A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ja, a radarok nagyon durvan csusznak. Kivancsi vagyok, megkapjuk-e oket a jelenlegi cirkusz alatt, ha ez elhuzodik (marpedig szerintem el fog, eszakon es vegul keleten is haboruba fognak keveredni az izraeliek)...
Remélem hogy RM Canadánál van már néhány darab és akkor nem az izraelieken fog múlni. Magának Izraelnek van elég radarja, szóval nem hiszem hogy mi radarjaink kellenének nekik, de ha behívták katonának az ELTA alkalmazottak egy részét az okozhat csúszást.

Erre nem gondoltam!
Pedig ez igen csak esélyes, hogy megrendelés után közel 3 évvel már nem Izraelben dekkolnak az első radarok, hanem Kanadában szüttyögnek vele. Ha még Izraelben sem gyártották le (ez nem valószínű), akkor 25-ben sem lesz itt egy sem...

pl. 2022-re ígérték a teljesítést. 2 év alatt tudnak radart építeni.

"IAI signed a deal with the Czech Republic in December 2019 for eight ELM-2084 MMR for USD125 million, IAI stated in December 2019.

According to the Army of the Czech Republic (ACR), the first ELM-2084 MMR was delivered on 25 February 2022, with the final system expected to be handed over in April 2023."

A csehek nem vették be a buliba az RM Canadát....

• Tetszik
Reactions: endre
pl. 2022-re ígérték a teljesítést. 2 év alatt tudnak radart építeni.

"IAI signed a deal with the Czech Republic in December 2019 for eight ELM-2084 MMR for USD125 million, IAI stated in December 2019.

According to the Army of the Czech Republic (ACR), the first ELM-2084 MMR was delivered on 25 February 2022, with the final system expected to be handed over in April 2023."

A csehek nem vették be a buliba az RM Canadát....
Viszont azota is szivnak vele, hogyan integraljak a meglevo (NATO) rendszerbe, ha jol emlekszem a hirekre. Pont ezt a reszet intezi a kanadai RM, akik mar csinaltak ilyet maguknak, ezzel elvileg megsporolva a hasonlo szivast (ill. hat nemigen lenne kapacitasa a MH-nek ilyesmire, ez azert erosen specifikus szoftveres tema).

Viszont azota is szivnak vele, hogyan integraljak a meglevo (NATO) rendszerbe, ha jol emlekszem a hirekre. Pont ezt a reszet intezi a kanadai RM, akik mar csinaltak ilyet maguknak, ezzel elvileg megsporolva a hasonlo szivast (ill. hat nemigen lenne kapacitasa a MH-nek ilyesmire, ez azert erosen specifikus szoftveres tema).
Ez oké, nem is baj hogy bevettük őket, csak annyit mondtam hogy elég valószínű hogy már RM Canada dolgozik az első radarokon.
Ha ugyanis a cseheknek tudtak két év két hónap alatt tudtak radart szállítani (COVID-leállás ide vagy oda), akkor elég valószínű, hogy már kanadaiaknál kell legyenek a radarjaink. Szerződéskötés után 3 évvel elég valószínűtlen, hogy még Izraelben szerelgetik őket...
Remélem idén még befut 1-2 darab...

Ez oké, nem is baj hogy bevettük őket, csak annyit mondtam hogy elég valószínű hogy már RM Canada dolgozik az első radarokon.
Ha ugyanis a cseheknek tudtak két év két hónap alatt tudtak radart szállítani (COVID-leállás ide vagy oda), akkor elég valószínű, hogy már kanadaiaknál kell legyenek a radarjaink. Szerződéskötés után 3 évvel elég valószínűtlen, hogy még Izraelben szerelgetik őket...
Remélem idén még befut 1-2 darab...
Ők kédz radarokat kapnak.