A magyar hadiipar napjainkban

Venni akarok egy olcsó olasz puskát. Minimum 6-8 hónap várakozási időt jósolt a distributor.
Mert nincs hozzáférésed a katonai fegyverraktárakhoz: ott aztán százezer számra vannak lőfegyverek még a hidegháborúból.
Szóval pont kézi lőfegyverekből em igazán van hiány Európában: milliók kezébe tudnának adni gépkarabélyokat a NATO országok pusztán raktárról. Nekünk is baromi sok AK-63 van még...

Mert nincs hozzáférésed a katonai fegyverraktárakhoz: ott aztán százezer számra vannak lőfegyverek még a hidegháborúból.
Szóval pont kézi lőfegyverekből em igazán van hiány Európában: milliók kezébe tudnának adni gépkarabélyokat a NATO országok pusztán raktárról. Nekünk is baromi sok AK-63 van még...
A piaci keresletről és kínálatról beszélek. Kell a francnak hidegháborús katonai fegyver.

• Tetszik
Reactions: perceptron
Jah, legalább 20.000db.... nézd meg az elmúlt 10 évben mennyit adtak el.... 400-500ezer ment ki szarerthugyert. Sok nem maradt az tuti

Arzebálba nincs tulajuk csak egy közös céget nem?
Nekem azt mondták hogy itt is az lett a felállás mint a többi gyárnál (51% Cz - 49% N7 Holding) és ebből az a jogi probléma lett, hogy a gyárban most már csak a CZ-hez tartozó termékeket tudnak gyártani. Hogy tényleg így van-e, azt nem tudom, de emlékszünk hogy mennyi mindent akartak Kiskunfélegyházán gyártani, amiről azóta kiderült hogy nem ott lesz vagy nem lesz.

Nekem azt mondták hogy itt is az lett a felállás mint a többi gyárnál (51% Cz - 49% N7 Holding) és ebből az a jogi probléma lett, hogy a gyárban most már csak a CZ-hez tartozó termékeket tudnak gyártani. Hogy tényleg így van-e, azt nem tudom, de emlékszünk hogy mennyi mindent akartak Kiskunfélegyházán gyártani, amiről azóta kiderült hogy nem ott lesz vagy nem lesz.
Akkor ki fogja (ha fogja egyáltalán valaki) gyártani a Gestamen fegyvereket?
Úgy fegyvergyár, új gyártósor?

Hát ez nagy hülyeség volt, hogy saját pénzen megcsináljuk a gyárat megvesszük a licenszet aztán odaadjuk nekik a gyárat :mad:

Hát ez nagy hülyeség volt, hogy saját pénzen megcsináljuk a gyárat megvesszük a licenszet aztán odaadjuk nekik a gyárat :mad:
@Terminator
@ravenlord

A cégjegyzék szerint az Arzenál egyetlen tulajdonosa az N7 holding, szóval nem kell parázni!
A cégvezetésben is csak magyarok ülnek - nincs is semmi CZ tulajdon vagy befolyás. Mindenki magyar akinek aláírási joga van.

arzenal.jpg

Vagy nem jött elég megrendelés az önfenntartáshoz, vagy más probléma volt, vagy az is lehet hogy az egész nem is így van csak dezinformáltak és minden egy titkos nagy terv szerint halad amiről nem tudunk. Szokás szerint bármi lehet és az ellenkezője is.

Senkinek nem adták el az Arzenált, az továbbra is állami tulajdon.
Az N7 és a csehek létesítettek cseh fegyverek gyártására közös vállalatot. Ennek telephelye ugyanúgy Kiskunfélegyháza, mint az Arzenálé.

Kézifegyvergyártó közös vállalatot alapít Magyarországon a cseh Colt CZ Group és a magyar állami N7 Holding a magyar hadsereg ellátására lőfegyverekkel – jelentette be csütörtökön a Colt CZ.