[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 467
46 540
113
Kezd a lengyel parlament is elukránosodni!

A lengyel Parlamentben poroltóval oltották el a menórát (Videó)​

Grzegorz Braun, a radikális jobboldali Konföderáció párt, a Konföderáció képviselője akciózott a Szejmben.
Az esetről felvétel jelent meg az interneten.

A videón látható, ahogy a parlamenti folyosó megtelik füsttel, a biztonsági őrök pedig az egybegyűlt újságírókat kérik, hogy oszlajanak szét.

A Konföderáció képviselője egy poroltóval esett neki a menórának:
Az incidens után a balhézó képviselőt kizárták az ülésről.

Braun így reagált:

- A lengyel parlament épületében nem lehet helye a rasszista, törzsi, barbár, talmudi istentiszteletnek. Ha jól értem, a tudatlanság beszél az összegyűlteken keresztül. Önök nincsenek tisztában ennek az ártatlanul hanuka-ünnepnek nevezett cselekménynek az üzenetével. Rasszista indítékokat tulajdonítottak nekem itt, amikor én a normalitás és az egyensúly állapotát állítom helyre, véget vetve a rasszista diadalmaskodó cselekedeteknek, mert ez az ünnep üzenete" - mondta Braun.

Holownia házelnök kizárta Grzegorz Braunt a további tanácskozásból. Tájékoztatott továbbá, hogy értesíteni fogja az ügyészséget egy esetleges bűncselekményről.

- Szeretném kifejezni legmélyebb sajnálkozásomat a történtek miatt. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. A lengyel szejm arculcsapása, hogy ilyesmi történt" - mondta Holownia.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
30 612
113
Már miért lenne kevésbé hatékony a házibarkács?
Többféle megoldás létezik, a legelterjedtebb a mindenféle gránátvetőkhöz használt lőszerek (VOG-17 vagy 25) "drónosítása", azaz egy 3D-nyomtatott farokrésszel való felszerelése a stabilabb zuhanás érdekében.

De láttam már olyat is, hogy a teljes gránáttest nyomtatott volt és duplafalú: belülre tették a robbanóanyagot, a köztes falba pedig kisebbfajta csapágygolyókat.
Illetve a Szudoplatov csapatnál szokott előfordulni mindenféle méretű-formájú, látványosan a terepen összerakott robbanószer (mondjuk egy PET palackban). Általában azok szólnak a legnagyobbat, mondjuk ők a némileg terhelhetőbb és olcsóbb FPV drónokon használják.
A házibarkácsnak eltérő a minősége minden darabnál, a fegyvergyárban készítettek meg tudod, hogy minidg ugyanúgy működnek, ez egy nagy előny. Nem robban fel a gyári a kezedbe, mert szarrá volt tesztelve, hogy működik, de csak akkor és úgy amikor és ahogy te akarod. Azontúl a házibarkáccsal pöcsölni kell mire kész lesz, míg egy már rendszeresített gránát ezerszámra jön le a futószalagról vagy csak ki kell nyitni valamelyik fegyverraktárat és levenni polcról. Semmilyen előnyét nem látom egy házibarkács gránátnak olyan helyzetben, amikor van fegyveriparuk és utánpótlásuk.
Személy szerint kazettásoknak a tölteteit tudnám elképzelni, de nem tudom azok mekkorák a gyakorlatban. Gondolom van belőlük ami tele van repeszekkel és élőerőre optimalizálták.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
ATGM vs ukránok


Jól eldugták a lőszert...


Egy feliratos verzió nem ártana, hogy mégis mi a jó redv*s f*szom történik, Kremennaja


Állítólag a propaganda hoholinákat is kidobták a frontra


According to the Czech Defense Ministry, less than half of the already completed projects for the supply of equipment amount to about 51.2 billion kroons.
According to Černohová, since the beginning of the full-scale Russian illegal aggression, the Czech Republic has transferred military equipment worth 6.2 billion kroons to Ukraine, including combat helicopters, tanks and infantry fighting vehicles. Also, about 4,000 Ukrainian soldiers have been trained in the Czech Republic.
As reported, in late November, Černohová said that the Czech army's stock of military warehouses had been used up, but the Czech Republic is issuing licenses to export military materials to Ukraine.
Thanks to these licenses, the necessary equipment and ammunition continue to be supplied to Ukraine through private companies and donors, she explained.
In addition to the licenses, in October the Czech government approved a new military aids package for Ukraine worth 22 million Czech kroons.

