.
Egyelőre nem világos, hogy a vasútvonalat egy másik drón vagy rakéta vette-e célba, vagy az elfogott S-200-as rakéta roncsai estek a területre.
Az a tény, hogy az ukrán hadsereg elavult rakétákat használ az orosz hátországok elleni támadásokhoz, azt jelzi, hogy az ukrán hadsereget valószínűleg nyugati pártfogói büntették meg azért, hogy a NATO által szállított, több millió dollár értékű rakétákat értelmetlen támadásokra költötték, amelyek célja Kijev politikai PR-kampánya volt.

Vagy tartalékolják nemesebb célra.

*************************************************************

Az orosz erők offenzívát indítottak a kupjanszki régióban (térképfrissítés)

Az orosz erők 2 kilométerre haladtak előre Petropavlovka közelében;
Az orosz erők előrenyomultak Jagodnoje közelében;
Szinkovka nyugati részén összecsapások folynak;
Az orosz hadsereg visszaverte az AFU 4. páncélos dandárjának és 66. gépesített dandárjának öt támadását Makejevka közelében;
Az orosz hadsereg visszaverte az AFU 4. páncélos dandárjának és 66. gépesített dandárjának öt támadását Liman Persij közelében;
Az orosz tüzérség megsemmisítette az AFU 14., 30., 32. gépesített dandárjának és 115. területvédelmi dandárjának katonai felszereléseit Kupjanszk és Szinkovka közelében;
Az orosz erők mintegy 40 ukrán katonát, 2 páncélozott járművet, 2 gépjárművet, 1 Krab és 1 M777-es tüzérségi rendszert semmisítettek meg Kupjanszk térségében.

Szépen haladnak az Oszkol folyó mentén.

*********************************************

Az ukrán hatóságok több mint 400 ezer orosz nyelvű könyvet foglaltak le kijevi könyvtárakbólű

Az ukrán hatóságok a kijevi könyvtárakból több mint 400 000 példányt vontak ki orosz és szovjet szerzők által írt orosz és más nyelvű könyvekből. Erről a Kijevi terület katonai közigazgatása kulturális és turisztikai osztályának vezetője számolt be.
A kijevi városi tanács vonatkozó határozata szerint az ukrán főváros területén hivatalosan tilos bármilyen orosz nyelvű kulturális termék, köztük könyvek, koncertek és színházi előadások nyilvános használata.
A kijevi hatóságok nehézségekbe ütköztek az orosz nyelvű kiadványok megszerzésének és a régió könyvtári gyűjteményeinek vizsgálata során. Ennek oka az a tény, hogy a regionális könyvtárak túlnyomó többsége erősen el van látva orosz nyelvű irodalommal. Az ukrán fővárosi régió hatóságai a könyvtárakból kivont könyveket ukrán nyelvre fordított irodalommal kívánják pótolni.
A kijevi területi közigazgatás szerint a régióban jelenleg 817 könyvtár működik, amelyek teljes könyvállománya mintegy 7 millió példány.
Korábban arról számoltak be, hogy az ukrán könyvtárak "deruszifikálása" során 2022-től kezdődően több mint 11 millió orosz nyelvű könyvet semmisítettek meg. A kijevi rezsim tehát az ukrán hatóságok által ellenőrzött régiókban az élet minden területén teljes deruszifikációt hajt végre.

Nem késtek már el a könyvégetésekkel? És van aki szerint még ez sem fasisztoid pótcselekvés?
Ezeknek az égetgetőknek nem találnak helyet a fronton?
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
606
2 613
93
Biden 100 milliárd dollárt kérhet Ukrajnának – Telegraph (RT)

Biden amerikai elnök potenciális „egyszeri” ukrajnai segélykérést tervez, amely akkora lenne, hogy csak a 2024-es választások után kell további finanszírozási jóváhagyást kérnie a Kongresszustól – írta szombaton a The Telegraph.
Az új segélykérelem elérheti a 100 milliárd dollárt is, ami elegendő ahhoz, hogy elkerüljék a folyamatos törvényhozási vitákat, amelyek hátráltathatják Biden jövő évi újraválasztási pályázatát – írja a brit újság a Fehér Házban folyó vitákat ismerő emberekre hivatkozva. Egy ilyen javaslat eltörpítené azt a 24 milliárd dolláros finanszírozási kérelmet, amelyet az amerikai képviselőház törvényhozói kivontak a múlt héten elfogadott költségvetési törvényjavaslatból, hogy elkerüljék a kormány leállását.
Biden adminisztrációja azon fáradozik, hogy ideiglenes megoldásokat találjon a pénz és a fegyverek Kijevbe való beáramlására, Ukrajna orosz erők elleni harcának támogatására, amíg a Kongresszus el nem fogadja a jelentős segélytörvényt. Például a hírek szerint az Egyesült Államok külügyminisztériumának támogatási programját mintegy 650 millió dolláros támogatás biztosítására lehetne felhasználni.

