A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Gepard GM6 Lynx Sero 12.7 mm anti-material puska
Itt pont nem említik, hogy mesterlövész puska lenne.

Szerintem meg kéne az a kaliberű fegyver a lövészárokharchoz, hőkamerát rápakóni azt csípőbül átlüni az árkot vele. A zoroszok mán csak tudják, majd két éve harcolásznak mán ottanság.
Az megvan hogy amit az oroszok rendszeresítenek az 12.7*55?

Úgyhogy köze nincs a lynxhez ami 12.7*99.

Kb feleakkora a súlya.

2* vagy 4* akkora a tarkapacitása.
Ami lövèszárokba ahová vizionálod elèg fontos.

Az egy mesterlövész/romboló puska, az orosz fegyver csillapítása mérete és súlya közelharcra van kitalàlva. Értem az elgondolásodat de ez a fegyver nem alkalmas erre.
Ráadásul fele akkora a töltete, mint a rendes 12,7-nek.
Ebből következik, hogy az energiája is.
Érdekes, hogy a .338 NM is fele akkora energiával rendelkezik, mint a 12,7.
Tehát szerintem nekünk ebből a .338 NM-ből kéne kialakítani egy bullpup géppuskát, jhasonlóan a ruszki bullpup PKM-hez.

@alali77 - látod: mr. koffein a tiedet kiröhögte, enyimet lájkolta - szóval talán bejön a tippem. :)
Nyilván a hegyi troll szerepébe képzeltem magam, mint oly sokszor teszem.
És kicsit azt is akartam jelezni, hogy nálunk szerintem légvédelmi gyakorlaton is simán jelentenek be a legújabb kommandós harci kést.
De remélem a lengyelektol vett Manpads-ot mutatja be kedvenc Bobo-m.

Gratulálok a tippelőknek mai nap átadásra került az első nasams :oops:
Újabb mérföldkőhöz érkezett a honvédelmi és haderőfejlesztési program! Ezekben a percekben adják át az új NASAMS légvédelmi rakétarendszert Győrben.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Új fejezet nyílik a katonák művelődésében

A Honvédelmi Minisztérium és a Déryné Program közötti együttműködési megállapodás eredményeként a modern kor kihívásainak megfelelően bővül a katonák szabadidős lehetőségeinek tárháza; ezentúl nívós kulturális programok segítik az állomány feltöltődését és pszichológiai-mentális közérzetének javítását.

• Tetszik
Reactions: Venom85
Újabb mérföldkőhöz érkezett a honvédelmi és haderőfejlesztési program! Ezekben a percekben adják át az új NASAMS légvédelmi rakétarendszert Győrben.

jó nagy :O most először láttom ember melett a cuccot

Sentinek radar, FDC stb megjött kompletten minden?

• Tetszik
Reactions: Kávé