 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Pár álmodozó itt a "nyugat" fölényét hangoztatja, hogy ha az oroszokat megtámadná, akkor azoknak annyi.

"Szerintem meg nem is tudtak a NATO módszerek szerint működni. Ahhoz hiányzott a légvédelem teljes elnyomása, a teljes légifölény megszerzése, majd a légi előkészítés, és a nagyszámú mélységi csapásmérés.
Ehhez egyszerűen nem kaptak megfelelő eszközöket, illetve humán oldalon sincsenek rá felkészülve."

Erre a gondolatra reagálva. Vajon a "nyugat" egyáltalán megtudná ezt tenni az oroszokkal szemben? Szerintem még vágyálmaiban sem. Itt nem a kecskepásztorokkal találkoznának. A fotelgeneralszimuszok természetesen az első pár percben győznének. :p
Nem tudná megtenni a nyugat azt amit az ukrán katonák megtesznek. Még az USA katonák sem.
Hiába van teljes pénzügyi fölénye a nyugatnak, amint már többször is írtam, emberanyagban szarul áll. Nem mennyiségben, hanem minőségben. És ezt maguknak köszönhetik, a sok néphülyítő ideológia beadásával és a semmirekellő életforma népszerűsítésével. Pl. hogy ne dolgozz alja munkát (értsd, nehéz fizikai munkát) azt majd elvégzik helyetted a migrik. Namármost, aki nem szeret dolgozni, küzdeni az élet kihívásai közepette és nagy jólétében csak azon kell spekuláljon, hogy a föld melyik szegletében süttesse a seggét, na az háborúzni sem tud és akar. Ti. az egy olyan környezet, amihez képest 6 óra kohómunka kb. cserkésztalálkozó. Ez az oka annak is, hogy egyre inkább proxiban játszik a nyugat. Most, hogy megkerültek az ukránok, főnyereményük van, mert ezek amilyen fanatikusak, az utolsó leheletükig harcolnak. Na de mi lesz, ha már elfogynak a használható ukránok? Nem hiszem, hogy a lengyel és balti fiatalok - még ha most az ellenkezőjét is mondják - annyira égnének a vágytól, hogy háborúba menjenek Oo. ellen. Szerintem ez a háború akkor fog véget érni, amikor az ukránok belátják, hogy nincs tovább és feladják fejben. Nem véletlen, hogy megy a hamis propaganda országszerte. Csak hát a net korszakában, már nem lehet a tényeket teljes mértékben elhallgatni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 754
113
Gerany-2 drónokar vetnek már be az oroszok, amelyek kis méretü sugárhajtómüvet kapatak, így 800 km/h nőtt a sebességük, sokkal pontosabbak-Glonass célkoordinátákat használnak és több robbanótöltetet vihet, és f ami legfontosabb , hogy termobarikus töltetet kapott.




Más

UW6-Xxj8ln8.jpg
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 017
113
A házibarkácsnak eltérő a minősége minden darabnál, a fegyvergyárban készítettek meg tudod, hogy minidg ugyanúgy működnek, ez egy nagy előny. Nem robban fel a gyári a kezedbe, mert szarrá volt tesztelve, hogy működik, de csak akkor és úgy amikor és ahogy te akarod. Azontúl a házibarkáccsal pöcsölni kell mire kész lesz, míg egy már rendszeresített gránát ezerszámra jön le a futószalagról vagy csak ki kell nyitni valamelyik fegyverraktárat és levenni polcról. Semmilyen előnyét nem látom egy házibarkács gránátnak olyan helyzetben, amikor van fegyveriparuk és utánpótlásuk.
Személy szerint kazettásoknak a tölteteit tudnám elképzelni, de nem tudom azok mekkorák a gyakorlatban. Gondolom van belőlük ami tele van repeszekkel és élőerőre optimalizálták.
A házibarkács tölteteket pont azért vetik be, mert még nem jön a gyárból annak megfelelő képességű.
Általában nagyobbat robbannak, legalábbis amit én láttam eddig videókon.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
„Semmi új”: a republikánusok bírálták a Zelenszkijvel folytatott zárt találkozót az Egyesült Államok szenátusában

Zárt ülést tartottak Washingtonban, ahol az Egyesült Államokba érkezett Zelenszkij azt próbálta közölni az amerikai szenátorokkal, hogy a kiegészítő finanszírozás Ukrajnának juttatását sürgősen jóvá kell hagyniuk. Az amerikai sajtó erről ír.