A sajtó a Fehér Ház illetékeseit idézte, akik azt mondták, hogy már csak néhány hét van hátra az ukrajnai finanszírozás esetleges megszűnéséig, amelyre figyelmeztettek, hogy pusztító következményekkel járhat a csatatéren.
A The Telegraph jelentése szerint a Biden-adminisztráció csak azután dönt, hogy javaslatot tesz-e egy egyszeri segélycsomagra Ukrajnának, ha esetleg a jövő héten meg nem választják a képviselőház új elnökét. Egy 100 milliárd dolláros törvényjavaslat elfogadása megkövetelheti az elnöktől, hogy engedményeket tegyen a konzervatív republikánusoknak olyan kérdésekben, mint az illegális bevándorlás.

Lauren Boebert, az Egyesült Államok képviselője, a Biden Ukrajna-politikájával szemben kritikus republikánusok egyike, egy pénteki interjúban azt javasolta, hogy a képviselőház új elnökének ígéretet kell tennie arra, hogy ellenzi Kijev további finanszírozását. Megjegyezte, hogy a republikánusok többsége a republikánusok által ellenőrzött képviselőházban a múlt héten egy 300 millió dolláros ukrajnai segélytörvény ellen szavazott.

„A házelnöknek fel kell ismernie ezt, és nem engedheti meg, hogy több finanszírozás kerüljön szóba Ukrajnának. Teljesen belefáradtunk a költésbe.”

A Kongresszus már négy körben hagyta jóvá Ukrajna finanszírozását, összesen mintegy 113 milliárd dollár értékben. A Pentagon a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy „szinte az összes rendelkezésre álló biztonsági támogatást kimerítette Ukrajna számára”.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 573
113
Biden 100 milliárd dollárt kérhet Ukrajnának – Telegraph (RT)

Biden amerikai elnök potenciális „egyszeri” ukrajnai segélykérést tervez, amely akkora lenne, hogy csak a 2024-es választások után kell további finanszírozási jóváhagyást kérnie a Kongresszustól – írta szombaton a The Telegraph.
Az új segélykérelem elérheti a 100 milliárd dollárt is, ami elegendő ahhoz, hogy elkerüljék a folyamatos törvényhozási vitákat, amelyek hátráltathatják Biden jövő évi újraválasztási pályázatát – írja a brit újság a Fehér Házban folyó vitákat ismerő emberekre hivatkozva. Egy ilyen javaslat eltörpítené azt a 24 milliárd dolláros finanszírozási kérelmet, amelyet az amerikai képviselőház törvényhozói kivontak a múlt héten elfogadott költségvetési törvényjavaslatból, hogy elkerüljék a kormány leállását.
Biden adminisztrációja azon fáradozik, hogy ideiglenes megoldásokat találjon a pénz és a fegyverek Kijevbe való beáramlására, Ukrajna orosz erők elleni harcának támogatására, amíg a Kongresszus el nem fogadja a jelentős segélytörvényt. Például a hírek szerint az Egyesült Államok külügyminisztériumának támogatási programját mintegy 650 millió dolláros támogatás biztosítására lehetne felhasználni.

A sajtó a Fehér Ház illetékeseit idézte, akik azt mondták, hogy már csak néhány hét van hátra az ukrajnai finanszírozás esetleges megszűnéséig, amelyre figyelmeztettek, hogy pusztító következményekkel járhat a csatatéren.
A The Telegraph jelentése szerint a Biden-adminisztráció csak azután dönt, hogy javaslatot tesz-e egy egyszeri segélycsomagra Ukrajnának, ha esetleg a jövő héten meg nem választják a képviselőház új elnökét. Egy 100 milliárd dolláros törvényjavaslat elfogadása megkövetelheti az elnöktől, hogy engedményeket tegyen a konzervatív republikánusoknak olyan kérdésekben, mint az illegális bevándorlás.

Lauren Boebert, az Egyesült Államok képviselője, a Biden Ukrajna-politikájával szemben kritikus republikánusok egyike, egy pénteki interjúban azt javasolta, hogy a képviselőház új elnökének ígéretet kell tennie arra, hogy ellenzi Kijev további finanszírozását. Megjegyezte, hogy a republikánusok többsége a republikánusok által ellenőrzött képviselőházban a múlt héten egy 300 millió dolláros ukrajnai segélytörvény ellen szavazott.

