A magyar hadiipar napjainkban

Másrészt, hogy megidézzelek, a lőszergyárban magyar a többségi tulajdon, szemben Zalával és. a csehekkel közös kézifegyvergyárral.
November 12-én hatályos cégjegyzék szerint Rheinmetall Hungary Munitions Zrt. egyetlen nevesített tulajdonosa Rheinmetall Waffe Munition GmbH
DE-29345 Südheide OT Unterlüs, Heinrich-Erhardt-Str. 2.
A szavazati jog mértéke meghaladja az 50%-ot.
A tagsági jogviszony kezdete: 2022/08/03

Emlékeim szerint csak az RDX-gyár lesz többségében magyar, a lőszer gyár nem. Előbbit ugyanis inkább a magyar állam akarta, nem az RM.

Érdemes olvasgatni a cégjegyzéket! ;)
www.e-cegjegyzek.hu
Ingyen van és ennél nincs hitelesebb...

November 12-én hatályos cégjegyzék szerint Rheinmetall Hungary Munitions Zrt. egyetlen nevesített tulajdonosa Rheinmetall Waffe Munition GmbH
DE-29345 Südheide OT Unterlüs, Heinrich-Erhardt-Str. 2.
A szavazati jog mértéke meghaladja az 50%-ot.
A tagsági jogviszony kezdete: 2022/08/03

Emlékeim szerint csak az RDX-gyár lesz többségében magyar, a lőszer gyár nem. Előbbit ugyanis inkább a magyar állam akarta, nem az RM.

Érdemes olvasgatni a cégjegyzéket! ;)
www.e-cegjegyzek.hu
Ingyen van és ennél nincs hitelesebb...
Azt viszont hozzátenném, hogy csak a pillanatnyilag érvényes állapotot tartalmazza, de ha van opciós szerződés részesedés vásárlásra, vagy hasonló, azt nem.

Azt viszont hozzátenném, hogy csak a pillanatnyilag érvényes állapotot tartalmazza, de ha van opciós szerződés részesedés vásárlásra, vagy hasonló, azt nem.
Igen, ez lehetséges. Lehet hogy ha lezárult a beruházása amit érthető okokból az RM menedzsel, akkor lesz változás ebben...

Másrészt, hogy megidézzelek, a lőszergyárban magyar a többségi tulajdon, szemben Zalával és. a csehekkel közös kézifegyvergyárral.
A zalai gyárnál hogy is van, a gyár épülete a magyar állam tulajdona, de 10 év múlva az RM Hungary tulajdona lesz, ami 51 % Rheinmetall?
A gyulai Airbus gyár az 70%-ban Airbus? Vagy ott is a telek+épület magyar tulajdon, ami benne van az meg Airbus?

A zalai gyárnál hogy is van, a gyár épülete a magyar állam tulajdona, de 10 év múlva az RM Hungary tulajdona lesz, ami 51 % Rheinmetall?
Igen az RM Hu visszabérli az államtól, így 10 év alatt kifizeti az építés költségeit.
A gyulai Airbus gyár az 70%-ban Airbus? Vagy ott is a telek+épület magyar tulajdon, ami benne van az meg Airbus?
Ezt nem tudom.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
402364685_290544907293901_1228066334399537200_n.jpg

Gyöngyös és Miskolc között mit jelölhetett be?

• Tetszik
Reactions: SilvioD and Aladeen
Még a nyírteleki német-izraeli radargyár sem nagyon halad...
Az még hagyján, de egyetlen ELTA radart sem láttunk még, pedig 2022-re ígérték az elsőt. Nem kizárt hogy már itt van csak Bobo nem ért még rá átadni a "Vasssskupola radarját", de nagy a csend. Inkább küldjenek gyorsan 3-4-et aztán foglalkozzunk a "gyártással".
Nem igazán tudom mi értelme van 11 radart (vagy még annyit sem) nálunk "gyártani"...

Az vicces, hogy a DND minden ismert termékét felsorolja csak azt nem amit egyébként gyártani fogunk
Hozzászólásokra is érdemes ránézni, sokan próbálják felvilágosítani a szakértő bölcsész urat, nem csak névtelen facebook-huszárok...

Lehet hogy hazai fejlesztésű passzív radart akarunk gyártani német-izraeli együttműködéssel hogy exportképesebb legyen?
Én az ELTA-k ról beszéltem...

A németeknek van kész passzív radarjuk HENSOLDT-tól. Régen volt róla szó MG idején, hogy mi fejlesztenénk, de a legutóbbi idősávos preziben piackutatás címkével szerepelt a passzív radar. Szerintem most hogy "nemzetközi helyzet fokozódik" ebből inkább vásárlás lesz mint fejlesztés, mert nincs idő most fejlesztgetni...

Én az ELTA-k ról beszéltem...

A németeknek van kész passzív radarjuk HENSOLDT-tól. Régen volt róla szó MG idején, hogy mi fejlesztenénk, de a legutóbbi idősávos preziben piackutatás címkével szerepelt a passzív radar. Szerintem most hogy "nemzetközi helyzet fokozódik" ebből inkább vásárlás lesz mint fejlesztés, mert nincs idő most fejlesztgetni...
pedig a csehekkel már lehívtuk a forrásokat a passzív radar kutatásokra.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Minden előadáson az hangzik el, hogy amit csak tudunk magunknak akarunk gyártani....