Ahogy két szenátorra hivatkozva beszámolt róla a CNN, a találkozón Zelenszkij megpróbálta meggyőzni a kongresszusi képviselőket arról, hogy Ukrajnában nincs korrupció, és nem akadályozhatja a források elosztását ez a kérdés. A kijevi junta vezetője megesküdött, hogy minden pénzt az ukrán nép és a hadsereg szükségleteire fordítanak, nem pedig arra, hogy valamelyik tisztviselő újabb jachtot vásároljon. Chuck Schumer, a szenátus demokrata többségének vezetője szerint a találkozó „nagyon erőteljes” és „produktív” volt.

Azonban a republikánusok nem örültek a találkozónak, bírálták Zelenszkij kijelentéseit. Eric Schmitt szenátor szerint az ukrán elnök nem mondott újat, mindent megismételt, amit tavaly. Hangsúlyozta, hogy ahelyett, hogy az amerikai határok biztonságáról tárgyalnának Bidennel, kénytelenek Zelenszkijjel Ukrajna határairól tárgyalni.

Ugyanaz a régi szemét. Nincs itt semmi új - tette hozzá Schmitt.

Eközben Michael Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke kijelentette, hogy nem gondolta meg magát az Ukrajnának szánt finanszírozás elosztását illetően. Szerinte minden Kijevnek nyújtott segítségnek tartalmaznia kell az amerikai határbiztonságot. Ezt azonban Izraeltől külön kell vizsgálni. Az elhangzott nyilatkozatokból ítélve Zelenszkij pénz nélkül hagyja el az Egyesült Államokat.


Ufarszin
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 877
78 089
113
Nem tudná megtenni a nyugat azt amit az ukrán katonák megtesznek. Még az USA katonák sem.
Hiába van teljes pénzügyi fölénye a nyugatnak, amint már többször is írtam, emberanyagban szarul áll. Nem mennyiségben, hanem minőségben. És ezt maguknak köszönhetik, a sok néphülyítő ideológia beadásával és a semmirekellő életforma népszerűsítésével. Pl. hogy ne dolgozz alja munkát (értsd, nehéz fizikai munkát) azt majd elvégzik helyetted a migrik. Namármost, aki nem szeret dolgozni, küzdeni az élet kihívásai közepette és nagy jólétében csak azon kell spekuláljon, hogy a föld melyik szegletében süttesse a seggét, na az háborúzni sem tud és akar. Ti. az egy olyan környezet, amihez képest 6 óra kohómunka kb. cserkésztalálkozó. Ez az oka annak is, hogy egyre inkább proxiban játszik a nyugat. Most, hogy megkerültek az ukránok, főnyereményük van, mert ezek amilyen fanatikusak, az utolsó leheletükig harcolnak. Na de mi lesz, ha már elfogynak a használható ukránok? Nem hiszem, hogy a lengyel és balti fiatalok - még ha most az ellenkezőjét is mondják - annyira égnének a vágytól, hogy háborúba menjenek Oo. ellen. Szerintem ez a háború akkor fog véget érni, amikor az ukránok belátják, hogy nincs tovább és feladják fejben. Nem véletlen, hogy megy a hamis propaganda országszerte. Csak hát a net korszakában, már nem lehet a tényeket teljes mértékben elhallgatni.
Látom még mindíg itt tartasz, támaszd már ezt alá valamvel kérlek, mert az látom, hogy ebben hiszel, csak azt nem látom, hogy bizonyítos is. Nem kell a vízen járni, csak azt bizonyítsd be, ha bebesoroznak egy nyugati embert abból a halmazból amiről te beszélsz, az nem fog a harctéren harcolni az életéért, vagy nem fog a kiképzésen megtanulni mindent azért, hogy életbe maradjon.