„A házelnöknek fel kell ismernie ezt, és nem engedheti meg, hogy több finanszírozás kerüljön szóba Ukrajnának. Teljesen belefáradtunk a költésbe.”

A Kongresszus már négy körben hagyta jóvá Ukrajna finanszírozását, összesen mintegy 113 milliárd dollár értékben. A Pentagon a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy „szinte az összes rendelkezésre álló biztonsági támogatást kimerítette Ukrajna számára”.
Ha ez sem jön össze, akkor még mindig megparancsolhatják az EU-s bábjaiknak, hogy EU-s pénzekből adják oda ezt az összeget, vagy ha az nem megy akkor a megszállt németeknek.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 455
113
Bombardier Challenger 650 most szállt fel Romániában (?), illetve ott vették először. Északnyugati irányba repülnek.

*************************************************

Trump Ukrajna feldarabolását sürgeti
New York, Washington, Róma, 2023. október 7. szombat (MB)

Donald Trump volt amerikai elnök pénteken azt ajánlotta Ukrajnának, hogy ha meg akarja őrizni államiságát, engedje át Oroszországnak az orosz népesség lakta területeit – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szombaton.
A Just The News-nak adott interjújában Trump megegyezésre szólította fel a kijevi vezetést Moszkvával. „Magam már megalkudtam volna velük” – mondta. Megerősítette, hogy az ukrajnai válság soha nem eszkalálódott volna, ha ő lett volna az Egyesült Államok elnöke.
Trump bírálta Joe Biden elnök Ukrajna-stratégiáját, mert arra építi Kijevnek nyújtott katonai támogatását, hogy Ukrajna legyőzheti Oroszországot, csökönyösségével III. világháborút kockáztat.

Trump nyilatkozatával egyidejűleg az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke, Michael McCaul, és a szenátus külügyi bizottságának egyik tagja, Jim Risch azt követelte Biden elnöktől, hogy tisztázza kormánya Ukrajnának nyújtott segítségnyújtási stratégiáját.
„Az nem stratégia, hogy addig támogatjuk Ukrajnát, ameddig csak kell” – írták közös levelükben. Mit tesz a Biden adminisztráció diplomáciai síkon, milyen diplomáciát folytat Moszkvával – szegezték a kérdést az amerikai elnöknek.

Biden amerikai elnök segítsége iránti feltétlen bizalma miatt rövidlátó politikusnak nevezte Zelenszkij ukrán elnököt Viktor Medvedcsuk, a rezsim által betiltott ukrán ellenzéki platform vezéregyénisége. Medvedcsuk utalt arra, hogy az amerikai kongresszus csak azzal a feltétellel volt hajlandó megszavazni a kormány további működéséhez szükséges pénzt, ha nem nyújt több támogatást Ukrajnának.
„Biden máris rácáfolt ígéretére, miszerint mindvégig kitart Ukrajna mellett, az Ukrajnával szomszédos országok ukrán gabonára kivetett tilalma pedig ékes bizonyíték arra, hogy Zelenszkij képtelen érvényt szerezni Ukrajna nemzeti érdekeinek” – írta Meedvedcsuk a smotrim.ru weboldalon.

Római hír szerint olaszul is kiadták Benjamin Abelow Hogyan sodorta háborúba Ukrajnát a Nyugat (How the West Brought War to Ukraine) c. könyvét. Angolul, németül, dánul, hollandul, lengyelül és szlovénül már kiadott könyvében a szerző betekintést nyújt a fősodrású nyugati hírközlés propaganda-természetébe, s bemutatja, hogyan vezetik félre az embereket azzal az állítással, hogy Oroszország felelős mindenért. A könyvet rövidesen francia nyelven is kiadják.

A spanyol ajkú államokról is így mond majd le az USA, fennmaradása érdekében?
Ilyen egyszerű a béke!
Trumpli okos!
:D
Jó időt nem ígért?

ha az ukrán kisebbség eltűnne európából, akkor nem kéne háborúzni ...
ugye tetszik érteni????

Egy nép kiirtásáért inditanál háborút?

Büszke lehetsz magadra.


"Imádom", hogy sosem ismered be ha hülyeséget beszélsz. Pedig gyakran bele futsz.... Nem értem miért nem lehet beismerni, hogy ezt is benézted... Előfordul az ilyen :rolleyes:

Mondod te...
:D

Amúgy speciel tök igaza van, Oroszország lakossága soha nem volt 150 millió, és már soha nem is lesz.

Íme, a valóság;


Szóval szép mese ez egy csodálatos, gazdag, szépen fejlődő birodalomról, de ezt csak a ruszki soviniszta propaganda terjeszti.

