Dronok is csak eszközök,van ellenuk védekezés.Egyszruen ki kell építeni azt a védekezést.Eppen úgy,ahogy az eddigi legiveszelyek ellen.
- Én már ezt legalább egy éve hajtom, hajtogatom! A mai hadviselésben nagy szerepe van a harckocsi saját légvédelmének. Azaz minden harckocsinak meg kell védeni önmagát a drónokkal szemben is. Hiába ágálnak a harckocsizók az ellen hogy az nem az ő feladatuk, majd a csapat légvédelem megoldja! Csakhogy az ukrajnai helyzet nem ezt mutatja UGYE! Ha megtudja védeni a harckocsi önmagát a dronok ellen akkor egy lépéssel előrébb vagyunk. Azaz kell egy csapatlégvédelmi gép ami ellenőrzi a csapat felett a légteret, majd szól vagy koordinátákat közöl a harckocsiknak. Akik azután letakarítják az égről a piszkoskodót, vagy gépágyúval, vagy rakétával! Oszt mehetünk tovább! Ugye nem egyedül közlekedik egy harckocsi sem! Egymás között megosztják ki mire figyel ha légtér támadás van! Ki a földi területet s ki foglalkozik az égi takarítással ha kell s szólnak.
- A másik nagy probléma az aknák felismerése! Erre pedig nagyon jó volna minél hamarabb valamit kitalálni, amit a harckocsira fellehetne szerelni. Mivel a harckocsik nagyrészt ezek az aknák robbantják fel. Elszomorít az a tudat hogy a vezetésnek erre nincs megoldása! Sok harci eszköz s katona élete függne tőle. Tudom nem számít! Ám a katonáinknak igen!
- Az hogy most melyik harckocsi a jobb, az más kérdés! A leo kényelmes, nagy, terebélyes, búlykálva lehet használni. A T-72 kisebb, alacsonyabb, rejtőzködőbb kivitel, illetve régebbi konstrukcióból kifolyólag felszerelése elavultabb. Természetesen nincs benne nagy LCD monitorok. Az oroszok nem tartottak rá igényt, mivel aki használja sem biztos hogy igényli.
- Nos nekünk itt lesz a KF-51 Panter ha lesz belőle valami, na ezt a gépet kell úgy előremutatóan megtervezni hogy az sokáig használható legyen! Azaz védelmet biztosítson az országunknak s katonáinknak.
Amikor a bmp-t btr-re cserèltük hiába volt cèges senki nem dícsèrte nálunk.
Pedig a bmp-k sem voltak jó állapotban. Ès azok sem voltak a legmodernebb technika.
- Teljesen igazad van! A BMP-t meg kellet volna tartani igaz az sem volt ahogy mondod a legjobb, ám azt jobban lehetett volna felújítani. A BTR-nél a rengeteg hátramenő rudazat a legfőbb probléma. Ezért mondtam,
javasoltam hogy a motort előre kellene hozni. Csökkenne a sok rudazat ill. sokat el is lehetne hagyni.
Tudom hogy nem lesz belőle semmi! A BTR az gyors reagálású városi harcokhoz való, (aszfaltharcos), az elfoglalt város ellenőrzésére, megtartására, rendfentartásra. Ameddig a BMP pedig terepre harckocsik után, nem mellé! Ugye csak az üléseket befele kellet volna fordítani. Mint a mostani IFV-nél. S kicsit megkellet volna emelni a beltért. S használható lett volna. Na de ezek a gépek céltáblának valók csak ugye!