Azt pedig ne felejtsd el, hogy a NATO összlakossága nagyjából 950 milló fő ezzel szemben Oroszország lakossága 150-155milló fő közt van. Szóval, ha 5x annyi "nyomorult" van nyugaton mint az oroszoknál, akkor is több "értelmeset" tud katonaként kiállítani a nyugat mint az oroszok.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 035
66 533
113
Ezt az EU-t Ukrajna magával fogja rántani a pusztulásba.


Zelenszkij karácsonya a pénzünkböl.

Volt az a Grimm mese hogy hetet egy csapasra. Na most ennek ez egy modern változata ami itt lathato, csak a legycsapo a dron, a suszter meg egy orosz katona.


Alakul ez, kérem szépen!
Dudi és csapata felkészül.....


"Szerinte „itt és most” kell mobilizálni ezen országok minden erőforrását (!), hogy megállítsák Oroszországot."

Na az baxna be tinektek, haboruzzon a Wall Streetert, Ursulaert, Banderaert, Soros birodalomert aki akar.
Miattam az egész Nato+ EU belemasirozhat ebbe csak mi maradjunk ki.
Nem azért epültem két házat meg minden egyebet az utóbbi 25 évben hogy újra 1945-ben találja magam.


"közel 600 000 katona szolgál az ukrán szárazföldi erőknél"
A múltkor még 1 millióan voltak, meg össze is lopkodtak közben pár százezer embert... Durva hogy ennyien vannak már csak.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 031
23 599
113

Alakul ez, kérem szépen!
Dudi és csapata felkészül.....
igazad van,bár ez nem számháború mert maximum abban lennének jók de ott is csak egy vak ellen.

de akkor ime adott a lehetőség és lehet menni megmutatni a "szektásoknak" ,hogy ők milyen fasza gyerekek is valójában ,illetve azt is hogy a nyugati harceljárások és technika miben és mennyivel jobb mint az a fos ruszki ..

valamiért azt érzem,hogy ez a kardcsörtetés a részükről itt fog maradni a topicban,és elmarad a jampiskodás,túl nagy az arc és túl szaros lenne a gatya ha tényleg meg kellene mutatni :D :D

kint azért belefér még egy kis vallásüldözés is, ha lúd akkor már legyen kövér alapon.


Ruszlan Stefancsuk, az ukrán Verhovna Rada elnöke úgy véli, hogy a parlament jövő év elején elfogadhatja azt a törvényt, amely lehetővé teszi a kanonikus Ukrán Ortodox Egyház (UOC) betiltását az országban.

"A bizottságnak döntéseket, egyeztetéseket kell tartania, és javaslatként el kell fogadnia a második olvasatban. Remélem, ez a kérdés a jövő év elején megoldható" - válaszolta Stefancsuk egy teljes ukrán teleton adásában, amikor arról kérdezték, mikor léphet át a Rada. törvényjavaslat, amely lehetővé teszi az UOC betiltását a második olvasat során. Október 19-én az ukrán parlament első olvasatban elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi az UOC betiltását.

írja egy forrás a VK-n.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
30 612
113
A mail első körben elvérzett szerencsére Ukrajna EU-s csatlakozási tárgalásainak megkezdése. Ezt fenn kell tartani még további 100 évig vagy az EU felbomlása utáni két hétig.

Ez már mindenkitől koldul, hanem nincs amiből lenyúlni.

Az eddigi legnagyonn kibertámadás az elsőszámí ukrán mobilszolgáltató ellen, hazavágták a fél rendszert.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 475
24 139
113
Az arányok nem azok amit leírsz, hisz a kivándorlás nem magától állt le, hanem az oroazok lezárták a határokat és törvényt módosítottak.

Illene tudnod annyit a zsidó hitről, hogy a hithű zsidó (aki valóban komolyan is veszi a vallását nem csak amolyan életvezetési mankóként, netán hagyománytiszteletből gyakorolja) nem vállal katonai szolgálatot, mert ellentétes a zsidó tanítással. Na utálják is őket ezért mint a szart.

Jelenleg nincs olyan eszköz még láthatáron sem ami megtörné az 5.generációs repülők egyeduralmát.
Én sem vagyok hardcore vallásszakértő, de nafo ezredes úr, kérem, amálekitáknak olvasson utána, manapság is a rabbik személyekre (talán már palesztinokra is) szeretik ráaggatni. Amúgy nagy tévedésben vagy a zsidó vallás békességével, de elfogadjuk, akkor a muszlimok is a béke vallását követik....