Kár ezért itt szájkaratézni, hamar lebuktok a hazugságokkal. A valóság még csúnyább. A 30 éve tartó hanyatlás évi 400-600 ezer vissza- és bevándorló mellett zajlik.
:)
Ami nem sok jót ígér, az "új világrend felemelkedő hatalmának".
:D

Na ezért nem kell minden hazugságot elhinni.
Terjeszteni sem érdemes, mert csak még jobban lejáratod magad.

Közeleg az év vége, lejár a balhé kétéves mandátuma, új bizniszbe kell befektetni.

Ebben reménykedsz?
Más már nem segít?

Talán Trumpli majd segít. Vagy..., majd Steiner, majd jön Steiner és mindent helyrehoz.
:)

Koszovó val ne bizonygass mert nem értesz hozzá! Pont ma voltam lent kajálni , végig kajáltuk a déli részt. Igaz Euróban számolnak, de már ketté fossák az EU t ,átbaszta Őket az EU. Az egyik öreg azt mondta kis Dinár, kis Euró. Többi aranyba. Aki fantáziát látott az EU ban az lelépet már az EU ba ,de vót akit vissza fújta szél . A rőzse gúlában , gyufa a kézben. Nagyon sok lerendezetlen ügyük van ,és valakin elfogják verni a port !!Halottál már a Rigómezei eseményekről ? Szilikonozd a komikusod ahhoz értesz. Hűde felbasztál .Üljön le 1-es!!!!!

Mit is akartál mondani?
Nagyon zagyva, bocs, nem értem.
Ki fog bosszút állni a rigómezei csata miatt? Egész pontosan kin is?

Igazából ha az oroszok teljes erővel neki mennek az ukránoknak, irán+hamasz izaraelnek, észak-koreai dél-koreának és kína blokád alá vonja tajvant akkor a nyugatnak 4 fronton kellene háborút vívnia, és hát hagyományos fegyverekkel bizony el is veszti ezeket!
Atommal meg mindenki veszít.

Ha.
Ha.
Ha, ha.
Haha!
:D

Az oroszok teljes erővel? Mit csinálnak erősebben?
Több harckocsit vetnek be?
Több tüzérségi lőszerrel lövik az ukránokat?
Több Kalibr és Iszkander indul trafó házakra, kávézókra?
:)

Nagyon vicces vagy.

A Pufi Putyin kedvéért elpusztítaná magát?
Nemá!
Aszontátok, most adja oda a csoda rakétáit, meg hatalmas lőszer készleteit Putyin vezírnek!
Há' mivel megy neki a tesóknak?
Hát egyik meséd, üti a a többi hazugságotok.
Egyformát!
Egyformát kell hazudni, különben gyorsan lebuktok.
;)

Mire jó ez az ábrándozás? Olyanok vagytok, mint a napfény evők, vizelet ivók.
:)
Az helyzet, hogy a JELENBEN tévedtél cirka 13 millió főt. Nincs ezzel semmi baj, az hogy félrebeszélsz ezek után is, mikor valaki leírta a kb. 150-et, majd kijavítottad hogy 140, s kiderült hogy 153, azzal már van.

Pláne úgy, hogy amiről eredendően írt az amihez hozzászóltál, ott még ha neked lett volna igazad - DE NINCS!!! - akkor is bőven irreleváns, mert egy fiktív 140 milliós Oroszország vs egy mostani 30 millió alatti Ukrajna közti emberanyag is döntő.

Sosem értettem azt, hogy mikor valaki elnéz valamit, és szólnak neki többen, hogy tévedett, akkor miért kell megpróbálni bevédeni a védhetetlent. Nem úgy vesztesz arcot ha azt mondod, hogy ok, ezt rosszul tudtam, nektek van igazatok, hanem mikor idetolsz egy ilyet, hogy majd a JÖVŐBEN mi lesz, meg mi nem lesz...

Azért nagyon amúgy nem fogsz meglepődni, ha nem fognak a végén kisebb részt birtokolni az oroszok Ukrajna nemzetközileg elismert területéből, mint most, ugye?

Vagy igen :D ?!

Ha nem érted, olvass utána, ne handabandázz itt össze vissza sületlenségeket. Aztán rájössz, ki mit nézett el.
;)
Azt, hogy ki mit birtokol majd, az majd kiderül.
A rabló sem tulajdonos, csak betolakodó....
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 237
61 635
113
Ebben reménykedsz?
Más már nem segít?