Más:
FONTOS, a vita miszerint miért dobálnak akár halottakat is drónról, nackónk 200-nak tettette magát, majd hirtelen feléledt mikor mellé landolt a szeretetcsomag:

#nemnato Wiesel1 atgm járművet küldtek a németek a szellemi örökségük torz zabijának:

lefagyott #nemnato nackó:

Tüzérség és drónok együttes használata, nem beazonosított frontszakaszon:

A legszebb repülőről UFAB eregetés:

Ukri állás kitakarítás után szerintem valami mobil drónzavarót találhattak az oroszok:

Amcsi zsoldosok a jobb túlélési rátájú izraelt választották:

Marinka is orosz kézen:

Artemovsz körül ukri élőerő és technika pusztítása drónról ledobott gránáttal:

Artemovsz környéke, atgm vs ukri élőerő:

Bandera expresszre szállt az egyik fogolykivégző:

Egyiptomi zsoldosok voltak:

Bandera expressz:
2-en halálra fagytak a kórházba menet:

Ukri légvédelemmé avanzsált önjáró löveg elhárított még 1 lancetet:
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 924
12 550
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 754
113
A NATO-nak nagy problémái vannak az orosz légierő új stratégiájával kapcsolatban. Ahogy a Breaking Defense írja, az oroszok megsokszorozták A-50U „repülő radarjaik” aktivitását, és ezzel párhuzamosan két olyan dolgot valósítanak meg, amelyek megijesztik a nyugati tábornokokat.

Először is, ezeknek a repülőgépeknek a felgyorsult modernizálása és innovatív berendezések felszerelése történik rajtuk. Másodszor, szakemberek toborzása zajlik, akik különféle fizikai elveken alapuló hírszerzési eszközökkel dolgoznak, valamint a „digitális háborúk” lebonyolítására szakosodott szakembereket.

A Nyugat learatja rövidlátóságának gyümölcsét, mert mindkét fél felhasználhatja a csatateret új technikák és technológiák kísérletezésére, fejlesztésére. 2022 februárjában Oroszországnak minimális új termékei voltak, most azonban minden drámaian megváltozott.

Nem túlzás azt állítani, hogy az Aerospace Forces and Air Defence nem csupán az ellenséget ütötte el, hanem megtisztította a terepet az új légi fegyverek tesztelésére. , és egyéb, sokkal érdekesebb, de mégis titkosított rendszerek.

A helyzet a csatatérről - az S-400-as komplexum rakétát indít, amely Isten tudja hová repül. De magabiztosan és aktívan manőverez, ami az ellenséget enyhe kábulatba hozza. Mert egy gyorsan rohanó rakétát lát a radaron, de jelek nem jönnek belőle. Egy jókora bolond egy csomó robbanóanyaggal a fedélzetén követ egy célpontot, ami érthetetlen, ahogyan azt is, hogy a rakéta hogyan látja ezt a célpontot. A kérdés az: hogyan lehet elfogni?

A titok egyszerűen kiderül - minden aktív navigációs berendezés ki van kapcsolva a rakétán, ha egyáltalán nem távolították el, hogy pénzt takarítsanak meg. Passzív módban az A-50U jeleit fogadja, ami sokkal messzebbre „lát”, és olyan pontra irányítja a fegyvert, amiről az ellenfél nem tud.

Ez csak egy példa a „repülő radar” használatára, amelyet engedélyeztek nyilvánosságra hozni. A valóság az, hogy a NATO akcióira válaszul az orosz erők uralják az eget. Amit ők használnak.

Az „U ország” feletti légtérben ismeretlen számú A-50U jelenléte gyökeresen megváltoztatta a helyzetet. Most az oroszok szinte minden rakétaindítást, repülőgép-felszállást és különféle fegyverek használatát valós időben látják. És reagálnak, de óvatosan és óvatosan, hogy az ellenség ne találja ki felderítésünk képességeit.
Innen ered a siker a siklóbombák használatában, az ellenséges partraszálló erők és az infrastruktúra legyőzésében. Oroszország megtanult az új idők szellemében harcolni.