Talán Trumpli majd segít. Vagy..., majd Steiner, majd jön Steiner és mindent helyrehoz.
:)
Amikor tavaly februárban kitört a háború, megírtam, hogy Ukrajnának vége, azt is hogy miért.
Szimplán az arányok és a lehetőségek miatt. Nincs semmilyen saját erőforrása, de a területén zajlik a háború, miközben az oroszoknál voltak a prosperáló nyugati befektetések és nem náluk.
De az oroszoknak nincs komoly infrastrukturális és humán veszteségük se.
Ukrajna csak egy nettó pénztemető, csupán csak egy eszköz, egy pajszer az oroszok ellen. És ha ez az eszköz egyszer kicsorbul, eldobják.
És igazam lett, pontosan ez történik.
Nem az oroszok állnak vesztésre Ukrajnában, hanem az ukránok. És az ukránok ügye nem csak a saját korábbi közigazgatási határain belül áll vesztésre, hanem külföldön is.

A permanens háborúkba befektetőknek pedig kezd elmocsarasodni a kelet-ukrán frontszakasz, ahogy anno beszart a szíriai Iszlám Állam is.
Még a Covid-háború is elsekélyesedett két év után.

Az érdekes majd az lesz, ha az ukránok magukra maradva rájönnek, hogy komoly összegeket kéne visszafizetni a semmiből. Ilyenkor jön majd jól a jelenkori, Nyugat-barát vezetéssel szembehelyezkedő, a mostani ukrán állam jogi kontinuitását valahogy lenullázó átállás, valamilyen államközi kiegyezés az oroszokkal. Akiknek meg azért nyilván jól jönne, ha Biden még odaadná azt a tervezett 100 mrd dollárt. Akkor a medve elvenne belőle 75-öt, a maradék 25-öt megtartva az új ukrán kormány meg nyalogathatja sebeit és cserébe az orosz garantálná, hogy semmit se kelljen visszafizetnie senkinek.
Mindig a pénz beszél és az ukránnak abból nem sok van.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
A nyugati műholdfelvételek példátlan növekedést mutatnak a vasúti forgalomban a KNDK és Oroszország között az elmúlt hetekben

. A vonatforgalom az elmúlt évek legmagasabb szintjére nőtt, beleértve a járvány előtti időszakot is – írja a katonai hírszerzés. Ennek alapján az Egyesült Államok Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja (CSIS) arra utal, hogy Phenjan aktívan szállít fegyvereket Moszkvának.

A közzétett képen több mint 70 tehervagon látható az észak-koreai határváros, Rason Tumangan pályaudvarán, valamint sok ismeretlen tartalmú láda, amelyek berakodásra készülnek.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 772
113
Amikor tavaly februárban kitört a háború, megírtam, hogy Ukrajnának vége, azt is hogy miért.
Szimplán az arányok és a lehetőségek miatt. Nincs semmilyen saját erőforrása, de a területén zajlik a háború, miközben az oroszoknál voltak a prosperáló nyugati befektetések és nem náluk.
De az oroszoknak nincs komoly infrastrukturális és humán veszteségük se.
Ukrajna csak egy nettó pénztemető, csupán csak egy eszköz, egy pajszer az oroszok ellen. És ha ez az eszköz egyszer kicsorbul, eldobják.
És igazam lett, pontosan ez történik.
Nem az oroszok állnak vesztésre Ukrajnában, hanem az ukránok. És az ukránok ügye nem csak a saját korábbi közigazgatási határain belül áll vesztésre, hanem külföldön is.

A permanens háborúkba befektetőknek pedig kezd elmocsarasodni a kelet-ukrán frontszakasz, ahogy anno beszart a szíriai Iszlám Állam is.
Még a Covid-háború is elsekélyesedett két év után.

Az érdekes majd az lesz, ha az ukránok magukra maradva rájönnek, hogy komoly összegeket kéne visszafizetni a semmiből. Ilyenkor jön majd jól a jelenkori, Nyugat-barát vezetéssel szembehelyezkedő, a mostani ukrán állam jogi kontinuitását valahogy lenullázó átállás, valamilyen államközi kiegyezés az oroszokkal. Akiknek meg azért nyilván jól jönne, ha Biden még odaadná azt a tervezett 100 mrd dollárt. Akkor a medve elvenne belőle 75-öt, a maradék 25-öt megtartva az új ukrán kormány meg nyalogathatja sebeit és cserébe az orosz garantálná, hogy semmit se kelljen visszafizetnie senkinek.
Mindig a pénz beszél és az ukránnak abból nem sok van.
Egyelőre az oroszoknál volt puccs és nem az ukránoknál. Putyin meg nem meri felhasználni az emberi erőforrásaikat, mert fél a népharagtól.