1702404186_drlo-a-50u.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Fokozódó feszültségek: 460 Pion és Tyulpan Ukrajnában.

A legújabb jelentések szerint az orosz erők állítólag öt nehéztüzérségi dandár telepítésére készülnek Ukrajnában. Ezeket a dandárokat erős tüzérségi eszközökkel, konkrétan a 2S4 Tyulpan és a 2S7 Pion típusokkal fogják felfegyverezni. Ezeket a nehéztüzérségi egységeket a hadtestekbe és a kombinált fegyveres alakulatokba fogják integrálni. Tevékenységük a jelentések szerint Ukrajna zaporozsjei területére összpontosul. De pontosan mi készteti az orosz erőket arra, hogy a világ legerősebb hagyományos tüzérségi rendszereit telepítsék?

Unják a bolhák ugrálását.


*******************************************************************

Oroszok először vakították el a NATO műholdait és repülőgépeit: a Kyivstar nem működik - Kijevnek nincs képe az orosz mozgásokról

Az oroszok "elvakították" azokat a NATO-műholdakat, amelyek az ukrán hadseregnek szolgáltattak információkat, miközben egyidejűleg az eddigi legnagyobb kibertámadást indították az ukrán Kyivstar mobilszolgáltató, valamint más ukrán cégek és szolgáltatások ellen. Megsemmisült Ukrajna legnagyobb mobiltelefon-társaságának infrastruktúrája

A jelentések szerint az oroszok leblokkolták a NATO-repülőgépek radarjait is, amelyek orosz csapatok mozgását vizsgálták az Azovi és a Fekete-tenger térségében.

A NATO műholdak megvakultak
Ugyanakkor egyes cégek műholdjait is blokkolták:
a finn ICEYE (2022 augusztusában műholdat adott el az ukrán fegyveres erők számára),
valamint az amerikai Ursa Space Systems és a Capella Space.

Az Orosz Föderáció intézkedései egyelőre nem érintették az európai Sentinel-1A/1B és Cosmo-SkyMed műholdakat, mivel azokat magasabb pályára állították.

Ugyanezek a források nagyon erős elektronikus ellenintézkedésekről beszélnek, amelyek a Krím területéről érkező Krasukha-4 elektronikus hadviselési rendszerektől érkeznek.

Jelenleg az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága nem tud műholdképeket gyűjteni az LBS mentén.
Ilyen nagyszabású, alacsony Föld körüli pályán lévő megfigyelő műholdakkal kapcsolatos műveletet először hajtanak végre az oroszok.
A tél beköszöntével az ukrán fegyveres erők átmenetileg elveszítették az orosz csapatok nyomon követésére használt kulcsfontosságú eszközt.

2022 tavaszán Kijev közelében az ukránok elfoglaltak egy szinte érintetlen orosz Krasukha-4 komplexumot. Ezután az Egyesült Államokba küldték elemzésre. Ez azonban nem vezetett az ukrán hadsereg hatékony ellenintézkedéseihez, valószínűleg azért, mert az oroszok korszerűsítették…!

Az oroszok először 2014-ben használták a Krasukha-4 komplexumot Szíriában. Ezt az elektronikus hadviselési rendszert a K- és X-sávú radarok és műholdak elnyomására tervezték. Gyakran használják más elektronikus hadviselési rendszerekkel együtt, hogy többrétegű rendszert hozzanak létre az ellenség leküzdésére.

Ukrajna: súlyos kibertámadás mobiltelefon-társaságok és bankok ellen – „Részben megsemmisült az infrastruktúra”


Ukrajna legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatója, a Kyivstar elítélte Oroszország „háborús” cselekményét, miután ma egy jelentős kibertámadás megbénította hálózatát és „részben megsemmisítette” informatikai infrastruktúráját.
"Ez egy háború, amely nem csak a csatatéren folyik, hanem a virtuális hálózatok világában is, és sajnos minket is érintett ez a háború" - mondta Olekszandr Komarov, a Kyivstar Group vezérigazgatója az ukrán állami televíziónak nyilatkozva.
"(A támadás) súlyos károkat okozott az informatikai infrastruktúrában, korlátozott a hozzáférés, a virtuális hálózatok szintjén nem tudtunk ellensúlyozni, ezért megzavartuk a Kyivstar szolgáltatásait, hogy korlátozzuk az ellenség hozzáférését" - mondta Komarov .
„Ma reggel egy nagy hackertámadás célpontja voltunk. Technikai hibát okozott, ami miatt a mobiltelefon-szolgáltatások és az internet-hozzáférés átmenetileg elérhetetlenné vált” – áll a Kyivstar Facebookon korábban közzétett közleményében.
A cég azt mondta, hogy az infrastruktúra helyreállítása hosszú ideig tart, mivel a támadás következményei lenyűgözőek.
A Kyivstar hálózatának több mint 24 millió előfizetője van. A leállás számos szolgáltatást érintett országszerte.

Szumiban (északkeleten) leálltak a légiriadó szirénák – jelentette be a város katonai közigazgatása a Telegramon. A nyugat-ukrajnai Lvivben a városi tanács szerint a kiesés a közvilágítási rendszer működését érintette.

Erős hackertámadások érte az ukrán Vodafone, Monobank, PrivatBank és Oschadbank
A mobiltelefon-társaság mellett néhány ukrán bank, köztük a PrivatBank és az Oschadbank is problémákkal küzdött.
A Hromadske közszolgálati televízió honlapja szerint Ukrajna legnagyobb bankja, a Privatbank azt közölte, hogy egyes ATM-jeit és termináljait érintette a kibertámadás.
Míg a PrivatBank azt mondta, hogy kezelte a támadás következményeit, a második hitelintézetnek kevésbé volt szerencséje – egyes termináljai nem működnek, és nehézségek vannak az átutalással.

Ráadásul Ukrajnában összeomlott a Vodafone és a Monobank. Az ukrán cégek erős hackertámadásokról beszélnek.
A Vodafone alkalmazás nem működik. Megnyílik egy „Technikai hibák” feliratú ablak.




Az újabb orosz rakétatámadások csak a jéghegy csúcsa - Borzalmas bombázási hullámok érkeznek Kijevbe és Közép-Ukrajnába

12.12.2023 - 20:23

A tél várhatóan még a tavalyinál is nehezebb lesz az ukrán lakosság számára, mivel az oroszok nagy mennyiségű Kh-101-es rakétával rendelkeznek.
A brit védelmi minisztérium hírszerzése elemezte a Kijev és Közép-Ukrajna elleni újabb nagy rakétatámadási hullámot.
Szerintük az első orosz nehézbombázók támadásaira szeptember óta napjainkig került sor, ami arra utalhat, hogy egy új téli offenzíva kezdődött Ukrajna ellen.

Amit a brit kémek jelentenek
Konkrétabban, és a Defence Express ukrán védelmi honlap nemrégiben megjelent, különböző forrásokból származó adatokat idéző kiadványa szerint 2023. december 7-én éjjel az orosz légierő 2023. szeptember 21-e óta először hajtott végre jelentős támadási hullámot Kijev és Közép-Ukrajna ellen, nehézbombázó flottáját használva. Ezt a hírt kifejezetten a brit védelmi minisztérium hírszerző szolgálata közvetítette egy nemrégiben tartott tájékoztatón.

Ezek az orosz bombázók, valószínűleg a Tu-95MS típusok, legalább 16 légi indítású cirkálórakétát (ALCM) indítottak a szokásos működési zónájukból, azaz a Kaszpi-tengerről. Ezek a rakéták a becslések szerint Kh-101 típusúak voltak, azaz az orosz arzenál fő légi indítású cirkálórakétái. Moszkva valószínűleg elegendő ilyen rakétát tárolt a készletében ahhoz, hogy a tél folyamán elegendő rakétával rendelkezzen az ukrán városok elleni támadások végrehajtásához.

Így brit és ukrán katonai szakértők és elemzők úgy vélik, hogy az ukrán főváros és az ország középső része elleni december 7-i támadás egy nagyobb orosz légi hadjárat kezdete volt, amelynek célja Ukrajna energetikai infrastruktúrájának aláásása.

Az ukránok azonban aznap arról számoltak be, hogy a beérkező orosz rakéták többségét az állam légvédelme lelőtte. Természetesen egy civil meghalt az orosz légierő támadásaiban, és Kijevben és más közeli városokban is károkat okoztak.